Отговори
# 540
...с които въобще не си личи какво правите  Wink...

Но само при положение, че цицата не е по-голяма от главата на бебето!  Joy baby_neutral

Аз се покривам с шал, освен, че ползвам блузи за кърмачки. Тъкмо и бебока не се разсейва със странични неща.
Joy Joy как знам че ще кажеш точно това  Joy Hug с шал е много добра идея  Flutter

# 541
  • ул. "Мечтание"
Явно съм предсказуема. Mr. Green

# 542

Какви документи трябваха за еднократната помощ при раждане на дете?

акта за раждане на детето,разписка за сметката на която ще се преведе сумата и личните карти на родителите, мисля че това беше,ако бъркам извинявай  newsm78
+ удостоверение за родствени връзки, извадено в кметството.

# 543
Или аз съм медиум  Mr. Green

# 544

акта за раждане на детето,разписка за сметката на която ще се преведе сумата и личните карти на родителите, мисля че това беше,ако бъркам извинявай  newsm78

А за това удостоверение какво трябва? Simple Smile

# 545
  • Пазарджик
Berend Botje Твоята лична карта,а в него е вписано твоето име и детето/децата ти.

# 546
...с които въобще не си личи какво правите  Wink...

Но само при положение, че цицата не е по-голяма от главата на бебето!  Joy baby_neutral

Аз се покривам с шал, освен, че ползвам блузи за кърмачки. Тъкмо и бебока не се разсейва със странични неща.
Аз просто вдигам лекинко блузата. Бебето в поза люлка. Отгоре имам жилетка или яке ... Така съм кърмила каката разхождайки се по улиците. Нищо не се вижда и разбира..

# 547

А за това удостоверение какво трябва? Simple Smile
Нищо. Отива се в кметството в ЕСГАОН и там ви дават да попълните едно листче, че въпросното дете е ваше дете(син/дъщеря), съответно с такса.
за 7 дни - 3лв
за 3 дни- 5 лв.
веднага-10лв.

Абе паричките трябва да се вземат, нищо, че на акта за раждане пише коя е майката, кой е таткото.

# 548

А за това удостоверение какво трябва?

Твоята лична карта,в него е вписано твоето име и детето/децата ти.
Малко съм глупава днес, извинете. Те за да го издадат този документ, трябва първо да впишат детето или получават инфо по служебен път?

# 549
Бенджи, защо чакате толкова. Аз когато отидох да взема акта за раждане, питах на същото гише за удостоверението, казаха ми да отида да платя на касата 4лв., когато се върнах удостоверението беше готово.
И не съм сигурна, но това удостоверение е нужно само за второ и следващо дете.

# 550
  • ул. "Мечтание"
Бенджи, защо чакате толкова. Аз когато отидох да взема акта за раждане, питах на същото гише за удостоверението, казаха ми да отида да платя на касата 4лв., когато се върнах удостоверението беше готово.

Ние също чакахме една седмица. Не че има въобще нужда от този документ, ама карай. Не помня обаче дали с Божидар ми искаха такова удостоверение. Май не.  newsm78

# 551
Ами ние отидохме при социалните и те ме пратиха в кметството за това удостоверение.
И аз си мислех, че става веднага, но това е ценоразписа, който се мъдреше на вратата.
Честно казано не ми се даваха 10 лв да го получа веднага, затова платих 5 лв. за след 3 дни.
Това е.
Иначе това, което попълвах беше точно на един лист, на който аз еди коя си декларирам, че детето еди кое си е мое. Първо дете ми е не знам защо ми го искаха.

# 552
Явно във всеки град е различно. При нас са опростили процедурата, нещо рядко за държ. администрация. Между другото в социалните когато подавах за еднократната 100 пъти ме питаха няма ли да подам документи и за детски. Може би нещата вече се променят към по-добро.

# 553
  • В две тъмни очички
Така и аз да мина на отчет - вчера бяхме при педи и малката е станала 56 см Shocked и е 4.270кг. Тоова значи че е пораснала с 8см (което е невъзможно) и е качила 1.250 (от изписването). Вероятно с дължината са сбъркали в родилното - в нейната епикриза пише 48 см , а в моята 51, та предполагам при изписването като са я теглили и са я премерили,но този път правилно, което значи,че сме пораснали с 5 см Flutter

Относно нощните паузи
, Влади заспива в 10-11 и следващото кърмене е в 5-6! После чак към 10-11 пак! И след това на около 2-3 часа! Та така ни се събират 5 максимум 6 хранения! Но и едно уточнение - преди заспиването изсуква и 2-те гърди! Попитах педи дали да я будя и той ме посъветва да си я оставя, защото задължително трябва да има една почивка от около 5-6 часа коремчето на бебето! А и малката си наддава много добре!

Храчки,трудно дишане , ние също се давим от нищо...без да е повърнала. Но това се дължи (според мен,а и педиатъра потвърди) от засиленото слюноотделяне, което се появява около 1-2 месец след раждането!

За кърменето навън,още не ми се е налагало в МОЛ или в магазин, но като пътувахме към Пловдив се наложи да я кърме в колата  Flutter

Мамите от София - я дайте предложение за добър ортопед! Къде да отидем на преглед. Дадоха ни направление,ама забравих да питам доки къде той препоръчва??? ooooh!

За яденето и кг-те
, на мен ми останаха още 5 кг,от качените 21  Tired! Закусвам Някакви зърнени от типа на Фитнес или нещо такова с Активия. За обяд плод. И вечеря не по-късно от 18ч но не мога да уточня какво - китайско, пиле на грил, пържолки ...различни неща всяка вечер като има и гарнитурка - я картофки,я задушени зеленчуци я тараторче! Хляб почти не ям, но не защото се ограничавам,а защото го ям само с манжички като си топкам  Mr. Green! Ако ям е не почече от половин филийка макс 1

Щях да пиша още нещо,ама забравих какво  Crazy

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 13:11 от bubeto_d

# 554
Здравейте на всички.
Няма много време да влизам,па камо ли да ви чета,но сега за малко и набързо.
Вече сме на 26 дни,вчера ходихме на консултация.4,200 сме-незнам дали е нормално.Изписаха ни 3.700кг,но аз все си мисля,че на Алекс не й стига яденето,защото след всяко ядене ци пие по 40-50гр. чай или вода.
МОЛЯ И НЯКОЙ ОТ ЛЛЛ ДА МИ КАЖЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ,ЗА ДА СИ УВЕЛИЧА КЪРМАТА.ИЗПИХ ЕДНА КУТИЯ ЧАЙ НА ХИПП,ДРУГ ЧАЙ ЗА КЪРМАЧКИ,МНОГО ВОДА ПИЯ.КЪДЕ БЪРКАМ?В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ИСКАМ ДА ЗАПОЧВАМ ДА ДАВАМ АМ.
Mamita81, отговарям ти на лични, в отговор на съобщението, което си ми изпратила там.

Общи условия

Активация на акаунт