Веганството - да споделим опит (4)

• 42 077
  • 772
  •   1
Отговори
# 225
 интересен филм, свързан с квантовата физика.

http://www.youtube.com/watch?v=080SZFGnJOI

# 226
Добър вечер !

Понеже темaта ми беше много актуална напоследък, се включвам при вас с малко инфо относно изчезването и поскъпването на гречката (елдата).
Дано не е проблем, че е на руски.  Peace

# 227
  • София
Нивеа, понеже в БГ е абсолютно забранено да се внася храна отвън , трябва това абсолютНО забранено да се пропука лекичко, точно толкова, колкото за твоето дете.
Аз направих така. Говорих с двете госпожи на групата насаме и поотделно. Те до този момент не познаваха вегетарианец- нито дете, нито възрастен.
Леко ме изслушаха, нищо не любопитстваха и казаха нещо подобно - ами той и филия с лютеница щом не яде(изтъкнах, че не обича, не че аз ен му давам Simple Smile ), значи нищо не можем да му предлагаме като заместител разнообразно.....ТАКА ЧЕ МОЖЕТЕ ЛИ ВСЕКИ ДЕН ДА ПОДГОТВЯТЕ НЕЩО, КОЕТО НИЕ ДА ДАВАМЕ ВМЕСТО ХРАНАТА НА ОСТАНАЛИТЕ ДЕЦА?

Оттук нататък останалото бяха технически подробности - агресията на медицинското лице в градината, страховете ми за всяка храна как ще се приеме от децата, от моето дете, от ХЕИ евентуално, от госпожите.... Стараех се да не се повтаря, да се сервира и яде лесно, да не е миризливо, да е красиво, да....Винаги в еднократна опаковка, за да не ги затруднявам, да не оставяме следи. Те ми казаха, че ако дойде проверка, казват, че е тяхна храна. А съвестта им беше чиста, защото аз носех отговорност само за моето дете.

Мисля, че трябва да се концентрираш само върху конкретната цел.

За миг си представих, ако дете месоядец се появи с претенции във вегетарианска градина.... май няма да му разрешат аналогичното нещо Simple Smile

И аз се възторгнах от идеята за квантов сок Simple Smile

# 228
О, момичета -нямате представа колко ви благодаря за постовете по моя болен за момента въпрос.

Мисля че Търся си ник е най близо до това към което се стремя,  защото е минала по този път.

Благодаря ти че сподели  Hug

Пропукваме леко системата с носенето на хляб Бонус вече 2 месеца. Не знам дали ще поддат още да пропукам.

Не желая да споря защото много компромиси са ни правили, като примерно адаптация от 3 месеца до като детето само реши да остане да спи, ваксини...това да не му се повишава тон и да му се карат, защото не е моя начин на възпитание.

Така че трябва да е с добро. Но и аз съм притеснена как той ще гледа другите деца защото той иска да опита от всичко ново. Embarassed Embarassed Embarassed това всъщност ми е най трудното.
Знам ли какво обяснение ще му дадат? Ч майка му не разрешава да яде такива неща...?

Сложила съм нахут  да варя. Я кажете как го правите? Ама да не е хумус.

# 229
  • Пловдив
Фалафели, нахут с кис. зеле... Wink

# 230
http://recepti.gotvach.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%85%D1%83%D1%82
На мен ми харесва нахута със зеленчуци, на салата, с патладжан, на този със спанак не сме му фенове.

За детската градина е много сложно. Малкия хем е с алергия, хем директорката се заяде и отказа да се внася храна отвън, не можела да поеме ангажимента някой да го следи какво яде (хем лелката беше съгласна да го гледа). Стигна се до инспектората, защото това си е чиста дискриминация - от там казаха, че директорката си е в правото да прецени може ли да отдели по-специално внимание на детето. Абе бюрокрация... та сега сме в друга градина и пак го взимам в 15.30, точно заради следобедната закуска.

# 231
Имам въпрос към Вери и останалите.
Вери беше пускала едни снимки на букети от плодове и зеленчуци. Може ли да се направи такъв букет един ден по-рано или всичко ще потъмнее? Ако ги напръскам лимонов сок дали ще стане или да направя някакъв разтвор с витамин Ц? Но пък да не горчат много Thinking

# 232
Много го харесвам нахута като плънка на чушки заедно с киноа... ммм

Солей, на нашата сватба имахме плато обработени плодове с перно - престояха 4 часа без за загубят цвят свежаст! Знам, че и с лимонов сок се прави.

Вери, какъв уред използваш за зелените сокове? Аз имам сокоизтисквачка от стандартния тип с метално ренде и наноцедка, и хем че е трудоемко, хем не ми харесват много соковете. Окисляват се безобразно...

# 233
  • София
Не желая да споря защото много компромиси са ни правили, като примерно адаптация от 3 месеца до като детето само реши да остане да спи, ваксини...това да не му се повишава тон и да му се карат, защото не е моя начин на възпитание.
Аааа, тука вече вадя от настроението на Мег. Че това за трите месеца и карането не е компромис, а право и то на всички деца! Оснет това с трите месеца ти категорично си ги улеснила и за момента и дългосрочно. Моет дете също имаше такъв период около 1-2 месеца.

Където хляба Тонус, там и сандвич намазан с вегански пастет и украсен с чудни ярки цветове морков, цвекло,...(не краставица, за да не мирише, освен ако си проверила, че и те ще ядат краставица). Моето дете изумяваше всички с ръжения ЧЕРЕН на цвят хляб. Госпожите, както и всички деца видяха за пръв път такова нещо, дано не и за последен Simple Smile

А за "че майка му не му разрешава да яде меденка /шоколад,  да пие сок"... тук съм без думи, много сме страдали и досега страдаме от тази реплика..... много. Хем аз не искам да отсека в тяхно присъствие, че "ние боклуци не ядем ", хем не съм намерила начин да отразя тяхната убийствена реплика като с огледало и да си я изконсумират сами....

Така че освен за квантовия сок обавявам конкурс и за ответна реплика Simple Smile

# 234
  • София
  И аз се присъединявам към въпроса на Солей. Предстоят ми рождени дни и много ми се иска да има такъв букет на детското тържество. Уникално красиви са и децата ще видят зеленчуците в друга светлина. Най-големият абсурд е, че в детските клубове не допускат домашна храна, да не говорим за домашна торта?! Затова рождениците ще ходят добре нахранени на собствения си рожден ден.
  Правих нахута както правя боб, със същите подправки. Разликата е само, че нахута не се разварява колкото боба.
п.п Вери, не мога да намеря къде ги беше публикувала. Моля за помощ.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 13:55 от cmilena

# 235
  • София
М Ник, не ми го побира главата как е възможна такава дискриминация към дете с медицински проблем... Построихме фалшиви рампи, за да отчитаме дейност, но в мисленето си оставаме все там...там, където онова същество от БСП от женски пол (забравих й името, беше се кандидатирала за президент по едно време...) си окачи чантата върху инвалидната количка на една жена в НС...

Нали знаете ПЕТИЦИЯТА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВЕГЕТАРИАНСКА ХРАНА В УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, БОЛНИЧНИ, ЗАТВОРИ  и какво беше още..... Жизнено важно е да я разпространяваме. Моля някой да я изнамери Simple Smile

# 236
вчера се засилих да пиша за градината,но предвид,че не съм в Бг,се отказах
но искам само да споделя как накарах всичко живо да мисли,че моите са алергични към мляко  Mr. Green / информацията,че не давам краве мляко,заради състава им е прекалено несмилаема,затова реших,че така ще е най-добре/
имаме тук програма за безплатно пр.мляко/май и в Бг има /,но не какво да е ,а с вит Д и желязо и калций добавени  #Cussing out   ,че и вариант с шоколад    #2gunfire
моята едната е категорична,че не иска,защото прави „боли на корема“  Mr. Green ,но другата обича да опитва,да експериментира разни нови неща,и й се припива като гледа децата,та въпреки забраната ми,й бяха дали-а тя се раздрисква от него
така веднъж дриска-извикаха ме да ги взема,втори път...аз я обработвам вкъщи междувременно/защото самата тя трябва да се пази от вредните храни,никой не е отговорен за нея Peace  /и на третия път-дадох й за закуска пъпеш,в градината си взела мляко маймуната,и като започнала да дриска ,не можели да я изкарат от тоалетната...че като се изплашиха всички лелки и надзорници-да видите как всички внимават какво казвам,какво забранявам по отношение на храната  Laughing

написах си поста,публикувах го,и се оказа,че съм в здравословно харанене ,а не тук  Crazy    Blush :

# 237

А за "че майка му не му разрешава да яде меденка /шоколад,  да пие сок"... тук съм без думи, много сме страдали и досега страдаме от тази реплика..... много. Хем аз не искам да отсека в тяхно присъствие, че "ние боклуци не ядем ", хем не съм намерила начин да отразя тяхната убийствена реплика като с огледало и да си я изконсумират сами....

Така че освен за квантовия сок обавявам конкурс и за ответна реплика Simple Smile

Да, и аз съм онези, на които им е неудобно да кажат в прав текст - "боклуци не ядем", затова напоследък се уча да казвам нещо подобно, но по-деликатно - че това не е храна за деца. Нещо такова например. То не е и за възрастни де, ама айде да не ги шокираме излишно... Crazy Joy Hug

# 238
А не ви ли питат 'Защо, какво им е на меденките, нека си хапне детето..'

Какво отговаряте на такива въпроси?

# 239
А не ви ли питат 'Защо, какво им е на меденките, нека си хапне детето..'

Какво отговаряте на такива въпроси?

Моля ги да обърнат внимание на съдържанието и разяснявам кае какво значи, ако е необходимо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт