След е-жалба към КЗП, да върна ли стоката в магазина?

• 5 654
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
  • на плажа
 Редно преди да пускаш жалба до КЗП да отидеш на място с касовата бележка и да поискаш да решат проблема. При отказ или нежелание от тяхна страна - тогава би трябвало да се намесва КЗП. Случват се подобни неща. Защо реши, че цялата партида е негодна?

# 16
  • София
Редно преди да пускаш жалба до КЗП да отидеш на място с касовата бележка и да поискаш да решат проблема. При отказ или нежелание от тяхна страна - тогава би трябвало да се намесва КЗП. Случват се подобни неща. Защо реши, че цялата партида е негодна?

Защото две кутии с един и същи дефект надали е случайност и вероятно предвождат цяла партида... Пък и в промоция, която здраво ги е притегнала във фолио, да не капят на воля! Дали?! Че и с армаган CD, да си кажеш "Бе, къде ще се разкарвам сега - за 3,69 поне получих диск, ако млякото не смея да употребя..."

За това се обърнах към КЗП. Струва ми се, че правилно постъпих. Не бива да оставяме производители и търговци да ни яздят с всеки свой брак, нали?!

# 17
  • на плажа
И двете ли текат?
 Както и да е. Все пак смятам, че е по-редно да се опиташ да оправиш проблема на място, а после да се уведомяват КЗП. Аз поне бих постъпила така. Ако и вторият път опаковката е нарушена, бих сезирала КЗП.

# 18
  • София
И двете ли текат?
 Както и да е. Все пак смятам, че е по-редно да се опиташ да оправиш проблема на място, а после да се уведомяват КЗП. Аз поне бих постъпила така. Ако и вторият път опаковката е нарушена, бих сезирала КЗП.
\

И "MY DAY" да си пробутат брака?!

И двете кутии текат подозрително еднакво, за да е случайно нарушена цялост на опаковка. Пък фолиото си беше съвсем не повредено по никакъв начин. Това ме кара да мисля, че са стегнали с повторно опаковане чрез фолиране дефектната партида и хайде на промоция.

# 19
  • София
    Аз също мисля, че при всички случай, трябва да се върнеш в магазина. Първо има много голяма вероятност да ти върнат парите, да те компенсират с читаво мляко и да забравиш за проблема, а те да разкарат дефектните си млека.  От друга страна КЗП няма да реагира за часове, това е сигурно, ще направят проверка, при която вече може и да няма от тази партида и ефекта да е 0 от цялата работа. Но дори и да им съставят акт, за теб положенето би се променило, само ако се върнеш в магазина. Въпросът не е за 3.50 лв, а принципен  Peace

# 20
  • София
Добре, де, решаваме, че това е един вид социален експеримент. Гледаме как действа КЗП и си правим изводите. Ивонска няма да обеднее от едното мляко.
Трупаме опит и култура. Чакаме да видим резултатите.

Щото моят единствен опит е с вафлите "Фамилия", от които синът ми декорира тоалетната чиния в свежо резида, което се оказа проблем на всички, втрещено влезли в гугъл с идеята да разберат, аджеба що акат в зелено. Е, разбрахме, че всички са консумирали от въпросните вафли. Последва жалба до комисията и едно писмо отговор, в което се обясняваше, че всички документи на производителя си били изрядни. Mr. Green

# 21
  • София
     Еми ето, ти сама даваш ясен пример как действа КЗП. За какъв социален експеримент, едва ли има много хора, които не знаят как действа и ако има- това е начина, проверка и след проверката нищо- ако количествата са изчистени.

Въпросът е принципен, клиентът трябва да отстоява правата си прес търговеца, независимо от сумата и КЗП! Така ги възпитаваме и с изтеглянето на стоката ще помогнеш на други хора, които също няма да се върнат за 3.50, но защо да нямат мляко за кафето утре????  И изобщо защо пък да си премълчиш такава ситуация- КЗП си е КЗП, ще си действат паралелно, ако се накумят навреме.

# 22
  • София
...
Щото моят единствен опит е с вафлите "Фамилия", от които синът ми декорира тоалетната чиния в свежо резида, което се оказа проблем на всички, втрещено влезли в гугъл с идеята да разберат, аджеба що акат в зелено. Е, разбрахме, че всички са консумирали от въпросните вафли. ....

Shocked

Надявам се си ги разнесла порядъчно поне тук, сред майките!  Tired Аз лично след подобни "препоръки" не бих доближила продуктите на "изрядния" производител!

# 23
  • София
Цяла тема имаше, която не беше за бебешките зелени акита, които са ни добре познати, а за такива в извън бебешка възраст. И в нея попадаха всякакви хора, цъкнали в гугъл. Та там най-накрая се оказа, че всички са консумирали от въпросните. Много писахме, една жена пусна въпросната жалба, а после и отговора видяхме - всички документи им били изрядни на хорицата. Това им беше проверката. И аз така и не разбрах на тая комисия каква й е функцията - те и на етикета са си изписали всички сертификати и разни там стандарти европейски. О.К. Ама ефетът от продукта им не е описан и определено не се отнася към нормалните Mr. Green Аз даже си направих експеримент, че да съм сигурна - издумках и аз едно количество и...красота в резида!!!! А не бяха от същата кутия. Нито от същия ден, а хората с този ефект се точиха месеци наред. Значи слагат нещо в тези вафли, което просто не е нито описано, нито явно е безвредно. Но кой да се занимава. Те ни пратиха отговор, все едно реклама им правят - всички изисквания спазени, всички документи редовни hahaha Туй то.

# 24
Това се получава като реакция от някои оцветители в храната, не е само при вафлите.  Simple Smile И от обикновена близалка може да се получи.

Млякото, не трябва ли да има още едно доп. обезопасяване под капачката?

# 25
  • София
...
Млякото, не трябва ли да има още едно доп. обезопасяване под капачката?

Има. Там си е. Тече отстрани, където пластмасовата рамка на капачката се захваща за самата кутия.

# 26
  • София
Това се получава като реакция от някои оцветители в храната, не е само при вафлите.  Simple Smile И от обикновена близалка може да се получи.
Вафлите се водеха "Ванилия", цветът им не беше зелен, че да се досетя. Ако беше близалка, дъвка, бонбонки, сок...да се сетиш, ама от нещо, което твърди, че има мляко, какао, брашно и от този вид, а цветът му е  бяло и кафяво, тоя зелен нюанс просто няма как да го предположиш. Освен това оцветители не бяха описани на опаковката. Много го мислихме, даже някои от подобрителите ги разнищихме химически до какво могат да доведат, че да се стигне дотам...абе забавно беше Mr. Green

# 27
Клонка, зеленото не е заради цвета на оцветителя (или изкуствения ароматизатор), а се получава при обработката на съставките и секретите от черния дроб. Или нещо подобно беше, навремето педиатърът ми го обясняваше.

# 28
  • София
Клонка, зеленото не е заради цвета на оцветителя (или изкуствения ароматизатор), а се получава при обработката на съставките и секретите от черния дроб. Или нещо подобно беше, навремето педиатърът ми го обясняваше.

Ама, вреди ли?

# 29
Надявам се си ги разнесла порядъчно поне тук, сред майките!  :

O, дам имаше обширна тема Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт