От кога на голямо легло

• 14 204
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
  • София
В стаята на дъщеря ми,където беше кошарата и има две ъглови легла.Точно на около 2 год и 11месеца,миналото лято,отказа да спи в кашарата и започна да спи на едното от големите легла.Така няколко седмици се спъвахме и в кошарата и накрая тя си реши да спи само на голямото легло.Слагах пред леглото големите и плюшени играчки,защото много се върти и имаше няколко падания,но нищо фатално.

# 31
  • по света
Преместихме ги и двамата на около 2 и половина.Купихме легло на два етажа,първо се настани каката после и дребния.На вторя етаж има решетка,но за първия пригодихме.

# 32
До три години синът ми спеше в кошарата, след това с кака си на единични легла.

# 33
Голямото ми дете беше на 3г,когато започна да спи на нормално легло без решетка.Малкото ми дете е на 2г и все още спи в сгъваема кошара. Peace

# 34
Моята се намести категорияно в голямото си легло преди 1 година. Тогава някъде се научи да идва в нашата спалня, когато й скимне и мисля, че това й повлия да се откаже от бебешката кошара.

# 35
Абе.. май чак към 4 беше баткото, когато zапочна да спи на голямо легло. То неговото в същност беше едно такова, което се преустройва в голямо, като се пресглобява. Само трябва да му се купи голям матрак после, та нещо се поzамотахме, докато го направим...
Малката още спи в детско легло, с решетка и при нас в стаята. За сега ще си е така, ще видим до кога...

# 36
  • София
Моят внук спи на отделно легло без решетки от две годишен. Отказа малкото кревтаче и оттога все е в голям креват.

# 37
  • Sofia
Сменихме си вече леглата, съвсем успешно. За сега не са падали.

# 38
Дъщеря ми я преместихме на голямо легло на около 3 годинки.Преди това свалихме решетката към втората годинка,за да свикне да не пада.

# 39
  • Някъде на път....
Дъщеря ми я преместихме на голямо легло на около 3 годинки.Преди това свалихме решетката към втората годинка,за да свикне да не пада.
Ние направихме същото със сина ни.  Peace
Сега и двамата спят на големи легла - дори дъщеря ни на 2г. вече спеше на нормално легло....

# 40
  • Sofia
А да попитам, малко изван темата, но да не отварям нова. На какви възглавници спят децата около 3 год? Ние имаме на Чико, тези с дупките, но ми се виждат вече много бебешки. А и всички детски комплекти са с калъфка 50/70. А големите възглавници всички са много меки и потъващи и не ми се струват удачни. Няма ли междинен вариант - хим да е 50/70, хем да не потъва и да е тънка?  newsm78

# 41
  • София
има със сигурност, просто потърси.
иначе моят до към 4 спеше на малка, детска, просто купувах отделни калъфки.
после на възглавница с пуу, но тя явно не отговаря на това, което търсиш.

# 42
Аз искам да питам децата ви готови ли бяха да спят без решетка или като започнаха да падат, се научиха? Моята дъщеря е на три и половина, но за сега няма никакви признаци, че се научава. Ако й махна решетката, ще падне на третата минута. Все още се върти много, спи дълбоко и нямам смелост да я местя на голямо легло.
Чудя се какво да направя? Да я оставя да пада, за да се научи или някак си с възрастта ще придобие това умение?

# 43
Моите са си в детските легла, но без решетки от около 2г. Сега леглата им си изглеждат досущ като големи легла, но са с дължина от 1.40см. Докато се събират, ще си спят в тях. Махнахме решетките за да не се налага да прескачат и да могат лесно да се качват и слизат. Използват си доста леглата и за игра. Малкият си е измислил разни акробатични изпълнения със столове и легла, съпроводени със скачане. Освен това сядат на леглата и си разглеждат книжки, а и вечер когато им чета книжки, аз също сядам на някое от креватчетата. Решетките определено много биха пречили на всички ни. Не са падали.

# 44
  • Sofia
Eлора, ти пробвала ли си да видиш дали наистина пада или ти така си мислиш? Ако не си, опитай. Единият от мойте също много се върти, но не пада.

Общи условия

Активация на акаунт