"ФЕВРУАРското човече иска в мама да се гушка вече!- Тема 31

• 27 070
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Тъкмо щях да гася компа и да лягам,че утре ме чака тежък ден и видях смс

"В 20:20 се роди Стаминир, 3370 гр и 50 см..И двамата сме добре" maria_m

Да е жив и здрав малкия,батко му много да го глези,а мама бързо да се възстановява.   bouquet

Лека от мен...

# 91
Честито на мама loryn! Желая ти бързо възстановяване!
Честит син на мама matia_m!

Хей я, горе главата! В такива случаи всъщност най-плашеща е неизвестността. Не може ли да му звъннеш и да попиташ за какви възли става въпрос? А и на обикновен ехограф не всичко се вижда добре. Може да се презастрахова лекарят ти. Ти само бъди спокойна, колкото е по силите ти.

Колкото до пренасянето, и аз знам, че в Шейново изчакват до 10-тия ден и тогава предизвикват раждането.

# 92
Samo se zapisvam na  majmunica, za koeto se izvinqvam. Oshte imam problem s neta. Da ne vi ostavi 4ovek za dva dni i huknahte vsi4ki da rajdate  Hug  Peace   bouquet
Da sa jivi i zdravi vsi4ki novi bebkovci! Utre, nadqvam se, shte pro4eta vsi4ko. Ako me ogree neta.

# 93
  • Русе/Germany
"В 20:20 се роди Стаминир, 3370 гр и 50 см..И двамата сме добре" maria_m
Честито на мама maria_m. Да им е жив и здрав малкия мъж и много да ги радва. На мама бързо възстановяване Hug

# 94
Честито Мария   bouquet

# 95
Към Елсе, Клото, Зеленото човече- имам следния проблем-
много ми е болезнено кърменето, още от самото начало. Зърната не са ми разранени, но всеки път, когато малкият засуче, все едно ме прорязва нож и стигам дори до плач. Бебо през деня спи доста, а след 5 следобед започва да изпитва неистов глад дотолкова, че иска да суче през 30 мин. Освен това и всеки път докато го кърмя се унася, не успявам да го събудя и често не изпива всичко. През нощта спи, а аз се събуждам от болки в гърдите- толкова са наляли. От два дни  започнаха да ми се появяват около зърното бучки, подобни на мастни и като кърмя още повече ме боли. Страх ме е да не развивам някакъв мастит, понеже днес и цял ден ме тресе и вдигнах лека температура. Изцедих се с помпа, почувствах се много по-добре, но се притеснявам да не стане така, че от помпенето да ми се увеличи кърмата още повече. Какво да правя според вас? Кое е най-разумното решение? Мислех си да се изпомпвам засега докато ми минат отоците и да я давам с шише, иначе много ме боли. Дали това е вариант???

# 96
Въпрос към Елсе и Клото:  Кърмим се минимум 8 да 10 пъти. Правим 5-6 пълни памперса. Но вечер става много неспокойна и суче почти по час, показва признаци, че иска още, а имам чувството, че гърдите ми вече нищо не пускат. Дългата пауза от два дни я прави между 01 ч. И 4, 4,30 часа. Но от два дни давам и добавка, за да видя дали ще се успокои ( първата нощ буквално не Спа и искаше все да е На гърдата ми. ). Пия лактогенен чай, но не се цедя, защото тя буквално изсуква докрай. Какво друго мога да правя, за да съм сигурна, че се е нахранила добре и как да съм сигурна, че желснието и да суче е за успокоение? Май малко объркано стана, дано е станало ясно. Предварително благодаря!!!

Честита Елиза, happy-mamma   bouquet Да ти е преди всичко много здрава!

Нервността вечер както и струпването на кърмения са напълно нормални и се наблюдават при много бебета през първите 6 седмици от живота им.  Различните специалисти предлагат различни обяснения за причините, които водят до нервността и струпването на кърмения, но все още няма категорично обяснение на явлението. Ако бебето през повечето време е спокойно, суче редовно, пишка и ака редовно, наддава на тегло вероятно то просто се нуждае да суче по-често по това време, но не толкова за консумация на повече мляко колкото за успокоение, гушване, усещане на мама. Гърдите на жената правят кърма в процеса на кърмене като тази кърма слиза на порции през определен интервал от време. За това майките сменят гърдите в рамките на едно кърмене 2-3 пъти. Дали си опитвала да предложиш на Елиза втората гърда след като е приключила първата и после отново да върнеш на първата?

Техниките, които някои майки използват за да преодолеят тези по-неспокойни моменти с бебето са: носене на бебето със слинг или кенгуру; смяна на темпото - време на таткото с бебето, което майката може да вземе душ или просто да релаксира за малко; разходка навън; успокояващи звуци - пеене, тананикане, говорене или друго; успокояващи ритмични движения; успокояващи докосвания - масаж, къпане; намаляване на стимулацията - слаба светлина, отстраняване на шумовете, повиване; кърмене в различни позиции - легнала поза, биологично хранене или друга; кърмене в движение.

Също така съществува и техника на д-р Харви Карп за задействане успокоителния рефлекс на бебето. Техниката си той представя във филма "The happiest baby on the block", а в този клип той обяснява на кратко за техниката си.

Надявам се, да намериш начина да успокоиш Елиза и да имате спокойни вечери   bouquet Hug

Към Елсе, Клото, Зеленото човече- имам следния проблем-
много ми е болезнено кърменето, още от самото начало. Зърната не са ми разранени, но всеки път, когато малкият засуче, все едно ме прорязва нож и стигам дори до плач. Бебо през деня спи доста, а след 5 следобед започва да изпитва неистов глад дотолкова, че иска да суче през 30 мин. Освен това и всеки път докато го кърмя се унася, не успявам да го събудя и често не изпива всичко. През нощта спи, а аз се събуждам от болки в гърдите- толкова са наляли. От два дни  започнаха да ми се появяват около зърното бучки, подобни на мастни и като кърмя още повече ме боли. Страх ме е да не развивам някакъв мастит, понеже днес и цял ден ме тресе и вдигнах лека температура. Изцедих се с помпа, почувствах се много по-добре, но се притеснявам да не стане така, че от помпенето да ми се увеличи кърмата още повече. Какво да правя според вас? Кое е най-разумното решение? Мислех си да се изпомпвам засега докато ми минат отоците и да я давам с шише, иначе много ме боли. Дали това е вариант???

Здравей Sofie,
Болката е начина, който природата е измислила за да ни покаже, че нещо не е както трябва и трябва да бъдат взети мерки и ти го правиш  Hug Радвам се, че изцеждането е подобрило състоянието ти!

Препълването на гърдите е болезнено и неприятно за всяка жена. В предната тема писах за препълването в отговор на Little Evil и за да не се повтарям ще ти дам линка към отговора ми.

Може ли да попитам къде усещаш болката - вътре в гърдата или е по-скоро в областта на ареолата и зърното? Също така искам да те попитам как е организирано кърменето при вас в момента -  колко хранения има за 24 часа? На поискване ли се храни или на режим? Една или две гърди предлагаш на хранене? На колко часа средно суче бебо и суче ли през нощта? Ползвате ли биберон залъгалка? Получава ли бебо нещо, различно от кърма (адаптирано мляко, вода, чай), ако да какво, как го даваш и в какво количество за 24 часа? Как пишка и ака, колко често пълни пелените за едно денонощие? Как наддава на тегло?

Мислиш ли, че е възможно бебчето да засуква неправилно на гърдата? Неправилното позициониране и засукване на бебето често води до болка и разраняване на гърдите на майката. При най-често използваната поза люлка ушенцето, рамото и таза  на бебето са в една линия, а коремчето му е обърнато към корема на майката. За да засуче правилно бебето трябва да отвори широко устичка, за да поеме добре освен зърното и по-голямата част от ареолата, а устничките са обърнати леко навън. Смяната на позата би могла да донесе облекчение заради сученето на различно място. Въздушните бани, честата смяна на подложките за кърмачки (ако се ползват такива), както и мазането на ареолите и зърната с пречистен ланолин биха могли да помогнат за подобряване състоянието на гърдите. Ако засукването и позиционирането са правилни, друга възможни причини за болката биха могли да бъдат силен вакуум, къса юздичка или високо небце на бебето.

При някои бебета използването на шише би могло да доведе до объркване на гърдата заради различния начин на сукане от двете. За да се нахрани детето някои майки избират алтернативните начини на хранене - с чашка, лъжичка, дозатор, спринцовка, капкомер или система за дохранване.

Ще очаквам отговор на въпросите ми по-горе, ако желаеш тук или на лични. Пожелавам ти да преодолееш проблемите и да запазиш кърменето   bouquet

# 97
Здравейтееее,

ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЕТА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 11 ДНИ!!!! ДА СА ЖИВИ, ЗДРАВИ И МНООООГО УМНИ И ЩАСТЛИВИ! НА МАЙЧЕТАТА БЪРЗО ВЛИЗАНЕ В КРАЧКА И БЕЗБРОЙ РАДОСТИ!   smile3525 newsm51 newsm30
извинявам се, че не е лично, но не сме влезнали в крачка още вкъщи и просто 24 часа не ми стигааааатттт, ама никак  ooooh!

на мамите още в комбинация - стискам палчета!  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

иначе с 2 думи при нас - баткото 1во се зарадва като ни видя, после се разплака щом забеляза, че съм гушнала Вик, искаше да го оставя на дивана, после с рев се качи при баба си и дядо си на 2ет. и избягваше да слиза вкъщи, на 2 ден ги разминавахме по стаите, разплака се пак вечерта, на 3 - като се разплачеше бебето, му се насълзяваха очите и рев, сега - посвикна, идва гали го и му дава някоя играчка, но има ревност и си иска своето време и игри.
Вик има колики от 2 дни - давам био гая и инфакол, купихме една възглавничка от спелта и топлим коремчето - има ефект определено  Party
Аз съм ок с операцията, всичко си правя вече спокойно, само сън и сили малко ми липсват  Blush
от към кърмене - отново болезнено, бебето е сънливо и много малко изсуква и постоянно ми виси на гърдите, за това започнах да се цедя и да давам със шише, пак изпива малко и заспива и се будим и пак малко и пак си и ужаааааааааас. ако е само на кърма се буди през час и половина - 2 и пак е гладен, та си продължавам и с добавка, но пак яде по-малко от нормата.
за еднократната помощ - подадох документи вчера - ще я изплатят края на март.
за болничните - имам вече превод от 1.02.

дано да съм била с нещо полезна, на съм ви чела, за сега просто не успявам, моля да ме извините  Blush

поздрави и до скоро  Hug

# 98
  • София
Добро утро! Честит син на Мария! Да е живи здрав, а Мария бързо дасе възстановява Simple Smile
Тази сутрин кафето е от мен

Аз се оправям да тръгвам за болницата, много се притеснявам да не ме върнат. Дано бъдат благосклонни. Днес сутринта протече нещо много странно имаше парченца вътре и беше с някакъв бозав цвят, коеот ме притесни допълнително. Много странно на вид течение. Не беше гъсто, даже напротив много рядко и с този странен цвят и консистенция. Дано не е нещо кофти!
Тревогата и страхът ме обземат сериозно, въпреки че си налагам да съм спокойна и да мисля позитивно. Чак ми е лошо от шубе!
Моля ви, стискайте ми палци и  Praynig. Ако има wi-fi, в което дълбоко се съмнявам, ще ви пиша. Ако не, чааак когато се приберем у дома, ако разбира се не ме върнат. Ще пиша на Ади, когато се появи човека! Само всичко да мине и да бъде наред!

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 07:21 от hey_ya

# 99
Добро утро и от мен.Хей-я днес по-ранобудничка и ме изпревари с кафето,пийвам с удоволствие и бягам по задачки...
Хей-я мноого стиснати палчета.Айде още днес да се похвалиш с човека.. Hug

# 100
Добро утро от нас, мадами

То вчера си бил истински бебевалеж в темата  newsm44 newsm44 newsm44

Честито на мама nelly_to, мама dayzi83, мама Лори, мама Растина и мама maria_m /Дано не съм изпуснала някой, много внимавах  Embarassed/
Да са ви живи и здрави бебчетата, да папкат, слушкат и само да ви радват. На мамите бързо да се възстановяват.

Аз вчера цял ден имах някой в къщи. Първо дойде шефката ми, после дойдоха от DHL/имах колет от Laredoute/, после ме преброиха и накрая дойде майстора да ми сложи едни шкафове в коридора/най-накрая чакам ги от ноември 2010  Wink /  и така до 18:00. С една дума лудница. Вечерта съм заспала в 21:00 и от 03:30 съм на линия, луда работа.

Да не забравя hey_ya имаш стиснати палци от нас. Успех/Дано не те разкарват пак напразно/

Хубав ден

# 101
Добро утро и благодаря за кафето !
hey_ya ,моля се за теб и като имаш възможност да дадеш инфо как се развиват нещата !

Честито на Мария_м !

# 102
  • област Варна
Честити ни нови бебчета на nelly_to, dayzi83, Растина, maria_m, Bobolina и януарската мама!

Аз снощи пак имах болезнени контракции и корема ми почти постоянно беше твърд. Вчера на ЖК акушерката каза, че бебка малко се е смъкнала. И пак почвам по малко магнезий, че ме е страх да не би да не си изчака датичката. Изпрахме всички дрешки, сега остана да ги изгладя. Багажа за болницата ми е почти готов... но има цяла седмица. Стискайте палци да я издържим.

Палци от нас на hey_ya и на другите мами, които имат нужда.

# 103
  • София
Добро утро и от мен,

много бебета съм изпуснала Simple Smile
Честито на всички нови мами, няма да изброявам за да не пропусна, живи и здрави за са бебоците!    bouquet

Вчера бях на последна ЖК - бебока се е смъкнал надолу, но са ми много оттекли краката при глезените което притесни докторката. Тези дни ще ходя в Майчин дом да видим какво ще кажат от там.

# 104
  • Sofia
Добро утро момичета!!!

Честити нови бебенца!!! Много стиснати палчета на Хей-я!!!!!

Аз снощи си легнах към 23.00, а сутринта се оцъклих в 2.30... чувствам се ужасно, но не мога да заспя. Отивам да свърша малко работа, че после ще ме водят на разходка...

Общи условия

Активация на акаунт