"ФЕВРУАРското човече иска в мама да се гушка вече!- Тема 31

• 27 070
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • област Варна
Ех, че много бебчета днес. Да са живи и здрави всички!
Мими, честит рожден ден! Дали пък няма да получиш чакания подарък днес  newsm78
Аз да се похваля, вече сме в новата къща и днес цял ден редувам почивки с гладене на дрешки  Heart Eyes Обаче от залежаването не мога да стоя повече от половин час на краката си. Направо си имам като мускулна треска на бедрата.
За секциото ми казаха предния ден супичка и сокчета до обед, вечерта само един бульон и 2 дози дуфалакт да се отърва от клизмата. Аз мисля да почна със супички от сряда, а секциото ще е в петък по обед.
Много се притеснявам за Лори аз. Не ми е пращала СМС след като трябваше да й преливат кръв, а каза че ще пише.

# 331
  • Русе/Germany
Хейййййййй ТОНИ  Hug Hug Hug
Честито ви съкровище. Да ви е жив и здрав и много да ви радва и много много семейно щастие  Hug
Желая ти бързо възстановяване, но така като чета ти си се възстановила вече  Hug

# 332
здравейте .вярвам че не сте ни забравили нас с ЕЛИ.ние сме добре у дома от 17 и сме вече почти 3 кила.но ми спря кърмата и сме на нан и фризовом ама пак сме с запек и  имаме колики.кажете кое хомеопатично е за колики 4ЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ с бебоци и успех на чакащити.за нула време темичката е пълна с бебчовци.до скоро мами

# 333
  • София
Имам въпрос към Елзе и Клото- Бебето ми ( на 9дни) често започва да си лапа ръчичките след като съм го накърмила и аз обикновено пак го взимам да го кърмя, но така ства едно безкрайно кърмене, не че на мне ми е проблем, но не знам дали е правилно. може би е белег на това, че детето не се храни достатъчно, но пак от друга страна - не плаче , пълни си памперсите ( ака поне 3-4 пъти на денонощие). Иначе сме само на кърма, днес за първи път му дадох от чая с копър на Хип, той изпи цели 60 мл и баща му реши, че не се храни достатъчно.  

Здравей, Babygirl81! Честит син Никола, да ти е жив и здрав и много да те радва! Чудесно е, че го кърмиш!

Притесняваш се, че Никола често си лапа ръчичките след кърмене и се чудиш дали това не е знак, че още е гладен. Наистина лапането на ръчичките е един от възможните ранни сигнали за глад, наред с отварянето на устичката, примляскването, неспокойството, въртенето на главичката и т.н. От друга страна, лапането на всичко, което би могло да се доближи до устата, е един чудесен изследователски метод за запознаване със света, който е много често срещан при бебетата Simple Smile

Има няколко косвени признака, по които можеш да се ориентираш дали изключително кърменото бебе приема достатъчно кърма. Споменаваш 3-4 изхождания с изпражнения за денонощие – добър признак, доколкото за вашата възраст е нормално да има поне 5-6 тежки напишкани пелени за еднократна употреба и между 2 и 5 жълтеникави, меки, неоформени изпражнения (поне с размера на монета от 1 лев). Все пак, за да излезе нещо, трябва първо да е влязло, нали? Други косвени признаци, че бебето получава достатъчно кърма, са: тургурът на кожата (когато леко се щипне или натисне кожата, тя следва да се върне бързо в първоначалното  си състояние), общото състояние на бебето (напр. има ли периоди на активност, според характерното за възрастта), личното усещане на майката, доколкото (обикновено) тя е човекът, който прекарва най-много време с бебето и го познава най-добре, и други подобни.

Как по-точно се държи Никола, когато го слагаш отново на гърдата скоро след кърмене? Суче ли активно, усещаш ли преглъщане? Може би е имал нужда да си почине малко преди следващата порция мляко? Или по-скоро сякаш се възползва от допълнителната доза ласки и милувки в прегръдката на мама и скоро заспива? Често срещано явление е през първите 6 седмици след раждането да изглежда все едно бебето само суче, спи и пълни памперсите и това е съвсем нормално. Понякога бебето може да прекара часове на гърдата на мама, сучейки и спейки. Това е мястото, където то се чувства сигурно и спокойно (и сито). Инстинктът за сукане е вроден, но “упражняването” му (честото сукане) спомага както за подобряване на ефективността на сукането, така и за приемането на достатъчно мляко и за производството на достатъчно количество кърма от организма на майката.

Споменаваш, че си предложила чай с копър на Никола – има ли някаква причина за това? Световната здравна организация, УНИЦЕФ и други организации считат, че изключителното кърмене през първите 6 месеца е оптималният начин за хранене на новороденото, като под “изключително кърмене” се има предвид прием само на кърма, без допълнителни храни или напитки, дори и вода. Кърмата в началото на дадено кърмене (т.нар. предно мляко) е с по-високо съдържание на вода, за да може да задоволи евентуалната жажда на бебето, и в последствие в течение на кърменето преминава в т.нар. задното мляко - с по-високо съдържание на мазнини, по-”концентрирано” - за да задоволи глада. Някои бебешки чайове са подсладени и понякога това е една от причините бебетата да ги приемат с охота. При толкова малко бебе рискът от прием на чай и/или други течности се състои най-вече в това, че е възможно малкото бебешко стомахче да бъде запълнено от тези нехранителни течности и бебето да не приема достатъчно кърма, която е нужна за неговия растеж. Допълнителен риск при някои бебета може да е свързан с начина на приемане на допълнителни течности – ако това става с биберон, възможно е бебето да се обърка от различната техника на сукане от гърда и от биберон. В сайта си производителят на този чай е отбелязал следното: “Приемът на други течности освен кърмата се считат за отбиващи.”

Не се колебай да пишеш пак!

# 334
Тони, честито, мила  Hug, седем часа за първо раждане си е направо супер! Все така добре да хапва малкият Кристиян и да расте здрав и силен за радост на мама и тати! Много се радвам, че сте добре и ти, и бебо!

Честито бебче и на мама cherka!

За погачата - на Рая правих само на прощъпулника, до 40-те дни не съм, за Дани пак така смятам. Не държа да ни "орисват" тука, а на света ние отдавна сме се показали, излизаме от първия ден вкъщи  Mr. Green. За сметка на това съм в чуденка пъпа му къде да хвърля. Не че съм толкова суеверна, ама все пак  Wink.

За мазането против стрии, докато ни изпишат от болницата, се мазах, но сега вкъщи хич не се сещам. А по принцип знам, че е препоръчително - много жени се нацепват, точно след като родят. Но моят корем още в болницата се прибра и няма поражения. Е, не е като на фитнес-инструктор, но до месец мисля да бъде  Flutter.

За колики не мога да дам съвет, моля се нас да ни отминат. Все така е спокоен Дани, но ще видим... дано!

Аз си имам баба-помощничка от около седмица, мама е при мен  Party. Личи си, нали - доста време ми остава да стоя пред компа и я какви дълги постове пиша!

# 335
Честити Криско на мама Тони  Hug Hug Hug Толкова се радвам за нея, нека и е живо и здраво детенцето и все така папкащо  Hug

Дано наистина Лорито се включи или пише смс на някой да не я мислим  Praynig

Палчета за всички, които имат нужда , аз все си мисля, че бебевалежа за днес не е приключил  Grinning

# 336
Здравейте,
честито на мамите които имат удоволствието да гушкат своите съкровища,за което
благородно ви завиждам!!!  Hug   Колкото по малко остава до термина толкова по
ме хващат братята щом ме попита някои още ли не съм родила и за кога съм чакала,
а вече аз самата нямам търпение!И тези болки,който ме влудяват нито се засилват нито
отминават.Стискам палци на всички,който имат нужда и дано и аз до ден два да сам
сред вече родилите!  Simple Smile

# 337
Ние бяхме на кино с мъжа ми и съм пропуснала 3 бебета :
Честито на Деси ,cherka и Тотони !

Погача с Давид не съм правила и сега така ще бъде .Прощъпулник правихме.
А още не сме хвърлили пъпа на Давид,сигурно затова стои все до мен залепен  Crazy

# 338
Браво на Тони и честито!   bouquet

# 339
Честито, Тони!!! Да ти  е жив и здрав малкия лакомник Mr. Green
За погача знам, че се прави на 40 ден или след него. На нас ни се пада на 3-ти март и мисля тогава да е. Хем е хубав празник, хем всички ще почиват Grinning
И аз пиша с една ръка Joy малкия е в другата Mr. Green

# 340
Имам въпрос: Какво мога да взимам за главоболие, когато кърмя? От умора ли е не знам, но от вчера направо ще ми се пръсне главата Sad

Освен парацетамол нищо друго не пий, много по вредно е да взимаш лекрства докато кърмиш, отколкото дори като си бременна, но ако се наложи някое ако доктор ти предпише , пий го веднага след като си кърмила. ако може някой да ти помага и да се спиш повече.

# 341
Честито, Тони!!! Да ти  е жив и здрав малкия лакомник Mr. Green
За погача знам, че се прави на 40 ден или след него. На нас ни се пада на 3-ти март и мисля тогава да е. Хем е хубав празник, хем всички ще почиват Grinning
И аз пиша с една ръка Joy малкия е в другата Mr. Green
Ако държиш на някакви традиции може да правиш погача. но не те съветвам , все пак и в началото на март зимата не е свръшила , искам да кажа,че още е някакъв грипен сезон, променливо време, хем студено хем топло, има много вируси и не е хубаво много хора да се събирате на едно място при бебето , пък било то и 5 приятелки да викнеш у вас. По - добре недей или пък излез ти без бебето да се почерпите някъде.

# 342
Здравейте момичета,
Днес в 09:53, 7 часа след като ми изтекоха водите и ми падна тапата, се роди нашия син Кристиян!
3745 гр., 52 см! Яде като невидял
Mr. Green Радането ми беше нормлно,без никаква упойка и само с 2-3 малки шевчета! Heart Eyes Нправо съм бонбон! Да ние жив и здрав таткото,страшно много ни помогна! Много ви прегръщам и целувам и стискам палци на всички все още 2 в 1 да имате най-много като моето раждане,не по тежко! Hug
Ще пиша повече когато мога! За първи път "егоистично" не съм ви изчела преди да пиша Mr. Green Надява се по-късно и това да направя!
Hug една голяма прегръдка и поздравления за доброто раждане и помоща на татето,и най-вече за лакомия Криско  Heart Eyes

И аз трябва да поседна да напиша за моето суперррррр раждане Mr. Green..вече съм готова за трети номер Joy...

Много ви се радвам но влизам да почета и да се разсея...после ще пиша  Hug Hug Hug

# 343
  • София
Честити рожби на всички майчета, родили днес! Да са ви живи и здрави!

# 344
Иве, и аз тук  Laughing най-накрая !Държаха ме до петък,но се отървах.........

Ние уж се кърмим,но се оказа че няма толкова кърма и малката остава гладна.От днес давам и добавка,да видим какво ще каже педиатъра като дойде на преглед утре.

Честито на всички нови майчета и нови бебенца,да са живи и здрави и много радост да носят !!!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт