МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 055
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • През девет земи в десета
Лили 7 spoko  Hug

Опаковам си багажчето за почивните дни - книгата, пижамата, ментовите бонбонки, резервните усмивки, търпението с изтекъл срок на годност, дебелите чорапи за всеки случай и термоса с чай...много чай...Папката с филми на лап топа се пука по шевовете, но не можем без красивите илюзии на цивилизацията като сме в дивото, точно както не можем без бягствата си в дивото като сме в цивилизацията - няма угаждане...или има, но за нас е късно - пристрастени сме към пристрастията си...Живеем по средата на два свята и не можем нито без единия, нито без другия...редуваме ги за баланс.

Ванче, точно същото правя и аз Hug

Весела и приятна почивка дами Hug

# 676
  • Варна
Lili,  :hug ,дано превъзмогнеш скоро тази загуба!
Оф дами как ви завиждам за плановете за почивка, моите се провалиха . Бяхме се уговорили с приятели да ходим на палатка за една нощ само, не знам луда ли съм, и не знам дали щеше да ми е удобно, но в крайна сметка нещата така се стекоха, че заминаха само мъжете в нашето семейство.  Sad
А ние дамите останахме, нещо се предадох в последния момент и не можах да се организирам, много неща ми се насъбраха. Миналата събота, майка ми която гледа малката, взе че падна от едно дърво, един клон я събори има 3 счупени ребра, една седмица беше в болница.  А аз още ходя на работа, и сега свекър  ми ще гледа малката, добре че се оправя . Ама ми е много притеснено,че цял месец, ще трябва да го ангажирам. И в тая лудница ние тръгнахме да си купуваме голяма палатка, че имаме  двуместна, намерихме една хубава, ама малко скъпичка ми се стори, макар че беше на промоция, ама като друго свястно не намерихме, решихме да е тя, отиваме вчера, а тя промоцията свършила. Много се ядосах и това , преля чашата. Къщата  ми цяла седмица не поглеждана, нямаме палатка .... Викам си никъде няма да ходя, е тази сутрин се събудих с друг акъл реших майната му, ще я вземем нищо , че е по-съпа. Но пък Ния се оказа с Т 37.6 , и така заминаха само мъжете, щото и без друго имаме, малка палатка. И докато сутринта за половин час трябваше да им подготвя багажа, Ния рева през цялото време , дали че уж болна, или че не и хареса закуската и малко яде  или не беше се наспала , но ми скъса нервите.
А да , забравих да кажа, звъня вчера на майстора , на който поръчахме детската, понеже трябваше да се чуем за едни уточнения, но той не се обади, а телефонът му изключен. А този ,човек ми го препоръча една колежка, която ненадейно замина за чужбина, И аз освен телефон сега друга връзка с него нямам   Sick . Е какви мисли ми се завъртяха в главата, няма да спомена, Mr. Green
 но днес успях да се чуя с него, всичко изглежда наред . Явно работи по детската все пак.
Ния след като хапна шоколад, и шоколадови мидички, пи мляко, и се изака , взе че се успокои, и Т няма. А  аз сега тука чатя, да се поуспокоя и ще изляза да се поразходим , и да се настройвам за спокоен уикенд, в който да си подредя мислите и къщата малко.
Тъй , извиете ме за спама, но имах нужда да споделя.

# 677
  • Варна
Салиspoko има и такива дни. Като сте само дами, опитатай се да си починеш и се отдайте на "женски" забавления, къщата да почака още малко. А за майка ти много съжалявам.

# 678
Лили съжалявам за загубата.Дано бързо се възстановиш и продължиш  напред. Praynig
Веч съжалявам и за твоята загуба. Heart Eyes
Маме,гадно е и много много трудно да се разделиш с децата след толкова време.Още по -трудно  пренастройването на живота на всички и твоя, но ще се справиш. Peace
Добре дошла на новата мама  Мама Hug.
Мамо Сузи не се коси.Здрави да са и весели децата... SunglassesДругото е малко..
Сали има и такива дни....но идват и по- добри.... Grinning
Пиги много съжалявам Praynig.При мен нещата ще се окажат подобни.Малко рано били ме разковали, та се налага отново.Аз обаче още се ослушвам Wink.
Ходя на работа ,децата са добре,свикнаха с режима.Сега мама помага защото групата на Лъчи е под  карантина.На есен се очертава Криско да е в градинката на Лъчи.Бо на училище, а ние на работа.Остава само да измисля как ще се справим лятото.
Почивка на море няма да има.Ще правим ремонт.Купихме дърва за зимата.Най вероятно ще почиваме на реката.Но не на палатка.Близо е и ще се прибираме в къщи.
Искам нови мебели,уреди и голям ремонт.Но ще бъде мъничък,миниатюрен защото, новата кола глътна парите ни за три години напред.
Аз още съм безмълвна....прочетох статията и коментарите под нея...
Интелекта вървял с контрацептцията...Този автор явно майка му временно е загубила интелект иначе нямаше да го има и да пише проникновенията относно майките....
Аз като една спряла развитието си, три пъти умряла жена тайно се надявам да успея и четвърти път.....

# 679
  • София
Интелекта вървял с контрацептцията...Този автор явно майка му временно е загубила интелект иначе нямаше да го има и да пише проникновенията относно майките....
Аз като една спряла развитието си, три пъти умряла жена тайно се надявам да успея и четвърти път.....
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Хубаво се посмях преди лягане! Остава да ви пожелая лека нощ и спорна седмица!

# 680
Добро утро. Като никога съм първа.  Laughing
Моля, заповядайте - всеки да си избере според вкуса си.

Я, вижте къде е била моята щерка на 2 юни.
http://www.az-jenata.bg/article/12055/Botev-se-uchi-oshte-v-detskite-yasli/

Не случайно казвам, че тази ясла и персоналът й са страхотни.
   bouquet

# 681
  • Варна
Мммм, ще си взема от онова в ъгъла, чисто и черно.
Пролетна, браво на вашите госпожи, кажи обаче коя е Поли. Laughing

# 682
Ха-ха-ха, тя почти не се вижда - на втория ред е, главичката й се вижда между двете дечица в левия край на групата.  Laughing

# 683
На мама звездичката!

# 684
  • Пловдив
Цитат
.Този автор явно майка му временно е загубила интелект иначе нямаше да го има и да пише проникновенията относно майките..
  Mr. Green

Пролетната дори и от мъничкото видяно е ясно каква слънчице расте у вас!!!

# 685
Здравейте отново  Grinning
Любето честита ви кола и дано ремонта стане така както го искаш. После да се чувстваш прекрасно и много уютничко и разбира се може и да споделиш снимки, да видим как е станал (каква съм любопитка  Embarassed) Какъв ремонт ще правите, не знам защо си помислих че на кухнята Joy сигурно защото искам да си направя на моята кухня и като чуя ремонт за кухня се сещам Grinning
Момичета ние осъществихме пътуването до Пазарджик. За съжаление Лиска беше с ангина и имаше 39.8 градуса точно преди да тръгнем.А предната нощ я водех до поликлиниката защото вдигна 40 градуса. Милото ми така пътуваше, но нямах избор, не можех да оставя Монито сама да пътува и взех това може би глупаво решение, но нямаше как. Но за моя радост температурата и доста спадна по време на пътуването и на следващия ден вече нямаше изобщо, ама колко съм се молила на Бог.И честно да ви кажа беше по лесно отколкото мислех. Там вечеряхме в заведение, беше едно много евтиничко. Е само дето децата не можаха да си починат много добре, защото след цял ден пътуване и лягане много късно трябваше да станат в 6 сутринта за прически , грим и тн. Лиска милата се държа много геройски.Издържа всичко че ни и разсмиваше.Е верно, че заспиваше на моменти където и падне Joy- аз на стълбите на залата съм седнала тя спи във мен, във фоаето на хотела и др. Но всичко беше чудесно! Не съм се забавлявала така от години.Имаше време за всичко, вечеряхме навън, обядвахме навън.А колко се смях.Състезанието мина задоволително.Децата бяха много щастливи. Но аз в събота като им правех снимки на гарата в Пловдив си ударих крака в една каменна пейка, кокалчето долу на крака, заболя ме, но нямах време да се занимавам с него. Но днес сутринта към 1часа докато пътувах във влала крака ми се поду долу, помислих че е от това че съм от 6 сутринта на крака.Прибрахме се, поспахме малко и заведох децата на тренировка, но крака позна да ме боли и видях че се е подул още и много ме боли.Изкъпах децата, приспах ги, ни крака ми вече е подут почти до коляното и ме боли доста и ми е трудно да стъпвам на него Sad Мисля, че може да е инфектиран, но пък няма рана. Та веднага бих отишла до поликлиниката, амаааа децата не мога да ги оставя сами. Не съм си била иижекция за тетанус, май така се казваше Embarassed Разбира се това не може да се сравни с проблема на милите майчета като Любето и още едно майче май имаше  които също имат проблеми с краката доколкото разбрах, пожелавам им бързо и напълно оздравяване за да могат да тичат спокойно след дечицата си Hug
Пролетна фея прекрасна е малката принцеска, вижда се достатъчно за да можем да видим колко красива е Hug
Хубав ден на всички майчета! Бог да ви дава здраве и много щастие!

# 686
  • София
Аз съм в някакъв равен, спокоен период в живота си...
С порастването на най-малката сякаш изтичат последните песъчинки от този период преди да обърна пясъчния часовник и да започне следващия...
Тогава, вероятно няма да мога да си направя следобедно кафе и да гледам облаците, нито да седя и да споделям този така маловажен момент от деня с вас...Ще летя по други небеса и ръцете, чиято основна задача беше да гушкат топли детски телца ще вършат куп други важни работи...
Преди малко изпуснах кутията с млякото и разплисках навсякъде, при което се разфучах намръщена и ядосана на себе си, а Кати ме пита:
-Мамо, ти ядосана ли си?
-Да!
-За'яди миякото ли?
-Да!
-Но все пак ме обичаш, нали?
-Да.

-Да, обичаш ме и се усмихваш, когато ме обичаш!

Ей така прави "малката"...ръси песъчинки... Wink

Кафенце, небенце, моренце....ах Heart Eyes

# 687
  • Варна
Ах, тази Кати, каква е сладкодумна, също като майка си.

# 688
Мислех, че съм видяла всичко с дъщеря си. Дойде синът ми на бял свят и ми показа, че нищо не съм видяла досега. Рекох си - едно е да имаш момиче, друго е да имаш момче.
Е, да, ама не! Не всяко момче си прилича с друго, независимо, че родителите същите.
Отглеждам си Тарзан. Един такъв див, гол, необуздан, а в същото време грижовен, любвеобилен и щастлив.
Или по-скоро той ме отглежда. Да прогледна наново.
Да видя, че отново нищо не съм видяла.
И съм щастлива, че проглеждам отново.
Оказвам се един голям несръчко в детския свят. Дали някога ще стана сръчна...
Колко ли деца трябва да създам, за да ме отгледат повторно. За да стана сръчна.

След МаминкаВаня, ми стана едно такова носталгично по детински, та рекох да споделя малко мисли със следобедното кафе.  Hug

# 689
Сладка, видях тебе и сладкия татко на сцената със Стинг! Поздравления! Гордеем се с вас!

Вечи, децата са затова - да ни научат, че никога няма да се научим; че не страшно, че няма да се научим, стига да искаме да се учим...

Мислех си и за онази тъжна статия за безсмислието на майчинството - как можело да спасяваме животи, вместо да гледаме деца... Че то нали точно това правим - всеки ден, всяка нощ - спасяваме животи - от гладна смърт, от осакатяване, от изоставяне, от самота... Само че не го тръбим наляво-надясно. Когато работата ни е добре свършена, това не се забелязва - просто светът става по-добро място за няколко души. И това ако не е власт...  Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 19:52 от Кабо Алма

Общи условия

Активация на акаунт