Отговори
# 90
Здравейте, мами!
Отдавна се каня и аз да се запиша, но все не ми оставаше време... На 27 години съм от Варна и чакам второто си съкровище на 10.06 - отново момче. Баткото сега е на 1 година и 1 месец Simple Smile и може да си представите какво ще бъде след 4 месеца Grinning

Слънчев ден на всички!

# 91
Ренка, добре дошла.

Мушморонко, според мен ехоКГ никога не е излишна, аз също я правих- 80лв, при нас откриха хиперехогенни фокуси, които на ФМ не се видяха.

Как по това време се сменя термин? Нали се изчислява в началото, пък после... край. При мен винаги върви напред с 4-5 дни, понякога с 2, ако го сменям, трябва да ходя в майската тема...  Confused

# 92
  • Добрич
Мушморонко, и мен ми се видя странно това със смяната на термина.  newsm78 Борис вървеше две седмици по-голям, но до последно термина си ми остана такъв, какъвто беше определен в началото. То сега кво излиза...бебетата по калъп ли ще се раждат? Нали има по-малки и по-големи /килограми визирам/, а са все за един термин? Странна работа...
Ренка, добре дошла и от мен!   bouquet

# 93
  • София
И аз се чудя за темина.. Саша вървеше с цели 2 седмици напред, но не от самото начало. Ами бебе 4 кила е нормално така да върви. Никога не са ми сменяли термина. Както ми го опредлениха в началото, така си вървя до края. Родих 3 дни преди термина, малко предизвикано. Най-вероятно щях да си родя я на 1 април, я на термин на 2-ри  Laughing

Сега това бебе върви с 2 дни напред от самото начало. Никой не ми сменя термина. newsm78
Не е чак толкова често срещано овулацията да е много ранна или много късна. Обикновено е +/- два-три дни. А това изобщо не би могло да повлияе на термина, той и без това не е точен ден и час.

# 94
Ваче прекрасно те разбирам. Точно това че няма как всички да сме на едно мнение, по каквито и да било въпроси  Grinning. В това няма нищо лошо. Лошо щеше да е ако всички мислим еднакво  Joy А и тук ставаше въпрос за конкретна ваксина. Аз много не се интересувам от съдържание на ваксини извън задължителния календар, но посочих за какво да следи Пао, ако все пак реши да я проучва.  Peace

# 95
Разбуних духовете без да искам  Laughing
Термина не е сменен сега - още от първата ФМ, която не помня кога точно беше, но отдавна  -  е 20-ти вместо 25-ти.  И от тогава е така.
Аз нали не съм от най-редовните -  едва сега видях какво ми пише на първа страница - там е инфото от 5-та седмица.
При мен е весело  - последен МЦ  е 24 август, според него термина трябва да е на 31.05, обаче го водят по УЗИ, при това 20.06. - големи обяснения падат.
Аз правя  всичко каквото ми кажат. Около мен  започнаха да говорят как само излишно се притесняваме , даваме пари , едно време нямало такива неща и едва ли не лекаря ми злоупотребява с незнанието ни и с това че е за пръв път.
Чин, сега видях че си писала за фокусите. За съжаление пропускам много от инфото, което споделяте. Явно си е важно изследване.

# 96
  • софия
Eldra, искрено се надявам ти да не се разболееш и детенце да е по добре Praynig
Ваче, Ани, на мен ми бяха полезни вашите две  различни мнения.
Отивам да почина, че сме на  детски рожден ден  следобед.

# 97
Деска,Мунди още ли лежите?

Силвиа, аз още лежа. Излизам 1 път в седмицата и то гледам да не се налага да вървя много. Следобяд се каня да отида с мъжа ми да напазаруваме почистващи препарати за в къщи и толкова. Готвя пак 1 път в седмицата. Днес се каня да сготвя. Пак гледам да е нещо бързо или Марти да ми помогне да не се застоявам много много в кухнята. Вчера си изчистих кухнята и банята. Това го правя всяка седмица. Другото чистене го оставям на Марти. Та това ми е режима. Общо взето гледам повече от 2 часа на ден да не ми се събират на крак.

# 98
Мушморонко, и при мен е така.
ПМЦ е 23 август. Правих си три теста:
- втори ден от закъснението - отрицателен;
- седми ден от закъснението - отрицателен;
- десети ден от закъснението - положителен;
После имах кървене от имплантирането, отидох на лекар. Тя нищо не видя и отсече: Извънматочна бременност  Shocked. Е такъв шок, в живота си не бях преживяла, започна да ми говори за операции (няма да влизам в подробности). Пратиха ме на хормонен тест. Аз не издържах и отидох на спешен кабинет в една болница, и там една прекрасна лекарка, ни показа Хер бебе, които тогава беше само точка. Или както казва Даниел apple seed Zednik, защото бил с големината на ябълкова семка. Та първата лекарка ми идеше да я #2gunfire, на място...После ми се извиниха от кабинета, с обяснението, че имам обърната матка и тя не е можела да види нищо, дори и с вагинален ехограф.

Терминът ми по ПМЦ е 30-ти май, така ми е направена и лентичката. След прегледа, ми преместиха термина с 2 седмици, и новият ми термин е 13-ти юни, с него съм записана на първа страница. Моят цикъл и без това си е доста нередовен, ову не сме мерили.

Ей, върнах се да редактирам, няма такъв смях! Нали не пиша често на кирилица, и съм започнала вместо ябълка, да пиша ябАлка.  Joy

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 14:15 от Zizuna

# 99
Здравейте!
Ренка, добре дошла!
Мушмуронко, това работене в събота... #Cussing out Как се чувстваш при такова напрежение?
Виждам, за присъствието на бащата си говорите - тук няма такъв вариант, така че няма защо да го мисля. Но и иначе не знам дали бих искала да е с мен - аз съм малко кофти характер, не обичам да се суетят около мене и може да се изнервя и той да си го отнесе Embarassed

П.П. Момичета, които искате да бъдете записани, моля, на първа страничка е  написано към кого да се обърнете на ЛС. Трудно е да се следи в темата кой е записан и може да бъдете пропуснати...

# 100
Съгласна съм, че когато цикъла е нередовен и овулацията не е 14 ден -/+2 дни да се изчисли по УЗ. От моят лекар знам, че в първите седмици до към 12та, когато е органогенезата се развиват еднакво. Затова термина се изчислява на база ПМР ако цикълът е редовен или овулация (ако я знаете) Когато цикълът е много нередовен и бебето не отговаря на седмиците си по ПМР, тогава изчисляват термин по размери, но това се случва в ранните седмици до 12-та и след това термина не се променя. След това всяко бебе започва да наддава различно.

Мушмуронко, не мисля, че се вталясваш излишно и че лекаря ти се възползва. Това е за ваше спокойствие. Разбира се, че е важно, прави се от кардиолог, не от гинеколог.

Имам въпрос. Решихме, че ще купуваме дървено легло, но сега се чудя за обиколниците. Считате ли ги за необходими, продават ли се комплекти чаршафи заедно с обиколниците и долу-горе на какви цени? В интернет не намерих нищо почти.

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 16:58 от chin

# 101
Едно следобедно кафенце Wink
Ние днес обикаляхме детски магазини за количкa исках да видя Concord на живо но в Пловдив май я няма  Twisted Evil
Единствено ми хареса един модел на Giordani  http://kasida.bg/bebeshka-kolichka-3-v-1-giordani-ethos-trio-2011-75-9116.html
Вие какво мислите за двете марки? Simple Smile

# 102
chin - личното ми мнение, е че само събират прах. Ако леглото не е на течение или близо до прозорец не виждам смисъл.
lbaltova по спомен от преди няколко години - Giordani са качествена марка. Concord също. Така, че остава на външен вид да си я харесаш и да си решиш кое ще ти е по-удобно за асансьор, кола...

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 17:25 от М@я

# 103
Чин, ние също ще купуваме дървено легло. Спрях се на него, защото когато бебето започне да се изправя смятам, че там ще му е по-стабилно. Ще може да се хваща и да става. Мисля, че обиколниците ще са необхоими на един по-късен етап, когато започне да се обърща и да шава много. Сестра ми в началото не си купи, но после й се наложи, защото малкия си удряше главата при въртене. Аз в началото сигурно няма да купя. Ако се наложи после винаги мога да взема.

# 104
Здравейте и от мен!

Чин аз така и не ги използвах предния път обиколниците. Иначе нашите бяха в комплект с чаршафчето, шалтето и калъфките.

Сега се връщам да ви чета, че много изтървах. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт