Тема Незабравима (Unutulmaz) 165

• 41 344
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Туй би било причина за мнооого пътно-транспортни произшествия newsm62

# 616
Кесара пак си във вихъра си  smile3501 smile3501

# 617
Виждам, че сме малко днес, значи слънцето си е казало думата!
Сега за моята Америка - от 3 дни преди 23 часа, чакайки нашия филм, гледах "Под липите" и както писах в предния си пост - ОТКРИХ АМЕРИКА!!! Незабравима ми бе първия турски сериал и много бях впечатлена, най-вече от играта на актьорите, но и от "необикновената" история. Оказа се обаче, че след като гледах 3 серии от "Под липите", че това е едва ли не пълно повторение на нашата фабула, само дето там двете жени не са сестри, но криенето на бебето, показване на документ за по-малко седмици от бремеността, чуденето "мое ли е, не е ли мое", отказването от "добрата" жена от любимия в името на доброто му и на другата жена, с цената на едно дете без баща, намесата винаги не навреме и не на място от другите герои, объркващи положението и отлагайки развръзката - все неща, които ме караха, гледайки нашия филм да съ-преживявам неволите, скърбите, радостите и т.н. на нашите любимци - всичко беше като под индиго!???
Значи, както някой бе писал преди време , това са професионални похвати, характерни за определена национална школа и насочени към очакванията на обичайната публика - това ме накара да си направя си извода, че прекалено много съм се "вдала" с емоции и то е било заради чара на основните актьори и невероятната спойка от професионализъм и особено излъчване на двойката Йозлем - Серхан. Това не е МОЯ филм, той не е насочен към моите очаквания, емоции, душевност, разбирания, култура и т.н.
Той е дело на сценаристи, които насочват продукт към публика, която не е готова да приеме нови идеи и ценности от Запад, не очкват да видят "новата" жена на Изтока, еманципирана и равна на мъжа, затова съм склонна да мисля, че филма ще има приемливо лош край, показващ правотата на морал, подкрепящ жени като Мелда.
Съжалявам, ако поста ми ви отегчи.
Здравей!Разбирам те! Аз обаче имам друга гледна точка към филма!И затова ми харесва като цяло!Ползвам твоя пост като основа на моя коментар защо харесвам филма и за да не се отплесвам!
1''....Филмът е продукт на определена национална школа....''.Това е така и го намирам за съвсем естествено!Филмът е продукт Made in Turkеy. И разбира се, че ще носи белезите на националната си принадлежност!Така, както  сръбските,италианските, американските  или който и да е друг филм отразяват  съответната действителност и  манталитета на съответните народи.Как ще разберем сърбите, ако не сме гледали Ъндърграунд на Кустурица?
2...Филмът не е насочен към моята култура,емоции....И това е  естествено! Но ти това не го знаеш априори! Филмите са носител на информация,една възможност да научиш нещо повече за други култури и народи!Те са  универсално послание, което стига до най-голям кръг хора!Гледаш филма и решаваш, че не ти допада,не го разбираш, чужд ти е!Приемаш или не приемаш, пресяваш,осмисляш,преценяваш!Затова е главата на раменете!
 Това, обаче  не е автоматическо основание да заключим, че филмът е слаб и не става за гледане! Много са субективни нещата! Пример от френската действителност, Анри Троя, Ейглетиерови – мащехата спи със заварения си син. И това ми е толкова чуждо, колкото Джамил примерно!Но по-свободните нрави  са факт в една Франция!Както и закостенелите такива в една Турция!И приемаш този факт!Просто това не е въпрос на харесване или нехаресване! Положението е такова!
  3.Сценаристите не налагат  нови идеи и ценности ....Напротив!Налагат се такива идеи и филмът има европейско звучене! Действителността би била много по-жестока, случката би завършила със смърт  и тази смърт би била адмирирана!Писала съм за това, да  не се повтарям!  Като отражение на живота в тая държава, ставащото във филма  не е типично!Дори да вземем факта, че Харун и Еда  живеят на семейни начала!
Посланията на филма ще имат най-пряка връзка  с финала  му!Той ще даде отговор на тези въпроси!И аз доскоро задължително обвързвах европейското звучене на филма с   щастлив финал.Но вече не мисля така!  Колко големи любови завършват с раздяла в един момент! И тук не можем да сложим етикета, че това е нелогично за нашия сериал!Това е просто случка от живота!Ще приема всякакъв финал,дори истинска драма. Но да е издържан,мотивиран,да се следва естествения ход на събитията,а не плиткоумни истории,съшити с бели конци! В случая обаче ни готвят хепиенд,след като  роднините преосмислиха и приеха връзката Харун/Еда! Иначе беше невъзможно да се случи!Това също е нов момент, нетипичен за турската действителност, показана във филма.Кой ти е предполагал, че Джамил ще се промени в тази посока!
4.Сериали под индиго!Гледала съм малко сериали. Но общо взето се следва една и съща фабула – безкрайни и изненадващи интриги и неочаквани развръзки.Разбираемо,не е лесно да се поддържа интереса към един филм примерно 1 година!Но веднага следват други неща,които  отсяват качественото от плявата!
 Незабравима е най-хубавия сериал,който съм гледала! Направен е с много вкус!Всички компоненти на филма са на професионално ниво: Режисьор, който извлича максимума от потенциала на едни непрофесионални актьори,завладяваща музика, висш пилотаж при операторите, прецизна камера, която следва и улавя най-въздействащото във всяка сцена. Имаш усещането, че всичко става на 2 метра от теб!Факт е, че се понаучихме да разгадаваме  филма  и без да разбираме диалога, точно заради това! За актьорите, нямам думи! Най-много критики отнася сценария! Но това е филм, който се равнява на 70 пълнометражни филми. Неизбежни са пропуските и пълнежите! Дразнещи са, но други неща взимат връх! Мнооого серии сме изгледали на един дъх!Важно е образите да не са шаблонни, схематични,а живи,истински.И това в случая е така! И е плюс за сценаристите!Затова толкова се  палим във форума!Другото го преживяваш!Дори да вземем и последните събития с Еда! Обвиняваме сценаристите за промяната в образа, но тук във форума, има хора които разбират мотивите за нейните действия и я подкрепят! Аз я заклеймявам, но други -не! т.е.тя е достатъчно убедителна като поведение и мотивация за определена група група хора и затова всички ние формираме някакво отношение към нея!Просто плюсовете на филма са повече от недостатъците!И затова не губя интерес към него!
Спирам дотук! Извинявай за дългия пост!Ама като пиша, си почивам!

# 618
Здравейте незабравима дружина  Hug Heart EyesМинавам набързичко да ви видя  Heart Eyes
Диди,Кесара  newsm51 smile3501 newsm51
Благодаря ви за снимчиците момичета . Heart Eyes Рекси паднах от смях със снощните ти творения  Joy Joy Засега ви пожелавам приятен следобяд момичета до довечера  Hug Heart Eyes
http://www.dailymotion.com/video/xegubc_eda-harun-umut_people

# 619
А днес дали ще има 2ри фрагмент  newsm78

# 620
  • Монтана
  Добър ден,скъпи присъстващи и не толкова дами и господа!Много сте творили!Не съм ви изчела докрай-ще се постарая,но не мога да оставя без коментар поста на уважаемата г-жа Каламитси!Добре си почивате,госпожо!Чудесен коментар!Ето този пост трябваше да ми посветите,а не онези нагли и странно звучащи нравоучения!И аз бих се гордяла с това!Но нейсе!Думата ми е,че напълно подкрепям написаното!Много вярно и добре изложено! smile3501 smile3501 smile3501 smile3501Прекрасен следобяд на всички!И дано хубавото време ни зареди за нови подвизи през идващата седмица! sun sun sun sun Flowers Bouquet Flowers Bouquet Flowers Bouquet

# 621
  • Варна
поредна порция от мен , Еда след като остава сама , ама е будала това момиче

Laughing Laughing Laughing

Вижте аз май се надцених ,
Ситуацията  не прецених,
Ревах Харун как да изгоня ,
От мислите си да го прогоня,

за други жени все му опявах,
да е лъжа , така се нядявах,
той в любов се кълнеше ,
и звездите на небето ми броеше ,

но мен като ме хване ината ,
ставам направо граната ,
обяснения аз не приемам,
даже повече се наемам ,

Шамари му раздавам ,
Пръстена с яд подавам,
Вой до бога надавам ,
На милувки не се поддавам,

знам ,че само мен обича,
в обич вечно ми се врича,
Но дали по други тича ,
Това е на връзката бича ,

На Едже как съм бясна ,
Чак къщата ми е тясна ,
снимката ми е в главата,
усещам  даже рогата,

Вечер започна да излиза,
В чужди къщи да влиза,
Скъпи мой от друга чух ,
Гайдата  си  пак надух,

Решихме на съпрузи да играем,
Пред малката да се покаем ,
Харун правила определи ,
В обща спалня ни разпредели,

Иска той да ме целува ,
С мен да  си полудува,
Но аз като магаре на баир,
Го блъскам и гледам сеир,

Не ме изтърпя момчето ,
Напусна мен и детето ,
Успях от къщата да го изгоня,
Сега сълзи до припадък ще роня,

Татко, Како , помогнете ,
Мъжа ми вий върнете  ,
Заради ревността заразна ,
Постелята ми остана празна,

# 622
  • Русе
поредна порция от мен , Еда след като остава сама , ама е будала това момиче

Laughing Laughing Laughing

Вижте аз май се надцених ,
Ситуацията  не прецених,
Ревах Харун как да изгоня ,
От мислите си да го прогоня,

.............
Татко, Како , помогнете ,
Мъжа ми вий върнете  ,
Заради ревността заразна ,
Постелята ми остана празна,

hahaha hahaha hahaha newsm10 newsm10 newsm10 smile3521 smile3521 smile3521 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 623
  • Русе
Каламици, за първи път да не нападаш героите ни, нито някой от нас!Много ми хареса обективността на поста ти! yes yes yes

# 624
  • Варна
О Вени ,привет мила  newsm18 newsm18 newsm18

# 625
Здравейте момичета,
Поздрави за Кесара ,която и днес е неуморна!!! smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

Сега за филма:

Целувката пред очите на Арас , явно е наложена от правилата на Харун : щом ще се правят на семейство , ще се държат като съпрузи!!!Предполагам ,че Еда не е отблъснала Харун.А защо гледаше така учудено Арас???Ами защото се чуди защо я чака , след като не са имали уговорка!

Според мен целувката в дома на Харун е към края на епизода и след това Еда изпада в плач.Тогава Харун разбира ,че е прекалил с правилата , които е наложил при съвмесното им съжителство и решава да направи нещо ,за да облекчи страданието на Еда. След като за решението си Харун ще търси одобрение или помощ от Джемил , то няма да е свързано с неговото заминаване, а по - скоро с заминаване на Еда и Ямур,или с това ,че дава съгласието си Еда и Ямур да отидат да живеят в дома на сем. Гюлер.Така Еда ще страда по - малко ,а малката Ямур ще живее сред голямото и вече задружно семейство и вероятността да плаче за баща си е по - малка!!
Последен вариант, в който не вярвам е - Харун да търси помощта на Джемил, за да накарат Еда да сключи брак с него.Може би ще му разкаже за съмненията на Еда , относно Едже. За намесата на Арас в отношенията им и ще го помоли да се опита да  вразуми Еда!!

# 626
  • Монтана
Каламици, за първи път да не нападаш героите ни, нито някой от нас!Много ми хареса обективността на поста ти! yes yes yes
И на мен-така!Както винаги,Вени-безкрайно тактична и точна! newsm10 newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 newsm51 newsm51

# 627
  • Монтана
Здравейте момичета,
Поздрави за Кесара ,която и днес е неуморна!!! smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

Сега за филма:

Целувката пред очите на Арас , явно е наложена от правилата на Харун : щом ще се правят на семейство , ще се държат като съпрузи!!!Предполагам ,че Еда не е отблъснала Харун.А защо гледаше така учудено Арас???Ами защото се чуди защо я чака , след като не са имали уговорка!

Според мен целувката в дома на Харун е към края на епизода и след това Еда изпада в плач.Тогава Харун разбира ,че е прекалил с правилата , които е наложил при съвмесното им съжителство и решава да направи нещо ,за да облекчи страданието на Еда. След като за решението си Харун ще търси одобрение или помощ от Джемил , то няма да е свързано с неговото заминаване, а по - скоро с заминаване на Еда и Ямур,или с това ,че дава съгласието си Еда и Ямур да отидат да живеят в дома на сем. Гюлер.Така Еда ще страда по - малко ,а малката Ямур ще живее сред голямото и вече задружно семейство и вероятността да плаче за баща си е по - малка!!
Последен вариант, в който не вярвам е - Харун да търси помощта на Джемил, за да накарат Еда да сключи брак с него.Може би ще му разкаже за съмненията на Еда , относно Едже. За намесата на Арас в отношенията им и ще го помоли да се опита да  вразуми Еда!!
Меги,харесват ми предвижданията ти-дано са верни!Логично е в безсилието и огорчението си,Харун да потърси помощ!Няма от кого другиго-изгуби Родителите си,няма приятели,на кого да се опре?Сценаристите оставиха Харун напълно сам.... ooooh! ooooh! Tired Tired Cry Cry

# 628
  • Варна
благодаря момичета  bowuu bowuu bowuu bowuu

от представеният до днес сценарий е видно , че Ямур не може да живее без баща си, всяко отделяне на детето от Харун е немислимо , най- малкото Ямур ще обвинява Еда , че е прогонила баща и , а така ще им се влошат отношенията , спомнете си как детето реагира , как гони колата на баща си и как се държеше с  Еда. Затова си мисля ,че двамата ще продължават да живеят под един покрив , а Джемил ще поиска от тях да сключат брак.

# 629
Аз си чакам щастливият финал, или поне да е логичен финала, за да не ме е яд за цялото време, през което съм  чакала и гледала сериала с такъв интерес.
Като цяло историята на Еда и Харун е интересна. Нещата, които им се случват не са неща, които не могат да се случат и на други хора. Според мен трябва да се отърсят от това недоверие и тогава ще могат да продължат напред щастливи и доволни .
Не съм съгласна,че ако Ямур живее в къщата на Гюлер покрай цялото семейство няма да иска пак баща си. Те са толкова силно свързани,че не могат да ги разделят и да не страдат един за друг.
Според мен не случайно Мелда и Джемил приеха връзката на Харун и Еда. Сега остава да се изяснят другите проблеми  и всичко ще си дойде на мястото.
Ако говорим за доверие в техния случай и двамата не си вярват.
Ако Харун вярваше на Еда , за него нямаше да има проблем да работи с Арас.
Ако Еда вярваше на Харун, нямаше да постъпва по този начин непрекъснато.
Отдавам го на това,че винаги нещата са против Харун, откъдето и да ги погледне човек.

Общи условия

Активация на акаунт