На колко години тръгнаха вашите деца на училище ?

• 17 816
  • 485
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Темата пак се е превърнала в поле за дразги... И пак има претендиращи позицията им да е най-вярната по отношение на възрастта на първокласниците.
desilosha, ако според теб родителската амбиция е основната причина за пускане на ученик на 6, то  защо пусна тогава твоята дъщеря по-рано newsm78 Какви бяха твоите доводи за  предприемането  на подобна стъпка, която сега ревностно отричаш Thinking Ако не си направила правилна преценка  в онзи момент, защо мислиш, че тази  на други родители също е била погрешна и е била израз на  болна тяхна  амбиция.... Толкова много са факторите, които наклоняват везната в една от двете посоки.

# 436
 Мисля  есента едновременно на предучилищна в училище.Не се притеснявам дали малката ще е готова на 6 за първи клас ,а дали" големия"ще е готов на седем LaughingВъв всяко едно отношение,без физическото,тя го изпреварва,въпреки че е с година след него родена ooooh!
Сега са трета и втора група в дг,но заради често боледуване  ще ги отпиша и до Септември ще са си в къщи.Така че аз едновременно попадам и разбирам и двата лагера Joy

# 437
  • София
mipal,  и аз разбирам и двата лагера, тъй като имам дете ,тръгнало на 6,  и още две, тръгнали на 7. Затова и ми се струва изхвърляне  всеки опит да се наложи дадена възраст като най-добрата за тръгване на училище. Нещата просто са индивидуални и тези спорове са излишни.. Peace

# 438
Два реда по-нагоре съм писала, че драма няма и няколко пъти се опитах да обясня защо съм си задала въпроса. Защо тази агресия?
Защо съм пуснала си дъщеря си рано на училище също обясних, за мен този вариянт е за предпочитане, отколкото ОТНОВО да разчитам на случайността и да треперя каква учителка ще се падне. Сега тича към училище, майстори подарък за госпожата си за всеки празник и след трите мъчителни години в градините това ми действа като душевен мехлем Grinning

Bili,
драма няма, но публикацията ти сякаш намеква, че онези от нас, които смятат ходенето в 1-ви клас за сериозна работа късат тетрадки, бият с пръчки и общо взето гледат с кръвясали очи децата си.

Също така видях, че си пуснала тема за книгите, където споделяш, че детето ти доскоро е обожавало да чете, а вече  намира книгите за скучни. Дали не е възможно учебният процес да я  отблъсква от четенето по някакъв начин?

Относно амбициозните родители: всеки родител е амбициозен, дотолкова доколкото иска детето му да се развива и да се реализира успешно. По-скоро тревожно би било обратното! А кой какви методи използва, за да мотивира детето си е друга тема.

already detective,
desilosha не е пуснала детето си, защото е искала то да се чувства зле. Мислела е, че детето е готово, така е преценила - точно както много други родители го правят.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 18:47 от KGK

# 439
  • София
Ясно е, че не е искала детето да се чувства зле. PeaceНо е имала някакви доводи. Попитах за тях, при положение, че счита, че всички тръгнали на 6 деца са там заради родителска амбиция.  А това определено не е така.

# 440
Именно - амбиция или други причини, тя е вярвала, че решението й е правилно за детето.

# 441
Bili,
драма няма, но публикацията ти сякаш намеква, че онези от нас, които смятат ходенето в 1-ви клас за сериозна работа късат тетрадки, бият с пръчки и общо взето гледат с кръвясали очи децата си.

Също така видях, че си пуснала тема за книгите, където споделяш, че детето ти доскоро е обожавало да чете, а вече  намира книгите за скучни. Дали не е възможно учебният процес да я  отблъсква от четенето по някакъв начин?
Не, погрешно си ме разбрала. Запитах се дали пък аз не съм прекалено либерална, защото наистина никога досега не съм правила забележка, въпреки че е имала грешки. Вярно е, че  не бих скъсала тетрадка(защото майка ми е късала мои), но има други начини за корекция. Нямам опит досега с ученици и приех първи клас като въведение, все пак сериозен материал почти няма. съвсем възможно е да бъркам.

Що се отнася за четенето-не мисля,че има връзка с училище, просто не мога да намеря за момента "нейните" книги- определено не съвпадат с моите от тази възраст. Скоро дойдоха няколко книжки на Виктор Самуилов-много ми ги похвалиха, но Ния отново не е впечатлена Rolling Eyes

# 442
Защо просто не я заведеш в библиотеката или в някоя книжарница, за да си избере сама?

# 443
 Simple Smile Защото малкият град си има и недостатъци. Имаме си една единствена градска библиотека в окаяно състояние. Планували сме посещение на търновската библиотека, но досега не остана ред от болести Confused

# 444
Simple Smile Защото малкият град си има и недостатъци. Имаме си една единствена градска библиотека в окаяно състояние. Планували сме посещение на търновската библиотека, но досега не остана ред от болести Confused

Не е проблемът в малкия град. И в големия състоянието на библиотеките е окаяно - дори на мен ми е отблъскваща обстановката. На нас като ни се изчерпи запаса от книжки - право в някоя симпатична и уютна книжарница и я оставям да избира (обикновено това, което аз смятам за подходящо се оказва "малко неинтересно" Laughing)

# 445
Абе влезте в "читанка" и си свалете каквото ви душа иска.

# 446
Ние сме привърженици на старомодния начин - на хартиен носител в леглото.

В библиотеката таксата е 2 лв. или нещо подобно. На година.
Ако човек обича да рови из книги, може да намери нещо интересно. В началото детето ходеше, но нямаше никакъв шанс да си намери нещо читаво - подредбата е много зле, няма нови издания, а библиотекарката не е много отзивчива. Обичам да ходя и да си ровя по един час и му намирам по нещо интересно.
И в училище има библиотека, но го е срам да си взима книги оттам, защото четенето вече не е прието да се афишира и другите се подигравали на децата, които четат! Shocked

По мое време беше престижно да ти сложат снимката на таблото в библиотеката. "Те са нашата гордост" или нещо от сорта.

# 447
Именно - амбиция или други причини, тя е вярвала, че решението й е правилно за детето.

То е било правилно, детето е било готово.Отблъснато е от неадекватен учител.Има разлика. GrinningСледва следващо правилно решение-да противодейства като родител и да намери начин да осигури на детето си друг учител.Примерно само.

Относно четенето-пак е индивидуално и не може да се обобщава.Детето ми чете както на хартиен носител, така и ел. книга.Има досег с нови технологии, а място много у нас за библиотека лична няма, макар, че се постарах за тяхната стая поне един кът.Но Нищо от това Не е Показател.Детето ми Иска да го заведа в библиотека, има интерес.За сега време не съм намерила да го направя.И въпреки всичко нещата си вървят.

# 448
Относно четенето-пак е индивидуално и не може да се обобщава.Детето ми чете както на хартиен носител, така и ел. книга.....Детето ми Иска да го заведа в библиотека, има интерес.За сега време не съм намерила да го направя.И въпреки всичко нещата си вървят.

Попитах, защото ми направи силно впечатление как едно дете, което по принцип много обича да чете изведнъж загубва интерес към книгите и ги обявява за скучни.

# 449
Това, с четенето и обичането на книгите, няма отношение към темата.
Децата преминават през различни периоди. Моето е имало такива на нечетене и такива, като последните дни, на буквално изгълтване на книги, които са му интересни.
Аз- тоже.
Имаме познати деца, които пък въобще не похващат заниманието. Едни зубрят само уроци и се целят в оценки, други пък и това не правят.
Имаме и такива, които са чели докъм някое време, след което са изритали книгите буквално от живота си.
Горното, обаче, няма нищо общо с възрастта, на която хлапето било поело към училище.

Били, в Търново има и книжарници и библиотеки. Близко ви е. Нека детето само си избира.
Не знам дали има връзка точно с учебния процес. Когато ми е бивало скука в даскалото съм си носила книжле и съм чела на последния чин. После бързах да си дочета у нас. Т.е. действаше ми в обратната посока скуката. Пренапрежение като ученичка не съм преживявала. Не съм надценявала смисъла на училището.

Общи условия

Активация на акаунт