Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 901
  • 710
  •   1
Отговори
# 90
Първият ми син е Петър - много силно име и е преводно на всички езици, държа да има светия и да има имен ден според православното християнство, вторият живот и здраве ще се казва Михаил- пак е много силно име и е преводно на повечето езици. Не се събразяваме с баби и дядовци, макар че аз нямам нищо против, но просто при нас са едни саги и децата са с 4 баби и 4 дядовци Mr. Green

И двете имена сме избрали след определена символика или някаква случка която е преобърнала живота ни  Hug

# 91
viara2010, не можах да те разбера  newsm78
Дали не се сещаш име с П или ....
и да кажа ееее, това ще е  Tired
newsm78

# 92
  • Варна
Имам въпросче към  Кратунка, как успя да се уредиш при този прословут Балев, аз така и не успях и накрая се отказах.

Bo4inka, за съжаление не мога много да ти помогна с инфо. защото при мен стана по лесния начин, просто колега на мъжа ми, който работи в клиниката, ми записа час. Хубаво е наистина да те види и доцента, мен лично ме въртя и сука около 30 минути - даде ми над 10 снимки и всичко му замери. Доколкото знам стандартно се ходи рано сутрин в петък - преди 8:00 ч. за записване на час за следващата седмица.

Кратунка, много ти благодаря за отговора! Изпратих брат ми 2 пъти (петъци) да виси пред Темелков, но все не успява да ме запише, а ходи  към 6 сутринта. Каза че е немислимо, имало много хора, а записвали 3-4 човека и толкова. Аз лично нали съм оптимистка, от 1 месец се пробвам по телефона, до 8 часа дава свободно, но никой не вдига, а от 8ч. нататък дава непрекъснато заето и така до към 9ч., след което ми казват че няма свободни часове и да опитам следващата седмица! Направо съм се отчаяла Cry Много ще съм ти благодарна ако успееш да помогнеш с час, наистина! Просто нямам абсолютно никакви връзки в медецинските среди Sad
А за изследването - аз именно за това не го направих, от страх! Но след като първото ти е нормално, значи не би следвало да се притесняваш! Хубава и лека бременност ти пожелавам!
Да се включа в темичката с имената  Wink Голям спор водя с мъжа ми, аз държа да кръстя детето Кристиян (на дядо му Христо Simple Smile ), а мъжа ми е твърдо за Християн. И така заради 1 единствена буквичка не можем да се разберем Rolling Eyes Моля помагайте, вие кое от двете имена одобрявате повече newsm78

# 93
  • там където ме зове сърцето!!!
Аз за момиче си бях решила да е Божидара /това беше желанието на щерката /, за момче се замислих защото баткото е Калоян и ми се искаше и бебето да е с царско име та се спрях на Самуил/ даден от Бога /.
Джен и аз много харесвам Михаил ,а и племенника ми се казва така.

# 94
Здравейте и от мен  Grinning ,гледам за имена си говорите...ами бебката вече е "кръстена" , аз харесвам българските имена и исках да има и имен ден,съответно и светия... още не сме го споделяли,но тя си има име  Heart Eyes . За свекървите колкото по-далече толкова по-добре  Mr. Green , Бочинка аз съм със скъсена шийка + серклаж и така наречения "постелен" режим... и се старая да лежа  Peace . После съм на консултация и след това ще пиша  Praynig

# 95
за момче се замислих защото баткото е Калоян и ми се искаше и бебето да е с царско име та се спрях на Самуил/ даден от Бога /.

За момче и аз тези съм си харесала Калоян,Самуил и ще добавя Йордан,а за мома идея нямам. Shocked
Та да се запиша и аз за юлско бебе...... Laughing

# 96
Ние се бяхме спрели на Михаил, но сега вече не знам...  Confused рано е още да занимавам моето момче...

# 97
Здравейте, момичета! Чета си ви аз и като видях на Ади питанката за именцата не мога да се въздържа да не пиша  Grinning Аз съм си харесала и за момче, и за момиче по принцип. Ако е момиче ще е Габриела, ако е момче, което май на там клони, но чакам потвърждение - Георги. И аз не обичам тази пуста традиция за съобразяване и подновяване имената на родителите , но понеже си знам, че родителите на мъжа ми са си по-консервативни и не искам да си създавам излишно негативни емоции за такива глупости според мен. Ако всички хора мислеха така... Та идеята е да подновим свекъра ми, но тъй като с Г си харесвам само името Георги излиза накрая, че живот и здраве, ако си имамме момченце ще се казва като баща си  Laughing , а не толкова като дядо си.
По принцип съм привърженик на хубавите български имена, но смятам, че всеки родител е в правото си да си кръщава децата си, както желае и затова всякакви коментари от типа на "О, как са могли да си кръстят така детето"  ми се струват крайно излишни. Но ние българите обичаме да даваме оценки и да правим коментари така че няма как да променим манталитета на целия народ  Laughing
Да са ни живи и здрави бебоците, а имената ще ги измислим със сигурност  Hug Поздрави от мен и хулав ден на всички!

# 98
Здравейте и от мен  Hug Пете, страхотна тема!!! Както винаги, да ти е кеф да се разхождаш напред-назад из нея! Поизчетох ви, отдавна не бях влизала, но днес се включвам с хубави вести.

Ели, Фейт, честите страхотни резултати! Ели, твоят момък е огромен, браво на вас!!!  smile3525 Явно добре се гледате! Много се радвам, хайде, все по-спокойна бъди  Hug

Фейт, честито ти момиченце!  newsm51 Много се радвам, че твоята беба е добре!!!  Hug
Моят мъж е със същите размери - 327 гр и с татко му останахме много доволни! Днес бяхме на преглед и всичко е наред. Много си отдъхнах, защото доки ми каза, че шийката ми е "много" дълга, аз се притеснявах, защото напоследък всеки ден си имах котракции, съвсем леки, но все пак  Praynig Малко съм учудена, защото ми каза да не пия винамини, защото не е нужно, а само фолиева киселина ...  newsm78 Малко ми е странно това. Преди пиех Прегнакер с Рибено масло и мисля пак да ги пия ... Всички от вас ли пият витамини?

Съни, честито ти розово тубмаче и на теб!

Калоянис, честита ти количка! Хайде, да се вози в нея най-прекрасното и здраво момиченце на лято!!!  1stroller

Ади, за имената: ние също обмисляхме Теодор, и двамата много харесваме това име, но също като вас, не искаме да го кръщаваме на никого, а пък си имаме Тодор в семейството и затова това име ни отпадна. За сега сме все още на Дамян, но не го наричаме по име, защото не сме още напълно убедени, още отлежават и Виктор и Калин ...

Ама какви са тия свекърви, дето си позволяват да ви говорят така!!!  #Shocked Джен, направо не можах да повярвам, че свекърва ти ти е казала, че си дебела! Това е абсурд, малко са ти всички проблеми, с които трябва да се бориш! Направо не мога да си представя на мен някой да ми каже такова нещо, при положение, че състоянието ми изглежда по-леко от твоето. Нямам думи, моята свекърва е просто прекрасна! Живеем в един град и се виждаме често, но тя е наистина много мила, деликатна и симпатична жена. Никога досега не ни се е бъркала за нещо, нито пък е била груба, напротив, само хубави неща мога да кажа за нея!

За дебелотата: снощи мъж ми каза, че съм като Дебела Котка  smile3531 то наистина аз само искам да лежа, да си хапвам и да се гушкам. Стана ми много мило, защото той го каза с цялата нежност на света и после допълни "Аз много обичам дебели и пухкави котки"    kiss
Някоя от вас беше писала, че е качила 4 кг и че до края така нямало да минава през вратата!  Joy Аз ям като невиждала напоследък, уж леки храни, ама няма, скоро ще ударя + 5-те кг, ама си казвам дали сега ще се тормозя с тази мисъл или после като ги свалям, по-добре само после   261uu

Какво друго ... вчера си купех едно талисманче за Топчо (така го наричаме нашия бебок), много странно, но ми дойде отвътре, а по принцип нямам склонност да купувам джунджурийки, и съм го закачила на бъдещото му легълце  newsm26

Добрее, ами така е, като не влизам често, после пиша чаршафи ...  Embarassed Хайде, милички, всички на топло днес, че навън е доста гадно ...

# 99
Привет и от мен   bouquet
Виждам че имена обсъждате, наистина е голям проблем понякога. Моят мъж държи и е непреклонен първото дете да е на майка му, чието име е Цветанка. Аз за съжаление не харесвам имена с буквата "Ц" и е голяма драма... за момиче постигнахме консенсус -  Цветиана, а за момче нямам идея и не ми харесва нито едно с тази буква, а в крайна сметка е много важно и аз да харесвам името на детето си. Понякога си мисля и гледам календара и се надявам да си се роди с името си (живот и здраве) , на някой празник  Praynig Резервен вариант са имена като Явор и Калин, дано надвия  Simple Smile

# 100
Какво друго ... вчера си купех едно талисманче за Топчо (така го наричаме нашия бебок), много странно, но ми дойде отвътре, а по принцип нямам склонност да купувам джунджурийки, и съм го закачила на бъдещото му легълце  newsm26

А пък ние Грахчо  Embarassed И затова все питам мъжа ми, за да го накарам да изберем име: "Ние на това бебе човешко име няма ли да му измислим?"  hahaha Вече толкова взех да свиквам с това, че .... да не взема да го изръся като ме питат в болницата след раждането  Joy

# 101
Ади, и аз съм по същия начин  Joy така свикнах с Топчо, че не знам как ще свикна с друго име...

Юлиана, в крайна сметка и Явор, и Калин празнуват на Цветница и все едно носи името и символиката на името на свекърва ти...

# 102
  • София
Ох и аз се тормозя с тези имена. Още от началото бях избрала женски варианти, ама сега като ми казаха, че може да е момче и зациклих. Иска ми се традиционно име, но проблема е че все се замислям как ще дойде на галено. Харесвам например Георги, ама хич не ми харесва Гошо и Жоро. И на мен ми харесва Калин като име, но не се сещам как е галеното на Калин - Калинчо  newsm78.

# 103
Маргаритка, и на мен никак не ми допада галеното на Георги - Гошо. Жоро малко повече го приемам, но да ти кажа аз лично например много обичам да се обръщам към мъжа ми с цялото му име Георги. Разбира се си мисля, че на едно малко създание няма да ми излиза от устата Георги,но предполагам, че тогава ще влязат в сила всякакви други умалителни от сорта на " слънчице" , "пиленце" и т.н  Laughing  Hug

# 104
viara2010 и ние бяхме пред дилема за име с П ,обаче най-накрая решихме да е на свекито с И,че по свестни имена има.Ноооо...нали Балев ни каза момиченце та решихме да е Ивет,обаче док от ЖК вижда момченце и сме в чуденка какво именце да е.Нищо мъжко не ми харесва нито с И нито с П.Голяма съм коза newsm78
Bo4inka аз съм за Кристиян  Peace Наистина ли брат ти ходи  в 6 часа и не може да запази час.Моето мъжле веднъж отиде в 6ч и беше 4ти поред,та е успял,но са записали около 25 човека,каква е тая работа по 3-4 човека да записват?????Сега даже в петък пак ще ходи и взех да се притеснявам да не би да не можем да се вредим....пууу че се ядосах ама  Close
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 14 нови отговора. Леле милички и да искам не мога да ви насмогна ShockedКато един спретнат кокошарник сме  Hug или малко по-благозвучно бебешарник hahaha

Общи условия

Активация на акаунт