Отговори
# 630
  • Сливен
Добро утро!!!
Аз капки дадох веднъж, защото се опасявах, че Емилия я боли коремчето, но не е ревала. Само се гърчеше. Я ме светнете какви чайове пиете от копър, че нещо съм изтървала този факт?  Thinking За какво са? Извенете ме за невежеството  Blush
Вода ту давам, ту не. Неще, но някой път пийва от време на време. Давам й колкото да й изплакна устичката.
Моята беба продължава да си папка редовно, понякога яде повече от час ooooh!
За подсичането, пеперудката й беше зачервена от болницата. Сега пък дупето й се зачерви, а така старателно я бърша и я мия постоянно, мокри кърпи не ползвам. Обърсвам й дупето с парче пелена и с почистващо мляко на Мустела и след това измивам с водичка. Обяснявам си зачервяването със смяната на памперси, мисля да мина на Пуфис. Много ги хвалят. Иначе я мажа със Судокрем. Педката каза да редувам с Гентамицин. Някой ползвал ли е ?

# 631
  • Сандански
Мирабела  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed hugДано всичко да е наред и да са напразни притесненията ви!

# 632
  • София
Добро утро и от мен!
Най-накрая имам достатъчно време за да пиша. Беше много тежка седмица, но Яна вече е добре и ми скача по главата. Важното е, че оцелях.

Вчера ходихме на консултация. Ива е пораснала с 4 см и 850 гр, вече е 57 см и 5100 гр. Док препоръча да махнем нощното хранене, което е напълно в унисон с моите размисли и Ивка сякаш разбра и тази нощ, след като яде в 22.00 спа до 6,30. Мен това напълно ме устройва Simple Smile. Не й сложи ваксина заради сополите и я отложи за другия месец.

Мирабела, стискам палци всичко да е наред. Hug

Сакси, у вас е много забавно.

Мила, няма нищо по-хубаво от това да сте на една линия с педиатъра на децата. Това дава завидно спокойствие.

За ортопед - заведох я при д-р Филипов в 20 ДКЦ. Много симпатичен лекар. Доволна съм.

# 633
Привет, мацки!

Мирабелаfingerscrossed

Кали нощем яде през два часа, аз само тогава не я дохранвам с АМ! Явно е била гладна горката, защото вече си ака, акото е с подходящи цвят и консистенция, и няма колики  newsm44

# 634
  • ул. "Мечтание"
Добро утро! (аз преди малко ставам след тежка зъбоболна нощ  Confused)
След малко сме си организирали срещичка варненките. Да запознаем бебоците! Simple Smile Ще бягам, да не закъснея!

Лидия, миличка!  Hug  bouquet

# 635
Здравейте и от нас. Искам да почерпя че ставаме на месец днес, но незнам как се слагат картинките. Нещо не ми се получават

# 636
  • В две тъмни очички
Здравейте мами  Hug
Аз минавам много набързо,че не съм довършила подготовката си за изпита,а той е утре  ooooh! и ми остават 3-4 часа,че после тръгваме на път,след това знаете процедурите,баня кърмене и т.н., демек никакво четене  Whistling

Какче, двама различни доктори са! Единия е Михаил,а другия....забравих как му беше 1-то име Peace

mamita81 , на 40-я ден се ходи на чиста молитва в цирквата,а самата погача се прави след това през уикенда! Аз погача ще правя тази неделя - пада се 39 ден,ама следващата няма да мога,че ще сме в Пловдив,а ми се иска да присъстват приятелките ми!

Моята глезана нещо взе да се цупорчи тея дни като я оставям в кошарата! Боля я коремчето 4-5 дена и бързо бързо свикна на ръце да стои!!! Да,ама не й минава номерът,поне пред мен де,ако баща й е тук и тя се разреве малко повече ,той я гушка  Joy и се почва "Няма тате,няма да плачкаш,тая майка ти е лоша hahaha. Оставя те да се мъчиш самичко в кошарата..." и от този род разни!!! Много са ми смешни  Mr. Green Особено като започне да я разкарва из стаята и да й показва някакви неща, та все едно ги вижда! На тая снимка кой бил,на оная снимка кой бил  Laughing

# 637
Пзмперси - ползваме на Памперс белите, за новородено, още не можем да минем на двойката...
За зачервено дупе мажем с Бочко и сме много доволни.
За сухата кожа педи ни изписа олио Балмандол - е много съм доволна!  Simple Smile
Малкия през деня яде на 3 часа горе-долу, вечер последно в 12, сутрин към 7, а през нощта се събужда веднъж, но качествено! Ококорва се след яденето и се почва едно приспиване по минимум час.....  Tired ooooh!
Вода - даваме глюкоза 5%.

Исках да ви питам вярно ли е това със скока в растежа, че се появява в 3-та и 6-та седмица и трае няколко дни.... Нашия така лакомее ит вчера, че не е истина... Не мога да му смогна на яденето... 

И да питам за колко време се усвоява кафето и е най-малка вероятността да попадне в кърмата?

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 12:37 от Бира с таратор

# 638
Мирабела дано всичко е наред Hug Hug Hug

Отчет и от нас,днес бяхме на консултация.Май ще минаваме на диета  newsm12 ,за месец  сме качили 1,700 кг Shocked Shocked Shocked и  4 см,а сме само на кърма Crazy Crazy Crazy .
Педи каза че уж всичко ни е наред и за ортопед каза че до четвъртия месец ще ни прати,не сега  Sad Sad Sad.А малкия така плака милия от имунизацията,каката и тя,че на 6 год и на нея и се полагаше някаква,че те плачат,а аз се чудя кой да успокоявам,но и на мен ми се насълзиха очите...
Отчета е даден ,дано няма последствия от боцканията днес.Хубав ден на всички,дано тревогите на момичетата които имаха някакво УЖ основание се окажат фалшива тревога.  Hug Hug Hug

# 639
  • Велико Търново
Добър ден!

Благодаря ви, момичета за хубавите думи за децата ми!  Hug

Мирабела, моето момченце имаше съмнение за ГЕР, по друг начин изглежда, повръщането веднага се разпознава, че не е обикновено повръщане. Като избълва, наистина е като фонтан, и може да го изпльока на метър и половина от себе си. И няма почти никакъв прираст, даже може да върне на тегло, а твоето детенце е наддало 600 грама, което е ок за първи месец и на кърма. В крайна сметка при нас се оказа физиологичен рефлукс, който към десетия месец изчезна, а дотогава перях по-начесто и дохранвах със специално мляко. Почти съм сигурна, че нямате нито ГЕР, нито пилорна стеноза, ама хайде, като са те разкарали до Пирогов, поне да се успокоиш че си няма такива кусури детенцето.

И друго характерно за рефлукса: обикновено симптомите се проявяват втория месец, а не веднага след раждането.

Биричке, това за скоковете в растежа, може и да е вярно, ама аз и при трите деца, това чудо не съм го разпознала кога е било.

# 640
  • София
Здравейте!

Памперси ползваме на Либеро, преди това Памперс - и двата вида ми пропускат, продължавам да издирвам нашата марка.

За подсечено дупе и ние ползваме Бочко и съм много доволна.

След баня мажа Ади с Мустела лосион, къпя я през ден. Ние се къпем сутрин, защото мъжът ми се прибира късно вечер и няма кой да ми помага.

Ади започна да си прави доста голяма пауза от 8 часа вечер. От 5 до 8 вечерта суче нервно нон стоп и изсуква всичко от двете гърди до последната капчица. След това спи непробудно до 4 сутринта. Гърдите ми междувременно се издуват до пръсване и се събуждам едва ли не "окъпана" в кърма. От 4 сутринта до 5 следобед яде горе долу на 3 часа.

На ортопед смятам да я заведа другата седмица, въпреки че в болницата са й правили ехография на тазобедрените стави. Ще ходим при д-р Алексиев от Горна баня, но ще я заведа в частния му кабинет, защото ми е много близо, на 5 мин. с количката.

Днес я записах и на държавна млечна кухня. Догодина по това време вече би трябвало да ни е дошъл реда и да започнем да се храним и със супички и манджички. Десертите смятам да не й ги давам  Mr. Green.

bouquet

# 641

Днес я записах и на държавна млечна кухня. Догодина по това време вече би трябвало да ни е дошъл реда и да започнем да се храним и със супички и манджички. Десертите смятам да не й ги давам  Mr. Green.

Какъв е реда и не е ли рано?  Rolling Eyes Е, явно не е... Ще кажеш ли каква е схемата?  Hug

# 642
  • София
Специално за София разучаваш къде е пункта за раздаване на храната за района, в който живееш и ако те устройва, отиваш в кухнята-майка, където се готви за съответния район и пускаш молба. След около 10 месеца ти идва реда да получаваш храна. Всеки месец раздават купони. Излиза ти по 1.30 лева на ден храната. Би трябвало и в Пловдив  да има.

Тук може да се провери къде има пунктове: http://detskakuhnia.com/

# 643
Специално за София разучаваш къде е пункта за раздаване на храната за района, в който живееш и ако те устройва, отиваш в кухнята-майка, където се готви за съответния район и пускаш молба. След около 10 месеца ти идва реда да получаваш храна. Всеки месец раздават купони. Излиза ти по 1.30 лева на ден храната. Би трябвало и в Пловдив  да има.

Тук може да се провери къде има пунктове: http://detskakuhnia.com/

Много ти благодаря!  Hug
Оказа се, че трябва да имаме навършени 9м., за да се запишем за кухнята. Simple Smile

# 644
Здравейте мами  Hug
Аз минавам много набързо,че не съм довършила подготовката си за изпита,а той е утре  ooooh! и ми остават 3-4 часа,че после тръгваме на път,след това знаете процедурите,баня кърмене и т.н., демек никакво четене  Whistling

Какче, двама различни доктори са! Единия е Михаил,а другия....забравих как му беше 1-то име Peace

mamita81 , на 40-я ден се ходи на чиста молитва в цирквата,а самата погача се прави след това през уикенда! Аз погача ще правя тази неделя - пада се 39 ден,ама следващата няма да мога,че ще сме в Пловдив,а ми се иска да присъстват приятелките ми!

Моята глезана нещо взе да се цупорчи тея дни като я оставям в кошарата! Боля я коремчето 4-5 дена и бързо бързо свикна на ръце да стои!!! Да,ама не й минава номерът,поне пред мен де,ако баща й е тук и тя се разреве малко повече ,той я гушка  Joy и се почва "Няма тате,няма да плачкаш,тая майка ти е лоша hahaha. Оставя те да се мъчиш самичко в кошарата..." и от този род разни!!! Много са ми смешни  Mr. Green Особено като започне да я разкарва из стаята и да й показва някакви неща, та все едно ги вижда! На тая снимка кой бил,на оная снимка кой бил  Laughing

Да за молитвата знам,ама не е ли и погачата точно на деня.На баткото така я правихме.

Общи условия

Активация на акаунт