Отговори
# 210
Ира, Hug ..

# 211
Ира, споделяй смело - напрегната обстановка няма - има много и различни мнения Peace /те парите като се намесят,така става Wink/
Клонка - ти си следващата Wink

# 212
  • Добрич
Бях чела някъде една  мисъл /цитирам по памет/ - Всяко нещо струва толкова, колкото си склонен да платиш за него. Т.е. една и съща стока и услуга е нормално да има различна цена в очите на различните хора. И това, което е по нашия джоб, за други може да е мечта. Това, съвсем не означава, че ние плащаме висока цена. Просто разбиранията и стандартите ни са различни. А и всички хора трябва да се хранят, за да живеят - някои с хайвер, а други с хляб и сол. И не можем да кажем кои са по- щастливи или по- извисени духовно, според средствата, с които разполагат.

# 213
# 214
  • Добрич
Една история, която ме трогна:

Няма несбъднати мечти ! Историята на Ma Li и Zhai Xiaowei

Прочетете историята им като отворите полето след първия линк.
Цитат
Тя е без ръка, той е без крак..
Тя се казва Ma Li а той Zhai Xiaowei.
Техният танц "Hand in Hand" разтърсва
всеки, който види този клип.
Това не е просто танц, а жажда,
полет за живот!
Няма невъзможни мечти!
Тези две борбени сърца го доказват
и всички ние имаме какво да научим
за волята да не се предаваш,
за волята да продължиш напред
каквото и да се случва, колкото и
да е трудно и болезнено.

# 215
Момичета, защо това, че Норбеков, примерно, взема 2500 за курса си (за напреднали?), да прави Норбеков мошенник, а не просветен? Чели ли сте книгите му? Прилагате ли правилата и упражненията от тях? Имате ли резултати? Същото важи и за Кехоу, за Чопра, Р.Шарма и другите. Което изработиш вътре в себе си, то е твое - докато го подхранваш и развиваш.
Такива изказвания - "тоя иска много пари, значи е мошенник, не е духовен", са доста едностранчиви и претенциознни. Rolling Eyes
Подсъзнанието може всичко - а ние работим ли със своето подсъзнание?
По отношение на Валдорфската система, Монтесори също - тъжно ми е, че в България само философстваме, а всеки: родители, учители, специалисти,  го е страх да поеме своята отговорност и да работи на своето ниво за въвеждането на тези хуманни учебни системи у нас. А децата ни загиват! И моя син, големият, е от различните деца. Тоже роден на 19.2. Wink, див, буен, побърква старото поколение учителки. Искат "да го оправя", да го водя по лекари, а самите доктори не знаят какво да правят с детето Twisted Evil А момчето ми много добре откликва на по- творческа среда, като Валдорфската. Научих много за тези учебни системи и продължавам да уча и да помагам на децата си, според възможностите, които имам. Така че, да не отричаме нещата, особено по принцип, моля ви. Hug

Исус Христос - "Дето са двама или трима събрани в Мое има, там съм и Аз посред тях"
 Heart Eyes Hug

# 216
Simplyaven няма училищна система която да е 100%  перфектна  и аз смятам ,че е хубаво нещата да се прилагат  в разумна степен.
Вече казах кое според мен вреди на възпитанието във  Bалдорф или Монтесори , но те имат и много хубавите неща ,които ги няма в другите училища . Примерно –децата са в малка
група .Всяко дете го третират като отделна личност и според възможностите му .
Много са самостоятелни –за тях не е проблем от Пловдив през София да стигнат до
Варна .  Laughing Абсолютно всичките им играчки са от естествени материали и са  направени така ,че детето не само да си играе ,но и да научи нещо. Учебният материал е поднесен под формата на игра или „самостоятелно тестване“ –доказано е ,че децата от Bалдорф или Монтесори показват по добри резултати и усвояване на учебния материал от другите. Във  Bалдорф или Монтесори наблягат много  на занаятите - въобще всичко направено чрез ръцете . Виждала сам невероятно красиви неща изработени от деца .
Децата от  така наречените „нормални училища“ тук –в 5 клас  не разпознават елементарни пресни плодове и зеленчуци като ябълка и круша , тиквичка и краставица
Ни на вкус ни на външен вид.За тях спанака идва на кубчета от фризера ???  Rolling Eyes
Докато тези от Bалдорф или Монтесори знаят не само как изглежда спанака ами и кога се сее и да ти го сготвят могат. Joy
Това са пак мои наблюдения и впечатления и пак от приятелки .Не ангажирам никого с тях .Всеки може да възпитава децата си  както иска.

# 217
  • Бургас
Здравейте дами чуствам се напрегната не мога да се концентрирам мисля си само за лоши неща има ли молитва или нещо да извади лошото от  теб(негативни мисли и др.)
 Peace

# 218
gicka , най доброто средство е да напарвиш нещо за някои човек или животно  Peace

# 219
  • Бургас
При първа възможност
 Peace

# 220
Ира, ами защо провеждаме спор... На мен лично ми е по-полезно да провеждам някакъв диалог, отколкото да си разменяме само чужди цитати.  Peace

viivaldii , за мен ти просто даде пример, който по никакъв начин не може да бъде показател за дефекти в самата система Уолдорф. Ще ти кажа защо: първо, защото аз съм вътре в системата и категорично твърдя, че това не са деца, расли в саксия и че познават опасностите на външния свят прекрасно, което е и задължение на учителите им; и второ, защото аз като бях ученичка съм се прибирала и без яке, и без обувки, и без да съм си дори видяла закуската, без да съм помирисвала Уолдорф. Тези неща винаги ги е имало. Вече казах къде е според мен проблема на това дете и това се гради в семейството.

koral Hug Ако имаш нужда от вътрешна информация, някакви помагала вкратце, насреща съм.

# 221
koral  аз не съм сигурна дали воъбще Валдорфската система би  се признала в България . Според нея от 1 до 8 клас преподава само един учител (които е за пример и подържание) по абсолютно всички предмети . Да правилно ме разбра един класен ръководител които води децата от 1 до 8 клас и преподава биология ,химия, математика география ,немски …абе с една дума всичко… Другият проблем с министерство на образованието ще е ,че във  Валдорф от 1 до 12 клас не пишат оценки – за да няма сравнения и конкуренция .

# 222
koral  тук е обяснена цялата Валдорфската образователна училищна система . За съжаление е на немски ,но можеш да си е преведеш с google :
http://portal.herder-gymnasium-minden.de/cms/index2.php?option=c … _pdf=1&id=272

# 223
  • София
Категорично не приемам, че това което си постигнал в материалното отговаря на това, което си.
Т.е. един кадърен български лекар/учител или ако щете метач на улиците е в пъти "по-малък" от колегата си в ...Германия, Люксембург, Щатите?  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Това, което получаваш като възнаграждение или изработваш въобще не е критерии за това къде си стигнал. Поне в България не е. Знам,че сега ще се почне - като е толкова дбър да дава уроци, да работи на частно, да емигрира и т.нат. Но на болшинството специалисти е ЕС не им се налага да правят повече от българските си колеги, а имат по-висок стандарт, защото просто живеят на място в много по-добра и работеща икономика.

# 224
...."През 1857 г. при седем годишен учителски стаж Добри Чинтулов получава месечно 1058 гроша. С тази заплата той е можел да си купи месечно 5290 кг. бял хляб. Сега за същото количество хяб са нужни 10 месечни учителски заплати! Значи 10 пъти трябва да се увеличи учителското заплащане, за да стигне нивото, което е било преди 150 години, когато сме били под турско робство. А достойното заплащане подобава на достойни хора, каквито очакваме да бъдат учителите на нашите деца. "

цитат от книгата на Кирил Стойчев      6 дни да постигнеш всичко, което желаеш

Общи условия

Активация на акаунт