МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 098
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Мони, Hug всичко най-добро ти пожелавам,прекрасна новина...

# 616
Da, и аз днес научих новината за Мони. Стискам й палци, желая й 2 страхотни мъника да я радват догодина. Лека бременност Hug

# 617
  • Варна
Ах тази Мони, стискам палци и аз.  Peace !

И тук искам да питам новоизлюпените многодетни - какви детски колички ползвате за мъниците? Аз реших , че за бебето поне нова колика ще купя, но се оказва , че така популярните и масово предлагани колички с зимен кош не стават за нас многодетните, защото като решиш да се возиш с домочадието в кола няма къде да сложиш зимния кош. Понеже на задната седалка заема място за двама, Laughing ,  а в багажника + шасито може и да не се събере, а и да се събере не остава място за друго. А тези моздели, които се сгъват по-компактно, т.е нямат зимен кош, обикновенно нямат позиция с лице към майката , което за мен е важно.

# 618
Благодаря ви мили майчета за информацията. Много ми помогнахте и си отдъхнах леко защото леко се стреснах заради това колко ще трябва да плащам за трите деца. А юни месец имаме две състезания и ще трябва да пътувам  два пъти из страната със трите дребосъка. За съжаление разходите за път и спане ги поемаме ние Sad Та така де, сърдечни благодарности!
Каква прекрасна новина за Мони.Пожелавам и лека и безпроблемна бременност.Мони изпращам ти силна прегръдка от Варна  Hug
Хубав ден момичета!

# 619
  • Варна
Мама Сузи, даже до 7г мисля децата пътуват във влак безплатно, а каката като ученичка би трябвало да ползва 50% намаление.

# 620
  • Кьолн
Добро утро мили мами! Влизам да честитя добрата новина на Мони! Това всъщност е чудестна новина! Мама Сузи,нормално е да ти е тъжно,но се свиква! Аз първите месеци бях като робот. Много ми липсваше съпругът ми.Мислех ,че психически няма да издържа. Но трябва да сме силни заради дечицата.  Hug

# 621
  • Сандански
Мони,честито миличка!Лека и безпроблемна бременност ти желая!

Saly,да се изкажа аз като новоизлюпена многодетна - ползвам комбинирана количка Чиполино Оптима.Не е най-страхотното,което може да се купи,но ми е страшно удобна и маневрена.Коша може да се сложи както с лице към майката,така и по посока на движението.Освен това и столчето за кола,което бяхме купили по-рано става на шасито,та като тръгнем на път вземаме само рамата.Погледни в онлайн магазините - има много такива модели Peace

Днес се очертава слънчево време и ще сме на разходка.Хубав ден желая на всички и много поводи за усмивки!  bouquet

# 622
  • София
Добро утро и хубав ден на всички   bouquet

Saly - аз ще ползвам количката, която купихме за втория син. Тя е комбинирана на "Джордани". Удобна ми е, не е много тежка и много лесно се сгъва и прибира в багажника. Лошото е, че дръжката не се мести и не мога да возя бебето с лице към мен.
Когато пътуваме някъде с автомобил, бебешкото кошче (то пък е купувано за най-големия син) го слагам на предната седалка, като изключвам въздушната възглавница.

Мони - лека и прекрасна бременност ти желая.

# 623
  • Варна
Lukasa, благодаря. Подобни модели има на много марки и наистина са добри, но това че няма позиция с лице към майката за мен е голям минус.  Sad. Аз дъщеря ми я обърнах с лице към движението, когато беше около 10 месеца.
Забравих да спомена, че аз не съм шофьор и като се возим в колата, ще се 5тима (най-често) т.е. мястото е доста ограничено. Аз кошче за кола си имам от второто дете. То и количка имам ама е доста амортизирана вече и исках нещо ново за бебето , или за себе си май  Wink ама не ми се затварят и много пари ....

# 624
Сали, аз не съм от най-новоизлюпените, ама все още ползвам количка, та...
С една дума, моята е MagEngland. Много е хубава, голяма, широка, комбинирана, дръжката се превърта и струва около 220-230 лева. Към нея има порт-бебе, чанта и покривало. Затваря се толкова добре, че все едно си с колата. Случвало ми се е да излизам с нея в пороен дъжд - не пропуска и детето е абсолютно сухо. Побира се в багажника ни, но все пак зависи каква кола имаш. Помня, че един приятел на мъжа ми не можа да вкара количка в багажника си, защото имаше газова уредба....
Основен недостатък е, че е тежка (около 15 килограма, макар че декларират, че е по-малко). Обаче моят опит сочи, че повечето комбинирани колички са тежки.
Обаче е невероятно издръжлива и надеждна - вече три години я търкалям по какви ли не дупки, возя девойката (която вече в 15 кг.) + чантата на брат й + всичко, което съм напазарувала. Няма забележки! Даже съм я изпробвала с Коко (който тежи 25 кг) - когато сестра му се напъне да излезе от количката, той почти винаги се намърдва на нейно място.  Mr. Green
Ето снимки (само че моята е в други цветове):

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 12:35 от Пролетната Фея

# 625
Мони, поздравления мила!   bouquet Прекрасна бременност и две здрави, хубави бебчета -приказен старт за новата година! Hug
Пролетна, чудесно е че сподели хубавата новина  Hug. Така ми стопли душата...

# 626

И ние бяхме с такава само, че нашата е жълта - издържа геройски три години, сега отглежда друг бебок от 1 година. Обемиста е и наистина не влиза при газова уредба, на празен багажник влиза, но мястото за още багаж е малко. Иначе за здравина и проходимост - няма грешка!

# 627
  • Варна
МониHug браво мила! Много се радвам, лека бременност и здрави бебчета!
Сали, ние зимата ползвахме количка за породени, ченали моите малките са с малка разлика. Но като се стопли излизаме с "малката" количка Макси кози бърди. Излезе много здрава, купихме я за каката, след нея се вози още едно бебче, после моите калпазани. Сега понякога ги возя двамата едновременно на нея. Като новородени съм я ползвала в комбинация с кошницата за кола.

# 628
  • През девет земи в десета
Сали, аз  използвах Хаук триколка, като първа количка, амортисьори, големи гуми, беше супер, но заемаше целия багажник. След това купих едно Грако, ставаше да се ползва и с кошница за кола, то обаче умаля много бързо и накрая си взех Chicco Ct 04, има ги в Джъмбо, една мама в отчетната ни си изгледа детенцето с такава от новородено. Цената е 200 лв. Големи гуми, сравнително лека, сгъва се на чадър. Недостатък- бебето е с лице към посоката на движение, но аз не съм имала с нито едно от децата ми количка в която да ги возя обърнати с лице към мен. Май имах една с обръщаща се дръжка, но не беше удобно да се кара така. Мисълта ми е, че ползвах въпросното Чико две години и сега го използва кръщелницата ми, зверска експлоатация, а още е като нова. Моята имаше включено зимно чувалче, дъждобран и възглавничка за малкобебе в комплекта. Ако държиш на кош, мяташ едно портбебе вътре на първо време, те поне са евтини.
Ако сега трябва да избирам сигурно ще си взема направо една такава.
Ето снимков мат'риал

Иначе днес мярнах в Джъмбо нещо от сорта на Травъл систем, за 200 лв.  Evenflo е марката. Под нещо от сорта имам в предвид, че колелата са същите като на Чикото и рамата май се сгъва тип чадър.

Ако искаш като ходя дотам ще погледна с подробности какво има в комплекта, защото ми е останал спомен, че май имаше кош, кошница и летен вариант 3 в 1, но не съм много сигурна.

Друг вариант е Продавалника. Има почти нови, маркови, скъпи колички на много прилични цени.

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 23:36 от ☼ Зла гад - Пиги ® ☼

# 629
  • През девет земи в десета
Лилибон, Честит Имен Ден, с пожелание за много здраве щастие, късмет и усмивки  bouquet

АЙла, Честит Имен Ден на Елена, да ти е жива и здрава, много да те слушка  bouquet

Честит празник на всички, които празнуват на днешния ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт