Отговори
# 150
  • София
Честито бебче,Шана  bouquetДа ти е жива и здрава малката Никол,а ти се възстоновявай и забравяй бързо.
И нас ни почнаха коликите от 3 дни SadВсеки следобед около 4-5ч. се почва и до към 9 Симонка плаче,неспокойно е... Sad Добре че поне нощем е спокойна,не че спим-ставаме по няколко пъти да се храним или просто защото се е окорила,но поне не плаче.
ФКУ е фенилкетонория,изследва се от кръв от петичката на бебчето.

# 151
Прекрасна нова тема!!! Hug Успях да се запиша! За малко съм си вкъщи, и се радвам че ви прочетох набързо. Липсвате ми, но ще се включвам когато мога!
ЧЕСТИТО ШАНА! Жива и здрава да е дъщеричката ти, много щастлива и с късмет!!!

# 152
Ура! Роди ни се изтърсачето!
Шана, честита ви Никол! Много щастливо и усмихнато дете да расте!

За килограмите - уфф, аз напълнях 10 кг, от болницата се прибрах с -5, но имах и 5 преди да забременея, т.е. 10 за сваляне. Аз съм кльоща и тези 10 са ужасно много, нищо не ми става, ходя си с бременните панталони и нищо друго не мога да облека. Същият сценарий беше и с второто раждане, а тогава ги свалях повече от година, сега май същото ме чака. Добре, че ще съм цяло лято на вилата, та много тоалети не ми трябват, а моретата са ми на дивотия - там пък дрехи въобще не ми трябват.

Клечо, нашият пъп падна преди 5 дена и още по малко секретира и леко кърви. Почиствам го при всяко преобуване. Какво направихте с пеатъра?
Бенджи писа, че наблюдава, че прокървява, когато плаче, май и при нас има нещо такова - когато пъшка и се напъва, от 4 дена ни започнаха коликите. Ама зверско напъване! Такова чудо не съм виждала с каките! Не плаче много, но така се напъва и гърчи милата и само пъшка.

# 153
Здравейте, мамита! Simple Smile
Ние се върнахме от "консултация" на теглото - за 11 дена сме наддали 580гр. и сме пораснали с 1,5 сантиметра Simple Smile
Доки е много доволна Simple Smile
От 21-ви ден почваме Деавит.

Ако гледате след малко Календар по Нова телевизия и видите мама, татко и бебе с червена количка и докторка покрай тях - ние сме  Mr. Green

Питанка пак за стриите по циците - мажете ли ги с нещо? Остана ми масажно олио на Хип от бременността, но не знам дали мога да се мажа сега. Давам кърмата с шише...  Thinking

# 154
Клечо и нашето пъпче прокървяваше няколко дена след като падна, незнам от какво, но цапаше и малки корички още излизаха от време на време, продължих с почистването и така, но днес вече няма нищо.
Ах, тези килограми  Embarassed 17 ще се свалят, как? - незнам направо...  Rolling Eyes
Бенджолина дано ти помогнат, на нас не ни помагат другите капки, и чаят не и харесва, много се мъчи мъничето, не плаче толкова, но се измъчва много и пратих тати за Колийф, наистина много скъпи, но дано да са ефикасни поне  Praynig
Чопи аз капя след баня по една капка физиологичен разтвор във всяка ноздра и после с тампонче за почистеане на уши, нормално не бебешко или ако виждам сополки с едно аспираторче за нос ги изсмуквам.

# 155
Шана честита дъщеря
Нощни благодарим за темата

# 156
Шана честита ви принцеса Никол!!!Пожелавам ви много да ви радва !!!

# 157
  • Ямбол
Здравейте януарски мами. Аз съм мартенска, но често влизах да ви чета и с трепет очквах всяко ново бебе. Научих много от вас. Благодаря за което. Пожелавам на всички ви да сте най - щастливите майки.
Та аз нахълтвам така за да ви питам нещо. Колко от вас ползваха Арника и дали мислят че има ефект от нея? В чуденка съм дали да я започна. Та вие сте единствените които биха ми дали точни отговори сега. Hug
Благодаря ви предварително!!
Целувки на малките ви съкровища

# 158
  • София
Шана, честита рожбичка, да ви е жива и здрава  Hug
Момичета, малко хелп плийз  Hug от вчера в къщи всички сме полу-болни, гърла, сополи, главоболие, както си му е реда  Outta Joint  Confused Сутринта мерих температурата на Тия в дупето, беше 37.5, знам, че се вадят 5 десети, т.е. 37 градуса, и съчетавайки с нашето неразположение, силно се притесних за нея... Звънях на педи, тя каза, до 38 гр. нищо да не и даваме, само витамин Ц на ампули, та питането ми е, тъй като от аптеката ми дадоха някакви ампули, които са инжекционен разтвор, мога ли да и давам през устата  newsm78
На този етап съм много доволна от Колийфа, но една опаковка ни стига за около 3-4 дена макс  #Crazy

# 159
честито бебче Шана, бързо възстановяване Simple Smile!  Simple Smile Hug
Миш, аз пиех арника от 7 месец до края, имах ужасно раждане, не ми помогна, но си спомням че gali&presi беше много доволна, така че явно е субективно, нищо не ти пречи да я пиеш, не вреди, а дано даде положителни резултати
днес бяхме на консултация, Рая е пораснала с 3 см, за грамчета не съм сигурна, роди се 3500 а ни изписаха 3310, постоянно варираха, а и не я теглиха правилно, веднъж с памперс, веднъж без, сега е 3510, което смятам че е добре Simple Smile, аз качих 31 кг и идея нямам колко съм свалила, нищо още не съм пробвала от старите дрехи, карам с бременните дънки и анцузи
анабела, сакси страхотно бебоци Simple Smile
Евридика, да на Рая кърменията наистина са и много рядки и започнах да я будя на три часа, което + час и половина кърмене че и повече и хигиенизиране, пак паузите стават много големи, ще се опитвам постепенно да я кърмя на по-малки интервали, но като е недоспала и сънена не суче добре и се разсънва когато трябва да спи Simple Smile, чувам я да преглъща когато суче, предлагам и и двете гърди, редувам ги по няколко пъти, гледам да суче и от двете по еднакво време, но досега не ми се е случвало тя да се откаже от сучене, аз се отказвам когато много се изморя или когато тя много почне да заспива, затова и давам допълнително АМ, консултирах се днес с педиатър и той ме посъветва да сменя млякото което й давам, до сега включително и в болницата е приемала аптамил, а сега ще пробваме с адапта, дано проблемът бързо се реши, не ми се иска всеки път да ползваме термометър, а и немога да я оставя така Sad

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 19:53 от leprikon

# 160
  • София
Клечо, нашият пъп падна преди 5 дена и още по малко секретира и леко кърви. Почиствам го при всяко преобуване. Какво направихте с пеатъра?
Бенджи писа, че наблюдава, че прокървява, когато плаче, май и при нас има нещо такова - когато пъшка и се напъва, от 4 дена ни започнаха коликите. Ама зверско напъване! Такова чудо не съм виждала с каките! Не плаче много, но така се напъва и гърчи милата и само пъшка.

Първият път като видях кръвта се разплаках  Rolling Eyes И при нас прокървява, когато се пораздвижи повечко. Много е жилава и само се пъчи и огъва  Flutter Реших да остана по ЗК при Хаджидимитров и съм ти адски благодарна, че ме сети за педиатрите във Вита  smile3525 И аз съм чувала добри отзиви за тях Peace

Клечо и нашето пъпче прокървяваше няколко дена след като падна, незнам от какво, но цапаше и малки корички още излизаха от време на време, продължих с почистването и така, но днес вече няма нищо.

И аз го почиствам със спирт и след това го пудря с Топоцин, дано мине по-бързо.

# 161
  • Пловдив
Шана, честита дъщеричка, много да е здрава и много да ви радва!    bouquet
Линеа негра - така и не ми се появи  Thinking
Лохиите - спряха още към 25 ден  Party
Килограмите - качих около 7 , свалих 9  Flutter Обаче трябва да кажа, че аз по принцип съм си доста много. Cry
Косата на Габи започна да плешивее отгоре, надявам се скоро отново да се залеси  Praynig За сметка на това 'пагоните' на раменцата и мъхът по ушенцата още си седят  Crossing Arms  Викаме й 'малката косматка'  Joy
Пъпчето на беба е малко изкочило, днес ни беше нашата докторица на гости и ни препоръча специални лепенки , вече ги купихме ТЕГАДЕРМ + Пад ( водустойчиви, въздухпропускливи с бариера срещу бактерии и вируси) Струва 1.40лв и се сменя на 5 дена. Довечера след ваната ще лепнем. Трябва странично да щипнем кожата , за да се прибере пъпчо и лепим.
Two Hearts Св.Валентин - смятам нещо вкусно и красиво да приготвя за вечеря, бутилка червено вино, тук-там някакви сърца ще разхвърлям - ще създавам романтика, после може джиджи-биджи.
 1dating

# 162
Здравейте, тъкмо се връщаме от прегледа и новините не са никак добри. Откриха ни заболяване - Тетралогия на Фало - на български - дупка в сърцето+още някои екстри. Дупката ни е доста голяма - 9мм . Като гледам колко и е голямо юмручето 9мм са си голяма дупка. Като гледахме на ехографа ми се стори половината стена я нямаше... На практика  в сърцето се смесва артериална и венозна кръв и кога примерно бебето плаче не достига кръв до дробовете и детето започва да посинява и спира да диша ако се остави да плаче. При нас не се е наблюдавал този ефект, защото до сега не е оставяна да плаче, днес на прегледа плака ( беше част от прегледа) може би за 2-3ти път откак е родена. Казаха да пием вода (с пипета след хранене) за да се разрежда кръвта.
 След месец пак сме на консултация в София. Тогава ще отидем и в Кардиологична болница за консултация, след което може би ще насрочим дата за операция. Може би през септември. Трябва да наддадем определени килограми за да могат да  ни оперират.

Аз съм позитивно настроена и знам че всичко ще е наред , може би единствения плюс от цялата работа е, че ни отлагат всички ваксини  Mr. Green

И сега по темите (малко по диагонал четох) с кг-те бях + 16 (78кг) , сега съм 73, желаното от мен тегло е 60. Ноооо скоро няма да правя диети.

# 163
Завърнахме се от днешната разхода до мола и ортопед. Доки каза, че всичко ни е ок и официално позволи носенето в кенгуру (не че аз не го размъквам така вече втора седмица)

Аз снощи имах някакви щения... мъжО и той навит... но аз заспах преди да ги осъществим!  hahaha Joy

тц, тц, тц , не те е срам (каза човека, на който му забраниха секса в 5-тия месец)

ейприл далечко съм ти. Живея до парка Заимов. Ако идваш насам свиркай Simple Smile

виолини страхотна ти е госпожицата (какво пише на бодито, че до сега се пулих)

клео мила не си прави нерви. Не си заслужава. Важното е ти, детенце и мъжа ти да сте ок  Hug

# 164
 newsm51 newsm51 newsm51
Шана честита ви принцеса Никол!!!Пожелавам ви много да ви радва !!!

Общи условия

Активация на акаунт