"ФЕВРУАРското човече иска в мама да се гушка вече!- Тема 31

• 27 070
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ето ме и мен днес, още 2в1. Никакви болки и пр., противно на логиката, защото днес много походих.

И аз се тревожа за Лори, дано скоро получим вести от нея и дано всичко да е наред  Praynig!

Явно доста хора сме докладвали на модератор онзи пост на Ласи  Whistling.

# 421

Явно доста хора сме докладвали на модератор онзи пост на Ласи  Whistling.

Доста сме да bowuu Време беше да се намесят, то това продължава вече месеци май май

# 422
Здравейте коремчета...

Още сме 2 в 1 ....
Не съм ви изчела още, но честито на новите ни бебчета  Hug  bouquet

Искам само да питам... от две вечери имам контракции с лека болка при втвърдяване на корема.А менструалните ми болки са постоянни но търпими.Контракциите обаче са за по 2 или 3 часа вечер и пак така през деня.Но нямам нищо регулярно...Не знам дали е нормално?А и болката не е силна...Доста търпима, но неприатна.От време на време имам и болки в бъбреците (но леки) newsm78

# 423
Здравейте мамчета, бъдещи и настоящи  Simple Smile!

Честити ни нови бебчета!
Честити празници на любовта и виното!

Да ви напиша и аз няколко реда - с една ръка  Laughing.
За арниката - бях отговорила на Снежи  bowuu, но ще повторя - вземах я около две седмици преди раждането и родих нормално, бързо и много лесно, без шевове. Час след раждането буквално се чувствах, все едно не съм раждала. Не мисля, че се дължи единствено и само на арниката, но със сигурност и тя е помогнала  Peace.

За температурата - у нас е прекалено топло, 25 градуса  Rolling Eyes, но и на нас, и на децата така ни е добре. За сметка на това излизаме навън и в студ, и в сняг. Каката ни е гледана така и е здрава, не боледува изобщо, на Дани засега добре му понася... Може да не е правилно, ама не вярвам, че има общовалидни правила, предпочитам индивидуалния подход  Wink.
И аз проверявам отзад вратлето - дали не му е горещо на дребния, то студено у нас няма как да му бъде. Обличам го леко, като само крачетата са добре обути, с вълнени чорапки отгоре, че те лесно изстиват.

На няколко пъти се коментира дали не е прехранено бебето, та имам въпрос към Елс, Клото и Зеленото човече: аз ли имам грешна информация, че кърмено бебе не може да бъде прехранено? Моя син го храня на поискване и му давам да суче когато и колкото иска, а това се случва да е и на половин час понякога. За да има по-малко газове, гледам да го уригвам по-често. Ние сме ок, притесних се да не реши някоя мама да си държи бебето на диета, да пробва да му лекува коликите  Wink.

Дано скоро оздравяват Беба, Мим и  момченцето на Ади  Hug и дано получим хубави вести от Лори! Ако пропускам някого, моля да ме извините  Simple Smile.

# 424
Искам само да питам... от две вечери имам контракции с лека болка при втвърдяване на корема.А менструалните ми болки са постоянни но търпими.Контракциите обаче са за по 2 или 3 часа вечер и пак така през деня.Но нямам нищо регулярно...Не знам дали е нормално?А и болката не е силна...Доста търпима, но неприатна.От време на време имам и болки в бъбреците (но леки) newsm78

Kampeh, нормални са тези болки. Аз съм с такива от десетина дни. Оказа се, че имам "чувствителна матка". Предписаха ми големи дози магнезий и не трябва да го спирам до самото секцио.

За температурата - в целия апартамент е около 21-22 градуса. Мисля, че е важно за бебето да свикне на обичайната за нашия дом температура (при някой хора тя може да е по-ниска или по-висока).

Пъпчици с бял връх се появяваха при другите ми деца - лекарката ме успокои, че бебето се чисти от хормони, които съм му предала по време на бременността. С нищо не съм ги третирала, минават сами и то сравнително бързо.

# 425
  • Варна
Здравейте коремчета...

Още сме 2 в 1 ....
Не съм ви изчела още, но честито на новите ни бебчета  Hug  bouquet

Все едно описваш как се чувствам аз Simple Smile Само дето втърдявания нямам, но иначе имам всичко друго, което описваш. Така като гледам и ще раждаме почти едновременно, така че сигурно е нормално за този период.

# 426
kapmeh аз цяла нощ имах такова болезнено втвърдяване на корема. И аз засичах дали е регулярно, но и при мен не беше. Между другото и бебето в същото време беше много подвижно. Имах чувството, че ми разпъва матката отвсякъде. Иначе менструални болки нямам, само отвреме навреме кръста ме боли като преди мензис. Предполагам, че е нормално. Утре съм на преглед и ще видиме доки какво ще каже. Все пак ми остават само 4 дни до термин.

# 427
Дремнах за малко с дечко и ето ви бебчеее

"Днес в 14:20 станах мама на Кирил, 3400 гр, 50 см.Целувки." anji_86

Да е жив и здрав малкия Кирил,да папка и слушка,много радост да носи вкъщи.
   Hug

# 428
Честито бебче на мама anji_86! Да е жив и здрав малкия Кирил! Да слушка и да радва много мама и тати!    bouquet

На мама бързо възстановяване!

# 429
  • Varna, Bulgaria
Момичета, благодаря за коментарите за Арниката.
Аз си взех най-ниската потенция-така съветва доктора от предаването на Гала. И все пак вдъхнахте малко успокоение, че вероятно ще се възстановя малко по-бързо от първия път, когато трябваше да минат 10 дена преди да мога да седна нормално и да кърмя...
kapmeh, според мен си е нормално да си те наболява вече. Може би и твоя момент наближава вече  Peace
Аз си имам само безболезнени стягания, а отделно лека болка сутрин-менструална, но без втвърдяване на корема. Но пък проблема от последните 2 седмици на предната ми бременност се повтаря - хемороидите. При все, че през цялата бременност не съм се запичала... Обяснението е, че бебо притиска определени кръвоносни съдове и ме докарва до това положение. И предишния път бях така, 2 седмици преди да родя се мазах против тези гадории и сега пак съм така. Помня, че дори след самото раждане нямах толкова, колкото преди да родя.
Лелее, Анджи, много се радвам, ти днес беше на преглед до колкото си спомням, радвам се, че е минало всичко и нямам търпение да разкажеш  Hug Да е жив и здрав Кирил!

# 430
Благодаря на всички за отговорите. Hug

Надявам се скоро да родя, че наистина натежа вече. Praynig

А и като гледам преполовихме бебчетата вече... вече ме е обвзело едно нетърпение...само да ме заболи и поглеждам часовника Joy

# 431
  • София

"Днес в 14:20 станах мама на Кирил, 3400 гр, 50 см.Целувки." anji_86

Честито бебе на мама Анджи 86    bouquet

Аз с моите подути крака утре съм в Майчин дом, днес ми гледаха албумина оказа се много нисък, няма как да е от него. Надявам се че няма да се окаже нещо сериозно.

# 432
  • област Варна
Честит Кирил на мама anji_86! Да е жив и здрав, да слушка, папка и спинка! На мама бързо възстановяване!

# 433
  • софия
Ех , Марулке, каква вест за 15 дни донесе ...

Леелеее Simple Smile това не е ли чудесно !

# 434
Честит син на Анджи !

Reny31 ,радвам се ,че новините са добри !

Въпрос(към вече родилите преди термина) :когато раждането е преди термина ,болничният от родилното се засича с болничния-45 дни преди термин .
Откъде ни приспадат ,т.е. прибавят разликата-дните ?
Пример :раждам 10 дни преди термин-кой ми прибавя тези 10 дни -от ЖК или педиатърът на детето после ми удължава болничния с 10 дни?

Общи условия

Активация на акаунт