От кога на голямо легло

• 14 204
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Пада. Миналата година бяхме махнали решетката и падаше много бързо. Сега сме я закрепили леко от двата края, но не е плътно и има дупка от 5см между леглото и решетката. Като я погледна, вечно е подпряна на решетката и над дупката. В такова положение спи, че ако дръпна решетката към себе си, директно ще падне на земята.
За сега е немислимо да очаквам, че няма да пада. Но се чудя от самосебе си ли ще се научи или просто да постеля нещо меко отдолу и да чакам да свикне да не пада.

# 46
  • София
Аз искам да питам децата ви готови ли бяха да спят без решетка или като започнаха да падат, се научиха? Моята дъщеря е на три и половина, но за сега няма никакви признаци, че се научава. Ако й махна решетката, ще падне на третата минута. Все още се върти много, спи дълбоко и нямам смелост да я местя на голямо легло.
Чудя се какво да направя? Да я оставя да пада, за да се научи или някак си с възрастта ще придобие това умение?
моят и до сега пада.
за това има стол долеглото.
иначе има решетки които се слагат от стани и пазят детето да не пада.

аз лично не бих оставило детето да пада, едно , че е голям стрес докато спи, друго , че може да се нарани.

# 47
  • Sofia
А... стрес... Според детето. Мойте изобщо не се впечатляват. За 5 мес без решетка са падали по 2 пъти - качват се в леглото и продължават да спят. Дори не се будят.  Mr. Green

# 48
  • София
моят реве по 1 час после....хем леглото му е 2 педи високо, последният път си изтреща и главата в гардероба, който е близо до леглото.

# 49
И аз не бих я оставила да пада, понеже не ми е на зор за момента да я местя и за никъде не бързам. Просто ми беше чудно дали трябва да се научи или си става от самосебе си.
Аз като се въртя насън, винаги знам до къде се простира леглото. Но ако си бил винаги ограден от двата края, как го добиваш този усет  Thinking
За сега нищо няма да правя.

П.П. Тя се движи и в други посоки. Ако спи на легло, което не е ограничено откъм главата с табла, най-устремено се движи в тази посока. Така прави от бебе и до ден днешен не е престанала. Надолу към краката не се движи, така че трябва да има поне три ограничителя, за да не падне...

# 50
  • София
еми...добиваш го... без да е нужно да си чупиш главата....както някои деца биде и с памперс спират още на две годинки да пишкат нощем докато спят, а други и на 5  и на 25 трябва да стават и да ходят до тоалетна.
аз и до сега съм имала случаи почти да се свличам от легло...за това тледам все да има нещо като ограничител наблизо...пък дори и да е нощно шкафче.

иначе не знам как разполагате леглото в средата на стаята ли?
повечето легла имат табли поне към главата, най-често и към краката.
Лесно е от едната страна леглото също да има табла и /или да е залепена за стена, така че да остане 1 страна необезопасена.
или ако е по- централно разположено  в стаята, винаги може от едната поне страна да се сложи шкаф, скрин,   или  всякаква друга мебел, която да дава ограничение... не е нужно да е по цялата дължина на леглото ест.

Другият вариант е просто да се купи  или поръча тодлер легло.
което в общи линии е нещо такова.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 18:09 от Angel_Dust

# 51
Беше на 4 год.,когато го изместих на голямо легло.И падаше често в началото,подлагах две големи възглавници до леглото.Но и на пода си спеше добре,че и възглавниците си наместваше...

# 52
  • ул. "Мечтание"
На около година махнахме кошарата и започна да спи в нормално легло.
Падал е един-два пъти.

# 53
Та това е въпросът, който ме интересува. Повечето мои познати деца са спали в бебешките си кошари (с разни варианти на свалени решетки) до към 4-5, дори до 6 год. А на мен ми се струва, че на моите са им неудобни вече кошарите. Не толкова къси, колкото тесни. Отдавна спят без решетка и не падат. Та се чудя дали е време вече за големи легла или да изчакам до догодина.  newsm78

Креватчето на моето дете е 140/70 и вероятно ще може до доста голяма да спи в него. Бих казала, че даже й е широко в това креватче. И аз като малка съм спала в легло с такива размери и съм изкарала в него почти до първи клас ( без да ми е тясно).
Като видя, че на моето детенце му стане тясно или пък късо ще го сменя, но засега й е супер, а е от по-едрите дечица.

# 54
  • Sofia
На 3 годинки беше когато и направихме детска стая и купихме голямо легло.

# 55
  • София
Та това е въпросът, който ме интересува. Повечето мои познати деца са спали в бебешките си кошари (с разни варианти на свалени решетки) до към 4-5, дори до 6 год. А на мен ми се струва, че на моите са им неудобни вече кошарите. Не толкова къси, колкото тесни. Отдавна спят без решетка и не падат. Та се чудя дали е време вече за големи легла или да изчакам до догодина.  newsm78

Креватчето на моето дете е 140/70 и вероятно ще може до доста голяма да спи в него. Бих казала, че даже й е широко в това креватче. И аз като малка съм спала в легло с такива размери и съм изкарала в него почти до първи клас ( без да ми е тясно).
Като видя, че на моето детенце му стане тясно или пък късо ще го сменя, но засега й е супер, а е от по-едрите дечица.

70 е стандартна ширина на легло един персон.
Няма как да и стане тесничко, то и аз спокойно мога да спя на такова легло...само че естествено с по-дълго.

# 56
Моето голямо момче все още спи в кошара с свалена решетка,но е дребен(101 см) и ако чакам да му отеснее до 5 клас може да откара там. Mr. GreenЗа момента не сме стигнали до купуването на детското обзавеждане за апартамента иначе отдавна да се е разделил с кошарата.

# 57
В нашият случай и двете ни деца започнаха да спят на нормално легло, когато се научиха да слизат от него, т.е. около 2 години. За мен също беше по-удобно да купувам само нормални легла, а не и бебешки, които после да се чудя къде да съхранявам.

# 58
  • София
Дъщеря ми преместихме на голямо легло на 3 - тогава сменихме жилището. Не е имало падания  Peace

Сина ми все още спи в детското, но съвсем скоро и той ще се мести в голямо/нормално легло. И на мен ми се струва, че му е тясно там (неговото е по-малкия размер - 120/60). От почти година спи без решетка, само с подпряно столче до леглото, но той спи сравнително спокойно. За голямото легло най-вероятно няма да има нужда от предпазна решетка, но поне още година ще сложа нещо (още го мисля какво да е точно  Thinking)

70 е стандартна ширина на легло един персон.

Не е ли 90см  newsm78

# 59
  • София
InaD - абсолютно си права, моя грешка...нещо се оплетох с детското 70/140.... Embarassed Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт