Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 25 197
  • 710
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро на всички!!
Вече сте почерпили с кафе, аз освенд а почерпя с нещо за хапване ...но ще се въздържа, че на някой може да му се прияде...Тази сутрин усетих ниско долу остра болка, като убождане или прерязване. Веднага си взех дозата от 2 но-шпа и легнах. Хубаво, защото до другата седмица съм отпуск, ама после...Тези болки малко ме притесняват, но чета из книгите, че било нормално и произтичат от разпъване на връзките и матката....
Моето бебе е много пасивно. Все още не съм го усетила. Нито юмруци, нито ритници, нито пърхане..Нищо. Надявам се скоро да ме подритне, че иначе отивам на доктор.
Хубав и позитивен ден, момичета!!!!  bouquet

# 226
Добро утро мамчета  Hug

Ние с моето синче още сме по-пижами в леглото и се наслаждаваме на времето само двамата  Heart Eyes

Ето ви една негова снимка от професионална фотосесия която нпарвихме в събота

Хубав и слънчев ден мамчета   bouquet

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 11:02 от jen

# 227
Привет мамчета и додбро утре на сънливките, като мен Simple Smile

Това е за всички, които като мен не пият кафенце, а са на мляко с какао Wink

Благодаря ви за отговорите по моите въпроси! Simple Smile

Ох, днес съм по-добре! Вчера цял ден ме беше стегнал корема и уж пих но шпа ама без успех! За късмет днес съм по-добре. Притеснвам се, че може да ъм настинала, вечра ме караха да чакам отвун на студа 20 мин, пред паспортанта слжба опашката и даже бяха заключили вратата!!!! Ужас и безобразие!

Както и да е, днес пак ще ходя и ако пак трябва да чакам отвън на студа, ще им дръпна един скандал!

Иначе ще залягам днес над ученето, че нали споделих за изпита, макар, че ми се ще да се настройвам , за приятното изживяване през уикенда на бебешкото РД в Козлодуй Simple Smile

Да ви питам вие започнахте ли да си разтърквате нежно гърдите и зърната в банята, че да ви загрубеят? И как сте процедирали( тези с второ дете) първия път? Защото чета и чувам различни мнения, дали трябвало да се прави изобщо??? Simple Smile

Ми това е за сега Simple Smile давам ви малко храна за коментиране пък аз си довършвам закуската и почвам с писанията Wink
Цунки на всички , особенно на болничките с  Peace, че ще оздравеят скоро !!!  Hug Hug Hug

JEN писали сме заедно Simple Smile нещо не мога да видя снимките? А и много ми се ще да видя, тази товя прекрасна къщичка? Къде си показала снимки?

# 228
Франсето снимките са във Фейсбук, там можеш да ги видиш  Hug

Снимката ще пробвам да поста направо в съобщениято

За гърдите не съм правила нищо първият път, не съм имала проблеми, нито разранени зърна, имах лек дискомфорти мажех с Ланисол. Сега също не мисля да правя нищо, освен това мамите които имат контракции не трябва да гоправят тъй като това засилва контракциите  Peace

# 229
Здравейте мили мами. Ние вчера бяхме спешно на фетална (независимо че е малко рано, но след 3 седмици пак ще ходим за редовната)и за щастие всичко си ни е наред. Измериха ни необходимите показатели, та даже и грамчета каза доктора - 196гр и от предположението за мома си станхме един голям, здрав мъж(уж 100%). Може да ми слагате син щъркел, пък ако е станал грешка ще се поправяме после  Laughing.
Мернах, че свекитата сте обсъждали - аз да чукам на дърво имам златна свекърва. Е малко изпада в ненужни подробности и обяснения като говори за нещо, но.....няма идеални хора. Много тактична, много разбрана, много грижовна - абе като дъщеря си ме приема. Не живеем заедно, но сме си в един град и си се виждаме сравнително често. Аз съм и гордостта-поне тя така казва, много ми се радваше как учех и работех и не мрънках(не че е голямо псотижение, но за нея явно е) и навсякъде ме хвали. А сега като казах, че ще записвам втора магистратура още повече се вълнува.
Тази помощ за майките студентки редовно обучение се получава независимо от това дали имате трудов стаж или не. Изискването е само да сте редовна форма на обучение и да не сте докторант и по последна промяна детето да не е навършило 6 месеца, макар че към момента има и случаи в които детето е по голямо. Принципно в закона е записано до 1 годишна възраст, след това до 6 месечна и поради това социалните тълкуват всеки според разбиранията си. Та затова се реших и аз на втора магистратура сега.Бях решила да е след няколко години, но ще гледам да се възползвам от помощта, хем за бебо,хем за мен. Но твърдо смятам да я завърша, а не да е фиктивно студентсване.
Това е засега от мен. Захващам се да поработвам и ви желая хубав ден.

# 230
Здравейте момичета!
Аз днес съм доста притеснена, снощи получих розово течение, отидах до АГО в
Перник, където един доста млад лекар ми каза, че плацентата ми е доста ниско.
Сутринта ходих до АГ, която ми води женската консултация, според нея всичко
си е наред.И сега се чудя на кого да вярвам, следобяд ще ходя и при частният
АГ, когото посещавам и се надявам снощният лекар да е сбъркал.
Миналата седмица бях на ФМ във Фемина, където ми казаха, че нямам никакви проблеми?!Мислите ли, че там биха пропуснали да видят нещо толкова важно?

# 231
Раккаус, дано да е хранително натравяне...Наистина ,като няма други болни..дано да не е нещо заразно! Стискам палци да е така!

Wombat , в какви филми се вкарваш?Сподели ,може би някоя от нас е на същата вълна...
На мен пак ми изчезна писанието, така се ядосах че... ще се опитам да възстановя написаното ,но има вероятност да пропусна някого. Embarassed
Джен, с какво са те ядосали колегите? Я им тегли една майна и не се връзвай!(лесно е да се каже, но е трудно да се направи Embarassed) Синчето ти си е цял тийнеджър, браво, много хубава снимка.Искам и аз да си заплюя една стая във вашата къща , не съм я видяла , но мнооо я фалят.  bouquet
Ккристи- ей това сме ние- елементарен въпрос и пак има поне 3 мнения...Чувала съм ,че във Фемина са сериозни, не вярвам ,че ще пропуснат такъв проблем...освен ако плацентата не е "паднала" веднага след посещението ти във Фемина..
Хепи Пърсън- защо "спешно" сте били на ФМ?Да не си имала някакъв проблем?Много ме кефи ученолюбив човек като теб...Аз съм много мързелива, ей не мога да седна да чета и то нещо , което ми е интересно! Като почна и ми е по-лесно, а от 5 март съм в сесия...
Франсето- не знам на каква почва все още вирее тази тъпотия за загрубяване на зърната...поне преди 7 години като бременеех с Дани вече знаех, че това е излишно да се прави..природата си знае работата и няма нужда да се намесваме излишно. А за настинката заради висенето на студа.- то е защото си слабичка и хората не са разбрали , че чакаш бебе, виж, аз ако се настаня с моя шкембак...веднага ще ме поканят вътре  Joy в този ред на мисли
 Smiling, радвам се ,че не само аз съм с корем като в 7-я месец... Joy
Мацки, видях ви в Снимкабг, много сте готини и децата също!Качих 2-3 снимки от лятото, а тези дни смятам да кача от динозавърските..ние само там ли качваме или и във фейса?
Отивам да видя кумицата ми,ч е е подивяла покрай двегодишного си момиченце

# 232
  • Варна
Здравейте Майчета на Юлчета bouquet Много бързо пишете, не мога да ви изчета, но пък каква ми е работата  Laughing Rakkaus, предполагам че болестта на колежката ти е вирус! От вчера вкъщи почти всички се изпонатръшкаха, със същите симптоми - температура, диария и повръщане. Джипито каза че имало такъв нов вирус и мнооого да се пазя Sad Та сега съм се затворила в спалнята и от там не мърдам, а когато се наложи да изляза за малко, надявам маска. Много ме е страх да не го лепна, че преди месец боледувах и много ще ми стане! Пазете се всички!

# 233
Здравейте момичета!Току-що се връщам от консултация и седнах да се похваля.С бебчо сме добре,малко е поседнал засега.Доки каза 95%  stork-boy  newsm44 пък да видим накрая.На таткото усмивката стигна до ушите като му казах.
Това е от мен хубав и спокоен ден! Hug

# 234
Бочинка, какъв е този вирус? Нищо не съм чула за него?Възможно ли да е от топлото време отпреди няколко дин? Дай по-подробно, моля те...

# 235
Привет мили мами   bouquet
И аз се вписах в албума Simple Smile , всички сте много красиви   bouquet
kKristi дано всичко да е наред при теб, както Юлка е писала и аз съм чувала че във Фемина има добри специалисти, пък и не вярвам да не забележат ако има проблем.
кармела поздрави за щъркелчето Simple Smile
Хубав ден   bouquet

# 236
 Здравейте,мацки! wavey
Писах,писах и накрая изчезна всичко #Cussing out.Та сега в кратце-исках да честитя на всички ,навестени от ятото щтъркели ,коети кръжи на родноте земи и ръси розови и сини гащи newsm51 smile3525!
Джен,Юлка-напълно подкрепям становището ви относно подготовката на гърдите!Джен,много чаровен палавнаика,как е той след контузията?Юлка,все се ланя да питем какво се случи с хладилника,че може да съм пропуснала развитието май! Hug
Миленка,за теб и Бела много силна прегръдка Hug!Раккаус,дано е само хранително натравяне! Praynig
На болничките-бързо оздравяване и пазете себе си и бебоците! Peace
Смилинг и моят корем е така и много му се радвам! preggo
Рита,радвам се че сте добре и успех с холандския,знам че ще успееш Peace!За иследването за гест.диабет-
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_1386_0.html
Петя,дано са неразположения,които скоро да отминат,мила! Hug
Ади,мерси за кафето,днес си позволих едно ,макар и безкофеиново!Дари,Фейт -как сте, момичета?
 Исках да пиша още доста неща,но по-късно ще се вкюча отново!Приятен ден ,коремчета!  bouquet

# 237
  • Варна/Сливен
Здравейте,мамчета и кандидат майчета  Laughing !
Доста теми сте обсъдили чета ви редовно,но понякога като имам болки не ми е много до писане.Относно свекитата нзм направо какво да кажа не че съм видяла нещо лошо от моята ама...не ми е любимка тъй като съм на режим легло(диван)  и пак легло се налага някой да ме обслужва  бях изпаднала няма ви казвам в каква паника когато наближи мама да си заминава за Англия  то беше едно тръшкане и рев  Cry,но накрая я склоних да остане  smile3521,при самата мисъл,че ще дойде да ме гледа свекърва ми се поболях още повече.
Относно майчинството аз имам стаж една година след това на борсата няколко месеца и сега отново се водя на работа от ноември месец,та въпросчето ми е дали ще мога да взимам майчински веднага като родя или трябва да изчакам  newsm78 ?
За имената аз харесвам по нестандартни имена бях си намислила за момиче Рейна ама сега за мъжко съм малко по затруднена от типично българските имена харесвам Белослава,Крум все такива царствени.Бе според мен детето си идва с името колко мои приятелки до полследно говореха за едно име и после в болницата решаваха друго  smile3521.Важно е да родим живи и здрави бебенца имената ще си дойдат.
Моя доки цяла седмица го нямашв беше в отпуска и с нетърпение очаквам да дойде другата седмица та да отида да ме види на ехографа.Трябва да давам и кръв да пращам в Плевен за изследванията на NK клетките дано този път да са наред  newsm17 ,че ми писна от системи  no.Ми от мене толкова малее колко много съм изписала цяла поема ама ще ме извинявате  newsm51 . на всички коита са болни им пожелавам по скорошно оздравяване,а на тези които им се налага да лежат като мен горе главите каузата е по-важна  smile3503.
Желая ви един спорен и красив ден макар и мрачното време на вън   love001 . Пазете се  Hug

# 238
Jеn, страхотно момче си имаш!

S_m, щом имаш една година стаж когато и да е (трябва да е пълен - на 8 часа), веднага ще вземаш обезщетенията още за бременност и раждане, не само като родиш. Самата сума ще зависи от осигурителния ти доход за предходните 18 месеца. За времето , което си се водила на борсата или не си се водила никъде, за база ще ти вземат  минималната работна заплата. Та при теб ефекта ще е само че ще ти падне сумата, но ще си имаш право на всички обезщетения. Това в случай че продължиш да се водиш до края в сегашната фирма.

За подготовката на гърдите - аз предния път се опитвах да ги разтърквам с тривка, но ми беше толкова неприятно и дори болезнено, че да съм го правила 4-5 пъти и се отказах. Кърмих докато детето стана на година и половина и нямах никакви проблеми. Просто е много важна хигиената и поддържането на гърдите през време на самото кърмене и бельото, което се носи. Аз ползвах и от тези специалните подплънки , които попиват течността при протичането на гърдите , които много ми помагаха срещу триенето. Може би зависи и от самото бебе.

# 239
Привет Wink
jen къде във фесйсбука са снимките ти? как да те намеря, че предния линкне се отваряше?
Юлка, да ти кажа и даме бяха видели с корем, нямше как да ме пуснат, защото ключа беше в един полицай който го нямаше там ами дойде след сумаси време #2gunfire!!! На всичкото отгоре, след малко пак отивам, амъжа ми каза, че ндес като минал сутринта пак имало опащка д амръзна отвън!!! #Cussing out

За гърдите си взех една дантелена гъбка, нежно да се пробвам,т ама хич не ми се ще..... Blush

а имам да споделя и нещо важно, но все забравям. Бях писала във групата във ФБ, че имам сега час на 23 за ФМ при един лекар, но преди тов аси бях записала за 11 март при д-р Снежинка Томова, която била единот най-големите специалисти. АЗ най-вероятно няма да ида, защото ще получа необходимото ми инфо на 23 при Сигридов и часа ми остава празен за 11 при Томова. Някой ми предложи да го споделя тук, защото друг може да се възползва от моя час и без това толкова трудно се записва час при нея!!та който желае, давам свободен час за ФМ пр д-р Томова за 11 март!!!

Това е от мен за сега, сстискайте палци да е мръзна много днес  на опашката!!!   Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт