Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 25 198
  • 710
  •   1
Отговори
# 240
Да споделя...
Онзи ден следобяд вземам детето си от градината и видях, че има няколко пъпчици на дупето. Приличат на пъпчици от претопляне. След около час някъде го гледам взе да се чеше. Като погледнах, ужас! Все едно комари са го яли. Целия зачервен подут...И като тръгнаха едни червени петна надолу по краката. Аз веднага си помислих или алергия към нещо или някое вирусно заболяване с обрив. Покашляше леко, иначе нищо друго. Дадох му противоалергично лекарство, намазах краката с противоалергичен крем и зачаках до сутринта. Вчера сутринта, о, ужас! Освен на краката с петна по ръцете, лицето и врата. Взех да се съмнявам да не е Erythema infectiosum, която се причинява от parvovirus B19 и е много опасна за бременни, които не са боледували. Веднага газ към болницата. Там децата с обриви ги вкарват в изолатор. Слава богу бяхме само ние! Дойде една лекарка, гледа , чуди се. На такова приличало, ама можело и да не е, можело и да е алергична реакция, да сме чакали... Отиде да ми носи рецепта за противоалергичен сироп и се върна с някакъв лекар, който е по-висшестоящ от нея. Той погледна Даниел и каза да вземат кръв и да го изследват за разни вируси, които причиняват обрив. Резултатър ще е готов във вторник, най-късно в сряда. Тук трябва да вмъкна, че детето ми на 3,5 годинки се държа супер смело като му вземаха кръв. Не се дърпа, не рева, а като го боднаха се усмихна и каза"не ме боли". Аз не можах да повярвам, като се има предвид, че прави страшни сцени при прегледи. Отделно аз вчера бях с 38 температура, болки в ставите, кръста и мускулите и вече съвсем се ошашавих, че май си имаме работа с parvovirus B19. Докато мине прегледа наближи обяд и аз реших да не се врем и в поликлиниката за възрастни и да чакаме поне още час сред куп болни и заразни хора и потеглихме към къщи. В къщи ме обхвана страшна паника и се зарових в разни медицински списания да чета какво става с бременни, заразени с този вирус. Изправи ми се косата и звъннах на гинеколожката да питам какво да правя. Каза ми, че нищо не мога да направя. Или да чакам да излязат резултатите от изследването на сина ми или да ходя аз да се изследвам за да съм наясно, дали съм боледувала вече от това ( създава се имунитет и ако съм боледувала няма опасност).  Аз се зарових после къде мога да се тествам въобще, защото тук за да се добере човек до  специализирана поликлиника е равнозначно на геройство и докато получиш термин, може да си умрял вече. Открих института по вирусология към мед. университет в интернет и видях, че там вземат кръв за изследвания. Беше вече 14 часа като се обадих. Казаха ми, че вземат кръв от 14 до 15 и от 17 до 18 (което е много необичайно, защото тук след 11.30 нямаш шанс да свършиш никаква работа). Метнах веднага малкия на колата и газ през половиния град. Стигнахме в 14.50. Слава богу нямаше никой да чака. И минах за 5 минути. Резултатът ще го науча днес след половин, час, но се успокоих, защото на синът ми петната изчезнаха и вероятно е била алергия. При инфекция с parvovirus B19 петната стоели със седмици.
Това е филмът. За капак и на отиване и на връщане синът ми оповръща колата. Предполагам и аз съм допринесла с карането си за това.

# 241
Здравейте! Да ви се похваля -- днес ми мина последният изпит. Взех общо 8 изпита този семестър, всички с отл. 6.  Tada
От понеделник започва втория семестър и пак на занятия. Хубавото е, че тъй като вече имам едно дете, съм освободена от половината от часовете.
Относно майчинството -- ние сме решили да прехвърля правото на майчинство на мъжа ми и той да го получава, тъй като него го осигуряват на по-висока заплата. Нямам идея как точно ще стане това, но като дойде времето, ще му мислим.

# 242
Боже, какви са тия премеждия , тия филми, в който сме попаднали newsm78.  Надявам се скоро при всяка от нас нещата да се подобрят и да се наслаждаваме на бремостта си. Аз пък влязох да ви се оплача и аз, явно е дан за оплакване днес. Та ще ви кажа, че преди да забременея съм имала диабет тип2 от пълнотата и съм била 4г на сиофор. Обаче докторката ми каза като разбера да спра да го пия и аз спрях веднага. Миналия мецес си правих профил /това е трикратно мерена на захарта/ и резултатите бяха много добри. Днес сутринта ходих и резултата ми е 6,53, което е много. докторката казала на майка ми /тя е мед сестра и тя ми взе р-та/ да се ограничавам от сладкиши, а аз въобще не ям. И сега какво да правя, толбкова ми е притеснено да не навредя нещо на бебцето.
Джен, много голямо момче имаш и мойта принцеса ще прави 7г др месец, но не изглежда толкова голяма.
Ох, искам само на всики болни да пожелая много бързо да се възтановите и дечицата ви и те. Не мога да ви изброя поименно, но ви  Hug всички.
Отивам пак да ровя в нета и да чета.

# 243
  • Варна
fat.wombat, боже какви са тези премеждия  ooooh! Представям си колко си се измъчила  Confused Стискам палци да не се окаже нещо сериозно. Сподели какви са резултатите ти като излезнат.

Butterfly днес май беше на ФМ. Стискам палци да се разпише с добри новини

# 244
И моите дечица живот и здраве ще имат точно седем години разлика ( дори и за двете бременности термина ми е все 17.07 ). Аз се притеснявам, че разликата е доста голяма и няма да имат много общо децата, ама така е, като отлагахме до сега. Според мъжа ми пък разликата е даже перфектна и за нас ще е много по-лесно, защото големия вече е самостоятелно човече.

Soon a mother of two  - можете да прехвърлите майчинството на таткото след навършване на 6 месеца на детето до остатъка от 410 дни. После майчинството (след 410-те дни) е една и съща сума и ще е по-добре да я вземаш пак ти, щом таткото е с по-висока заплата. За да стане прехвърлянето обаче, и ти трябва да си на работа - т.е. да имаш право на отпуск по чл.163 от КТ.

# 245
Е, на сега стана вече вълнуващо! Cry Току що се обадих за резултатите....не съм боледувала преди, нямам антитела, а имам свежа инфекция с висока концентрация на вируса...
Помолете се с мен плодът да не се зарази. Иначе освен ежеседмични контроли с ултразвук друго не може да се направи в момента. Дано не се стигне до усложнения!

# 246
  • Варна
Моля се и стискам палци  Praynig

# 247
fat.wombat и аз съм с теб и стискам палци.

# 248
# 249
fat.wombat  къде го пипнахте това. Стискам палци, дано всичко да е наред.

Юлка ЖК нещо се притесни и ме изпрати (няма да си говорим лоши работи), но аз съм позитивно настроена и не се дадох, нищо страшно няма, даже напротив - мъжа е повече от перфектен, пу пу.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 16:02 от Happy_Person

# 250
  • Варна
fat.wombat, всички сме с Вас и дано се оправят нещата по-бързо  Hug

Аз да се похваля, че излязоха първите резултати от амниоцентезата и слава Богу вскичко си е ОК Party Остават късните резултати, но и за тях, както и за тези съм положително настроена.
А дам... според ДНК тестовете ще си имаме едно XY бебоче  stork-boy
Таткото няма да Ви казвам, как неможе да си намери място от радост  Joy

# 251
fat.wombat  дано всичко да е наред  Praynig

# 252
fat.wombat  всички сме с теб и стискаме палци да няма никакви проблеми с мънъчето!!!! Ти само не се притеснявай, за да не го тормозиш!!!  Praynig Praynig Praynig Hug !!!!

# 253
 wavey

fat.wombat Дано бебчо е добре  newsm17 Такива премеждия... Weary smile3505

polq30 дано ти се нормализира захарта и всичко да бъде наред и при теб с бебето. На мен ми правиха изследване за захарта в началото и всичко беше наред. Аз също не съм по сладкото, откато съм бременна. Преди обичах да си похапвам шоколад, сладолед и други разни вафли и буклуци, но сега не мога и да ги погледна. А ако нещо е много сладко, направо ме втриса. Наблягам главно на кисело и солено.

Джен, голям сладур е малкия, а и снимката е станала много хубава и е така слънчева newsm10

soon a mother of two страхотни новини, и само 6, Бараво! Ти се си невероятна   bouquet

Раззгледах и албума, че откато бях качила снимка не съм влизала. Много сте готини, а и хлапетата ви са големи сладурковци  Hug

Да се оплача и аз, че тези дни такова притеснение ме е налегнало. Мъжа ми е без работа от миналата година, от време на врем намира по нещо, но не може да си намери постоянна. И вече едва смогваме и онзи ден тези от енергото ни сюрпризираха е една огромна сметка за ток, направо ни се изправиха косите  smile3511

Изчезвам, че дойдоха да ни оправят нета. После пак ще пиша  wavey

# 254
О боже fat.wombat моля се всичко да е наред с бебето, ти какво ли не преживя вече  Cry. Не съм запозната с това заобляване, но то това което порчетох в нета нещата са доста сериозни и все пак е важно да занеш каква е вероятността да се зарази и бебо и т.н. Прочела си сигурно, имаш голяма вероятност за добър изход без усложнения за теб и бебето. Praynig

Поли това с диабета не е шега работа  Naughty. Странно, че при условие, че си имала терапия през бременноста са ти направили само едно изследване до сега и нищо повече. Ето ти един полезен линк http://www.biberonbg.com/info/diabet.htm.Но все пак е добре според мен да се консултираш със специалист - знам, че д-р Катя Тодорова в МА е специалст занимаваш се с такива проблеми  Peace

Общи условия

Активация на акаунт