Отговори
# 300
  • София
Бебешондел, не им обръщай внимание Hug Важното е ти да вярваш, че всичко ще бъде наред. А то ще бъде  Hug Hug

Аз чета, но нямам какво да пиша.
До днес. Сега ще ви поплача на рамото, защото няма на кого друг. Sad Аз приемам много тежко нещата, страшно много се притеснявам и съпругът ми само ми се муси. Така че не става да си поплача на неговото рамо.

Яна е с 38,5 температура от вчера, която не пада. Или да падне до 37,5 и почти венага се вдига. Допълнено с кашлица и болка в главата. Естествено тя е крива и иска непрекъснато внимание (освен сега, когато гледа Сънчо). В същото време и бебето почти не спи  итърси внимание и в кого да се гушне (покрай запушения нос свикна на ръце). Вече съм на края на силите си, а днес поне имах помощ. Не знам утре как ще се оправя... Изобщо, тази седмица ни тръгна на зле...
Тази сутрин след една безсънна нощ в редуване на хранене, даване на сокове, компреси, преобличане и пак всичко наново, в 6 сутринта седях в леглото, клатех бебе, което не искаше да спи и ронех крокодилски сълзи от безсъние.

Оплаках ви се... Благодаря, че ви има Hug Hug Hug

# 301
  • София
etomira, ужасно ти е трудно, дано яна се оправи бързо и не вдига повече темп, дано бебенце се успокои и те остави за миг поне  Hug

adi101, да ти кажа и при иван ми се случиха 1-2 пъти в последните дни такива изпражнения. не знам от какво е.

# 302
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!

Ние сме си отново вкъщи.  Simple Smile

Мен ме бяха заболяли китките от това, че държа Искрен на ръце като го кърмя, но сега започнах да го нося в слинга и в къщи и се преродих. Ама да ме пита човек, защо чак сега се сетих да го направя това.  Joy
Искрен има доста газове, май ще трябва да си коригирам малко храненето. От седмица ям страхотни глупости.  Sick Май е време да се върна към Системата и да се кротна с тоя ужасен кърмачески глад.

Мамите на момченца - ще забелвате ли пишките?

Не, няма да забелвам. Божидар също не съм го пипала. Не пипам където не ми е работа.
Почти всички момченца се раждат с физиологична фимоза. Тя няма нужда да се коригира. А патологичната си е просто очеизвадна и няма как да се сбърка.

Сакси, ще пусна в следващата тема анкета за ваксините.

Ох, изчетох ви подробно, ама забравих кое щях да коментирам!  Joy
Тледам болнички има! Всички да се оправяте бързо и без усложнения!  Hug

# 303
  • София
etomira  Hug  Hug  Hug
и аз съм в ужасно настроение, моето дете цял ден е с температура, която преди около час стигна 37.6 градуса..., гърчи се, плаче много странно и е ужасно отпусната миличката, сега баща и я гушка, а аз докато чакаме лекар да ви се оплача...
Мамита, какво се прави при висока темп. при толкова малко бебе? Панадола се дава след втория месец, а тя определено и се повишава...
Бебешондел, с такава майка, всичко с малката Тея ще е наред  Hug
Саксофон, и на Тия и сълзеше очето, имаше секретче, но бяло на цвят, 2 дена почиствахме с преварена вода, и капехме Торбекс, сега е добре  Peace

# 304
момичета, дайте идея как да преборим запека Sad, на бебка и е много трудно, напъва се ама само газове и нищо, не спя по цели нощи, то едва ли някой от темичката спи, но ако сте минали през това или знаете нещо, дайте идея плс, спрях й АМ добавките и се надявам, че слад като успее да се изходи, няма да го има вече този проблем Sad

# 305
момичета, дайте идея как да преборим запека Sad, на бебка и е много трудно, напъва се ама само газове и нищо, не спя по цели нощи, то едва ли някой от темичката спи, но ако сте минали през това или знаете нещо, дайте идея плс, спрях й АМ добавките и се надявам, че слад като успее да се изходи, няма да го има вече този проблем Sad
Ами не знам дали ще помогне, но може да пробваш.
Аз на моята бебка без да искам и докарах леко разтройство или леко я разхлабих, защото се борих с моето и пих 2-3 чайчета от ленено семе и май , май с кърмата и се предаде и на нея.

# 306

Хора,нормално ли е бебето изобщо да не спи през деня??? Shocked Shocked Shocked CrazyВ чудо се видях Crazy

Абе то, че не е нормално не е, ама гледам че доста бебенца са така (включително и ние). А Рая и навън не иска да спи. Само кратки дрямки от по 10-15 мин. А трябва да спят повече, за да може мозъчетата им да си почиват от емоциите.
Имам въпрос към Нощни и Бебешондел, а и към останалите, които ползват слинг-шал - много трудно това чудо, в каква позиция слагате бебчето вътре. Ние от два дена се мъчим, но много се изнервяме и двете и накрая се отказваме - или е стегнато, или хлабаво, не знам къде да сложа крачетата на бебка... цяла одисея. А прочетох цялата книжка с инструкции и клипчета гледах, но при нас не се получава - казват при новородени да е изправено бебчето с крачета във феталната поза, но Рая ги опъва и не ще. А ръце вече не ми останаха.

# 307
  • София
Ами не знам дали ще помогне, но може да пробваш.
Аз на моята бебка без да искам и докарах леко разтройство или леко я разхлабих, защото се борих с моето и пих 2-3 чайчета от ленено семе и май , май с кърмата и се предаде и на нея.

аз пък ядох круши и освен на мен, докарах разтройство и на бебо

# 308
  • Пазарджик
Здравейте ,малко късно се включвам.Ние имаме вече колики/от няколко дни де/ миличката  как се гърчи.Давах и Инфакол ама е запече и го спрях.Сега и давам ЕНТЕРОКИНД и Дентинокс капки.
От Ентерокинд съм много доволна имам чувството,че я облекчава за минути.Дентинокса го пазя за през ноща,че имам  само едно шише ,а в БГ го няма.

leprikon пробвай с Биогая откакто иго давам на Нели ,нямаме такъв проблем,а не беше акала 7 дена.

etomira стискам палци да се оправи мъничката бързо Praynig

Добро Утро аз докато кърмех и мажех гърдите с Лансинох малката се мръщеше ако не съм го измила,възможно е да усеща този аромат и да го дразни.

Мишел фото сесията е супер !!!

И една усмивка за всички от Нели

# 309
  • София

adi101, да ти кажа и при иван ми се случиха 1-2 пъти в последните дни такива изпражнения. не знам от какво е.

Гледах в една тема че се борите с пъпки, и ние имаме малко по бузките, утре ще ходим на консултация и ще питам док, после ще пиша.

# 310
leprikon, при нас простото чайче "Бебезан" невероятно разхлабваше, просто акаше след всяко пийване, а става дума за 1 ч.л. след кърмене. включва мента, лайка и резене (тя лайката по принцип разхлабва доста). аз и затова й го давах само седмица; после минахме на Биогайа - ето това е наистина доброто и разумно решение.  Peace

всички болни хлапенца, оздравявайте бързо!  Hug

tuty, целувки за сладката Нели

и Кате-пате спи все по-малко, а при повече сетивно натоварване, впечатления, преживявания етц., направо е като разбита и плаче ли плаче (като да не са ни минали коликите. уф, ето че се похвалих:), така както не смеех досега))

Нощни, аз изредих китки, лакти, кръст.., сега гръб, затова нощните и първото сутрешно папкане си я вземам при мен и яде легнала

# 311
  • София
Здравейте мили мами! Аз отдавна не съм писала... не ми стига времето.

Ние се кърмим, но когато ходихме на консултация се оказа, че явно не ни стига кърмата, а и гърдите ми са меки... а като стисна си има мляко, Никол си спи между храненията. Педиатъра ни предписа АМ HiPP 1 за дохранване по 30мл след кърмене, отделно и давам какпки Лефакс за коликите и тя милата така се запече, че се изхожда само по 1-2 пъти на ден Sad
Момичета, кои храни подпомагат производството на кърма, пия чайчетата на Хип, ям овесени ядки, пия много вода, (много-много, поне за мен много Wink ) Искам да си увелича кърмата, не искам да я загубя сега Rolling Eyes

Сега ще се постарая да ви изчета назад, отдавна не съм го правила...

# 312
  • ул. "Мечтание"
снуки, как се е оказало, че кърмата не ѝ стига? Това, че гърдите са меки не е признак за количеството кърма, която съдържат. моите са меки още от шестия-седмия ден, но иначе си правят достатъчно мляко, с Божидар също доста рано омекнаха, но винаги съм имала много кърма. А малката най-вероятно се е запекла и от АМ-то.

Искрен го слагам в слинга като жабче.

# 313
  • София
Нощни  Hug , правихме пробно кърмене, при което хапна 20мл за 30 минути, а има и друго - подозирам че са ни изписами с грешно или преувеличено тегло от родилното. Роди се 3100, на втория ден беше 2990, на 3- 2900, на 4- 2800, а на 5 ден ни изкараха 2850, което ме съмнява, само за да ни изпишат... На консултацията на 16-ден беше 2800, което ми се струва нереално и затова ни предписаха Хип. На 18 ден като отидохме пак да я измерят беше 2900 (+100гр). А за гърдите - когато суче често преглъща доста шумно, което ме навежда на мисълта, че явно има какво да поема.

# 314
  • София
а ето я и нашата принцеса - на 8 часа  Hug

Общи условия

Активация на акаунт