Лечение в Израел

• 6 770
  • 18
  •   1
Отговори
Днес пак чух по телевизията за поредното българско дете за което се събират пари да отиде на лечение в Израел. Замислих се - 99 % от всички хора за които се събират пари отиват на лечение в Израел. Имам чувството че всички българи се лекуват в Израел вече.
Въпросът ми е - защо всички отиват да се лекуват в Израел.  newsm78 Там ли са най-добрите световни специалисти по всички болести. Или пък там е най-евтино. И ако е най-евтино означава ли че е най-доброто което може да получи човек за парите си. Прави ми впечетление също че в Израел отиват да се лекуват хора за които нашите и европейските доктори са казали че няма смисъл да се продължава лечението и човека е обречен.

Пускам темата тук защото в здравния форум се обсъждат теми за конкретни болести, а тази тема е обща и принципна, не е за конкретна болест.

# 1
  • София
Нека не се приема като обобщение, но в Израел имат навика да поемат случаи счетени за безнадеждни от клиники в Европа и САЩ. Нерядко го правят срещу високи суми и нулеви резултати. Продават надежда хората. Не искам да цитирам случаи, за да не нараня някого, но моите впечатления са такива. Възможно е да има друга страна на този бизнес, но имам големи резерви към него.

# 2
Ако прочетете внимателно последната закована тема има много точни отговори.
А детенцето на авторката е постигнало изключителни резултати, съдя по клипчетата, които тя представя периодично.Предполагам, че ще се включи, ако вече не е уморена от безкрайни въпроси и недоверие.

# 3

Прави ми впечетление също че в Израел отиват да се лекуват хора за които нашите и европейските доктори са казали че няма смисъл да се продължава лечението и човека е обречен.

Надеждата умира последна!
Всеки има право да опита всичко за да спаси любим човек.
Дали ще успее, дали не...не се знае.

# 4
Ще се включа с мнение, въпреки че темата е изключително провокативна!

В Израел ходят поради няколко причини:
-прилагат експериментално лечение, което в други страни не се, поради финансово неизгодни условия
-имат изключително добри специалисти и база
-близо е

Бояна, както се казва, да не дава Господ да опреш до въпроса кое, как и къде да лекуваш.

# 5
  • София
 Ние бяхме в Израел, но лекарите не се възползваха и откровено казаха, че няма смисъл от никакво лечение. Това е в голям и утвърден Медицински център в Тел Авив. Може би, има центрови, в които спекулират с надеждата за живот.

# 6
Ще се включа с мнение, въпреки че темата е изключително провокативна!

В Израел ходят поради няколко причини:
-прилагат експериментално лечение, което в други страни не се, поради финансово неизгодни условия
-имат изключително добри специалисти и база
-близо е

Къде видя провокация в темата. Питам защото наистина ми е интересно, защо всички отиват в Израел. Трябва да има някакви причини за да се насочат хората натам, а не към Западна Европа или САЩ например. Ти вече си отговорила с две основателни причини - близо е и имат изключително добри специалисти които явно са много, много по-добри от българските специалисти за да отиват хората там, а не да се доверят на българските лекари.

Само това за експерименталното лечение не можах да го разбера - правят си експерименти с хората ли или как да го разбирам  newsm78

# 7
Ето това е провокацията.

Има гугъл и други търсачки, но да споделя накратко, защото ще има и други хора, които ще питат.

Преди едно лечение да бъде утвърдено като терапия, медикаментозно и прочие, то трябва да мине дълъг път на клинични изпитания и да има многогодишна история на болни, които трябва да са с положителни резултати в края му.
както може би всички знаете, традиционната медицина е консервативна наука, и трябва доста години на изпитания, анализи и изследвания да минат, за да бъде прието едно лечение.

# 8
Ще си позволя и аз да се намеся в темата, колкото и провокативна да е.

Какво значи експериментално? Експерименти с живи хора НЕ се правят.
Факт е, че медицинския център е утвърден и с многопрофилна насоченост, но там се провежда лечение утвърдено и допуснато по всички медицински стандарти, а не експериментално. Ако беше експериментално нямаше да се събират такива големи суми. Друг факт е, че там колкото и грубо да звучи по - лесно се легитимира и узаконява даден вид лечение т.е ако при нас или в САЩ има сериозни мерки, критерии и правила за допускане на дадено лекарство или терапия до консумация там не е точно така. Друг неоспорим факт е, че там в Израел се дават безобразно много пари за лечение по принцип. Лечението не е толкова скъпо - факт. Че приемат абсолютно безнадеждни също е факт - случаят на Гого от Тоника е доказателство ( няма открито лечение до момента на латералната амиотрофична склероза), но точно тази терапия е поддържаща, а не лекува.

Надявам се сте ме разбрали правилно  Peace

# 9
Абе Шами да те попитам,
а как според теб едно лечение става утвърдено...
Може би само на базата на клинични изследвания върху мишки?

# 10
Нека не се приема като обобщение, но в Израел имат навика да поемат случаи счетени за безнадеждни от клиники в Европа и САЩ. Нерядко го правят срещу високи суми и нулеви резултати. Продават надежда хората. Не искам да цитирам случаи, за да не нараня някого, но моите впечатления са такива. Възможно е да има друга страна на този бизнес, но имам големи резерви към него.
И аз се присъединявам напълно към това мнение. Познавам  лично 2 случая  на лекувани в Израел деца. Платиха се големи суми и резултатите са такива, каквито бяха прогнозите на лекарите в България. И за мен някои от израелските болници спекулират с мъката и надеждата на отчаяните родители .Защо само там се заемат да лекуват диагностицирани като безнадеждни  случаи в Европа, разбира се срещу голямо заплащане? За мен не става дума толкова и за експериментиране, колкото за печалба.

# 11
Хайде да не пишем глупости, темата все пак не е за домати и краставици.
Да, има страни с ниска регулация, където се прилагат неприети от официалната ако мога да я нарека така медицина. Не, не е само Израел. Има клиники в Русия, дори и в Германия.  Да, в днешно време малко неща се правят даром, сиренето е с пари, обувките и те, лекарствата и медицинското обслужване не правят изключение.
Никой не крие за какво се събират парите, така че не виждам защо трябва да се прави драма, при това на чужд гръб. Да, има всякакви случаи, и в едната положителна крайност, и в другата, за съжаление.
Едва ли някой тук има медицинския капацитет  да коментира професионално някое конкретно лечение, така че предлагам да замълчим.

Много сила пожелавам на всички родители и децата им в тази борба, и им желая успех!

пп/ тези, които пишат за голямо заплащане в Израел или Русия, подозирам че просто не знаят цените в западна Европа.

# 12
Абе Шами да те попитам,
а как според теб едно лечение става утвърдено...
Може би само на базата на клинични изследвания върху мишки?

Фрида ако обичаш не ми говори глупости експерименти с хора е правил Менгеле, а експериментите на каквито и да е продукти се правят върху животни :
- В европейските лабораториите се използват за експерименти 10 000 човекоподобни маймуни годишно за тестването на нови лекарства, заради ДНК-структурата им която съвпада с тази при хората над 90 на сто.
- Най-разпространения тест на Драйз определя способността на веществата да дразнят слизестата обвивка - прави се върху зайци.
- Плъховете имат  снижена способност към повръщане, затова тях ги вземат за тестване на общата токсичност на веществата, като ги вкарват в стомахчето на животното със сонда.
- Стандартен тест е LD 50 е съкращение на на летателна доза - върху мишки
- Тестове за дразнене на кожата се провежда на каквито и да е животни. На тях им надраскват или правят нарези на кожата и втриват на тези места субстанции.

Напоследък се коментира да се забранят тотално дори и експериментите върху животни, а да се изградяткомпютърни програми, позволяващи да разчетат опасността на едно или друго вещество в зависимост от неговата концентрация или съвкупност с другите вещества. Също така съществуват вече методи с използването на клетки и тъкани – например споменатия по-горе тест на Драйз може да се проведе на обвивката на обикновено кокоше яйце.

Така, че Фрида преди да напишеш нещо се информирай и можеш да се обръщаш към мен с "Абе" ако ставаме сутрин от едно легло....

Рокси абсолютно подкрепям търсенето на варианти и шапка свалям на родителите, които го правят. Много сила и воля се изисква да го правиш и да успяваш.
~Ина~ желая ви успех миличка  Hug

# 13
Няма лечение, което да се приеме за утвърдено и да започне да се поема от здравни каси и застрахователи, преди да са минали опити с хора.
Не  говорим за риванол все пак. Естествено, че за да се прилага върху хпра, се тества върху хора, следят се резултати и т.н. Да не говорим, че има лекарства, изтегляни и забранявани, зашото след достатъчно дълъг период са показали негативни влияния.

# 14
Шами, явно гугъл не е информирал достатъчно.

Както каза Рокси, преди да се приеме едно лечение, то задължително преминава период на клинични изпитания и върху хора.
За това си има университетски болници и специални фокус групи.

А за Менгеле и леглото ти, моля те не ми говори.

Темата цели да се създаде конфликт, и начинът по който се развива го доказва.

Защо не впрегнеш справедливия си гняв в нещо полезно?

Общи условия

Активация на акаунт