Отговори
# 450
 newsm78 КЛОНКА просто съм много укрилена.Имам нужда от много специални преживявания и ти просто ми даде криле!Благодаря!!!

# 451
Смехът е най-великото нещо на света! Конкурира се само от сиренцето и медеца  Embarassed.

Девойки, аз чакам, дали ще се яхна на едно фърчащо превозно средство и междувременно плещя из форума. Точно писах една сага за бутиковите торти и подозирам, че ще ме емнат, че в онази темика не е мир и любов като при нас тукинка  Laughing.

# 452
  • София
Рози, познавам една вълшебница на тортите, която пише и във форума, но незнам точно в коя от темите. Но че е вълшебница гарантирам.

# 453
  • София
Аз каква безобразно вкусна торта ядох, не е истина просто...но само шоколад, масло и яйца, ако не се лъжа. Никакво брашно и т.п. Разкошшшш Обаче нямам влечение към сътворяването на сладкиши аз.

# 454
  • София
Рози много хубав пост за бутиковите торти и подаръците за любими хора!

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 22:14 от Lilian_V

# 455
Ха ха девойки, аз на Буболинката не изневерявам.... По-упорито лоялно същество от мене рядко се намира  Embarassed - то главата ми все от това качество си пати  Laughing Аз имах предвид едно мое мнение, което постнах преди малко в една друга тема за бутиковото отношение към живота изобщо. Както и да е! Ще се пробвам да потеглям вече. Надявам се, докато се върна на Клонка да й е дошла музата да ми хвърли един боб (образно казано) и на мене, но пък ако не - не.

Чакайта да ходя да си го самоцитирам, че стана обърквация...

Едно мненийце по въпроса за бутиковите неща в живота.... Или подаръците и аз : ))

Паднало ми се е определено време за живеене и отдавна избрах да наситя със съдържание нещата, които правя. Това с пълна сила важи и за отпразнуването на личните празници на хората, които имат значение за мен. Вариант мой скъп човек да има рожден ден, имен ден, годишнина от важно събитие и аз да не отчета този ден се случва, когато светът е спрял да съществува. И тук изобщо не говорим този човек да е организирал някакви тържества, за да му подаря подарък или да го заведа на някое място (независимо и колко дни след самото събитие). Според моите разбирания по случай специалния ден на човека, той е редно да бъде глезен, отчитан и обграждан с внимание.

Подаръците са символи, те отразяват отношението ни към живота. Стойността им няма нищо общо с ценността им. Дали са по-обемни, или по-малки, колко струват, от коя сфера на живота са, са странични подробности. Винаги избирам подаръци с месеци преди събитието. Решавам първо в каква сфера ще е подаръкът и после намирам именно това, което да свързвам с конкретния човек – темата, цвета, съдържанието. Много често подарявам книги, но тъй като мога да ги избера, само ако съм напълно отдадена на идеята, е цяла сага. Това винаги са книги, които съм чела, познавам и за мен имат определено значение, с което предавам на този човек отношението си към него. В няколко изолирани случая съм подарявала произведения на изкуството, но специално поръчани за човека.

Специално място сред моите подаръци заема храната. Именно затова реших да напиша това в настоящата тема. С храната могат да се предадат толкова много послания. Дали за възрастен или за дете например с една торта мога да разкажа цяла история. История за моето отношение, най-общо казано история за любовта между хората, за топлината, за близостта, за доверието, за споделянето, за отварянето. За тази цел обаче ми е необходимо да мога да поискам от твореца на тортата пълнеж с определена насока или оформление – цветове, комбинации, символи. Когато пишех и мнението си по-горе за бутиковите торти, изразявах отношение за това как аз подарявам определена торта на едно дете и с това му казвам нещо. Веднъж ми се е случвало да подарявам сирене (е, на възрастен де). Мнооого отговорна задача по много специален случай, защото моето отношение със сиренето е истинска любовна история : ))

Поради ей такива разни причини съм много доволна да откривам специални магазинчета, специални творци, специални продавачи, които ми дават възможност да обгрижа специалните ми хора по специален начин. Да живеят бутиковите книжарници, бутиковите магазини за шоколад. И бутиковите творци на торти! И съм щастлива, че съм се обградила с хора в моя живот, които също ценят жестовете.

# 456
  • София
Рози, аз ти гадах Crazy

# 457
viivaldii, моето мнение е, че груповите медитации те правят уязвима за чужди влияния и затова се чувстваш така.

Задължително обаче говори с учителя си по йога по този въпрос! Не отлагай и не пропускай!
Обясни му какво чувстваш по време и след медитация, и го попитай нормално ли е това и на какво точно се дължи.
Все пак, той е този, който ви обучава, носи отговорност за всеки един от вас, и ако той не знае причината, тогава кой...

# 458
Здравейте, пиша в този форум,защото тук намирам много позитивно мислещи хора. Във всичко в живота си съм опитвала да проявявам позитивизъм. Но сякаш нещо или някой ограбва живота ми.
Наистина много съм изморена от това.Усещам как животът се изплъзва около мен.И хубавите неща,които съм имала, някои от тях са изчезнали.Искам да си  ги върна отново,но не успявам.Знам,че би трябвало на тяхно място да дойдат други,но уви - не идват. Животът ми става все по-ограбен.
Много съм отчаяна.Като че ли проблемите ме връхлитат постоянно. Проблемите вкъщи са си постоянни.Трябва вече да съм свикнала с тях Simple Smile, но от известно време и в службата не успявам да се справя с работата. Колкото и да се старая,все нещо се обърква или се забавям в сроковете. В момента съм скарана и с един човек,когото много обичам.Не знам защо непрекъснато се появяват проблеми между нас? Той в момента е много отчаян и ме обвинява за някои неща? Как да му помогна? Знам,че наистина в момента е в много трудно положение. Много се страхувам за него.
Доста объркан стана поста,но съм толкова объркана и не знам накъде да продължа.Какво може да означава това повторение на едни и същи  проблеми? Може би нещо трябва да променя в себе си,или нещо друго,но не знам какво.

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 06:40 от Lily Rose

# 459
Момичета благодаря за ликовете.

Имам въпрос –може ли интуицията да се спре за определен период от време ?
Сега сте обясня за какво става въпрос –аз от малка си имам добра интуиция –не знам дали защото сам левичарка или защото професията ми е свързана с много фантазия …. Не знам .
От  1 месец ходя на йога .Тук при йога курсовете се медитира 2 пъти –в началото и в края . Уж медитазята е за отпускане ,а мен ме натоварва .В смисъл като се отпусна и другите са отпуснати аз започвам да ги виждам другите какво са правили ,какво са яли с какви гащи са .Абе всичко им виждам на тез хора –все едно ,че имат телевизори на главите си и всичките говорят едновремено .За пръв път ми се случва такова нещо –не знам дали е защото медитираме общо .Не искам  да ги виждам тези неща ,не ме интерисува ,опитвах  всякакви методи –представях си ,че съм в балон ,в пирамида –ама не ми помогна много . Sad
Сега като чуя –затворете очи и се отпуснете аз направо се „вкочинясвам“ . Sad
При някой друг случвало ли се е ?И как се е приборил да игнорира другите  ? Приемам съвети всякакви   Simple Smile

Аз затова избягвам груповите медитации.Представи си само как някой друг вижда в теб разни неща Simple Smile .Сериозно-груповите медитации може и да са много опасни.Зависи човек с какви хора е заобиколен.

# 460

krem-karamel аз за първи път правя групова медитация и доста се стреснах не знам дали и при другите е така .Първият  път имахме една друга учителка която направи нещо като въведението в йогата .Тя ще дойде още един път през март да ни проведе семинар за прочистване на организма .Та тази учителка също усети ,че нещо не е наред ,защото веднага след първата медитация се обърна и ме попита дали се познаваме и че ме чуства много близка все едно че съм и сестра (не можах  да говоря пред цялата група).Че как няма да ме почуства близка ,аз просто на цялата група им влизах в телата в къщите навсякъде - не го исках това и не можех  да го спра .На втората медитация след 1 час имаше един мъж ,които от 40 години тренира йога (той вече не е в групата ) ,той явно се опита да ме изследва –в смисъл не беше като енергина атака ,а по скоро като „енергино любопитство“ –каква съм ,от къде съм.Та на втората медитация се наложи да се „отбранявам“ И като свърши „на галоп“се прибрах в къщи –даже и чао не казах . travel
Не знам дали и други са имали този "проблем" с груповата медитация ?

# 461
  • Шотландия
Вивалди, не при всички е така! Ти си явно с по-отворена система и можеш да "усещаш" хората и съответно, те да те "изследват". Казваха му, доколкото помня, с "отворена решетка", каквото и да означаваше това. Само едно знам със сигурност - нищо не трябва да те кара да се чувстваш некомфортно по време на групова медитация или по време на каквато и да е медитация. Говори с учител открито, може би те ще ти дадат съвети как да "затвориш решетката си" или нещо подобно.

Аз съм медитирала в група в два периода. В единият изобщо не можах да се отпусна и да медитирам както трябва, въпреки че условията бяха прекрасни. Не продължи дълго този период, както се сещаш  Wink В другия нещата бяха много културно поставени. Имаше тема, която ни се представяше, после медитирахме и споделяхме кой какво е преживял. Беше различно за всеки. Някой ще види или чуе или усети присъствие, свързано с друг, друг ще попита - някой мисли ли за... еди-какво си. Веднъж, си спомням, някой разказа история, свързана с възрастен човек, бивш военен и т.н. - оказа се, след като завърши разказа, че това е дядото на друг присъстващ. Аз никога не усещах никакви такива неща, но си правех едни мои си "пътувания" и винаги ме питаха да им кажа къде съм ходила този път.  Laughing Така че при всеки може да е различно.

Клонче, много ме озадачи ти с това бебе  newsm78... пък и с тая зеленина - също. newsm78 Аз вярно, че живея в много зелена страна, дето уж е на север, пък тревата е зелена и през зимата  hahaha .  Дали това си видяла?  newsm78 Но се възсетих и за моя мечта, която малко поизоставих, сякаш се обезверих, че може да стане някога - за Бали - и харесах идеята да отида там на retreat, точно защото видях невероятна зеленина, покой и спокойствие... Обичам такава природа. Дано това, което си видяла, да значи, че ще ходя на такова място - па макар и да не е Бали. Аз нещо чаках да кажеш повечко за материални постъпления или нова работа, че таз пак не й харесах всичкото... ама, от друга страна, като се замисля, то доларите нали бяха зелени...  Joy  Ей, голям майтап!!!

Колкото до напускащия ни ентусиазъм и недовършването на нещата - аз съм там царица, просто няма друга. Като добавя, че съм и стрелец - казват, че те са много подвижни и затуй не утрайват дълго с интересите... И се разсейвам много лесно - абе... Добре дошла в клуба.  Hug

Клонче. какво да ти пожелая... newsm78 Не изглеждаш от хората, които да имат нужда от много неща.... Това, което ти е изкристализирало, което си го започнала - да го довършиш по най-бързия и приятен за теб начин. Вдъхновено! Без зор! Хайде, и всичко друго, каквото си си го намислила, да ти се сбъдне! Амин! Peace

Ммм, Лилиан... замисли ме ти. Сега ще тръгна да видя как да "обръщам" миналата си седмица, че и аз чувствам, че имам нужда от обръщане...

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 00:55 от *Мила*

# 462
Мила мерси за споделеното .
 Аз знам как да си „спусна решетката „ за „странични любопитковци“.  Laughing
Некомфортно чуство дойде от това ,че без да съм го искала започнах да виждам на 15 души съдбите едновремено –представи си 15 пуснати телевизора на високо с  говор и картина на бързи обороти .Просто чуството е все едно , че си в лабиринт и скачаш от тяло в тяло ,от къща на къща и не можеш да намериш верния изход .
Ще говоря с учителката дано успея да си „свия антенките“  Wink

# 463
viivaldii, моето мнение е, че груповите медитации те правят уязвима за чужди влияния и затова се чувстваш така.

Задължително обаче говори с учителя си по йога по този въпрос! Не отлагай и не пропускай!
Обясни му какво чувстваш по време и след медитация, и го попитай нормално ли е това и на какво точно се дължи.
Все пак, той е този, който ви обучава, носи отговорност за всеки един от вас, и ако той не знае причината, тогава кой...

според мен груповите медитации могат да дадат много голямо усилване, но и естествено свързване и влияние на груповата енергия. И зависи и от човека и неговите аспекти как и доколко може да работи с тази енергия. Ако този който води медитациите е просто инструктор по Йога, а не Учител, не съм сигурен доколко може да помогне. Другия вариант е да работиш самостоятелно, може да е по комфортно и по безопасно. И не всеки човек има такива способности, и може би по-добре да не се говори дори за това, понеже някои може да се уплашат, а и не само.

# 464

КлонкаEmbarassed извинявай, оф ти казвам.................. Аз съм го прочела и не съм осъзнала, че е за мене!!!!!!!!!!!!!!

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 08:24 от Рози и рози

Общи условия

Активация на акаунт