МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 082
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Аз имам  нужда,Ванче,
снощи такава жлъчна криза понесох ooooh!,
почвам зехтин с лимон по този случай,
mariyap,всичко ще е наред,имай вяра Hug
Усмихнат ден,момичета....

# 16
ООО да, едно кафенце ще ме върне към живите...  Mr. Green Mr. Green

# 17
  • Варна
MariyaP, мила, не се шашкай предварително. Минала съм по такъв път и знам какво е. Колко диагнози страшни и съмнения имаше сина ми и нищо не се сбъдна,  във вида в който беше вероятно.. Това че има съмнения нищо не значи, вярвай до край , че всичко е наред с детето ти , а дори и да има нещо , то съвсем няма да е толкова страшно, колкото е си го представяш.  Peace

# 18
Бо е болен отново.Вчера се прибра с температура, хрема и кашлица.Лекува се вече но, това е второто му разболяване за 1 месец.Аз днес страшно се нуждая от кафето  Sadи позитивизма на Маминкаваня.
Еластина няма по- тежки болки.След като се отървах от жлъчката две деца още родих но, няма такива болки...Стискам палци Praynig бързо да се размине кризата ти.
Маме, мерси за новата темичка  bouquet.

# 19
Цоци,благодаря за новата темичка..Момичета, напоследък съм на автопилот и...успявам дачета, но не и да се включвам..
Бързо оздравяване на всички  Hug

# 20
  • През девет земи в десета
 Hug

И аз така, само чета напоследък Whistling

# 21
  • София
Добро ви мразовито утро! Нека да е лято, само да е лятоооо...!  Laughing

И след кафето да не си забравите усмивката на закачалката и да се чудите после къде ви е. Grinning

Днешният бюлетин започваме с новини от страната - ново попълнение в редиците на многодетните татковци: Министър Цветанов стана баща на трета дъщеря Wink

Колкото и добре да живее един министър един ден става многодетен. Mr. Green
Да са живи и здрави всички "негови жени" и да го въртят на пръста си с любов. Laughing Сега остава да му се подмажем като го поканим на празника на многодетните. Wink

Лично го поздравявам с едно парче за сутрешната физзарядка, в което се казва "вече си един от нас, няма къде да се скриеш"   hahaha  http://www.youtube.com/watch?v=Ry6GAwDCI2I

Новините от света също са хубави - официално обявяваме господин Бекъм за гол майстор на всички времена, защото дори и гол може да прави шедьоври, в случая - след три попадения от мъжки пол е успял да вкара за момиче. И така, татко Бекъм след няколко месеца ще има дъщеря - още една жена, която да му се качва на главата - да му е честито! Laughing

И за да не ви пълня главите само с деца, които вие и без това си имате в доволни количества ви препоръчвам за отмора да гледате "Речта на краля" - чудесен филм!  Peace

Предстоят "Оскари" и докато чакам кой за какво ще грабне награди, може да намина къмто червеният килим да преброя многодетните по него и да видим кой ще грабне "оскарите" в категориите "най-добре облечена многодетна майка с най-малко пластични операции", "най-добър многодетен татко с най-много деца от една жена" и други... Joy

Ще чакаме Кабо Алма да се включи с подробен бюлетин по многодетни и други въпроси от далечна, пъстра Индия, а дотогава - приятен ден на всички! Hug Hug Hug Hug

# 22
  • София
 Hug
След поредната безсънна нощ, поста на Ванчето повдигна духа ми  Hug Hug Hug
При нас нищо ново интересно, всичко е по старуму хубаво и обичливо  Heart Eyes
Повтарям си "и това ще мине " и често се отдавам на медитации с визуализации, най вече тази: "как мъника е пораснал и си ритаме топка на вън, вече не виси по ръцете и гърдите ми"

Да не забравя: Антоанета  welcome
И аз чакам с нетърпение индииския разказ. Знаете ли,според някаква статистика, че индииците са най-щастливата нация въпреки бедността.

mariyap spoko всичко ще бъде наред, кураж!

Цоци   bouquet

# 23
Здравейте, мами на n-та степен (n>=3).

Ванче, и аз четох за новоизлюпения многодетен министър и за бъдещото "розово" бебе на известния футболист, ама нещо ми е раздвоено. Хем се радвам за всяко ново бебе, хем разбирам как на някой много му се иска да има момиченце след 3 момчета, хем ми е леко тъпо, защото излиза, че раждането на дете е събитие само при "богатите и известните". Струва ми се, че напоследък е станало модерно в определени среди да имаш повече деца. Даже някои се съревновават колко деца ще имат и понеже не могат да раждат непрекъснато, осиновяват. И тук чувствата ми са смесени: дали вземат децата, за да им осигурят добър дом и любов, или само за да увеличат бройката. Пак визирам "богатите и известните". Спор няма, че е по-добре да израснеш в богаташка къща, отколкото в Сомалия да речем, където много е вероятно изобщо да нямаш шанс да пораснеш. Но дали при толкова ангажименти и при големия брой деца (5-6-7), мама и татко ще имат време да те прегърнат, да те изслушваш, да избършат сълзите ти, да уталожат страховете ти..... Или ще те поверят на високоплатена бавачка..... Не знам. Въпросите са много. И всеки си има свой отговор за тях. Мога само да се надявам, че този отговор ще бъде правилен и за родителите, и за децата в конкретното семейство……….
Разфилософствах се, извинете ме.  Blush

Сали, аз правих амниоцентеза с Поли. БХС-то ми даваше резултати, които са много добри за възрастта ми (39 г.), но рискът беше по-висок, отколкото рискът от амниоцентезата. Кременски ми каза, че изборът е мой. И аз се реших. Беше ме страх от процедурата и евентуалните последици, но всичко мина добре и си осигурих спокойствие до края на бременността. Ако смяташ, че БХС-то ти дава висок риск, прецени дали да си направиш амниоцентеза. Процедурата не е съвсем безобидна, но не е и толкова страшна. Успех, каквото и решение да вземеш.

Антония, добре дошла.
   bouquet 

# 24
Ауууу,кога изписахте две страници в новата тема...Цоци,благодаря за нея!
Аз не пиша много (хич) напоследък,но просто не ми остава време.Добре сме,здрави сме,децата изкараха набързо грипа,но с Тамифлу мина леко.Сега са по училища,градини и бабин-дом Simple Smile Аз продължавам да се трудя по пистите,където от време на време срещам по някоя от свежите многодетно мами (визирам Горис  Flutter ) - обаждайте се,ако идвате,ще се радвам да се видя с всики. Малко съм си "поизносила"хрущялите на коленете (както казва ортопеда ми) и сега пия разни лекарства за възстсановяване,което пък ме води на мисълта,че ще трябва да отбивам Лора заради тях...
Във фейса съм качила и малко снимки от "първите стъпки" на децата в зимните спортове.

А,да не забравя да се похваля-около нас пак се носи бебешки аромат,но в прогрес...Еееее,замислихте ли се,че пак сме ние  Joy Не.Сестра ми е бременна за втори път и скоро пак ще гушкам бебе! baby_neutral Много сме въодушевени и чакаме с нетърпение да дойде август.А племенницата ми,която ще стане на 2 в събота,казва,че ще бъде кака,но не разбира съвсем какво точно ще я "сполети"  Laughing
Така,ако видите кога започнах да пиша този пост и кога го свършвам....  Shocked  това е най-дългия ми пост (2 часа от началото до края) с леко дремване по средата  Embarassed Но се възползвам от всеки удобен момент за почивка,че не остава време.
На всички желая много усмивки и радост!   bouquet

# 25
Аз така тайничко си надничам тук и въздишам  Blush

# 26
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте  Wink.Рових се нещо из форума и случайно попаднах на първа страничка.С изненада установих,че след толкова много време още фигурирам в нея,макар и да не пиша тук.Копирам .......
emiliarie - Зори, Джони, Габи и още някой preggo(09.10г.)......Този някой се казва Александра и се роди на 1.09.10.г.Вече съм в графата мама на четирима  Wink.По здравословни причини се налага да спра до тук,но съм с намеренията да се боря и преборя за още едно съкровище след извесно време.Та, така и така съм тук,дали някой може да ми каже какви са правата на многодетните майки и на какво имат право?Не че ще се възползвам от това,но много мразя когато някой се опитва да ме прави на идиот.Положението ми с двете бебета е такова,че дори до магазина ходя с кола,но искам да съм наясно с някой неща.Например,полага ли ни се карта за градския транспорт,като на майки с три и повече деца? И само за автобусен транспорт ли имаме безплатен билет или и по БДЖ?Друго обаче ме интересува повече.Сигурна съм,че тук има някой,който е наясно и може да ми даде повече информация за ТЕЛК при дете.Бебето ми се роди с проблеми и макар че вече приключихме с операциите ми казаха,че имаме право да минем наТЕЛК.Аз обаче не съм много наясно с тоя въпрос и събирам информация.Ще се радвам,ако някой ми отговори тук или на лични. Маминкаваня нека и тук ти кажа,колко ме трогна твоето съкровище!Бъдете живи и здрави!
Хубава вечер  Wink

# 27
  • София
  Еми радвам се че отново пишеш тук. Аз мисля че писах след като се роди малката Алекс, но не сме ъпдейтнали първият пост. Много се радвам, че най-накрая операциите са приключили и вярвам, че отсега нататък всичко ще е наред. Пусни линк към снимки, сигурна съм че всички ще искат да видят порасналата кака и новото попълнение, както и големите батко и кака Simple Smile

# 28
  • Сандански
Момичета,благодаря ви много за подкрепата! Heart Eyes  bouquet
Аз вярвам,че всичко ще бъде наред,но нали знаете,че майката винаги си представя най-лошия сценарий.
Пожелавам на всички ви един хубав,макар и студен ден! Hug

# 29
  • Пловдив
Цитат
 Hug

И аз така, само чета напоследък  

И аз така... Но ви чета!
След малко тръгвам на родителска среща на Гарджелина... Да знаете каква хубавица и умница е станала... Ама вие си знаете, защото и вашите ГАРДЖЕТА са супер сладки и са гордост за мама и тате!

Какво друго да ви споделя за нас - вече официално съм "най-малката" в къщи! И малкия син вече е по-висок с 2 см и по-тежък с 2 кг от мен! Много им се рaдвам...

Много  Hug  Hug  Hug за всички!

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 16:29 от click

Общи условия

Активация на акаунт