Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога за първи път детето ви ви каза, че не сте му майка и нямат право да му казва какво да прави, и как реагирахте?
Какво да правя, ако детето ми каже, че не съм му майка и не иска да ме слуша?
Как да се справя, ако детето ми заплаши, че ще се обади на полицията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога за първи път детето ви ви каза, че не сте му майка и нямат право да му казва какво да прави, и как реагирахте?
Някои родители са се сблъсквали с подобни ситуации, като децата им са изразили желание за друга майка или са оспорили ролята им. В такива случаи е от решаващо значение да запазите спокойствие и да подходите към ситуацията с разбиране и търпение. Някои родители избраха да обяснят на децата си значението на майчинството и да изразят любовта си, докато други предпочетоха по-директен подход, като например показване на документи, които потвърждават родителските им права.
-
Какво да правя, ако детето ми каже, че не съм му майка и не иска да ме слуша?
В случай на подобно изявление от страна на детето е важно да запазите спокойствие и да подходите с разбиране. Може да бъде полезно да проведете открит разговор с детето, като обясните значението на майчинството и изразите любовта и загрижеността си към него. Важно е да подчертаете, че това е обществено признато положение и родителските права са законно установени.
-
Как да се справя, ако детето ми заплаши, че ще се обади на полицията?
В случай на заплахи от деца е важно да запазите спокойствие и да проведете открит разговор с тях. Може да бъде полезно да им обясните ролята на полицията и кога е подходящо да търсите помощ от нея. Важно е да подчертаете, че полицията помага както на добрите, така и на лошите, но се обаждаме само за сериозни неща. Подобни ситуации изискват търпение и разбиране, като родителите трябва да се стремят към открит диалог с децата си.
-
Как да се справя, ако 13-15-годишното ми дете каже, че не иска да ме слуша и не му е интересно да ходи на училище?
-
Как да се справя, ако детето ми се опитва да докаже любовта и привързаността си към мен?
няма начин, трябва да е доброволно, ако може и с ентусиазъм (това е от един виц, ама друг път, че е гаден) ...
днес е четка за зъби, утре - кой знае ...