Отговори
# 225
Ооооо, и аз изобщо не мога да се съглася че българските специалисти във всяка една сфера са по-малко качествени и като хора и като професионалисти само защото тук трудът ни се ограбва и то от малко повече от 20 години, която българска или западна компания се е усетила досега го е направила успешно. Начетох се на благодарствени писма от типа на "Уважаеми колеги, високо ценим вашите усилия, благодарение на които компанията реализира еди си колко милиона евро печалба само за първото полугодие /или друг отчетен период/, благодарим ви отново", а на среща всички знаем какво се получава - криза е няма да има коледни, великденски премии, сега ще ви понижим дружно, че да ви запазим поне раб. места, въпреки по-ниските заплати и дъра бъра. Докато не се научим да си ценим труда и да си го защитаваме ще си ни използват до дупка. Това е моят опит до преди изестно време като наемен служител на заплата. И също така ако системата в страната толерира 2-3 професии като общопрактикуващи лекари и нотариуси, които са късметлии в случая, останалите не са по-малко кадърни, но явно нямат добро лоби във властта, за да си извоюват по-достойни възнаграждения и условия на труд и да имат самочувствие на ценени кадри и на хора, постигнали нещо благодарение на собствения си труд, амбиции, знания, опит.

# 226
Клеми,според мен не отчиташ така наречената сива икономика.Съпругът ми преди време имаше здравословни проблеми обиколи доста лекари -за такива кабинети и хонорари спокойно би работил,и лекар от която и да е държава.Не вярвам тези доходи да се отчитат,а са наистина големи и той не е само един пациент.Хората се редят на опашки,щом е за здравето.....Поне да си бяха свършили както трябва работата,а то така и не му поставиха правилна диагноза.Не мисля че са еденици.За зъболекарите същата работа.Всички сме ходили знаете за какви суми говоря,особено ако е нещо по специално.Дива ме подсети за адвокатите и нотариусите,мисля,че и те нямат от какво да се оплакват.
На учители също съм давала пари, неотчитани, за частни уроци на синът ми.Вярно,че при тях е по скромно и нямам претенции-поне са го научили на нещо.
Искам да кажа,че реалноста се разминава с официално отчитаните приходи.Лично наблюдение и опит.

# 227
  • София
...."През 1857 г. при седем годишен учителски стаж Добри Чинтулов получава месечно 1058 гроша. С тази заплата той е можел да си купи месечно 5290 кг. бял хляб. Сега за същото количество хяб са нужни 10 месечни учителски заплати! Значи 10 пъти трябва да се увеличи учителското заплащане, за да стигне нивото, което е било преди 150 години, когато сме били под турско робство. А достойното заплащане подобава на достойни хора, каквито очакваме да бъдат учителите на нашите деца. "

цитат от книгата на Кирил Стойчев      6 дни да постигнеш всичко, което желаеш
  202uu

# 228
Viivaldii, благодаря ти за линка, ще го видя, защото съм чела от английски, руски, български, но не и немски. Винаги има какво да се научи още Hug Между другото, точно това, че имат един учител до 8 клас, а и са без оценки, ми харесва и го смятам за добра практика. Има достатъчно варианти за оценка и обратна връзка с децата, а и с техните родители.
Simplyaven
, за мен ще е много ценна твоята информация отвътре, и помагалата - ще ми пратиш ли инфо на лични? Heart Eyes
Днес най - вероятно ще ни застигне отново рекордно Simple Smile слънчево изригване - освен че е пълнолуние. Така че, ако ни е странно, има защо Peace Снощи гледах луната - много красива! А тази сутрин се събудих с усещането, че вече съм различна, качила още едно стъпалце Heart Eyes Случвало ли ви се е? Нека по тоя повод ви поздравя с прекрасния клип - "Messenger of Light" -
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-1259&source=widget

Hug

# 229
  • Tам през Атлантическия океан
 Rolling Eyes ..... оЙде позитивизма на темата и додИ битовизъма  Sunglasses

Добре де защо не взимаме пример от успелите - държави , хора, системи  ... защо "ни" е трудно ..... Ето се га пак цъкаме ,"завижаме" как навън било инък , как този има ...... па ние не  Thinking

Нали от нас зависи (нали това циклим в тази тема) Rolling Eyes нали хората правят Държавата  Rolling Eyes Или сЯ някой ще се оправдае с карма, хороскоп и т.н.   Sunglasses

Промяна

”Вие трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света.” М.Ганди

Ние тук ( в темата) променяме ли се или всичко е само  думи , думи ......

Цитат
Категорично не приемам, че това което си постигнал в материалното отговаря на това, което си.

Сетих се за приказката " Сиромах човек , жив дявол"  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 15:20 от Desss

# 230
  • София
Не знам дали сиромасите са живи дяволи, но ме е страх да си помисля въобще дали най-богатите хора в Бг са и най-извисените. Да не изпадам в писане на имена.  Whistling А защо е така, мисля че никой не знае.
Освен това доста от тибетските мъдреци май не тънат в разкош, дали са дребни душици? Wink

# 231
Петъчно: (спам)

Цитат
нищо не е в състояние да ме вбеси..защото с размерите на космоса ние сме еднодневки..Какъв е смисъла?
Simple Smile

# 232
Освен това доста от тибетските мъдреци май не тънат в разкош, дали са дребни душици? Wink
Peace

В нашите очи един човек може да е  успял , богат но той да не се усеща така  Wink и обратното изглеждащ беден за нашите представи човека отсреща да се чуства успял и богат  Wink

За едни разкоша е да живеят сред цивилизацията с всичките и новости, за други разкоша е да живеят сред Природата и по нейните "закони"  Grinning

А тибетските мъдреци и те са хора а не светци  Wink та аз предполагам че има и дребни и големи души там ...... Grinning

# 233
Едва ли Христос или Буда са слагали табелки пред себе си колко им е таксата да споделят мъдростите от Бога или както е там.Поне няма сведения де,ама се съмнявам. Flutter
Тъй,че да се  твърди,че някой бил имал нужди ,пък толкова много искал да споделя мъдростите и висините до които е стигнал-ама струвало пари-не съм съгласна.Има много начини човек да споделя без да иска да му се плаща. Flutter

# 234
  • Costa Rica
Нали от нас зависи (нали това циклим в тази тема) Rolling Eyes нали хората правят Държавата  Rolling Eyes Или сЯ някой ще се оправдае с карма, хороскоп и т.н.   Sunglasses
Знаете ли кое ме накара да изпуша оня ден? Бяхме принудени да се явим на едно състезание в неделя. Длъжен си да отидеш, иначе.  Twisted Evil Отиваме там - някои пътуват, други, като мен, трябваше да си отменят редовната работа; великата експертка застава пред нас, дръпва едно лирическо слово колко много ни се радва и ни е благодарна и "Колеги, за проверителите има отпуснати средства (ха-ха, пак се уредихме Wink), за квесторите - не." Mr. Green Сладичко...

И о, ужас, нито един от колегите - квестори дори не се размърка. Съсипват им неделята, да не говорим, че са нарушени н'ам колко си члена от трудовия кодекс - и те най-овчедушно се запътиха накъм залите. Е, такива хора заслужава ли си да ги спасяваш? Изобщо не изпитах и капчица съчувствие към тях.

Роб се става само доброволно, пак повтарям.

Заех се да спасявам себе си.

Сега да не ме захапете за егоизма Crazy

Стиснете едни палци, ако стане, ще се похваля.

# 235
koral  аз не съм сигурна дали воъбще Валдорфската система би  се признала в България . Според нея от 1 до 8 клас преподава само един учител (които е за пример и подържание) по абсолютно всички предмети . Да правилно ме разбра един класен ръководител които води децата от 1 до 8 клас и преподава биология ,химия, математика география ,немски …абе с една дума всичко…

Пак невярно.  Tired От първи до осми клас има един "класен ръководител", също както в България и в много други държави:
Цитат
The task of educating children in this comprehensive, artistic manner - using poetry, music, painting, drawing, and drama - is the assignment of the class teacher.
, който преподава изкуства.

Специалните предмети се преподават от други учители, етествено.
Цитат
The class teacher is supported in these efforts by an equally dedicated group of specialty teachers, individuals who work with the children throughout the grades in a variety of subjects: foreign languages, music, handwork, woodwork, physical education, and more.

Оттук: http://www.waldorf.ca/index.cfm?pagepath=Waldorf_Education/The_G … ears&id=19494

Другият проблем с министерство на образованието ще е ,че във  Валдорф от 1 до 12 клас не пишат оценки – за да няма сравнения и конкуренция .

Пак невярно. Само в долните класове има малко (до никакви) тестове! Ако беше вярно казаното от теб, Уолдорф нямаше да е одобрена система от никое западно Министерство на образованието! Как си представяш, че децата биха имали доказателство за завършени класове?

Цитат
In Waldorf schools there is typically very little or no testing in the early grades.

Цитат
Beginning in grade four or five, however, little quizzes such as spelling checks are good in anticipation of the more formal testing to come.

Цитат
In about the sixth grade, a new mode of learning, a new motivation comes in, and the relationship to the class teacher begins to shift. Testing now begins to have pedagogical merit.

Цитат
As the authority of the one class teacher begins to wane-typically in the seventh grade-children begin to find new authority figures in other persons they admire. They also seek the authority of facts and figures, or of the dictionary. Test results can play a healthy role here. Being evaluated in terms of a percentage or a grade is fitting at this stage

Оттук: http://www.awsna.org/renhowischild.html

И като цяло, viivaldii , мисля че е некоректно и неуважително спрямо четящите да се споделят неща на принципа дочуто, недоразбрано.  Peace

koral , по-скоро ако нещо по-конкретно те интересува, ще отговоря, защото нямам възможност да препиша помагалата.  Rolling Eyes

# 236
И като цяло, viivaldii , мисля че е некоректно и неуважително спрямо четящите да се споделят неща на принципа дочуто, недоразбрано.  Peace

simplyaven  Simple Smile
остави ни ние да си преценим де  Peace кое коректно и кое не  Wink

# 237
  • В друго измерение
Момичета, извинете ме, че не е по темата и нахълтвам така, но само тук мога да споделя това, което се отнася до духовното ни развитие  Cry
В момента супер глупаво съм почти разплакана....супер щастлива съм, с онова истинско, извиращо от сърцето щастие....сияя...и днес много близък, скъп за мен приятел, ми казва, че толкова хубавото "понамирисва" и той знаел, че не може да съм толкова щастлива  Cry Да уточня, че комуникираме само онлайн, не ме е виждал почти година...но пак ми стана много гадно, защо трябва да се реагира така, когато другият е щастлив без причина? Не мога да си намеря място, иде ми да се разрева...

! Може да не ме четете, просто в този момент трябваше да го излея някъде, извинете ме...

# 238
  • Costa Rica
Момичета, извинете ме, че не е по темата и нахълтвам така, но само тук мога да споделя това, което се отнася до духовното ни развитие  Cry
В момента супер глупаво съм почти разплакана....супер щастлива съм, с онова истинско, извиращо от сърцето щастие....сияя...и днес много близък, скъп за мен приятел, ми казва, че толкова хубавото "понамирисва" и той знаел, че не може да съм толкова щастлива  Cry Да уточня, че комуникираме само онлайн, не ме е виждал почти година...но пак ми стана много гадно, защо трябва да се реагира така, когато другият е щастлив без причина? Не мога да си намеря място, иде ми да се разрева...

! Може да не ме четете, просто в този момент трябваше да го излея някъде, извинете ме...
Съвсем си е по темата. Wink
Човекът реагира типично по български - "Много хубаво не е на хубаво" - да ти звучи познато?
Ти нали си щастлива? Реакциите на другите са си техен проблем Mr. Green

Дами, предлагам да спрете да се карате. Съжалявам, че ви пуснах мухата - не предполагах, че ще се раздуха толкова. Peace Peace Peace

# 239
  • София
Слушайте сега, тук ще изложа два случая, които искам да дискутираме, защото става дума за бъг в системата. Трябва да открием къде е , защото иначе кофти. Става дума за желания, молби, за изпълнение и грешка в изпълнението на желания. Пускам първо това, че да ви подгрея, след това ще пусна и казусите.
Аре, че заприличахте на клюкарника с тая социална насоченост на темата. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт