Отиване/Прибиране до и от училище

• 11 463
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Тук в Плевен нто едно дете в 4 клас не е придружено от родител. До 3 клас подписвахме декларации и си ги водехме ние. Аз моето се опитах да си го взимам и водя пак тази година, училището ни е далеч, но не стана, просто не иска. Ходи насякъде сам вече. То и аз не си представям как от 60 деца в неговия випуск точно само него да водим и прибираме, явно няма да му е приятно. Не ми е съвсем спокойно, но това е положението. Града е малък, поне бързо ще си научи всички маршрути. Вероятно и до 7 клас да го бях водила, пак нямаше да ми е комфортно да го пусна, не знам...

# 31
Dana_2010...говорим за първолаци.Когато моето дете стане 4 клас е логично, че само ще ходи на училище.Това, че има изключително натоварени и опасни места дори за възрастни, камо ли за деца в Сф, още по-логично е възрастта за водене и прибиране да е различна от тази в Плевен.Моите уважения, отскачам до Плевен и мога да направя разликата в движението, улиците и тротоарите. Peace

# 32
Това казвам и аз. По принцип съм от София, преди да дойда тук, съм живяла там 30 години.  Сестра ми не пуска нейното дете, което е също на 10 години никъде само там. А първолаците всички почти си ги водят, независимо колко е голям града.

# 33
Е, то почти няма училище, което да не е въвело декларацията, която родител подписва за водене и прибиране за 1 клас.Нямам идея, може да е задължително.От 2 клас при нас може и сами, но не се знае идната  година как ще е.

# 34
Ние сме буквално на 50 метра до училището. Няма и толкова. Минава само предблоково пространство.

Записан е на занималня, и го вземам когато смогна. Аз работя на смени ит ъй като не съм очарована от ученето в занималнята гледам да го вземам когато мога след часовете веднага. И пишем домашни в къщи.

Въпреки малкото разстояние имам притеснени да е сам. То е и задължително да го вземам, но ми е спокойно. Първи клас му е рано чак толкова самостоятелно.

Ние тенденциозно избрахме училище до дома, защото като почне са се прибира сам - ще съм по-спокойна, отколкото да трябва да пътува и т.н. За нас училище до дома е ок вариант.

# 35
Аз много си мисля за вариант за по-големият ми син - да наема таксиметров шофьор, който да го разкарва до училище и обратно.Моля ако някой има опит с таксиметрова фирма или само с един таксиметров  шофьор да ми пише подробности на лични. Бих предпочела водача на такси да бъде от женски пол. Ако обаче не стане ще се задоволим и с мъж  шофьор.Предварително благодаря за отговора.

# 36
Чувала съм за 2-3 такива случая, споделено, но от далечни познати и не знам подробности по уреждането.Нямам опит с това но да-съществува като вариант.Идея е да разпиташ ти близките си дали някой роднина/познат не работи като такс.шоф. към някоя от фирмите и от извора да черпиш информация.Аз така си намерих детегледачката навремето-просто прозвъних Всичките си контакти от телефона с едно изречение-търся детегледачка.И всеки попитал тук-там и все изкача нещо-я познат на познат, я братовчед на съседка...

# 37
Himbeer аз така съм направила.Познат на наши познати.Много ми е спокойно.След училище ми го води на работа.За съжаление изкарва с мен остатъка от работният ден,ама като няма кой да ни помага-така.Оправяме се!Но не съм от София и не мога да ти дам препоръки.

# 38
Иаз мислих за такси от догодина, когато синът ми ще е 3 клас. Ако започна работа няма да има кой да го води на тренировки.

# 39
На принципа най-доброто у-ще е близкото у-ще записах детето в у-щето да нас.
Не сбъркахме, защото понякога се е налагало да останем до по-късно на работа и той да се прибира сам.Понякога съм звъняла на някой от родителите, които прибирайки се минават покрай входа ни просто да го придружат.
Много е удобно у-щето да е нализо.Прибира се сам от втори клас, но се е случвало и в предучилищната да се прибира сам.

# 40
С тия глутници от кучета-вълци  и седми клас да стане, пак ще се страхувам да я пусна сама. Работя засега на половин ден, мъжът ми също и се редуваме, но за всеки случай продължавам да плащам и на детегледачката, за да мога да разчитам и на нея, ако ни се наложи да поработваме повечко.

# 41
  • Sofia
Водим я и я прибираме от училище. Дъщеря ми е втори клас. Днес ме изненада като ми звъни по телефона и ми съобщава, че ме чака пред входа Shocked. Прибрала се сама. Много искала да покаже, че може сама и решила да ме изненада. Разговаряхме, обеща ми повече да не се повтаря тази случка.

# 42
Хубаво сте разговаряли, но го и похвалете детето.Наистина е много важно, че Може Сама.Всичко се случва и тя наистина трябва да може. PeaceИмам доверие на голямата.Първи клас е, но може да се прибере сама.Има и ключ от нас.И ето затова и е телефона, за да няма изненади.Звъни и казва Задължително маршрута си, часа в който тръгва, звъни да каже, че е пристигнала и така.Не за друго, а защото е важно да се знае.

# 43
Аз го водя, свеки го взима. У-щето е близо, но се опасявам, че на връщане може да се заиграе с деца/ така правеше в градината, макар, че аз го взимах/,  а освен това сме близо до магистрала и не ми е спокойно. Rolling Eyes

# 44
И ние сме бъдещи първолаци. 2-те училища, в които сме канидатсвали са на по 2спирки от нас. Аз ще я водя със сигурност, за прибирането, било то и след занималня е чуденката Rolling Eyes Номера е да се добере детото до нас, в къщи безпроблемно се оправа сяма, дресирана е Heart Eyes
Варианти:
- на обменни начала с други родители от класа /да я прибират у тях или пътьом да я оставят у нас/
- съседски или на познати порастналите каки /10-11кл/ да я прибират. Предпочитам на млад човек с бърза мисъл и реакция да се доверя, отколкото на влачеща крака и блееща бабка, на която моята лисица би се измъкнала за секунда
- варианта с такси /знам как става абонаментното извозване, мога да споделя/
Принципно би се оправила сама, ако не бяха кучетата- безстопанствени, стопанствени, все тая. Сина ми съм го водила 1 седм, на втората го пуснах сам, а аз за собствено успокоение на почетно разстояние го следвах без да ме види. Е, пресрещали са го на няколко пъти гаменчета, взимали са му джобните, кецовете и каквото си харесат, но бой не е ял Wink Сега времената са други, страшничко е, няма как да съм толкова смела.

Общи условия

Активация на акаунт