Ходят ли момиченцата ви с роклички в първа група на ДГ?

• 3 831
  • 72
  •   1
Отговори
  • София
Нещо се поизнервих тази седмица и на тази тема,та реших да питам имам ли основание или едната г-жа на дъщеря ми е права.В смисъл,че на дъщеря ми и трябва помощ,но пък ходи примерно веднъж или два пъти в седмицата с чорапогащник и рокля,а през другото време с торбестите долнища,които органически не понасям.Та един път ми направи забележка и аз реших,че е за една определена рокля и спрях да я обличам,а само едни дънкови понякога и слагам.Сега тази седмица  пак ми каза,че с рокли не е удобно,защото са много децата и т.н.Доводите ми за роклите са два-първо дъщеря ми се напишква и мисля,че да събуе чарапогащник и е по-лесно и с рокля е по-естетично,формира и се някакъв вкус.Редно е да отбележа,че нито на родителска среща ни е казвано,че не може с рокли,нито другата г-жа ми прави забележки.Аз не искам да се конфронтирам и купих още торбести панталони,но определно вече и по-топло става,пък и мои приятелки с момиченца са ми казвали,че децата им ходят и с поли и с дънки.
Позамислих се,че и освен дъщеря ми само още едно момиченце от групата съм виждала с рокля и че жеста определено е за някакви секунди помощ.Да не описвам,че и в последните три месеци на дъщеря ми има няма и се събират 10 дни посещение на дг,а и все пак има и лелка.
Та как е при вас!?

# 1
  • София
за детето и госпожата е по-лесно с анцунг, клинче, панталон...
ама чак пък забележки да ти правят...
при нас момиченцата си ходят от първа група както си искат...и все пак - полите и роклите по-рядко слагат....

дори като се замислиш за едно дете е много по-лесно да си нахлузи нещо меко, леко и широко, от колкото да опъва чоропогащник...
колкото до естетиката и вкуса...хъм...че те по почти цял ден играят. За мен в детската най-важното е удобството и лесното самообслужване на детето, за другото - има си време няма да изостане и с формирането на вкуса...

на теб може да ти се струват нищо тези няколко секунди/минути с помагането, обричането и събличането на детето ти, о когато децата са 30 не е точно така.

# 2
  • София
Да и аз затова питам-да си сверя часовника и имам ли право да се сърдя?
А относно удобството-дъщеря ми се чувства чудесно с рокли и сама  си избира дрехите,с които да бъде.Предпочитам да я насърчавам да се облича както и харесва,отколкото да е като торба.Тъй или иначе по цял ден е  на градина.Тъй като се напишква,не забелязвам като е с чорапогащник да е по-често,а уж пантолоните са по-удобни,но и тях докато ги свали почти всеки ден има по една авария. Mr. Green

# 3
  • Стара Загора
Ходеше и все още ходи предимно с рокли и сукмани. Големи драми бяха в 1 - гр, сутрин, когато се опитвахме да  й облечем нещо различно от рокля. Госпожите свикнаха, а и тя много скоро започна сама да се справя с чорапогащниците.

# 4
  • Бургас
Ходила е с рокли,да.И не виждам защо трябва да ти се прави забележка как ще облечеш твоята дъщеря..Не мисля,че слагането и свалянето на детски чорапогащник изисква много време..Може би..10сек повече от панталон.Но може учителката по-трудно да се справя,затова ти давам един съвет/не,че си искала де.. Laughing/ обличай детето с рокличка и клинче.Така хем ще е красиво-има всякакви клинчета,и плътни,и тънки,шаренки,едноцветни,хем ще е по-лесно и за детето и за госпожата обличането Peace.Слагаш клинче и рокличка,плътни чорапки,може и те да са в тон с рокличката и клинчето, и готово Peace.

# 5
  • София
От гледна точка на удобство лично аз предпочитам да я обличам с панталон или анцуг, като избягвам дънки.
Но се оказа че в групата на щерката идват момиченца с рокли и тя почна да мрънка, че иска рокля.
Вече я пускам 1-2 пъти в седмицата с рокля и чоропогащник, като в тези дни определено по-бързо се спряваме с обличането и прическата.
Персоналът не е правил забележки, при все че тя е в ясла и там предполагам, че помагат в обличането повече в сравнение с градината  newsm78

# 6
  • Варна
Започна да ходи с поли и рокли в трета група, след като се научи сама да си обува добре чорапогащник.
Според мен за децата има "трудни" дрехи /чорапогащници, панталони с копчета и колани/ и е редно да ги пускаме с тях на градина едва когато могат сами да се обслужват.

Има достатъчно удобни и същевременно красиви дрешки за момиченца.

# 7
Цитат
Да и аз затова питам-да си сверя часовника и имам ли право да се сърдя?

Не мисля, че има за какво да се сърдиш, докато детето не може да се оправя само.
В крайна сметка, групите са големи и ако всички момичета са с рокли тя трябва само с тях да се занимава. И не става въпрос само за преобличането за сън, а и за ходенето до тоалетна, да вдига рокли за да не се цапат, да опъва чорапогащи и т.н.
А и казваш, че не е инцидентно обличането по този начин, предпочиташ да е практика. Няма лошо, когато детето започне да се оправя само. Учи я.

Аз предпочитам панталони с копчета, цип и кожен колан както и обувки с връзки, но докато децата бяха малки се съобразявах. Никой не е длъжен да се занимава нон-стоп с тях. А и те предпочитат да са независими.

# 8
Имам две дъщери и винаги съм гледала минимално да товаря госпожите с обличане и събличане.
Не са ходили с рокли или сукмани на градина, неудобно е.
Но се е случвало да ги обличам с чорапогащник и поличка с ластик във времето, когато вече сами се оправяха.

... през другото време с торбестите долнища,които органически не понасям....
И защо трябва долнищата да са торбести? Има толкова красиви клинчета за момиченца. А ако държи/ш/ да е с поличка, спокойно можеш да купиш такава с ластик и да я облечеш върху клинчето.

# 9
Аз ли нещо не съм в час ... но какво му е по-сложното да облечеш рокля?

# 10
  • София
не рокля, чорапогащника е по-сложен Wink за детето, не за учителката.
а роклята, трябва детето да си я държи хубаво дигната, да не я опишка просто.

и не бих казала, че децата, не облечени в рокли или ризи и вратовръзки изглеждат, като торби.

а напишкването на детето, ако не е свързано с опишкване по време на действието в тоалетнота е независимо от дрехите....само дето с една по-лесна дреха ще може да се преоблече и само, а с чоропогащника, вероятно и това трябва да върши учителката.

Аз разбирам учителката...не , че намирам за права да прави чак въпрос от това.
Всъщност заради детето бих гледала да е по-свободно да се самообслужва... пък лятото - нека си тича по поли и рокли...или като се научи сама да се оправя със всичките си дрехи.

# 11
  • София
Ходи с  поли, но може вече сама да си обува чоропогащника и да се облича. Иначе преди това не съм я пращала, щото децата са много и на госпожите им е трудно. Все още има в групата деца, които не могат да се обличат сами, така че искам да ги облекча максимално жените. Защото докато госпожата облича едно дете останалите, които не могат сами да се облекат стоят чисто голи (по гащи) в  стаята, помисли си дали ще ти е и на теб комфортно, детето ти да седи голо и да чака в редичка да бъде облечено, ако не може само да си обуе чоропогащника и да си надене и закопчае роклята. От тази гледна точка е най-практично да бъде облечено с нещо, с което може да се справи само.

# 12
  • София
предпочитам детето ми да е самостоятелно и да не й се налага да чака някой да я събуе когато й се допишка и въпреки че е в ясла я пращам или с клинче, или с анцуг, пращала съм я и с пола и чорапогащник, не са ми правили забележки, но и тя не иска. Когато е с анцуг й е лесно да го свали сама и  да се изпишка, вкл. и у дома. Пращам и с дънки, но такива, които може да свали сама - на ластик.

# 13
Не съм обръщала внимание момиченцата в групата на сина ми дали ходят с поли, но майка на момченце от нашата група се оплакваше, че и казали да не му обува чорапогащник под анцуга, защото трудно се обува след следобедния сън. Не знам дали са махнали ограничението в студените зимни дни, майката не ми се е оплаквала повече, а аз чорапогащници под панталона не обувам.

# 14
Засега не са правили никакви забележки - моята ходи с чорапогащник и дънки или джинси, но те са летни и затова. За роклите е голям пазарлък от нейна страна, но сега се примирява, че не може заради студа.
Знам, че в съседна група са правили забележка за бодита - уж те не били удобни за лелките, но аз й с бодита я пращам и ми я връщат понякога просто с разкопчани.Но пак е по-добре, защото са дълги и искат-не искат ги загащват в чорапогащника и не й е гол кръста.

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 13:00 от anitsa

Общи условия

Активация на акаунт