След е-жалба към КЗП, да върна ли стоката в магазина?

• 5 650
  • 43
  •   1
Отговори
  • София
Днес от Билла на бул. България закупих 2 бр. мляко MY DAY в промоционален пакет 2 бр с подарък CD. Оказа се, че дискът е подгизнал от млякото, което изтича от очевидно дефектната капачка за многократно отваряне.И двете млека са реално отворени, тъй като при обръщане покрай не добре монтираната пластмасова капачка си тече.

Ясно е, че селските хитреци от MY DAY си пробутват партида с дефектни капачки, но сега, като подадох жалбата по електронен път, дали да им върна кутиите с мляко или да почакам КЗП?  Thinking

Язък, и детето няма да гледа Доктор Дулитъл - картона се е лепнал за долната страна на CD-тo.

# 1
Може да снимаш пораженията и дефектите.
Аз бих направила това и после - рекламация в магазина.
Все си мисля, че КЗП ще се забавят с отговора и затова бих действала по този начин.

# 2
  • София
Може да снимаш пораженията и дефектите.
Аз бих направила това и после - рекламация в магазина.
Все си мисля, че КЗП ще се забавят с отговора и затова бих действала по този начин.

Е, няма как да снимам - млякото тече при обръщане от зле монтирана капачка - дупка няма реално, която да се вижда ясно. (самото фолио не съм отваряла)

# 3
Би трябвало да се вижда достатъчно от снимката - че млякото е изтекло, изцапало, капачката е затворена... Все пак пред КЗП си описала проблема.
А ако КЗП се забавят с отговора, до кога да пазя това мляко?!
Бих отишла в магазина да направя рекламация, но от там съм сигурна, че ще кажат, че е производтсвен дефект и ще го подменят. От една страна - ок, но от друга - ако не ме компенсират за двойното разхождане - криво. А следващата им партида може да се окаже същата...
А може би е най-добре да снимаш (за всеки случай) и да запазиш млякото. Пък - колкото издържи...

# 4
  • София
Преди известно време, когато видях, че тая Билла (на България) продават небрежно полско сирене камамбер с изтекъл срок, пак пуснах тема и жалба, но изревах и в магазина. За съжаление при проверката бяха прибрали преминалото сиренце... За това се чудя сега да си трая ли или да отида да си взема обратно парите.

Но от друга страна, дали заради мен ще изтеглят цялата партида с дефектни кутии на MY DAY?  Thinking Хладилникът беше доста зареден с тази промоция.

# 5
Не очаквах от теб да купуваш промоции с наградки....
Разби образът ми за теб....
Сега като пуснеш някой хаплив коментар в бъдеща тема
ще се сещам за проблемът ти с прясното мляко и диска
  Joy

Сори за офф-а, не се сдържах като видях
гърмящата ти змия, Ивонска
  Mr. Green Laughing

# 6
  • София
Хаххх, ама аз и дете имам!  Mr. Green И не съм го погълнала даже!  Mr. Green Съвсем те разочаровах май, а.....

# 7
Би трябвало да изтеглят дефектната партида, независимо заради кого ще го направят.
Нали е дефект и няма място сред нормалното качество...
Най-добрият вариант би бил - да ти върнат парите, но млякото да остане за показно пред КЗП. А те да се отзоват бързо на проверката.
Защото се смънявам от магазина да изтеглят всички дефекти на добра воля, само защото са върнали парите на някого и без необходимата проверка.
Много са криви тези ситуации. Дори само защото си мислил и си се разхождал два пъти до магазина е достатъчно не само да ти върнат парите, ами и да те компенсират с нещо допълнително...
Просто е отвратително.

# 8
Хаххх, ама аз и дете имам!  Mr. Green И не съм го погълнала даже!  Mr. Green Съвсем те разочаровах май, а.....

хаха, знам,знам...
не, не си ме разочаровала, просто си разби имиджа  
Mr. Green

по темата-отиде ли на място в Била-та да им покажеш нагледно какво продават и да си искаш парите обратно?
Отговор от КЗП имаш ли ? До сега, когато съм се обръщала към тях са съдействали, сравнително бързо при това...

# 9
  • София
...
по темата-отиде ли на място в Била-та да им покажеш нагледно какво продават и да си искаш парите обратно?
Отговор от КЗП имаш ли ? До сега, когато съм се обръщала към тях са съдействали, сравнително бързо при това...

Не съм отишла, поради това:

Преди известно време, когато видях, че тая Билла (на България) продават небрежно полско сирене камамбер с изтекъл срок, пак пуснах тема и жалба, но изревах и в магазина. За съжаление при проверката бяха прибрали преминалото сиренце... За това се чудя сега да си трая ли или да отида да си взема обратно парите.
...

Но се чудя дали все пак да не отида, понеже нямам мляко за кафето утре.  Crossing Arms  Simple Smile

А от КЗП няма как да ми отговорят толкова бързо - млякото купих днес, жалбата пуснах половин час след това, тоест преди около час. Wink

ПП. Аз отдавна дискретно подхвърлям, че нямам много общо с аватара си, ма що не четете...  Mr. Green

# 10
  • София
Този пакет с ненарушена цялост ли е? Щото ако имаш достъп до капачката, няма гаранция, че не си си го повредила при транспортирането сама. Ако искаш да си вземеш диска и млякото, трябвало е веднага да ги смениш. Сега нямам идея дали Била ще ти направят смяна, от една страна, а от друга - като имаш жалба, не зная дали не е нужно да пазиш и стоката.

Всъщност...за к'во ли изобщо писах Crazy
Запис, демек Mr. Green

# 11
  • София
Този пакет с ненарушена цялост ли е? Щото ако имаш достъп до капачката, няма гаранция, че не си си го повредила при транспортирането сама. ...

Двете кутии са старателно фолирани. Цялост никаква не е нарушавана, освен на прикрепящото кутиите една за друга въпросно фолио. Пък и подозирам, че партидата им е дефектна, а това е мъдрото решение на някой гений, та да не реализират загуби! Тоест, вероятно при махането на найлончето на всяка произволно избрана двойка кутии ефектът ще е същия - кутиите са мокри, защото това фолио не може да предпази сълзенето от капачката. Но и млякото де факто не е добре пакетирано... Което всъщност много ме вбеси! Знам ли го дали е читаво вече, нищо че е в срок!

Пък за Доктор Дулитъл отделно ме е яд!  Mr. Green

# 12
  • София
За Била не знам как процедират, но аз наскоро върнах в Кауфланд закупена предния ден дефектна стока и даже ме питаха замяна ли искам или парите.
Така че по-добре го върни!

# 13
  • София
Е, то ако е от онези, с дълъг срок, е пълно с консерванти, може и да е оцеляло, но ако е нормално, нали уж пастьоризацията само го консервира. При попадане на въздух би следвало да е годно до няколко дни след отварянето, демек, не гледаш дата на годност, а дата на производство и три дни след нея вече е аут за консумация, защото дефакто си е било отворено през цялото време.

# 14
  • София
... При попадане на въздух би следвало да е годно до няколко дни след отварянето, демек, не гледаш дата на годност, а дата на производство и три дни след нея вече е аут за консумация, защото дефакто си е било отворено през цялото време.

Именно! А и пакетирането на хранителни продукти става в т.нар. "защитена среда", а това мляко е било изложено на кой-знае-какво. За т'ва подпалих.  Crossing Arms

Реших да изчакам до утре. Wink Нека КЗП имат време да ги проверят, да не стане като с камамбера (където на Билла чест им прави, че реагираха и моментално изтеглиха партидата, след като им цъфнах в офиса след кассссссссссите)

Общи условия

Активация на акаунт