Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - IV тема

• 86 836
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
  • в 1001-та нощ
Привет,

намирате ли тези омеги за добри http://www.iherb.com/Barlean-s-Kid-s-Omega-Swirl-Lemonade-8-oz-227-g/36567?at=0  - за дете на година и половина, което тръгва на ясла  newsm78

Чудя се и дали мога да му давам сусамов тахан  newsm78 примерно по 1 малка лъжичка сутрин и/или вечер на гладно  newsm78

# 256
a.l.e.n.a - прочетох го, големи хвалби, голямо нещо! Не се наемам да преценявам доколко са верни.

Само едно противоречие - като се усвоява 9 пъти по-добре, защо препоръчителната доза остава същата?

Разбира се можеш да го пробваш, сигурно е доста добро, но ние знаем как да изцедим всичко полезно и от най-простото рибено масло.

Относно тахана - всичките му полезни качества се проявяват при възрастните, при деца не се сещам нищо.

Можеш да го даваш като храна, не като добавка.

# 257
Здравейте, виждам, че и други преди мен са питали, но няма отговор- на пазара вече се намират последни бройки на Ескимо кидс, с какво да го заменя? Гледах български продукт, наречен Рибчо, дали е добър? Децата ми са на две и седем години.

# 258
  • в 1001-та нощ
а тахана нали трябва на гладно  Rolling Eyes как да го давам като храна  Rolling Eyes newsm78

бих взела и друго масло за Дребешон, гледах да е нещо по-леко, като тегло  Mr. Green

# 259
Касита - нямам поглед върху пазара, но някои дами коментираха, че в дрогерии DM има течно рибено масло.

a.l.e.n.a - ама ти холестерола ли ще му сваляш или ще активираш PPRα с цел отслабване?  Mr. Green

Децаата нямат нужда от такива неща. А таханът се използва за храна и за производство на халва.

Затова ти казах - давай го просто с храната.

# 260
PinkPanther, благодаря.  Simple Smile

# 261
  • София
Касита, защо последни бройки да са от Ескимо кидс?
На мен  ми казаха, че периодично си се внася.

# 262
Тахана/сусамовия/ в комбинация с петмез се дава на гладно на деца и възрастни за подсилване на имунната система или при нисък хемоглобин. Това е масова практика в една комшийска страна и има доказан ефект.  Simple Smile

# 263
  • в 1001-та нощ
то1но това имах предвид  Peace Hug

тръгва на ясла от понеделник, от изв. време давам вит.с, мултивитамини ... коластра ...  newsm78

# 264
Здравейте!
Аз търсейки инфо за прием на рибено масло за втори път през живота ми -сега на 35 години вече а преди това някъде до към 7-годишната ми възраст когато ми беше давано от баба ,  попаднах на вашите теми и попрочетох някои неща но реших да питам все пак конкретно следните неща-
1.от около 5 дни започнах да пия рибеното масло на ФОРТЕКС но в същото време правим опити за второ дете та заради съдържанието на вит.А  да питам -да продължа ли да го приемам или да спра?Ако ще се спира-тогава пък с какво да го заменя?Четох за рибено масло което препоръчвате да не е от черен дроб а от тялото на рибата...може ли да ми дадете точна марка и направо да отивам да си го взема?
2. имам дете което е на 10 години-какво рибено масло да му давам на него?-за първи път ще му е..та ако това на Фортекс  не е добро за мен да му го давам ли на него и по колко на ден  ?на опаковката пише -1-3 капсули на ден за всички над 4 години!
3. прочетох че е добре да се приема вит Д още преди менопаузата -ще ми е полезно да знам още от сега защото минат ли  годините , тази информация най-вероятно ще ми трябва...
Ако Дай Боже забременея със второ дете видях че можете да ми дадете съвети тогава пък как да приемам пак омега 3 а също докато се кърми пък -същото + повечко калций за да не ги взима така агресивно бебето от моя организъм..въобще попрочетох ви но в момента ми трябват много спешно точни отговори на моите 3 въпроса -особенно разбира се първите два!
благодаря ви предварително!!!!  bouquet

# 265
kaigi - не оспорвам това, но сега имаме много по-мощни средства за вдигане на имунитета. И ги коментираме всеки ден.

a.l.e.n.a - щом искаш да възпитаваш здравословни навици, бих ти предложил да изхвърлиш изцяло олиото от кухнята и да използваш само зехтин и кокосово масло.

HAY BABY - повишено количество вит. А има само в рибените масла от черен дроб. Щом това не е изрично упоменато, значи че маслото е от подкожна мазнина, а не от черен дроб.

Ограничената доза вит. А е важна само през първия триместър на бременността, но това се тълкува разширително и започва да обхваща цялата бреманност, което не е правилно.

Накратко - по време на бреманността могат да се приемат всякакви храни, трябва да се избягва единствено даването на вит. А под формата на ретинол. Бетакаротен - може.

Рибеното масло Фортекс е от подкожна мазнина. Можеш да го пиеш спокойно.

Детето на 10 години е добре да пие от същото масло, по 2 капсули дневно.

Относно вит. D - има отделна тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0

Хубаво е да се пие независимо от възрастта.

Относно предстоящата бременност - хубаво е да се пие калций + магнезий, вит. D, рибено масло (просто) и традиционната фолиева к-на.

Ако имаш проблеми със зачатието, виж темата за протеолитичните ензими, които се оказа, че вдигат силно фертилитета.

Относно доставката на подходящо рибено масло - ние тук пазаруваме по интернет от един американски сайт iHerb, като по този начин всичко излиза 2-3 пъти по-евтино.

Има тема по въпроса:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=624578.0;

Имаш доста зо четене, а аз оставам на разположение.

# 266
  • в 1001-та нощ
интересно - зехтин и кокосово масло  newsm78

зехтинът - трябва да не е студено пресован, нали  newsm78 ако ще се нагрява  newsm78

а кокосовото масло - за сладкиши ли?  newsm78

# 267
PinkPanther много много ти благодаря за отговора!!!  bouquet-

На този ФОРТЕКС който пия е упоменато естествено съдържание на вит.А -1000IU/g и вит.Д--100IU/g а   самото рибеното масло е от черен дроб на моруна -изрично е упоменато!!
 Погледнах количеството на пренаталните витамини които се предлагат по принцип на бременни , видях че в състава им вит.А е в същото количество така че продължавам с приема на една перличка на ден-(ако разбира се това че е от черен дроб на моруна не пречи...ще изчакам вашето мнение отново ) а същото ще давам и на детето ми по ваш съвет!!!!
също така реших да ви послушам от написаното в по-предните теми и да заменим олиото с ПАЛМОЛЕИН за по-добър ефект като цяло и  зехтин за салатите  Peace
приятен ден на всички!!!  bouquet

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 14:02 от HAY BABY

# 268
И аз взех Фортекс Омега 3, 90 капс по 1000  мг - така пише отпред на етикета.

Отзад пише, че съдържа 1000 мг рибено масло от сьомга, с 18%ЕРА и 12% DHA. Да се взема 3 капсули дневно.

Колко да давам на дъщеря ми, която е на 3 г? Една или 2 капсули?

# 269
a.l.e.n.a - зехтинът е за сурова консумация и готвене.

Кокосово мосло - за пържене и печене - рафинирано.

За сладки - екстра върджин кокосово масло.

Ако ти се вижда скъпо, сменяш кокосовото с палмово.

HAY BABY - ако съдържанието на вит. А е действително 1 000 IU (не ми се търси) няма никакви проблеми да се пие.

Мадам - да, това е стандартно рибено масло. Проблемът е дали детето ще можи да гълта капсулите. Иначе 2 капсули стигат.

Общи условия

Активация на акаунт