"ФЕВРУАРското човече иска в мама да се гушка вече!- Тема 31

• 27 070
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Мами, мислите ли вече да правите погачка? На нас ни казаха, че трябва да се направи до 40-тия ден и аз мисля да е след 2 седмици, когато ще е на месец, дано е отминал грипа до тогава... Praynig
Не мисля да правя погачи. Rolling Eyes И за голямата не съм правила. До тогава всички ще са видели бебето вече, аз ще съм го и изкарала навън, няма смисъл.

# 316
Amidalke, какво е погачка???

Честит рожден ден на МИМИ!!!
Честити бебоци на Хей-я, Румила, Деси, Черка и ако пропускам някой да ме извини! Много да Ви радват бебките:))

# 317
Това е обичай-пиши в гугъл погача за бебе и ще видиш какво ще ти излезе-прави се питка и се канят само жени на гости,те носят подаръци за бебето. Това се прави на 40-тия ден или кой както го знае, защото до тогава детето не е виждано от никого и така се представя пред света.
По-скоро обмислям на църква да отидем на 40-тия ден...

# 318
Amidalke, какво е погачка???

Ами аз си мислех, че навсякъде се прави този "адет"... newsm78 Канят се само жени до 40-тия ден на бебето, прави се питка, слага се отгоре кърпа и всеки слага парички и нарича нещо за бебо...После питката се разчупва върху главата на мама, гушнала бебчо/с кърпа отдолу де, няма да станем целите в трохи... Laughing/.   

А това, че така се предтсвяло пред света не го знаех...и моето бебче вече си го показвам аз...ама мисля да си направиме погачка все пак, нали е за хубаво Simple Smile

# 319
Благодаря Ви за бързите отговори. Колко неща има които не знам за тези обичаи. При нас свекито на 40-я ден ще ни води на църква, ама нищо за погача не знам - ще правим ли не знам, ама каквото кажат, че аз не съм в час с тези обичаи:))

# 320
Здравейте мамчета...още сме две в едно.Влизам на бързо само да се отчета ,че все още нямам никакви признаци да родя скоро.

Тези дни пак нямах много време.Днес ще имаме гости и се приготвям....

Честито на новите ни мами... не съм ви изчела ,но видях че Хей-я е родила най накрая  Hug  bouquet

Да са живи и здрави всички мами и бебета...Бързо да се адаптират и нагаждат   bouquet  bouquet

# 321
Честито и на мама  cherka ! Да е жив и здрав малкия Калоян!   bouquet

Ходила съм на много погачи до сега и знам, че жените, които се канят играят ролята на нещо като орисници. Когато се минава с погачата, всяка трябва да каже и пожелае нещо на детето, така да се каже да го "ориса"!
Иначе на мен специално ми е малко досадно всичко това. В смисъл ако бяха само мои приятелки, нямам нищо против, но то ще наидват един куп досадни роднини и бабички. ooooh!
Ама няма начин, ще трябва да правя.

# 322
Здравейте момичета,
Днес в 09:53, 7 часа след като ми изтекоха водите и ми падна тапата, се роди нашия син Кристиян!
3745 гр., 52 см! Яде като невидял
Mr. Green Радането ми беше нормлно,без никаква упойка и само с 2-3 малки шевчета! Heart Eyes Нправо съм бонбон! Да ние жив и здрав таткото,страшно много ни помогна! Много ви прегръщам и целувам и стискам палци на всички все още 2 в 1 да имате най-много като моето раждане,не по тежко! Hug
Ще пиша повече когато мога! За първи път "егоистично" не съм ви изчела преди да пиша Mr. Green Надява се по-късно и това да направя!

# 323
Браво на Тотони! Каква изненада само!  newsm44

Честито бебче Тони! Да е жив и здрав и много да ви радва!   bouquet
Много се радвам, че раждането е минало толкова леко, и че мъничкия Кристиян папка дбре!

Ехааа, днес колко много бебета!

# 324
  • Сливен
    Ехеееее много бебенца днес,много радост. newsm07

# 325
Честито на всички нови мами! Да са им живи, здрави и много щастливи бебоците! Hug
Честит Рожед Ден на Мими! И съвсем скоро най-желания подарък!  bouquet

За храната преди секцио на мен ми казаха в понеделник до 18:00 ч. да ям и след това само течности! Във вторник ще ме приемат и тогава трябва да съм гладна и жадна! На консултацията с анестезиолога ми каза, че причината за това е да не започна да повръщам от упойката на масата!

За мазането след раждането мисля да продължа със същото олио с което се мажа (Юсерин).

# 326
  • София
Тотони, честито  Hug!

Да, въздържането от храни и течности преди секцио е заради упойката. Ако е пълна, има риск да се върне храна и да попадне в дихателните пътища. Не е много голям, но го има. За спиналната май не е чак такъв проблем, но по принцип се застраховат, защото никога не е на 100% сигурно каква ще ползват.

# 327
Totoni,Честит Ви син Кристиян.Да е жив и здрав,все така да папка и да ви носи мноого радостни мигове...   bouquet   bouquet   bouquet

# 328
ЧЕСТИТИ БЕБНЦА НА ВСИЧКИ!Нека да са живи и здвари,послушни и локуми и без никакви колики!!!

За секциото-доки ми каза предния ден преди секциото лекахрана/кис.мляко и бисквити/до 18 часа,след това до 22 часа само вода и сутринта ме приеха в 05,30 доста гладна ижавна и не съм имала проблем с упойката.
За мазането за стрии-и на мен ми свърши крема 3-4 дни преди дародя и си купих същия крем и сега продължавам да се мажа с него.
За погачата-аз това което занм и което съм правила с първото дете е че погачата са прави след навършването на 40-я ден и не трябва да е събота.Канят се само жени слагат се на масата предимно сладки работи.Сега пак ще правя погача в тесен кръг.

Момичета при нас положението с коликите  е страшно!Направо съм се хванала за главата вече.Какви ли не капки прогвах и май май нищо не ни помага.Вчера купих и възглавничка с костилки тя ни успокоява за кратко и айде пак на ново. CrazyГоркото дете много се мъчи,реве и пъшка и няма как да му помогна много гаднооо........направо ми се свива сърцето като я гледам.Cry

Всички които им предстои да раждат много стиснати палчета от мен.

# 329
Честити бебета на Деси, Румила, Черка, Хей я, Тотони........мале буквален бебевалеж настана! Бебчетата да са мноооого здрави, да хапват сладко и безкрайно да ви радват! Изпълват ми се очите със сълзи като чета имената ви, изписани във вестителските новини- много се радвам за всички  Hug Heart Eyes

Тотони и Деси днес наистина много приятно ни изненадаха. Ще очакваме съвсем скоро пак да се включите и да ни разкажете повече  Hug
Хей я бързичко да се оправя и скоро да ни успокои, че е влязла във форма  Praynig Лори също има нашите палчета

Честит рожден ден и на Мими! Страхотна датичка за рожден ден Hug Желая ти да си жива и здрава и най-щастливата мама, скоро търпението ти да бъде възнаградено с едно разкошно бебенце   bouquet

Аз бях харесала днешната дата, ама бебо се опъва. Затова пък се радвам, че имаме доста родени бебета днес и си имаме мама рожденничка!
Булка Марулка- ти си шашнала лекарите! Пожелавам ти те да вземат най-доброто решение и да отминават бързо болежките и тревогите  PeaceТи в коя болница ходиш на прегледи-къде мислиш да раждаш? Беше писала за д-р Шопов май ама не знам той къде работи.

Елена- доколкото знам е хубаво да продължаваш да се мажеш с идея превенция от стрии и след раждането. Доста майки са споделяли, че именно тогава са й се появили и това е заради рязкото отпускане на кожата. Аз мисля около месец след раждането да се мажа.

Общи условия

Активация на акаунт