Второ раждане-истини и митове

• 12 849
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Много интересна тема и аз се записвам да следя  bouquet

# 16
За продължението  Laughing:
5.Да, и при мен второто бе с 750гр повече, и +2см.
6. По-бавно смъквам кг, но пък с първото бях с хиперлактация и смъкването бе за отрицателно време и много на минус Crazy
7. Почти без разлика бе качването на кг през беременностите.

И да не забравя да обърна внимание и да напомня След раждане се забременява много лесно!!! Wink

Странна, но вярна зависимост Laughing

# 17
При втора бременност раждането винаги ще е преди термина.
Нищо подобно, преносих 10 дена. Но наистина излезе много бързо и лесно.

# 18
  • София
5.Второто дете са ражда по-едро
Прим мен може да се каже, че е така, защото малката беше 3150гр. 2 седмици преди термин, а каката се роди на термин 3400гр.
6.След второ раждане по-трудно се свалят килограми
Не мога да преценя, защото малката е кърмена 2 години и 3 месеца (т.е. не съм се ограничавала), а каката не е. И възрастта си има значение.
7./Благодаря за подсказването/С втората бременност се качват по-малко килограми
Финиширах с еднакви килограми, но при второто забременяване бях мноооооого по-слаба.
И да не забравя да обърна внимание и да напомня След раждане се забременява много лесно!!! Wink
Да, наистина е така.

# 19
  • София
= Напълно различни бременности. Първия път бях с гадене, повръщане, но пак качих добре. Втория път - постоянно бях гладна и ядях, качих повече - 20 срещу 14.
= Малкия се роди по-лек 16 дена преди термин, каката я преносих и беше със 150 гр по-тежка от него.
= И двата пъти от слагането на системите до раждането - 4ч и 20-ина мин, болеше.
= И двамата са кърмени, каката беше изключително на кърма до 6-ти месец, така е и при малкия, но кг сега просто не се махат, корема си стои, ужасТ просто Sad

# 20
страхотна тема,
предстои ми второ раждане и съм доста притеснена. Ще следя темата с интерес...
И тук виждам, че мита за второ раздане по- безболезнено не е вярно....

# 21
  • София
Lucky, но пък става ясно, че наистина е по-бързо както раждането, така и възстановяването,така че споко, ножа е дървен Wink
За справка, 40 мин. след като родих, вече правех уговорки да слизам да ударя едно кафе Laughing
Успех!  bouquet

# 22
  • София
Втора част  Simple Smile
При мен - не. Баткото беше 3,650кг. малкия 3,290кг.
Да. След второто раждане свалих само 10кг., а качих 17кг.
7. С втората бременност се качват по-малко килограми
Не. С двете ми бременности качих по 17кг.

# 23
svetoslava- да наистина явно 2рото раждане е по- бързо. При мен едва ще важи- чакам близнаци и ми е тъмна Индия. Ще се радвам ако има някой, който да даде инфо и по този въпрос.

# 24
  • sofia
Да се запиша да ви следя, че и на мен ми предстои второ раждане.
За сега само мога да кажа, че бременностите ми не са много идентични. Общото, е че и при двете бях с кървене и то в една и съща седмица и двата пъти. Но сега имам болки, контракцийки, докато първия път нямах. Сега и таза ме боли повече и от по-рано.
За сега, ако си запазя качването на килограми ще са по-малко от предния път.
За другите неща ще мога да пиша живот и здраве след около 7-8 седмици.

# 25
1.Две еднакви бременности няма
Да, бяха различни, но за щастие сравнително леки.
2.Второто дете се ражда преди термина.
Да, цели два дни Laughing.
3.Раждането боли по-малко
Не мога да преценя- първия път ми вляха обезболяващи.
4.Раждането протича по-бързо
Да, първия път раждах 12 часа, втория- по- малко от 3.
Не, втората  ми дъщеря се роди близо 700 гр. по- лека.
Не. Еднакво и двата пъти.
7.С втората бременност се качват по-малко килограми
Да.
8.След раждане се забременява много лесно!!! Wink
При мен и това се оказа вярно.

# 26

По т. 1 - и двете бременности при мен бяха идентични. Само след 7-мия месец формата на корема беше различна /както се полага за момче и за момиче/.
По т. 2 - и с двете ми деца раждането започна точно 10 дни преди термина.
По т.3 и 4 нямам мнение, защото и двата пъти раждах със секцио.

# 27
При мен бяха различни. Първата лека и безпроблемна, като имах нормален апетит и ми се ядяха обичайните неща. При втората имах постоянно проблеми с микробиологията и бях психически напрегната по време на цялата бременност, затова я определям като ужасна. Освен това, не можех да погледна месо, а налитах зверски на сладкото - нещо, което е непривично за мен.
И двете ми деца са родени преди термин - едното в началото, а другото в средата на деветия месец.
Според мен си боли еднакво, но втория път силните болки продължиха по-кратко като времетраене.
Да, но вторият път ме сложиха на система с окситоцин, та родих само за два часа, считано от първата контракция.
Не. Дъщеря ми се роди с 250 грама по-лека.
Не бих казала.
7.С втората бременност се качват по-малко килограми
При мен беше така, да. С първата -11 кг, а с втората - 8 кг.
8.След раждане се забременява много лесно!!! Wink
Нямам представа. Аз забременях лесно и двата пъти (от първи опит Embarassed).

# 28
И аз се включвам с две нормални раждания на момичета.
1. Не знам дали си приличат бременностите или не, но и при мен протекоха по идентичен начин.
2. Каката се роди на термин, а малката две седмици по-рано, но не мисля, че е някаква норма. По-скоро е строго индивидуално и зависещо от ред причини.
3. Определено втория път ме боля повече.
4. Но пък стана мнооооооого по-бързо ( и се възстанових по-бързо)
Дано съм била полезна Peace

Peace Аz съм по същия начин. С раzликата, че моите са момче и момиче. Голямият седмица след термин, малката на термин... Иначе бременности почти абсолютно еднакви, леки, коремът ми беше сигурно абсолютно един и същ (огромен, остър) и двата пъти, раждания също леки, второто мааалко по-болеzнено, но и пък по-бърzо. Дори и бебетата ми бяха еднакво големи на ръст и тегло, с мноооого малка раzлика.
Килограми също почти еднакви качени, свалени беz да раzбера още до около месец след това..  Peace
А да, има и митова zа въzрастта и раzликата в годините между първото и второто дете. Е, при мен осемте години между двете не иzиграха абсолютно никаква роля zа нищо трудно, лошо или не zнам какво още се говори.

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 12:35 от Сова

# 29
И двете бременности бяха идентични, леки, само с второто малко повече ми тежеше някак.

Две родени нормално момичета. Първото 6 дни преди термин, второто 21 дни преди термин.

Първото раждане бе за 2 часа общо, от първата контракция, второто ми беше за 5 часа, но при второто беше без окситоцин. Според мен боли еднакво, нормално, търпимо.
Ако бяха сложили окситоцин, второто щеше да се роди за час от първата контракция, така каза доки.
 При първата качих над 30 кг, слава богу, че съм висока. С втората качих само корем. Grinning, но ходех и на работа.

Общи условия

Активация на акаунт