Отговори
# 645
  • София
Биричка,аз пия кафе веднага след сутрешното кърмене,само едно на ден,така съм чула,чела че може и не съм забелязала след следващото кърмене Симонка да е нервна или нещо друго,даже напротив дообяд спи най-сладко.
С баткото съм взимала държавна детска кухня ама едвам изкарахме 2 месеца,хич не бях доволна,макар че той по принцип беше ястелив.Сега мисля да си го спестя това.

# 646
Здравейте момичета,да дам и аз малко отчет Simple Smile
Любомира днес става на 25 дни HugХрани се през 3 или 3 часа и половина, за съжаление с АМ Cry но аз успявам да й набавя едва по 20мл. кърма и от двете гърди на цедене ConfusedЧудя се даже дали има смисъл да давам и тези 20 мл. но ... както и да е,нали все пак си е кърмичка BlushА нея като я сложа на гърдата - дърпа най-много... 5 минути и край,заспива.Каквото и да правя - спи...Оставям я в леглото и започвам да цедя - 20 мл.Събужда се след 15/20 минути и започва да си яде ръцете.Пак я слагам на гърда - и пак същото Rolling EyesАз ли бъркам някъде,не знам но то от това ми намаля и кърмата-хем се храним,хем не,цедя и пак давам и така...А като и дам АМ - изяжда по 80 мл. от шишето Rolling Eyes
За памперсите - изписаха ни от болницата с Пуфис,но и бяха големи и купихма залани на Памперс.Доволна съм,не са пропускали досега. И с каката тях ползвах.
За акането - сменям и памперсите на всяко хранене и винаги ги е наакала LaughingГоляма посерковица си имам Laughing
За подсичанетоДосега не се е подсичала,но когато е по-зачервено мажа с Бочко. Peace
Нашия педи каза да я мием възможно най-малко пъти в денонощието Rolling EyesДа съм използвала мокри кърпички защото се нарушавала естествената флора и кожичка на дупето Rolling EyesТака и правя и засега нямаме проблем.Мия я сутрин с вода и сапун на Себамед и вечер я къпем,също със Себамед.
За ортопед - ще я водя при Алексиев - най-вероятно в частния кабинет.Казаха ми че ако си уговориш час и отидеш навреме не чакаш въобще и няма хора,както е по другите болници.А и ми е по-удобно като местоположение Peace
Alluriaпиши моля те как мина прегледа при Алексиев,дали си доволна,колко струва Hug
За витамин ДДнес питах педи дали трябва да започвам да й давам и той каза че след като давам АМ в него има Витамин Д и ще видим първо колко е наддала на консултацията и тогава щял да прецени дали има нужда от още. Иначе си поръчах от Германия Вигантолетен.

Това е засега от нас Hug Laughing

# 647
  • София
ral_r, ще пиша как е минало при ортопеда като минем прегледа другата седмица Simple Smile. Иначе съм водила баткото при него и съм с много добри впечатления. Не сме чакали, нямаше навалици от хора. Не мога да си спомня колко струваше, но ми се върти в главата 25 лева без ехограф, но не съм много сигурна. Като минем с Ади ще пиша.  Peace

# 648
"Няма тате,няма да плачкаш,тая майка ти е лоша hahaha. Оставя те да се мъчиш самичко в кошарата..." и от този род разни!!! Много са ми смешни  Mr. Green Особено като започне да я разкарва из стаята и да й показва някакви неща, та все едно ги вижда! На тая снимка кой бил,на оная снимка кой бил  Laughing

Joy Joy Joy
И нашия тати така и говори и и показва разни неща, даже я "води" на околоапартаментски пътешествия   hahaha.
violini, аз съм мазала Карина с гентамицин 3-4 дена по 1-2 пъти на ден, защото като ни изписаха, беше бая подсечена и редувах със Судокрем.

Вчера бяхме на консултация. Беба е пораснала с 850гр. и 1см., не е много, ама не е и малко де. Ама и тя от 2 дена взе да повръща доста, не знам защо  newsm78. Нашата педи ми вика:"Нали и даваш водичка, а от другия месец и сокчета?" и аз "Даааа" и тя доволна  Grinning, а пък аз друго освен кърма не давам  Laughing, ама не ми се спори с нея. Каката започна да пие сок на годинка и то рядко. Инъче я харесвам щото не изписва АБ за щяло и не щяло, както някои педиатри, а само в краен случай.

# 649
Приветче и от нас!
Вчера бяхме на консултация-4150кг.сме и 57см.Сложиха ни и втората хепатитна ваксина,но откакто и е поставена ,Дара на всяко хранене ака/акото е нормално като консистенция,но е доста често според мен/.Звъннах на докторката и тя каза ,че това е нормално,било реакция от ваксината,но на мен си ми е притеснено.Иначе бебка ми е много добричка и спокойна,вчера почти не плака при поставянето на ваксината.За храната казаха да минаваме на 130-140 мл.на 3.30часа през деня,а през нощта да има пауза от 6 часа,за да почива стомахчето.
Мила,радвам се,че сте се разминали с АБ! Hug
Ние с къпането сме волна програма-когато си решим прескачаме тази процедура Embarassed
Памперсите са ни Либеро-нямам забележки.
Кремчето за подсичане ни е Мустела,досега не и се е зачервявало дупето,с една дума-доволна съм.

# 650
Педи каза че уж всичко ни е наред и за ортопед каза че до четвъртия месец ще ни прати,не сега  Sad Sad Sad
Явно педиатърката ти има ехографско виждне,  след 4тия месец е късно проблема да се оправи с ортопедични гащи  Tired

Памперси - на зелени памперс през деня и с либеро вечер-не и мокри и не се буди заради това...

Как ви завиждам че можете да ги оставяте да плачат... Tired Ние посиняваме около устичката само като се напъва, а заплаче ли започва цялата да посинява  Tired Днес не я приспах на време и с адски много зор я приспах, за малко щях да тръгвам към болницата Sad

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 14:47 от Бебешондел

# 651
Здравейте, мами!
Имам въпрос към консултантките на ЛЛЛ, приемам мнения и от пишещите тук майчета!
От 4-5 дена малката рязко намали изхожданията - първите 2 седмици се отчиташе на всяка смяна на памперс, т.е. около 8-10 пъти в денонощието, сега ака 1-2 пъти на 24 часа, вчера дори въобще не е. Изцяло е на кърма, храним се на около 3-4, по-рядко на 2 часа, всъщност когато поиска. Наддала е 640 гр. за 20 дена, изглежда видимо пораснала и закръгленка, т.е. съмнявам се да е недохранена. Суче по около 15-20 мин. от гърда, понякога само от едната, понякога и от двете, като на втората заспива след около 10 мин. сукане. Неакането нямаше да ме притеснява, ако не се надуваше постоянно и не плачеше. Когато се изходи, изпражненията са кашави и жълти, не намирам разлика с първоначалните такива. Пишкането е добро, т.е. на всеки сменен памперс.  Преди 2 дена дадох Дуфалак 5 мл по съвет на педиатъра, изходи се няколко пъти, на следващия ден само веднъж, вчера въобще не е. Снощи пак и дадох, защото много се напъваше, изходи се през нощта доста воднисто, днес пак нищо до момента. Спрях Инфакола, защото мислех, че е от него, но ефект няма. Сега давам Колийф от дъжд на вятър. Очевидно е, че се мъчи детето, доста пръцка като се напъва, въпросът е дали се дължи на запек или на колики и мога ли да облекча с нещо положението. Ям разни разхлабващи храни с надеждата да се прехвърлят в кърмата.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 15:04 от Griet

# 652
И аз като чета как спят нощем бебчетата и леко ви завиждам,мойта коконка се буди точно на 3 часа да папка,никога не забравя-12-3-6ч. не ги пропуска нощем.Аз да питам вас,а и ЛЛЛ-от няколко дни имам едни като бодежи в гърдите,не непрекъснато,но поне 10тина пъти през деня,нямам втвърдявания на гърдите или някакви други видни проблеми,на какво може да се дължи?

Гъбке, бодежите при мен са като слиза млякото (поглеждаш някое сладко бебче и мозъкът подава импулс да слезе млякото в гърдите, а усещането е като че ли те бодат стотици иглички)  Mr. Green
... и моето чудо си яде нощем на 3 часа, денем по-често  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Имазол паста е Клотримазол и е за гъбички. Не знам да ли се изписва за подсечено само. Странно ми стана. Ама гъбички на Ивайла само с него уморих за 3-4 дена. Наистина е добро!

Изписват го, да! Защото понякога изглежда като подсечено, но е в комбинация с гъби, та понякога се презастраховат и при недоказани гъби... и тук го изписват (САЩ) за червени дупета!

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 15:05 от Agent Provocateur

# 653
  • София
ral_r, ще пиша как е минало при ортопеда като минем прегледа другата седмица Simple Smile. Иначе съм водила баткото при него и съм с много добри впечатления. Не сме чакали, нямаше навалици от хора. Не мога да си спомня колко струваше, но ми се върти в главата 25 лева без ехограф, но не съм много сигурна. Като минем с Ади ще пиша.  Peace

Кажете къде се намира този Алексиев?

Сакси май тази павловича мас помогна  Peace

# 654
Бебешондел, преди да открият проблема на Тея правеше ли ти впечатление да посинява при мрънкане и плач?

# 655
добре де, как се маха нощно ядене? нашата се буди в 3,30 - 4 ч. и си похапва дори по-добре от през деня. как точно да я държа гладна!? като четох наскоро в една дебела книга, че преди да започне да яде бебето трябвало да се успокоява. готова съм да предложа на автора да дойде да успокои гладната Дара, ако успее и пари ще му дам Simple Smile

иначе аз днес мисля да взема памперс 2, да видим дали ще са ни ок, че единичката ни оставя ужасни следи по крачетата...

а вие разходките в моловете за разходки навън ли ги броите?
защото аз като гледам тези дни какъв студ е настанал направо не знам кога да я изведа пак.

а вашите бебочета хилят ли се? Дара се смее непрестанно, отскоро дори с глас и като се разсмее насън се буди чак! Simple Smile

# 656
Бебешондел, преди да открият проблема на Тея правеше ли ти впечатление да посинява при мрънкане и плач?

Преди да отркият е плакала само веднъж, като я къпахме.Стана цвлата на веничи и отдолу започна да посинява. Помислих, че и е студено  Tired А като се напъва се вижда посинявамето но се забелязва само ако знаеш че е цианоза  Peace

# 657
И ние днес бяхме на ДК.Вико се оказа лакомник Crazy...+5см и + 2 кг ,което е равно на 56см.-5.600кг Shocked ShockedДжипката нищо не коментира,освен че ме посъветва да давам вит Д и пресни сокчета Laughing Stop...Аз само кимам Mr. GreenБиха ни и ваксина-хепатитната.Аз Държа Вико,Стела държи мен,таткото държи Стела ,абе дядо и ряпа ...+ докторката и сестрата Crazy
П.П тези килца ги трупаме само от кърма Peace

# 658
klechoo Алексиев преглежда в Горна баня,а има и частен кабинет /заедно с жена му,която е педиатър и пулмолог мисля newsm78/ в кв. Мотописта,зад магазини Била и Джъмбо,на ул. Кирил Ботев 3:)

Елч и Любомира много се смее,особено насън LaughingПонякога с половин уста,друг път направо с цяла.Много е смешна Laughing Че даже като сънува и очите си върти.Леко ги отваря и се вижда как ги мести отвътре Laughing
Това което малко ме притеснява е че от време на време като че ли диша по-дълбоко когато спи,издава някви звуци - но определено не е хриптене,ами като по-тежко дишане newsm78Вашите бебета дали правят така?

А тия колики милата направо я побъркват. CloseЧе и нас с баща й също CloseВечер е някакъв ужас,една вечер плака 6 часа ShockedУпокояваше се само за няколко минути и пак почва - свива се,пръцка,изчервява се,нааква се,плаче..след това започва да хълца Rolling EyesНаправо ужас!Давахме една седмица Инфакол,ама май не й действат и от снощи купихме Колиф - дано поне те да я облекчат малко baby_neutral

# 659
  • София
klechoo Алексиев преглежда в Горна баня,а има и частен кабинет /заедно с жена му,която е педиатър и пулмолог мисля newsm78/ в кв. Мотописта,зад магазини Била и Джъмбо,на ул. Кирил Ботев 3:)

Елч и Любомира много се смее,особено насън LaughingПонякога с половин уста,друг път направо с цяла.Много е смешна Laughing Че даже като сънува и очите си върти.Леко ги отваря и се вижда как ги мести отвътре Laughing
Това което малко ме притеснява е че от време на време като че ли диша по-дълбоко когато спи,издава някви звуци - но определено не е хриптене,ами като по-тежко дишане newsm78Вашите бебета дали правят така?

А тия колики милата направо я побъркват. CloseЧе и нас с баща й също CloseВечер е някакъв ужас,една вечер плака 6 часа ShockedУпокояваше се само за няколко минути и пак почва - свива се,пръцка,изчервява се,нааква се,плаче..след това започва да хълца Rolling EyesНаправо ужас!Давахме една седмица Инфакол,ама май не й действат и от снощи купихме Колиф - дано поне те да я облекчат малко baby_neutral

bowuu

Общи условия

Активация на акаунт