2-годишно момиченце издъхна в 7 ДКЦ, докато чака линейка

• 15 513
  • 203
  •   1
Отговори
# 150
  • пак там
Рися, и към другите мами преживяли този ужас, дано на никого не се случва, но искам да попитам как се реагира в домашни условия на тези спазми, да кажем докато дойде линейка?Може ли положението да се увладее временно със спрей Винтолин?

Две хапчета медрол (това е урбазон), инхалация с вентолин. Всъщност това правят и в болницата, само че урбазона го слагат венозно. Аз не умея, затова давам медрол. Последният път лекарката от БП каза, че съм се справила, слава Богу. Не стигнахме до болница. Освен тях включих и противоалергични на другия ден и спазъмът отшумя за 4 дни.

Нана, това за мръсния въздух съм го чувала. Но ми е трудно да си представя самия процес...

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 17:08 от Рися

# 151
  • София
Рися, то да беше само мръсният въздух. Всичко е мръсно вече - почва, води, въздух. Колите в големите градове са ужасно много.

# 152
  • пак там
Нана, то ние за нас сме взели решението - в най-близко възможно време се изнасяме от София на село. Но ми се искаше да зная малко повече, че да знам и от какво друго да го предпазя... То малко като майка-орлица звуча вече, ама...

# 153
  • София
Нана, то ние за нас сме взели решението - в най-близко възможно време се изнасяме от София на село. Но ми се искаше да зная малко повече, че да знам и от какво друго да го предпазя... То малко като майка-орлица звуча вече, ама...

Няма как да го предпазиш за съжаление. Освен 7/24 да го държиш в барокамера.

# 154
Едно е ясно ,че специално БП са реагирали веднага след подадения към тях сигнал .
При стандарт за Ес от максимум 10 мин от обаждането до пристигането при пациента е изключително странно определението 'веднага'. При това говорим за обаждане от медицинско лице и на изключително лесен за достъп адрес. Въпреки това ако се вярва на написаното от Нана77 минутите са 22.
И ако се абстрахираме от конкретния случай и разменяни практически съвети, да потърси спешна помощ може да се случи на всеки. Пушачите разбрахме, че ще ги бутаме от скалата и нема да им позволим да хабят ресурс.

# 155
  • София
Рокси, пак ли трябва да подчертая, че написаното от Нана е официално становище и данни на МЗ?

http://www.mh.government.bg/News.aspx?lang=bg-BG&newsid=3175&home=true

# 156
Нане, изхвърлих вестника, но ще опитам да намеря първата статия, в която са описани обажданията по минути. Наистина ставаше дума за забавяне в рамките на час.

Пп.  Понеже виждам, че  онлайн статията е с абсолютно различно съдържание, моля хората чели съботния в-к  СТАНДАРТ, да споделят прочетеното.

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 19:59 от минзухар

# 157
Нане, изхвърлих вестника, но ще опитам да намеря първата статия, в която са описани обажданията по минути. Наистина ставаше дума за забавяне в рамките на час.

Според разпечатката на ДжиПиЕс-системата на Спешна помощ в 16.47 линейката от Пирогов тръгва и в 16.53 пристига в 7-мо ДКЦ. Тоест линейката е стигнала до поликлиниката за 6,26 мин. В екипа е имало педиатър, както и всичко необходимо за извършването на реанимация.

Ако има забавяне то е от 122 към БП.

И да попитам защо не може директно да се звъни в БП , а трябва да минава през 112.

# 158
  • София

Според МЗ - В 16.31 ч. първият сигнал постъпва на телефон 112, а в 16.35 ч. – в Спешна помощ.

Линейка обаче се намира в 16.47 ч.

Т.е 16 минути по-късно. И още 6 минути, докато стигне до 7-мо ДКЦ - общо 22 минути от времето на първия сигнал.

Пак казвам - това е според информацията на МЗ.

Минзи, сега ще поровя вестниците и аз.

# 159
И какво доказват тези минути?

# 160
Че София има нужда от повече линейки.

# 161

Какво доказват ли??? Че детето е било живо, и е можело да бъде спасено.  
Ти какъв отговор очакваш на малоумния си въпрос?

# 162

Доколкото разбрах, линейки в София/като коли, в гаражите на БП има, даже прахоляк са хванали/. Липсата е до екипи/не искат да работят хората за мизерни заплати/ и до съвременно оборудване /за което пак няма пари/.

ПП Минзухар, доказва, че в момента не е имало свободна линейка /от къде по дяволите да я изпишат, като е нямало в момента/. Както и това, че кабинетите в поликлиниката не са имали нужното оборудване. А от това човек може да си направи всички останали изводи за държавицата ни.

Писали сме почти едновременно с  Нана.

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 20:18 от inna-bubulina

# 163
  • София

Доказват, че на Сточна гара, която е на 5 минути от 7-мо ДКЦ не е имало екип. Та е трябвало да се търси друг. А това са ценни минути. Особено в такава ситуация.

# 164
Минзухар,как евентуалното забавяне на линейка с 14 минути означава,че детето е било живо? МНого странна логика имаш.

Общи условия

Активация на акаунт