Лидл - 4 тема!

• 118 500
  • 781
  •   1
Отговори
# 270
  • Пазарджик
Здравейте!
Днес се почерпихме в офиса с шоколадови бонбони FAVORINA с лешници,купени от Лидл.Кутията е в тъмно синьо и зелено,а бонбоните са с лешников крем и цял лешник.
Многа ни харесаха на всички!

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 15:55 от keyti_bg

# 271
Твърде големи очаквания имат понякога хората...Този магазин е за бързооборотни стоки, затова не предлага разнообразие, нито пък кой знае какви качествени стоки.

Странно ми се стори, да се обяви за магазин за нехранителни стоки, имайки предвид доста буклучавите неща разхвърляни. Във всеки случай ако ми трябва миксер, хлебопекарна...или пък чорапи определено няма да си купя от супермаркет...не Лидъл...не Кауфланд..Simple Smile
Много малко са нещата, които одобрявам и бих отишла до там само заради тях...споменавани са много пъти тук...гръцките сирена, сладоледите в тъмносиня опаковка, само тях харесват децата ми, в белите кутии е всичко друго но не и сладолед.

Зеленчуците и плодовете не ми харесват. Краставиците всеки път някакви дебели и криви..ужас. Що се отнася до бананите..естествено, че цената бе зарибяваща от 69ст.. но те не могат да работят на загуба я...Всичките им цени плавно и елегантно ще се променят нагоре...което е и факт, защото цените заради горивата полудяха.
Млеката Пилос изобщо не стават...то свястно мляко у нас от години не се прозивежда, а е само от сухо мляко и нишестета...но говорим за що годе качество.
Шоколадите Белларом и белгийските и немски шоколадови бонбони са хубави и то много, спор няма. Шоколадите купувах от специализиран магазин много преди да открият Лидъл, та сега и само заради тях ще се разходя до там   bouquet

# 272
  • Варна
И баничките със сирене са увеличени на 55ст.
Е, как, те не са ли на промоция в момента?
тези изпечените, при хляба, бутерките със сирене, грешно се изразих, извинявайте. Преди бяха 49ст., днес сутринта 55ст.

Ауу, тези са ни любимите, особено на щерката! Не ги е срам!  Tired

# 273
И баничките със сирене са увеличени на 55ст.
Е, как, те не са ли на промоция в момента?
тези изпечените, при хляба, бутерките със сирене, грешно се изразих, извинявайте. Преди бяха 49ст., днес сутринта 55ст.

то и кроасаните с масло бяха 0.55, а сега са 0.59, цените на замразените зеленчуци също вдигнаха... не е кой знае какво повишение, ама както са го подкарали

# 274
Здравейте мами,
Имам нужда от вашата помощ като потребители на въпросната верига. Уча Маркетинг и трябва да опиша конкурентна битка между Карфур и Лидл, но за целта ще ми трябва и малко съдействие от хора, които реално пазаруват от там. Моето студентско обкръжение определено не е много наясно, да не говорим, че аз съм твърде далеч от поддръжката на едно домакинство, за да съм наясно с цените и реалните намаления. Та, днес бяхме на разузнаване в магазина в Дружба. Имам някои конкретни въпроса, дано не съм досадна, ако съм, моля, подминете ме с усмивка Simple Smile Благодаря.
Разположението на магазините удобно и достъпно ли е за вас? (тук говорим и за петте магазина, които са в София)
Доверявате ли се на марките, които не са утвърдени на българския пазар, но се предлагат на достъпна цена? (направи ми впечатление, че повечето предлагани продукти никога досега не съм срещала като марка в другите вериги)
Предлаганият асортимент задоволява ли потребностите ви? Имате ли нужда от повече видове прясно месо/риба, разнообразие в предлаганите марки?
Какво не откривате в магазина?
Мърчандайзинът (това е разположението на стоките - на мен ми направи впечатление, че част от стоките не са обособени по продуктови категории, а по-скоро са пръснати, така че многократно човек да мине покрай тях. Например, редуват се олио, безалкохолни напитки, шоколад, бира, козметични продукти. Също така, когато има продукт на промоция, както са шоколадите Милка всеки вид е разположен на отделно място, така че, ако човек иска да си купи от няколко вида, трябва допълнително да  ги потърси, а това удължава престоя му в магазина и определено задържа вниманието му и върху други продукти), та, въпросът - този вид мърчандайзинг помага или пречи?
Какво търсите в Лидл - качество или цена?
Къде по-често пазарувате Карфур или Лидл?
И последно, тъй като не ми стана много ясно, всички магазини стандартен облик ли притежават? Т.е. във всеки един магазин едно и също нещо ли можем да открием? Или например, в някои щандът за текстил е по-разработен - защото в този в Дружба освен чехли и памучни потници - друго нямаше. Напълно съзнавам, че темата ви не е за това, и че това е спам, но ви моля, ако имате пет минути, да ми отговорите на лично съобщение. Благодаря Simple Smile

# 275
От миналата седмица в Англия

http://www.lidl.co.uk/cps/rde/xchg/lidl_uk/hs.xsl/index_18418.htm

Ето ги и от утре в България

http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_8432.htm

Ако не броим цената,поне стоките са навсякъде едни и същи,нехранителните имам впредвид.

# 276
Значи магазините там са им по-големи, щом събират всички тези неща..

# 277
Някой знае ли на какъв принцип правят намаленият -30% ? Вчера имаше доста стоки с такъв етикет, а не бяха с изтичащ срок на годност.

Това са стоки,на които наближава да изтече срока на годност,но е предвиден достатъчен период от време до изтичането му,през който  потребителят да може да си  ги изконсумира.С две думи-нищо им няма и спокойно може да си  ги купувате/аз редовно се възползвам,но гледам веднага да ги вкарам в употреба/...
Ina_22 ,подредбата на магазините е  сходна,като разположение и последователност на стоките,но има магазини с ляво и дясно разположение/според това от коя страна им е входа/ и затова изглеждат  малко по-различно на пръв поглед.А и има разлика в големината,която също  придава различен облик.За подбедбата-тези неща които са ти направили впечатление,че са на повече места,са промоционални и стоки в акция/има ги и на нармалните им места в залата,просто когато са на акция се разполагат на повече от едно място за да се намират по-лесно от клиентите/..а за нехранителните-количеството и  разнообразието им зависи от това какво е останало.....тъй,като те се зареждат еднократно и са до изчерпване на количествата.Ако,мога да помогна с още нещо-пиши ми,ще се опитам да помогна с инфо/това е за Лидл-за Карфур нямам  наблюдения,щото още от началото ме изгубиха като клиент/.

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 19:59 от Анонимен

# 278
Ина 22 ,ако могат да ти помогнат моите впечатления :
Основнен момент - квартален магазин ми е и ежедневно го ползвам за продукти от първа
необходимост,спестява ми време и е без значение сумата,защото за мен разлика от 10 / 30 ст.
не е разлика.
Разположението на стоките в началото ме объркваше,но сега зная и точно за 5 мин. съм
приключила с пазара.
Стоките,които са на промо - допада ми ,че са изложени по този начин,защото няма обиколка на цялото пространство,напр. влизам да купя само шоколад с цели лешници,те са на огромна купчина
Никога не ползвам количка ! Адски неудобни и огромни.
За разнообразие не може да става дума ,но определени неща купувам само от там.
Непознати продукти купувам само по препоръка,а от тази тема най-вече.
В магазина търся съчетание между качество и цена,но преи всичко качество
В Карфур не пазарувам,дори не съм го посетила ,както и "Темпо" - основното е разстоянието.
Мина времето,когато се разхождах ,сега търся удобстовото.Ако "Лидл" не беше до нас -
нямаше да му бъда клиент - "луксозна бакалия".
Не мога да дам мнение относно другите магазини,както и не купувам нехранителни стоки.
В магазина липсва асортимент на плодове и зеленчуци ,а предлаганите не ме удоволетворяват
като качество.
Дразни ме поставянето на цените над стоките,както и опосканият магазин след 12.00ч.
Около нас са всички търговски вериги и мястото от което редовно пазарувам е "Фантастико"
Дано да съм била полезна,ако нещо те интересува - питай !
Пробвах сладоледа с ядки в + за тези на "Пени".

# 279
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, някой има ли впечатление от обувките с марка CRIVIT, които ще бъдат на промоция от 3 март.
Знам, че не е магазин за обувки, но ще бъда благодарна, ако някой запознат изкаже мнението си. Благодаря!!!!

# 280
Шоколадите First nice /може и да бъркам изписването/ с ягода и млечния много ми харесват.
Имам душ-гел Cien-не ми харесва.

# 281
Здравейте, някой има ли впечатление от обувките с марка CRIVIT, които ще бъдат на промоция от 3 март.
Знам, че не е магазин за обувки, но ще бъда благодарна, ако някой запознат изкаже мнението си. Благодаря!!!!

Днес 3.03 в 7.15 ч. Лидл-Дружба2 имаше поне 10 човека ( и мъже и жени), които бяха станали специално за тях (обувките с марка CRIVIT) . Включително и аз. Въпреки, че не съм много по туризма, преди два месеца ми се наложи да си направя собствено проучване за туристическите дрехи, екипировки и аксесоари. Значи съвременната екипировка включва т.нар. ТЕХ мембрана - непропускаща вятър и влага материя, която е и "дишаща", т. е. не запарва. Сега, конкретно за тези обувки не мога да кажа какво качество са, но все пак си купих защото доколкото знам обувки от този тип в спортните магазини са 2,5-3 пъти по-скъпи (около 100 лв, макар че имало и български по-евтини по 70 лв). ТЕХ мембрана се използва  и  изработка на якета, което е практично защото не се налага едно постоянно сменяне  на бельото и дрехите в планината.
От другите промоции най-много се купуваха: охладено цяло пиле, св. шницел, млечен шоколад,
пролетни ролца, кори за баница, прах за пране "Формил"
. Магазинът беше пълен, поне 100 - 150 човека имаше.

# 282
Нина 22. Точната разлика между магазините е,че Лидл е дискаунт магазин а Карфур не.Думата дискаунт означава,че това са магазини с много намаления.За сега в бг. са само Пени и Лидл от този тип.

# 283
за Ина22

За Лидл и Карфур (София):

Разположението на магазините удобно и достъпно ли е за вас?

Да, и двата за мен са квартални магазини.

Доверявате ли се на марките, които не са утвърдени на българския пазар......
На българския пазар не знам кои марки са утвърдени, тъй като „марките”
май са непосилни за джоба на българите. Лидл и Карфур имат собствени марки
за храни, напитки, бельо и трикотаж, козметика и др., някои от тях са българско производство, а други – от чужбина. Да, доверявам се на собствените им марки. Препоръчвам козметиката в Лидл - собствени марки Iseree (почистващи кърпички за лице и тоалетно мляко) и Cien (интимен гел и дезодорант с трайно действие).

Предлаганият асортимент задоволява ли потребностите ви?
Определено Лидл е много ограничен откъм разнообразие на стоки, но може да се разчита
на качество ( в повечето случаи). Това, което не го намирам в Лидл го допълвам от Кауфланд (не от Карфур).

Мърчандайзинът (разположението на стоките)........
В Карфур промоционалните стоки са по-разпръснати на голямо пространство, етикетите са по-малки. В Лидл стоките от промоциите също са разпъснати, но магазинът е по-малък и етикетите са по-големи и в ярко червено и по-лесно се забелязват.

Какво търсите в Лидл - качество или цена?
По-скоро в Лидл намирам качество въпреки цената (понякога ниска, понякога висока)

Къде по-често пазарувате Карфур или Лидл? Лидл.

Във всеки един магазин едно и също нещо ли можем да открием? Принципно, да.

**Допълнение: Лидл има по- гъвкава политика, което включва: по-кратки промоционални периоди, силна реклама и достъп до промоционална брошура, възможност за връщане на стоки, оптимално съотношение цена-качество.

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 11:07 от Lana26

# 284
Благодаря много за отговорите   bouquet
Помощта ви ми е от полза Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт