От кога на голямо легло

• 14 204
  • 60
  •   1
Отговори
  • Sofia
Та това е въпросът, който ме интересува. Повечето мои познати деца са спали в бебешките си кошари (с разни варианти на свалени решетки) до към 4-5, дори до 6 год. А на мен ми се струва, че на моите са им неудобни вече кошарите. Не толкова къси, колкото тесни. Отдавна спят без решетка и не падат. Та се чудя дали е време вече за големи легла или да изчакам до догодина.  newsm78

# 1
Едната ми дъщеря си спеше в бебешкото легло до 5 год. възраст. Тогава се роди втората ми дъщеря и зае бебешкото легло, а каката преместихме в голямо легло.
След това се преместихме в по-голям апартамент, съответно правихме ново обзавеждане и малката ми дъщеря беше на по-малко от 3 години, когато започна да спи в голямо легло.
Синът ми е на 3г. и още спи в бебешкото си легло.
При нас така се случи.

Иначе зависи какви са твоите желания. Според мен децата ти не са малки за големи легла.

# 2
Аз спях в моята кошара/ от старите дървени модели/ до 6 г.-идея нямам как съм се събирала. Моят син спа в неговара кошара/тип туристическа на Бертони/ до 2г.  После смятах че му е вече неудобна и го преместихме на голямо легло.

# 3
  • София
Може би и аз сложих в стаята на дъщеря ми голямо легло след 3годишната й възраст. Започна да спи на него по-късно.
Малкият все още спи в дървеното легло на кака си. Но много често записва и спи при нея на голямото легло.
Ще изчакам още малко и ще сложа и него на голямо легло.

# 4
Щом бебешките кошари са им умалели и са им станали неудобни, няма какво да се чудиш. Особено, след като вече не падат.  Wink Моментът със смяната на леглата все ще дойде и няма никаква практическа причина да отлагаш, освен ако например не си решила да сменяш цялото обзавеждане и чакаш по-подходящ момент за това.

# 5
Ех и на нас ни е време да голямо легло,тази кошара много взе да и тесней.

# 6
Аз лично спах на детското ми креватче до 1ви клас със свалена решетка, а после ревах когато ми обясниха, че вече съм голяма и тати го разглоби.

Колкото до децата ми:
Близначките до 2 годишни имаха общо креватче, направено по поръчка, достатъчно голямо и за двете с решетки. На 2 и нещо им направихме отделни стаи с големи легла тип спалня, с бадахини и др. момичешки истории. Сега, въпрки че си имат отделни стая, то всяка вече спят заедно в една от тeзr стаи, дори понякога и в стаята на брат им.
Той също само до 2 годинки спа в бебешко креватче на Бури, после и на него му поръчахме легло пак тип спалня, но рамката имитира пиратски кораб.
По принцип и трите легла са ниски и безопасни за децата, а в стаята им за игра подовата настилка е гумена, имитираща пъзел в различни цветове. От горе има килимчета, така че не се притеснявам дори да паднат.

# 7
Щерката е почти на 7 г., а още е в малкото легло.

# 8
На година и два месеца дъщеря ми беше вече неудържима, прескачаше решетката на креватчето, правеше всевъзможни акробатични щуротии. До като спи пък много се върти така, че не беше и разрешение да махнем решетката. Затова сменихме бебешкото креватче с детско юношеско легло, но ниско.

# 9
в детско креватче почти не е спал.Правихме опити да си спи в него,но си останахме с тях.Когато стана на 3 г му купихме легло-кола с размери на единично легло и от тогава си спи в него.

# 10
Единия ми син спа на малкото легло за 3 годинки, а малкият до 5 години.

# 11
  • София
До 3 години си спа в кошарата Бертони, но после определено му стана тясна.Сега спи на едно надуваемо легло персон и половина в нашата спалня, но след няколко месеца като се преместим в новия ни апартамент директно минава в самостоятелна стая с голямо легло.Към момента е много ентусиазиран да спи сам, но ще видим Laughing

# 12
След като навърши 5 годинки

# 13
Моите деца спяха в бебешките си кошари до 4 и 5 г. Да ги сменя ме спираше единствено финансовият проблем и концепцията за "горни" легла /със стълбички/. Иначе спокойно можеха да спят на големи от двегодишни. А и на всяко голямо легло  може временно да се монтира някаква преграда, която да не позволява на детето да пада нощем. В този смисъл може и от новородени да спят на нормални/големи легла.

# 14
На година и шест месеца детето ми вече спеше в голяма легло. Обстоятелствата бяха много- преместихме се в нов апартамент, той съответно имаше ново голямо легло и стая, започна да прескача от кошарата и мен ме беше страх да го оставя сам. Сега виждам, че му е удобно и широко, може да се върти на където си иска. Нито веднъж не пожела вече да спи в кошарата. Ползвам я в момента залепена до леглото, за всеки случай да не се изтърколи дребния.

Общи условия

Активация на акаунт