Отговори
# 555
Така и аз да мина на отчет - вчера бяхме при педи и малката е станала 56 см Shocked и е 4.270кг. Тоова значи че е пораснала с 8см (което е невъзможно) и е качила 1.250 (от изписването). Вероятно с дължината са сбъркали в родилното - в нейната епикриза пише 48 см , а в моята 51, та предполагам при изписването като са я теглили и са я премерили,но този път правилно, което значи,че сме пораснали с 5 см Flutter
На една позната детенцето порасна 11см за първия месец, просто тя и мъжа и са високи (тя е 174 а той  е 190)Любимата ми закуска е мюсли с прясно мляко, но се обривам от него, за това закусвам попара. После на всяко кърмене по една идеалка, иначе ми пада рязко кръвното, следващото и последно за деня хранене ми е в 17 - варени картофи на фурна с к.краставички, сирене и кашкавал .ммммммм.... Закг-те не знам колко съм защото Явор счупи кантара Simple Smile

# 556
=Michelle= , и ние сме точно така със спането. Няма заспиване,ако не усети, че съм до нея. Вече не мога да я оставя в кошарката и тя да заспи. Лягаме двете на спалнята и така се приспиваме. Дано й попремине този период, защото вече ни е завзела спалнята и с таткото спим по ръбовете  Rolling Eyes

А за режима - ние също правим пауза от 6 часа през нощта. Тя сама си го изгради, а иначе през деня не става с режим изобщо,не се и опитвам де - тя будува доста време, от което през пове4ето е на гърдите ми  #Crazy

# 557
bubeto_d ,питаше за ортопед.На мен ми препоръчаха Медникаров в Горна баня и Драганов във ВМА.Но доколкото разбрах и двамата работят само на свободен прием(без направления).При Медникаров прегледа ни излезе 30 лв.

Бързо да оздравяват настиналите бебчета  Praynig

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 14:10 от Jenkata

# 558
За ортопед-ние ходихме при Иванов в"Токуда"-35 лева.За Димитров в същата болница има добри отзиви.

# 559
  • София, Лагера
Мале, Бубе, аз ако ям толкова малко, ще загина!  Tired Laughing

При кърмене нито се крия, нито ползвам специални дрешки. По принцип нося блузи с голямо деколте, така че не е трудно да си извадя гърдата и са кърмя. Обикновено хората, които се притесняват, сами извръщат поглед.  Wink
Идея за дългокосите мами - като се наведете над бебето, косата ви прави параван  Peace

# 560
В Пловдив документът за родственост се взима от районното кметство. Ходих да взема акта за раждане на малкия, оттам ми дадоха и документа. Пари не са ми искали. Платих 2лв., ама то май беше за друго  Laughing
За еднократната помощ си носете и копие на акта за раждане, че да не ви връщат!
При нас караха и мъжа ми да се разписва на някакви декларации за данните...  Thinking Ама аз си бях попълнила всичко предварително, вкъщи.

# 561
  • София
bubeto_d ,питаше за ортопед.На мен ми препоръчаха Медникаров в Горна баня и Драганов във ВМА.Но доколкото разбрах и двамата работят само на свободен прием(без направления).При Медникаров прегледа ни излезе 30 лв.

Бързо да оздравяват настиналите бебчета  Praynig
Ние ще ходим в петък при Драганов във ВМА,после ще споделя колко струва,приема ли направления и доволна ли съм.

# 562
Майчета,какви памперси ползвате и доволни ли сте ? Аз ползвам на памперс сензитив но всяка вечер ми пропускат и се налага да събличам гол бебо, имам почти цял пакет, ще ги използвам и ще мина на друга марка ,какво бихте ми препоръчали вие ?

# 563
"При нас караха и мъжа ми да се разписва на някакви декларации за данните...   Ама аз си бях попълнила всичко предварително, вкъщи."

Това значи ли, че няма да мога да подам документи без бащата?

# 564
  • ул. "Мечтание"
"При нас караха и мъжа ми да се разписва на някакви декларации за данните...   Ама аз си бях попълнила всичко предварително, вкъщи."

Не, той само трябва да се разпише в декларацията. Не е нужно и двамата да присъствате при подаването.  Peace

# 565

Нямам представа. Иди с неговата лична карта и необходимите документи и ако ти кажат нещо за него, ще си вземеш молбите и декларациите да си ги попълните вкъщи. Wink Аз си взех и молбата и декларацията за детските, за да не попълвам на място.

Мамита, слагате ли си децата да спинкат по гръб през деня??
И кога трябва да почнем да държим дребните да седят малко по коремче?  Thinking

# 566
Биричке, защо през деня, Кали и нощем спинка по гръб.

# 567
  • София
Симонка я слагам да спи на всички посоки и по гръб и наляво и надясно,за да и се оформя равномерно от всички страни главичкатПо корем я слагам от 8я ден,тогава дойде вкъщи да я види педиатърката и ми каза,че мога да почна да я слагам.Баткото го слагах от по-късно,но беше грешка,защото доста по-късно почна да си държи главата и въобще имахме тревоги,а сега малката като я слагам от по-рано се научи много добре да си държи главичката вече.

# 568
привет сладурки с прекрасни сладурчета  bigdance2

и аз да се отчета, че напоследък повече ви чета, че все не остава време да се разпиша Simple Smile

гледкаме се, кърмим се на поискване, обикновено от една гърда на хранене като вечер правим пауза от 4, рядко от 5 часа, а през деня сме като часовник на 3 часа +; – 15/20 мин.

колики имаме чат пат, давам Инфакол и чайче Бебезан, не сме запеюени все още, въпреки, че акането ни намаля от на всеки памперс до 2-3 на ден, което не мислч че се дължи на Инфакола и го приемам за напълно нормално newsm78

бебешкото акне още си го имаме, но от 2 дни мием личице с Педиатрил, почистваща вода за бебета на Авен и смея да се похваля, че акнето доста намаля и завехва, а същевременно кожата ни е хидратирана, не суха като преди....

петното на вратлето питахме педи за него, а тя каза, че почти всяко бебе го има и е напълно нормално - струпване на нервни окончания, които би трябвало да се разнесат.

за кг и количество кърма: не се ограничавам в хапването - сутрин задължително кисело или  прясно мляко с овесени ядки/ мюсли, след 2-3 часа - плод; на обяд каквото има - супа, салатка, или манджа с или без хляб, зависи длаи ми се хапва Simple Smile вечер си хапвам каквото сготвим, но не по-късно от 8, а след 1-2 часа плодове, също така си хапвам и сладки неща когато ми се приядат, плюс ядки: орехи и лешници - в следствие на което, мисля че кърмата си ми стига, а килограмите са около +5 - 56(но само аз си ги виждам Simple Smile

мамита, бихте ли ме светнали как се качват снимки в албумчето, че нещто зациклих и немога да се оправя Embarassed

опа, стана доста дълго, спирам да ви досаждам

bouquet   bouquet   bouquet

# 569
  • sofia
При Драганов водих каката, платено беше преди 6 г.
Моята бебка си върти главата и тялото, не мога да и определя на къде да спи

Мила, дано се размине АБ

Общи условия

Активация на акаунт