Отговори
# 75

Добро утро момичета,страхотни закуски пак днес!
СПОКОЙНА,УСМИХНАТA И РЕЛАКСИРАЩA НЕДЕЛЯ OT MEH!

# 76
  • Добрич
Спяща красавице, предишния път бях с пълна упойка, сега, ако пак се наложи секцио ще е същото.  Wink Весело изкарване на партито!  Party
Елдра, дано бързо се оправя детето.  Peace
Файърче, мерси и на теб за закуската!   bouquet

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 10:12 от kadrokosa

# 77
Миличка, къщата пак аз си я оправям,само дето ми е малко трудничко, когато съм болна.Пак правя всичко аз, но когато не съм добре, просто е кошмарно за мен. Свекърва ми не се помръдва от дивана, дори да се влача като куче.В 8 седм. имах много голямо отлепяне на плацентата с кръвот. и всички екстри.Док. каза да лежа поне месец.Е, полежах си два дни с триста зора.Яденето свърши, а свеки така и не стана да сготви или да направи нещо.На третия ден започнах да готвя, чистя и т.н. На бебо просто му беше писано да остане с мен.
Сега спирам, за да не ви развалям настроението, защото мога да говоря до утре за прекрасните свекърви... Twisted Evil

# 78
  • София
Добро утро!
Елдра, мила  Hug да се оправя малката красавица! Няма да лепнеш вируса, спокойно!  Hug Ако трябва слагай маска. Знам, колко е гадно като се грижиш за детенце да слагаш маска  Confused Ние така бяхме когато бяхме всички с варицела, а бебето беше на 2 месеца. Ходех увита с чаршаф като все едно съм чумава и ужасно страдах, че не мога да си пипна детето. Е, не че тя не лепна варицелата, ама поне се опитахме да я предпазим  Wink

Киткат, за Тина Киркова (бившата). Сега мисля е 1 АГ болница "Св. София"

Момичета, аз като говоря за бащата имам предвид нормално раждане, а не секцио. На секцио и аз не мисля,ч е там му е мястото. Да гледа през прозорчето да види бебока да. ама в залата няма какво да прави. Иначе си представям да раждам нормално с таткото. Друго е да имаш някой до тебе дето между контракциите може да се посмеете или да се поразходите из стаята.
На мен например на предното раждане ужасно ми подейства това, че имаше едно момиче на съседното легло. Беше преносила, индуцираха я, обаче тя нямаше никакво разкритие и контракции и си лежеше там шапка на тояга и ме коментираше колко съм издържлива. А моето раждане вече беше напреднало доста и аз се опитвах да се съсредоточа, да се отпускам, да дишам, а тя плещеше непрекъснато с някаква друга и то по мой адрес. Вярно, не лоши неща, ама ми идеше да й затворя устата с шамар  Crazy Да беше там мъжът ми щях с него да си приказвам и нямаше да забелязвам околните.

Вие сте гледали Механикът. Аз пък гледах с мъжът ми "Мисия Лондон". Преди дни прочетох книгата и сега стигнахме да видим и филма. Много ми харесаха и двете  Wink Честно казано за първи път след старите филми ми харесва БГ филм. Добре направен, премерен, абсолютно реалистичен, с добра актьорска игра, добър оператор... абе всичко. Много се изкефих.  Wink Имаше моменти дето корема ми се тресе от смях, пък аз рядко попадам на филми, които наистина да успеят да ме разсмеят  Laughing

# 79
Добро утро ,момичета Simple SmileБлагодаря на  всички за закусчиците !
eldra,направо думи нямам ,но сега разбирам защо си толкова фина -ми то никой не ти помага ,с толкова деца ,цялата къщна работа ,добре че бебо е имало твърдото желание да си остане с теб .Не се натъжавай,мила,рано или късно ще има и почивка за теб!
На мен след вчера ми е ден за newsm79 hang 1dishes  food002,а на всички ,които ще имат време да се разходят навън -приятни разходки !
А за Пловдивските мами ,аз ходя на ЖК при д-р Г.Тотев в V-то ДКЦ в кв.Тракия,доволна съм от него ,но относно раждането за сега поне съм решила да е в Окръжна болница ,но без да правя уговорки и да давам пари .Надявам се да имаме късмет и да попадна на прекрасни хора и професионалисти.Просто предпочитам да се настройвам позитивно ,че всичко ще е ОК.
Моля ,някой да ме впише на първа страничка ,на 27г. първа бременност с термин 23ти юни ,но още не знаем със сигурност пола .Предполага се ,че ще е мома ,както казва доктора -доста срамежлива мома .

# 80
Добро утро.
Елдра, да се пазиш, слагай маска ако трябва...
За присъствието на таткото говорите- Слав не иска, а и се радвам, че не иска. Не мисля, че мястото му е там, особено секцио. Нямам нищо против по принцип, просто мисля, че българският мъж няма нагласата и възпитанието за това нещо, както в другите страни- там това е традиция от дълги години.

Щом ще сте по-спокойни с избор на екип, особено ако можете да изберете лекаря, който ви следи бременността- направете избор.
Аз няма кого да избирам, лични наблюдения нямам, така или иначе ще трябва да се доверя само на думи, но пак нищо не се знае.
Има доста време до раждането, сега да си седи на топло и да си се развива добре, като му дойде времето и ми опре яйцето до д-то ще му мисля.

Къдрокоске, много хубава тази твоя усмувка Simple Smile   bouquet

Хубав ден от мен...

# 81
Добро утро и от мене, с малко закъснение поздрави на Чин за новата. Много е енергизираща   bouquet

Обаче аз искам пак да помоля да ми пишете сини гащи на първа страница или да ми споделите паролката, ако е удобно разбира се  Party

За раждането и аз си предпочитам да си ме оправи моята си лекарка, която ме наблюдава. Така мисля че ще ми е по - спокойно. А мъжото не знам дали го искам да е до мене  Laughing

П.П: благодарности за закуската и кафенцето. То с тая диета много ме изкушава, но се стърпям за сега от много калории  Whistling

# 82
  • София
Чинче за едно не си права.. за българският мъж и нагласата  Wink
И двамата ми братя са български мъже, и жените им са българки. Едният само като си представи кръв му става лошо. На ражданията на синовете му, нищо подобно. А с какво въодушевление и подробности ми е разказвал после... Тук не говорим мъжът да присъства просто на някакво раждане. Ключов е момента, че това е собственото му дете.  Wink И лекарите много често не искат татковци, щото щели да припадат. Изобщо не припадат татковците, просто на никой няма да му е комфортно да му се пречкат странични хора като си върши работата  Wink И пак подчертавам, за вагинално раждане говоря, не за секцио
Дано да стане така както ми се иска и после ще ви разправям  Wink

# 83
абе моля ти се, не припадат, онзи ден ми разказаха за 3ма припаднали в един ден. Първо се крепели заедно, после се изпонатръшкали един след  друг.   Mr. Green
Не съм много съгласна. Ходи в някое село да ги видиш, дето не си пускат жените на мамограф, пък камо ли да присъстват на раждането и да подкрепят жените си. Да не забравяме, че братята ти не живеят в България, прихванали са хубаво от чуждия манталитет.
Това пак е много индивидуално, разбира се.. аз бих била по-спокойна без него. Не искам да усеща моето притеснение.

# 84
Когато ми взимаха кръв за БХС,сестрата ме помоли да легна,аз отказах... Заприказвахме се за това,че на много хора им става лошо,а особено на мъжете  Mr. Green Моя се пукна от смях,а тя му вика: абе не се смей ти,точно ей такива като тебе по 2м и по 130 кила като ми припаднат тука,и ела да видиш как се вдигат"  Laughing Винаги ми е било странно,защо на мъжете по-често им става зле при вида на кръв или игла  newsm78
Моя мъж също има огромно желание да присъства на раждането,преди 8 год нямаше такава опция,не се разрешаваше,сега обаче обмисляме сериозно тази идея,кой знае...  Simple Smile

# 85
Здравейте момичета!
Елдра наистина много ти се събра. Аз не бих издържала на такова напрежение. Просто си жената мечта, мъжа ти трябва да е много щастлив.

Ваче,  Simple Smile в някои от ваксините все още слагат живак, но не го пишат, защото бил минимални количества. За мен няма минимални количества. Темата наистина е спорна и затова никой не спори. Всеки има глава на раменете и решава какво е най добро за детето му. Всеки има право на мнение.

# 86
Здравейте, момичета!

Чин, страхотна темичка, ти си съкровище   bouquet

Аз вчера ходих на безплатната лекция на супер мама в Пигис Хаус за кърменето - интересно беше, само ми беше малко странно защо само мами с термин през март бяха на тази лекция- може би другите мами като нас мислят, че още им е рано.
Ако някоя от вас проявява интерес, може някоя събота да се разберем да отидем заедно на лекция, ще се радвам ако има доброволки  Simple Smile

Това е от мен засега.
Много усмихнат и слънчев ден ви желая!

# 87

Какво ли не в живота си не бях
какво ли не отпих- любов и злоба...
Бях най- богата, бях сетен сиромах,
но не и просяк, при това на обич.
Любов по бедност не ми давай-НЕ!
Любов съдба, а не в торба се носи,
на колене пред тмойте колене, не твойта обич-
гордостта си прося!
Любовта е живот, щедрост,цвят, добрина,
не паничка за дребни грошове,
нито дар милосърден с най-нищожна цена
нито дар милосърден с най-нищожна цена-
ТЯ Е ПЛАМЪК СВЕЩЕН И СЪДБОВЕН!

# 88
  • София
абе моля ти се, не припадат, онзи ден ми разказаха за 3ма припаднали в един ден. Първо се крепели заедно, после се изпонатръшкали един след  друг.   Mr. Green
Не съм много съгласна. Ходи в някое село да ги видиш, дето не си пускат жените на мамограф, пък камо ли да присъстват на раждането и да подкрепят жените си. Да не забравяме, че братята ти не живеят в България, прихванали са хубаво от чуждия манталитет.
Това пак е много индивидуално, разбира се.. аз бих била по-спокойна без него. Не искам да усеща моето притеснение.

Ахахахахах... на мен Власова ми е казва, че студенти са й припадали, ама татковци не... Grinning

А иначе естествено, че ако единият не иска, няма да стане и не би трябвало да се подлага на нещо, което не му е приятно  Wink

Ани, честно казано не вярвам в теориите на Гълъбов и изобщо всички, които градят такива и за които слушам вече 8 г. Не за друго, а защото го правят за пари и затова нарочно минават в графата сензация  Wink Но това си е мое мнение. След като не пише живака като консервант, значи не би следвало да го има. Смятам, че такава теория е в стил "да не паднем по гръб" (не ти разбира се, а който го е написал някъде  Hug). Просто аз лично гледам да се придържам към умереността. Няма полза от залитане в едната или в другата посока. Живеем в свят, в който някои неща не можем да избираме,. други можем и затова четем, информираме се и преценяваме с главите си. Аз лично трудно се подхлъзвам по крайни течения, точно защото съм убедена, че и двете крайности искат да изкарат пари от теориите си и е много трудно да извадиш истинската истина, защото както е известно понякога истината не е една  Wink
С това приключвам участие в темата за отричането на ваксините, раждането вкъщи и пр. неща.
Надявам се да ме разбереш правилно! Не бих искала да се конфронтирам, тук сме за да си помагаме и мисля, че го правим всички с добри и топли чувства една към друга! По принцип различното мнение на другите не може да ми промени отношенията с тях, така че за мен лично тоя разговор все едно не се е състоял, но природата ми е такава, че искам да се изкажа  Joy

# 89
цоп и аз в новата тема, Чин задобряваш Simple Smile
Елдра, горе главата - от една баба-реститутка знам, че всичко се връща Hug
И аз ще ви се оплача - освен удълженото работно време през седмицата, работя и в събота вече Tired Искам да идва първи май и да си излизам в болнични, че да си почина малко.

Не знам какъв е реда за корекциите на първа страничка - Чин, моля да ме коригирате или евентуално парола да се коригирам сама.
Мина и втората ФМ - термина ми е на 20-ти юни, момченце чакам.

Сега в сряда ще ходим на фетална ехо кардиография - не знам някоя от вас правила ли е, нито дали е необходимо - предложиха ни го и си записахме час. Вероятно са поредните 100 лв за мое успокоение, без реално да се налага подобен преглед.

Момичета за килограмите - теглете се сутрин на един и същ кантар, без да сменяте местоположението му. Няма да повярвате каква разлика може да има сутрин  на гладно и след тоалетна  и вечер  на пълен стомах - аз съм стигала до 3 кг, нищо, че за някои звучи невероятно.

На мен впечатленията за болниците никак не са ми излишни - лекарят, който ме наблюдава не води раждания и ще ме насочи, но информацията не ми е излишна. Разказите за виещи по цяла нощ родилки  обаче ми идват в повече. Всяка има зловещи истории от близки и приятелки, но ми стига да съм информирана, а не уплашена, защото - видиш ли - не знам как се ражда  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт