Веганството - да споделим опит (4)

• 42 080
  • 772
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Нали знаете ПЕТИЦИЯТА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВЕГЕТАРИАНСКА ХРАНА В УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, БОЛНИЧНИ, ЗАТВОРИ  и какво беше още..... Жизнено важно е да я разпространяваме. Моля някой да я изнамери Simple Smile

преди петицията се намираше на този адрес, но сега целият сайт бгпетишън не работи:

http://bgpetition.com/vegemenu/index.html

официалното й име е "Петиция за включването на вегетарианска храна в менюто на всички обществени заведения, субсидирани от държавния и общинските бюджети"

# 241
 п.п Вери, не мога да намеря къде ги беше публикувала. Моля за помощ.
Предполагам за снимите с карвинга питаш...
Ето от тук почва първия:
https://picasaweb.google.com/mikemastercorp/DaTvorimSurovoqdstvo … 05744818026107650

Солей, Милена, аз съм ги правила нещата непосредствено преди събитието. От плодовете банан и ябълка потъмняват. Те се потапят в лимонов сок веднага след разрязването и оформянето на фигурка. Аз с тях не съм работила.
При зеленчуците- те се пръскат с вода.

Сега се сещам, че не съм ви показала карвига от Нова година. Там има ябълки, които не съм потопила в лимонов сок и ако се загледа човек, ще види, че са тръгнали да потъмняват.

Ето го и него:

В задната част на ананаса имаше мандаринки като тази до банана на първата снимка, в две форми, но пропуснахме да снимаме.

Мег, сокоизстисквачката ни е Омега 8006 ( http://www.ecoessentials.ca/pages/omega_8006.html ), но мъжът ми е на мнение, че тази е много по-добра: http://samsonjuicers.com/.
С нея може да се добива и олио (с допълнителна приставка).

Тук също има програма за безплатно мляко в училище. И тази година писахме, че дъщеря ни е алергична.

Търся си ник, Татяна Дончева. Wink

# 242
Вери, как ви ги ражда главата такива красоти! Този палячо е прекрасен за рожден ден. Ще си открадна малко идеики   bouquet

# 243
  • София
Вери, и как ядете красотата? Тя не е ли консумиране само с очи ? Може би като приключи празника? Simple Smile

Всъщност за онази реплика не съм съвсем права, че ми е неудобно и не я поризнасям. Това лято ми разказаха за едно момиченце но 5-6 г , живеещо в Малта. ТЯ отговаряла троснатато ако я черпят с боклуци - Ние боклуци не ядеми се фръцкала отвратена
Описаха ми я като много красива и модерно облечена, със самочувствие и никой гък не смеел да каже  Joy

Оттогава и аз понякога се фръцкам така, но е много деликатно пред малкото ми дете, което би ревнало ако откажа нещо толкова категорично.
Но това мога да го кажа пред хора, които имат някакъв приличен здрав вид. Пред човек със свръхтегло, ръфащ дюнер и 2 постоянно слузести деца просто не мога . На мен ми звучи като присъда, то си е и такава....

ПП В Била има чудесно авокадо по 1 лв/бр, от масленото, по-тумбесто и био краставици на Гимел по 1.30/бр. Не купувайте от едно по-стройно авокадо- много е дървено, не омеква.

# 244
Вери, пак сте сътворили фантазии!   bouquet

Понеже говорихте за Моравско село, да вмъкна че същите са собствениците на фирма Амитица:
http://www.amiti.org/products.html
Та оттам ще се ориентирате и за продукцията и с какво точно се пръска - били биопрепарати, които фирмата внася и предлага в България...  Thinking

Търся си ник, ако има още и утре, ще се дотътря до Била...

Да ви питам, ако остане салата за другия ден - давате ли я? Аз от едно време не обичам останала салата, но сега е толкова скъпа... Говоря за такава от зеле или ряпа с моркови по-скоро, не за салата от краставици и домати. Според вас запазват ли се витамините, все пак е в хладилника и е за мен, не за децата?

# 245
M Nik -  аз хвърлям салатата, ако не се изяде...като я овкуся, ако заседи - просто не става за ядене. Мое би ако е само накълцана, без добавени зехтин и прочие - няма проблеми да стои в хладилника за следващия ден. В кутия, затворено - да няма достъп до кислород...

Търси си ник - извини ме, какво значи "слузести деца" Thinking  Laughing

# 246
Вери, и как ядете красотата? Тя не е ли консумиране само с очи ? Може би като приключи празника? Simple Smile
Оооо, яде се. Simple Smile Още по време на празника и особено, ако букетите/композициите са плодови.

# 247
Търся си ник с това гадно дървено авокадо се бях запознала скоро, ама вярно не омекна пълен боклук.
Краставица се каних да взема и после я върнах. Гимел не ми вдъхват вяра вече newsm78

Салата, ако не се изяде на момента - не пазя. Все си мисля, че не е така витаминозна като прясно нарязаната.

Относно Моравско село в сайта им пише, че сертификатът им е от 2007г. какво се случва след това?
Едно мнение от съседна тема ми даде повод за размисъл?????  Thinking

# 248
Здравейте момичета, извинявайте, че ви нахлувам така в темичката, но ми се стори тук най-удачното място за въпроса ми.
Откога е подходящо да се дава ленено брашно на децата, ако изобщо е подходящо?  Четох, че съдържа фитоестрогени, което за подрастващ организъм би било опасно. Наистина ли е така? И оттам другият ми въпрос, фитоестрогените преминават ли през кърмата?
Благодаря предварително!  bouquet

# 249
  • София
Търси си ник - извини ме, какво значи "слузести деца" Thinking  Laughing

Ами... с постоянни секрети отвсякъде, най-вече вътре в гърлото. Аз съм така, като ям кашкавал. Сигурно съм била така по-честичко, като съм яла 3 пъти дневно месце Simple Smile

Да ви разкажа за едни злоупотреби със здравословното. Много ми стана гадно, как се подронва авторитета на ирисовата диагностика, в случая. Значи един чичко насмел една позната, че е адски болна, всичките й органи били пред разпад, всяка клетка издъхвала. А тя си изглежда супер, с един бистър син поглед, с харизма, просто цъфти момичето. Тренираме заедно Simple Smile И тя като го питала от какво така  е болна -било от консерванти, оцветители, песитциди.....ама той да не си въобразява, че тя ще се върне при него? Ехе, как бих отишла да ми каже, че съм се задръстила от месо и консерванти и оцветители и да го хакна .  Joy Това момиче не е орторексичка като мен Simple Smile, но не е и тип зрънчо  Joy

Точно това се случи с нас преди 2 години, една самозванака, която даже внушава, че е доктор и че работи като доктор в Германия (!) обяви на детето ми абсолютно същото като на това момиче... леле, нищо не помогна, тя не можеше да обърне плочата....

# 250
  • София
Вери, а може ли пояснение и/или снимки на останалите храни на първата снимка? децата питат Simple Smile

# 251
Вери,
благодаря ти за линковете за квантовия скок и микроелементите. Hug
Много ми беше интересно да прочета за квантовия скок.
А пък ние занемарихме рецептата на квантовия сок. Само Вери даде някакво конкретно предложение.
Иначе и аз подкрепям Реалист да има две версии - сладка и солена.

M_Nik, Салата и аз не оставям за следващия ден, случвало се е много рядко, ама дори и държана в хладилника пак е кофти. Гледам да е рядко де, но не е като да не се е случвало два-три пъти.

Ех, добре, че казахте за това дървено авокадо и за това да се избират по-тумбестите, наистина напоследък има все по-издължени и ужасно твърди и са... Sick

Яна, аз нямам представа какво се случва след това... newsm78 Според мене би трябвало периодично да си ги проверяват...

pochti_bezobidna, не знам, мила, дано другите се включат!

# 252
Салата не съхранявам ако е останала, гледам да не остава. Знам че може да се съхрани в хладилник, ако е нарязана и само подправена с мазнина. Мазнината зъдържа процеса на окисление. Но ако има и сол или нещо кисело (лимон, домат), вече няма как да стане.

Почти безобидна, фитоестрогените на преминават в кърмата директно. Трябва бая да прекали човек, за да се отрази на собствените му хормони и оттам евентуално на кърмата. Имам обаче някакви подозрения за лененото баршно и счукания лен. Преди година-две мисля, че се обсъждаше, че съдържа някакви отровни вещаества. Извлеченото масло е ок, но консумацията на цели семена (на брашно или счукани) не е...

# 253
Явно не във всички магазини Била авокадото е читаво, защото аз се юрнах днес да купя след прочетеното тук и сега имам 4 , именно тумбести, ужасно твърди ( могат да затрият човек), а вътре са целите в някакви гадни кафяви конци.  Sad   Утре ще купя и от дългите да ги сравня. Дано поне нямат конци.

за салатата:
Салата веднъж овкусена не прибирам повече в хладилника. 1-2 пъти хвърлих така и сега ако съм нарязала повече, овкусявам само толкова, колкото можем да изядем в момента. Останалото прибирам без никакви подправки в затворена кутия в хладилника.

# 254
pochti_bezobidna , съдържа цианогенни гликозиди, /от които се освобождава цианид-силно отровно в-во /.
Както брашното, така и счуканите семена, също така самите семена ако се купуват счукани, трайността им е много по- малка- лесно се окисляват и гранясват.
салата ям на екс Blush
рядко остава до следващия ден. По принцип не са годни за консумация след престой, дори и в хладилник, но зависи от съдържанието й....

Общи условия

Активация на акаунт