Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 903
  • 710
  •   1
Отговори
# 105
Маргаритка , ние имаме един приятел, който се казва Калин и на глезено му викаме Кико. Аз пък искам детенцето ми да носи буквата Е, е повярвайте ми нищо не си харесах освен Еленена, а за мъж незнам, ако може някой да ми помогне. И аз не одобрявам българската традиция децата да се кръщават на родителите, ама а де. Първото си го кръстих на свекървата , а сега ми се ще второта да е на мама, а тя е с Е и съм в гол чуденка. Поняога и аз тайно си мечтая да се роди с името си, че то има празници юли нее като да няма. Ник4е така си е пишем ли пишем и ме съмнява, че докъто дойде баба Марта темата вече ще ни е друга, в смисъл с друго заглавие хи хи хи, но нищо нека сме активни.

# 106
  • София
Ех много хубава темичка си имаме  Hug

Разсмяхте ме с имената сега. Ние на Боби първо му викахме бобче и то така си остана, че стана на Борислав.
Сега, обаче, още не иска да се покаже малкото диво и шавливо дали е младеж или девойка и си стои и без умалително даже. Иначе си е добре, расте си, подритва и погъделичква и така.

А за килограмите +4 си е съвсем нормално според мен. После се свалят - само хормоните им трябва малко време да се регулират. Аз тамън бях свалила до кг. от преди Боби и сега пак нагоре, ама това да е проблема.

Аз си взех Пренатал витамините, че нещо ми е много суха цялата кожа. Ако имате идеи какво може още да помогне, че омазване в цялостен вид нещо не ми харесва като идея. Може би някаква храна би помогнала повече от външните мазила...  newsm78

# 107
  • Варна
Наистина ли брат ти ходи  в 6 часа и не може да запази час.Моето мъжле веднъж отиде в 6ч и беше 4ти поред,та е успял,но са записали около 25 човека,каква е тая работа по 3-4 човека да записват?????
[/quote]
Здравей Ник4е, наистина не успя! Обяснили му че доц. Балев бил много зает напоследък със студентите си  newsm78 и дори записаните с час не успявал да приеме! Това тотално ме отчая! Сега брат ми категорично отказва да ходи да се реди, било Mission Impossible Sad А мъжа ми е далеч в момента и няма кой да помоля, така че се пробвам със звъненки по телефона, не че ще успея, но нали Надеждата умирала последна!
Успех на мъжа ти, стискам палци, дано успее  Praynig

# 108
Bo4inka, доц-та със сигурност няма да преглежда в началото на март 1 седмица, не знам дали ще хване и края на февруари, защото е на Конгрес. Ще говоря с нашия приятел да видя дали може да направи нещо, но в най-лошия случай може да пробвам да запишем два часа за мен и теб за следващата ФМ, която ще правя.
Ще ти пусна бележка защото имам и една друга идея, но да не спамим темата!

# 109
За имената - ние тъй като сме смесен брак трябва да има компромис, но съпругът ми смята, че аз трябва да отстъпвам, но засега сме стигнали до 2 имена - за момче Роберто (на свекъра) или Никола (и при тях и при нас е разпространено). За момиче - Лаура (от латински - сила, лавров венец - символ на победата), обсъждахме и София и Ема, обаче мъжът ми се рови сайтове със значенията на имената и отпаднаха, тъй като държи да е с латински корен...
Ние оттук гледахме: http://digilander.libero.it/gioer/nomifemminili.html - за момичета nomi femminili  и за момчета - nomi maschili, а пък тук: http://www.mamaibebe.com/names.php има много хубави, български имена.
Със сигурност бебето си идва с името, но споровете около това в двойката мен лично ме забавляват, особено когато мъжът ми се опитва да произнесе "Развигор" например и казва: "неее, как да му казвам така!! И котката дори не се обръща като я викам (Пухи, за него Пуки"  Peace

# 110
Да се включа и аз,като бъдеща юлска мама.Моето бебче стана с помощта на док и сега като ми изчислява док термина-20 юли.Със стандартния калкулатор аз го бях сметнала 12 юли. А сега де? Ама може би трябва да приема датата на док. Нашето бебе не спря да се премята при последния преглед и док се видя в чудо да види той ли е или тя.Каза,че не е абсолютно сигурен,но за сега мисли,че е девойка.Тъй като съм доста над 35 год правих БХС - резултат отличен.Направих и втори и сега в понеделник на прегледа ще разбера резултата,но след като док не е звънял,значи е ок.Ние сме във Франция и тук ме спукват от изследвания,но пък поне съм спокойна,че детето е добре. Усещам го мишлето, като мърда.Имам си малко коремче,обаче на килограми не мърдам. Сега може и да съм мръднала половин-един килограм.До скоро нямах апетит, но вече си похапвам много добре.Но пък нищо не ми се лепва.Трябва ли да се притеснявам според вас?

# 111
Ех момичета разсмяхте ме от сърце с темата с имената  Joy hahaha То не са Топчовци, Грахчовци,  Бобчета много е готино  Heart Eyes

Поли за женско име с Е веднага си пробутвам моето  Mr. Green Евгения -означава благородна и има имен ден на 24-ти декември св. Евгения.

За името Героги- ноши приятели на децата си с това име казват Гого или Жожо и звучи готино за денеце.

Царските имена категорично ги подкрепям много са силни, звучни и стойностни. Нали знаете, че Калоян е гръцкото име Иван.

Тези които трябва да се събразите със бабите и традицията да ви разсмея малко. Майка ми се казва Денка, а свекърва ми Росица и баща ми един ден си пийнал още при първата ми бременост и ми вика, тате тия двете за да им запуш устата ако родиш едно момиче просто го кръщаваш РОДЕНКА  Joy hahaha. Ама  то все момчета и до ден днешен няма как да им запуша устите  hahaha.

Елена 11 ти ми даде надежда, че един ден и аз мога да бъда нормална свекърва и съотвено снаха ми да има такова отношение към мен  Heart Eyes. А за моята това е най-малкото което може да каже  Mr. Green

# 112
Здравейте и от мен, значи страшно весела тема сте подхванали. До сега чета и се смея сама, ако някой ме види от колегите ще реши, че не съм наред вече  hahaha
 Гледам са ви се паднали някакви ужасно устати свекърви - това е ужасно. Аз с моята нямам проблеми за сега, въпреки че живееме при нея, за сега се разбираме чудесно (което не беше така с предишната ми свекърва  Shocked ) Всяка вечер като се прибере от работа ме пита какво да готви, как да го направи, пък това обичам ли, пък онова ям ли... и т.н.
 А за имената и аз още не знам какво ще ми трябва. За мъжко име харесвам Георги - има си и имен ден, харесва ми как звучи... и още куп неща, обачеееее - бащата се казва така, затова Георги ще отпадне ( не ми допада идеята баща и син да са с едно и също име). Още не сме го обсъдили с татенцето, ноо харесва и името Валери, много ми харесва.
 А за момиченце сме говорили и той иска да е София (навил си е на пръста, че ще е момиче... а все още не се знае)  newsm62 айде да видиме дали ще е така. А пък аз харесвам името Герда  smile3521 пък да видим какво ще се ползва - мъжко или женско.
 А относно кръщаването на бебето на някоя баба или дядо аз съм твърдо против. Ами то все сърдити ще има... Ако бебето си има 2 баби и 2 дядовци, какво, аз трябва да имам 4 деца ли.. Добре, ама после ще има "ама чакай сега, защо на мен е кръстено 3-тото, а не 1-то бебе...?!?!?" не не не

Някой беше попитал за мъжко име с П - Сестра ми имаха същия проблем с "П", катосе чудеха как да ми кръстят племенника. , защото да не е на нито един от дядовците (Петко и Петър) - а и единия е починал) и решиха да бъде Преслав.. Не харесвах това име преди, но от както така се казва племенничето ( на 1.8г.) вече ми харесва името.. Simple Smile
 Исках още някакви неща да казвам, ама не помня какво беше... после ще се изкажа, като се сетя. Сега си тръгвам от работа и ще ви прегледам пак , като се прибера.
 За сега лека вечер от мен и не им се връзвайте толкова на свекитата...

newsm08

# 113
джен и ние сме михаил таткото го е кръстил преди много време аз нямам право на глас защото чакаме мъж ако беше момиченце аз давах името но сега......няма значение михаил е хубаво име и на мен ми харесва лошото е че никой няма да му казва по име пак на мен мишо не ми харесва но нямам избор Weary

# 114
Хей,пропуснах това с имената. Grinning При нас първо бебетата бяха 2 и имахме готови по две мъжки и женски имена,но едното бебче го изгубихме. И от Александър и Даниел и Дара и Ева, останаха  Александър и Дара. Винаги съм знаела,че ако имам син,той ще се казва Александър.А Дара просто ми харесва също много.Няма да се подновяват имена.Човечето ще си има име,избрано специално за него, а не щото някоя баба или дядо се казват така.У дома няма спор,имената които съм избрала се харесаха и на половинката.А от баби и дядовци никой не смее да пита,но пък не се и надяват,осведомени са,че няма да са техните имена. Laughing

# 115
Хайде да се включа и аз за имената.За мен условията при избора на имена е да има имен ден и на галено името да звучи добре.Затова и синът ни го кръстихме Антон (Тони).Сека пак съм подготвила имена и въпреки че доктора каза,че ще е момче аз имам готови и за двата пола.Нищо не се знае.
И все се сещам за баба ми,която казва,че името не прави ЧОВЕКА!

# 116
Здравейте,момичета Hug!Благодаря за милите думи и вниманието  bouquet!Фейт,честита ви принцеса-много се зарадвах Hug!Ади,много хубави имена сте избрали-аз от изброените от теб съм за Теодор(бих кръстила синът си така,но свекър ми почина наскоро и носи името Тодор и се въздържам,не заради суеверие,а заради църковния канон),а и не искам да е някого!Джен,Михаил е прекрасно име Hug!viara2010 ,аз се консултирах тук,освен с българските сайтове!
http://www.babynames.com/
http://www.behindthename.com/
,тъй като както споделихискам да звучи добре и в чужбина,да е "нормално" и в България,да има хубаво кратко име и не на последно място да става за презиме!Моят фаворит за мъжко име винаги е бил Боян,но тук звучи Божан и се отказахме!Бсе пак ние се съобразяваме с повече неща,просто защото не искаме да  обричаме на това,детето да се чувства "различно" от малко!По тази причина отпадна и Ангел(Анхел),а и Ачо не ми допадна!Дилемата при нас е между Даниел и Никола!Поля,ето няколко предложения-Елена,Елица,Елеонаора,Ева,Екатерина!Иначе за момичета имах доста варианти-Белослава,Ребека,Нора,Дарина,Ирен,Ивет,ПаолаСимона,Антоанета,Моника и т.н.  
 Мисля че всеки сам намира името за детето си,за моите близначки имената измислихме за три минути-те просто си изплуваха-Марта и Елена,като вариантът Юлия отхвърлихме именно заради "Хулия" докато бях в боницата след опрацията през март!Важното е да са ни живи и здрави дечицата и да си носят със здраве имената! Praynig Peace
Калоянис Hug,честита да ви е количката и да я ползвате със здраве! Peace(нещо не мога да маркирам името ти,незнам какво стана Sad)
 Момичета,относно грамчетата на бебетата-замерванията са приблизителни, не се трвожете Peace!Ще дойде момент,в който преди термините ще  се чудим как ще излизат бебетата !А и глеайки раменцата и главата на моят съпруг започва да ме втриса от това ,което ме чака! #Crazy Mr. Green

п.с.За всички,които се надяват бебето да си доиде с името-справка на всички именни дни през Юли,както и края на Юни и началото на Август разбира се Peace
http://www.imenata.com/group_names_9.html

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 17:51 от elisalou

# 117
  • София
Здравейте, милички    food010 Аз вчера нещо, не можах да се добера до компютъра...Чистихме, готвихме с мъжо, после по магазините.....и накрая като седнах пред ТВ-то беше вече 11ч вечерта  ooooh! и нямах сили за нищо вече  Tired Днес мъжо е на работа- та викам малко да си почина  Mr. Green
Иначе аз съм добре  Heart Eyes Обажда се бебката от време на време...рядко, но факт е че ме подритва от време на време  newsm32  Wink Чакам си с нетърпение втората ФМ във вторник  Heart Eyes
Време тук е идеално +3 градуса   Nature Sunny След малко може да отскочим до комшийката да я видим какви ги върши  smile3502

Вчера приключихме с документите и поканите за родата, пратихме им ги по мейловете и сега чакаме дати за интервюто...Дано всичко мине нормално и да им дадат визи за повече време, че миналия път им дадоха едногодишни и сега пак се разправяме с пари, док и посолства, аман  ooooh!
Аз имам една питанка- вчера правихме крем карамел с половинката...Само за инфо- той е доста по добър от мен в кухнята   chef та...стана супер вкусен, но...не стана напълно гладък както си трябва да е   newsm78 Някой да има идея къде е тънкостта   Thinking

Продължавам в следващия пост, че иначе пак ще опъна чаршафа, ако продължа в този  Mr. Green

# 118
  • София
И аз да вметна, майка ми като я кръщавали двете баби Мария и Елена са се били за името, та накрая за да има мир са кръстили майка ми Магдалена  Grinning

petya_ доколкото знам крем карамелът се пече на 100 градуса на водна баня. Мехурчетата в него може да са от завиране на крема.

# 119
Пете както вече Маргаритка ти е  написала, гладкостта на крем карамела зависи от печенето. Водата не трябва да завира  Peace

Общи условия

Активация на акаунт