Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 25 198
  • 710
  •   1
Отговори
# 255
FAT.WOMBAT   Praynig Praynig Praynig  миличка изпращам ти цялата си положителна енергия  Hug Hug Hug , как ще те лекуват? Дано и малкия да се оправи бързо  Praynig много е гадно  #Cussing out ...

# 256
  • София
Здравейте, момичета. Благодаря ви за подкрепата и стиснатите палчета. Диагнозата на колежката е чревна инфекция с неизяснен произход; пробите й за салмонела, дизентерия и вируси са били отрицателни. Говорих с доки - тя каза, че щом нямам симптоми все още, най-вероятно не става дума за заразно заболяване, а за нещо, което може да се хване само от консумация на заразена/развалена храна - иначе чревните инфекции били с много кратък инкубационен период и ако съм заразена, досега трябва да имам симптоми. Колегите, които са прекарали доста повече време с нея, отколкото аз и са я водили по доктори, когато тя беше най-зле, също са си здрави и нямат никакви симптоми. Поуспокоих се малко, но все пак в понеделник съм на изследвания.

fat.wombat, силно се надявам и се моля всичко да е наред с бебето и да се размине без последствия за него  Praynig

polq30 , дано и с теб и твоето бебе всичко е наред  Praynig

tigyrcho , честито момченце! Честито и на всички, които са научили пола.

# 257
fat.wombat, силно се надявам и се моля всичко да е наред с бебето,и да няма някакви последици след това. Praynig Praynig Hug Hug
polq30 дано ти се нормализира захарта и всичко да бъде наред и при теб и бебето.  Praynig Hug
tigyrcho честито момченце Hug
Rakkaus,радвам се че не е нещо сериозно. Hug,Янинка,а на теб честита ти мома Hug
Пзете се момичета че идва пак някакъв страшен вирус,дано никой не се разболява.
Желая ви хубав и спокоен уикенд. Hug Hug

# 258
fat.wombat,мила стискам ви палци и се моля при вас нещата да се оправят по възможно най-благоприятният начин  newsm17 newsm17 newsm17!Аз също не съм запозната,но погледнах тук там и както Джен ти е казала-не се отчайвай и не губи вяра и надежда!Пращам ти силна прегръдка spoko!

soon a mother of two,Честито smile3501 за взетите изпити и успех понататък! newsm10
 Поля Hug,Джен ти дала много полезено инфо и съвет,които аз подкрепям!Просто ще трябва да спазваш режим ,мила и всичко ще е наред Peace!Имам приятелка,живееща в Мадрид,която роди близнаци миналата година и и откриха гест.диабет-беше на хапчета,после мина на инсулин и роди прекрасни момиче и момче!И тя и децата са добре след раждането и нямат повишена захар,но наистина най-добре се консултирай със специалист! Peace
  Rakkaus,браво за добрите новини,ще чакаме да донесеш добри новини в понеделник! Praynig

# 259
  • Варна/Сливен
smiling благодаря ти мила за отговора   bouquet  бях се притеснила,но твоя отговор ме успокои  Grinning
fat.wombat силно се надявам при теб нещата да се наредят  newsm17 newsm17 и всичко да е наред  Hug
момичета относно подготовката на гърдите аз още нищо не съм правила кога трябва да почна  Thinking? И някъде в по-старите постове прочетох,че ако имаш контракций не трябва да се подготвят гърдите аз съм с контракций  и нзм трябва ли не трябва ли  newsm78,а гърдите ми станаха едни огромнии  #Shocked направо ужас качила съм от началото до сега почти 7 кг  #Crazy    Embarassed уж нищо не ям ограничавам се пък...ама от това лежане по цял ден няма как да е друго яче.
Действате ми много успокоително като ви чета....  lovekiss
 Hug и се пазете

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 16:48 от s_m

# 260
Здравейте мили мами, аз отново се изгубих, но със появата на слънцето и днес не ми е тежко на стомаха (не съм преяла, което правя често напоследък) се появих отново на линия... и колко имам да чета!!!  #Crazy
Относно свекървите - моята е злато и е страхотна, винаги гледа с какво да помогне, чак ми става неудобно.Сега като лежа у дома искат с мъжа ми тя да дойде да ми помага, но за сега не съм чак толкова зле, а и съм свикнала да се оправям сама, а и не обичам да експлоатирам хората. Сигурна съм като родя тя ще е неотлъчно до мене.
По принцип винаги съм се разбирала с мамчетата.  Mr. Green Само при първия ми брак имах лек проблем със свекито, ама той идваше от свекра, а свекито беше безгласна буква, така че реално воювах със свекъра. Simple Smile Големият проблем възникна, когато свекървата си счупи ръката и аз реших да им помогна (така или иначе не работих, а и нямах проблем, а  бях млада и глупава). В крайна сметка бях се превърнала в слугиня, а мъжа ми не пожела да се бърка и каза, че не ги оценявам. каквото и да правих - свекъра все беше недоволен. накрая им теглих една м... на цялото семейство и бившия и зарязах милионите и им казах да си гледат работата. Simple Smile
Аз започнах да избирам имена - правя файл с имена на момчета и момичета и трябва да ги сведа до 2+2.  Laughing

Мале, май юли ще е мъжки месец... Аз имам предчуствие за две момчета... да видим дали на 21 ще ми кажат нещо или ще чакам още.Simple Smile Честито на видялите пола!   bouquet

naiema да ти оздравява принцесата бързо!  Hug

Юлка хубава свекърва си имаш, мили както мене. Simple Smile)) За лаптопа и аз понякога го слагам в скута си, но избягвам да е на корема, че топли и ме притиска, а от друга страна подлагам нещо, за да се проветрява и да не изгори.

mrav4ica ето ще една мама на моята възраст! Ура!  Hug

Пете дано скоро си в кондиция и отново да те видим.  Hug Ама при нас все не се знае кой вятър ще ни завее. Wink

Rakkaus всичко ще бъде наред, не се притеснявай! Hug

waw,  Джен, сина ти е истински модел. Simple Smile
Не се ядосвай за работата, аз вече го преживях този период (нищо, че днес пак ходих до офиса да помагам и после се чдосах на себе си, че ме стегна корема). И мене ме бяха ядосали, както ме обвиниха, че нещо не съм свършила, след като вече бях от месец в болничен! А от къщ ми отказаха да работя... Понякога се оказва, че все пак че има незаменими хора, ама го осъзнават като се загубим за по-дълго.  Flutter

kKristi, мила не се притеснявай всичко ще е наред. Полежи си, поискай още едно мнение и не се вкарвай във филми.  Hug

s_m стискам палци за болната тема с НК клетките.  Peace Бях писала преди някои коментари за тях и воюването с тях. И на мене не ми допада да ми блокират имунната система в това вирусно време.

fat.wombat ама, че история ти се е случила. Стискам палци и двамцата да сте ок. Всяка от нас на твое място би откачил така.  Hug

polq30 след 4 години сиофор трябва да знаеш и за продуктите, които да избягваш. Баща ми е от години на сиофор и спазва много стриктно диета. Но има и друго при нас с бремеността се променят хормоните... така че си ни остава спазване на хранителната диета. Дано следващия път показатилете са в норма.  Hug Може и от стрес да ти се дига захарта - при мене е така (аз кръвно не дигам, а захарта подскача).

ОК, мили дами свършвам чершафа, че вероятно ви е писнало да ме четете.  Hug

# 261
Здравейте, дами!
Много сте изписали и то на най-различни теми   bouquet
sirmanacheva радвам се, че вече си добре, абсолютен пример си за позитивизъм, браво!
Кратунка и възмущенията с осигуровките - няма такава държава, съгласна съм с теб. В медиите писаха за "мафията на майките", та дори една моя позната беше глобена, тъй като се осигурявала последните няколко месеца на максималната заплата...нямам думи. Нека двигнат пенсионната възраст на 80 години, детските надбавки да ги махнат и ако искат 50% да е от заплатата здравната вноска, пак няма нищо да оправят, както и да е.
franseto, мила, за търкането и загрубяването на зърната - говорих с моя доктор и той ми каза, че това придизвиква контракции  #Crazy едно време жените се обличали с ръчно тъкани дрехи от груби материи и при тях това "търкане" се е получавало естествено през целия им живот. На мен ми препоръча да се мажа с крем, аз си купих на Avent и съм много доволна, може да се замести и с Дефламол, който е на доста по-ниска цена. А за часа при доц.Томова - аз бих искала да отида, ако не си го дала вече. Можеш ли да ми пишеш на личен? Благодаря ти!
Усмихнат ден от мен  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 262
Привет на всички   bouquet

fat.wombat, стискам палци всичко да е ОК при вас!!! Praynig Praynig Praynig

Да се отчета и аз след днешния преглед Flutter
Прегледа мина много добре, много съм доволна, всичко му видяхме на бебето - гръбнак, ребра, карачета, ръчички - много шаваше, доктора все казваше: "Е, много шава това бебе! Много шава!"  Ама и то наистина не се спря   Каза, че си отговаря точно на седмицата, в която съм (19 г.с.), всички мерки са точни и идеални - живо и здраво е бебето, което е и най-важното!!!  
Каза и че няма нужда от никакви други изследвания и съм много щастлива!!! Hug
За пола съм мааааалко разочарована, доктора каза момче, но не беше сигурен и каза, че може и да бърка, та ще изчакаме още, то така или иначе докато не се роди няма 100% да се знае!
(има и случаи, в които до споледно преди раждането казват момче/момиче, а се ражда обратния пол, НО каквото - такова!!!)
Ох, никак не му повярвах за пола на бебето този път на доктора... Confused Ненам защо, все си мисля, че след като Богородица ми се яви в съня и ми подаде момиченце и го назова с име, бебето ще е момиченце, но.... Да сме живи и здрави, като се замисля няма да е лошо и мъжка мам да съм Wink

Вече имеме и първите подаръци за бебето - родителите ми ни подариха пмного сладки боди и шапка в синьо, подарък имаше и за Коско, беше му много интересно да гледа бебето, даже днес като се събуди веднага попита дали днес ще ходим да видим бебето
Днес се прибрахме и сме си в къщи, Коско не беше много доволен, но стига олкова гости при баба и дядооо Simple Smile

Сега ще имаме спор за мъжко име ooooh! ooooh! ooooh!, за момиче бях категорична, че ще е името, което сънувах (Ения-Мария), но... сега мъж ми настоява да е Васил - на баща му, който е починал отдавна и не познавам, а аз знам, че не е хубаво да се кръщава на починал човек, освен това никак не ми допада това име, все го свързвам с кофти хора Sad

Ами това е от мен за сега, лека вечер на всички и само хубави новини!!!

Извинявам се, но не съм ви чела подробно Embarassed За всички много Hug и  bouquet

Ехааааа, и аз съм вече в 5
месец, ураааа, как неусетно минава това време!!! Hug Flutter Heart Eyes[/color][/i]
[/color]

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 18:35 от ˙·٠Butterfly™٠·˙

# 263
Джен, много е хубав, чакаме още снимки от фотосесията.
fat.wombat, ама че преживяване. Този вирус не съм го и чувала, стискам палци.
Юлка, ще ти дам пример за кръщенето на малката. Бях го планирала от февруари/ март за май месец. За това време питах няколко пъти дали ще е удобно да го направим в тях на двора, отговора беше, ама разбира се, защо изобщо питам. Живеят в къща и реших, че ще е чудесно май месец тъкмо се затопля, а и в нас гостите няма къде да ги поберем. Мислех да си направим скара, картофки, бира, на въздух. Запазих час за тяхната църква, за да е по- удобно, а и е много сладка с много хубава градина. Кръщенето беше за неделя, понеделник вечерта ми се звъни, че размислили, не им била варосана оградата, щели да се излагат пред хората. Опитах се да обясня, че вече съм казала на почти всички, църквата е резервирана, понеже щяхме да сме на двора гостите са повечко и няма къде да ги сложа в нас, а и не е поканена английската кралица, никой няма да им гледа оградата, която хич не е в лош вид, но това е друг въпрос. Не, не можело, ами да сме резервирали заведение. Казах й, че не съм предвидила толкова пари, просто нямаме, а и къде сега да търся тепърва. Тя щяла да намери, тя щяла да плати, една внучка имала, пък и нямало как да ми помогне, нали е все на работа, аз с детето къде съм щяла да пазарувам иначе, тя за мен мислела. Аз реших да се съглася, щом иска да плаща, аз пък няма да тичам да пазарувам, няма да се занимавам, защо да се дърпам. Разбира се парите ги пренасочих за друго, после ни пари видях ни нищо и взех от баща ми назаем, защото нямаше вече с какво да напазарувам. Провериха само в едно заведение и то прати свекъра, който ми звънна да съм идвала да говоря с човека ( той иначе е голям тарикат) не можел да се споразумее. Живеят почти на Панчарево, за тези, които не са от София, това е извън града, въпреки, че го водят вече като квартал на София. Супер се издразних, като ще правиш простотии в последния момент, да си се оправят сами. Ей сега ще се вдигна с все детето чак до там. В крайна сметка им казаха висока цена за куверти, както й казах, защото вече гледах за сватбата и знаех цените. Настъпи мълчание от тяхна страна. В сряда вече побеснях и се обадих да видя какво става, дори нямаха възпитанието да ми кажат, че им идва много скъпо и не могат да платят да си се оправям сама както мога. Така бях яхнала метлата, направо се тресях от бяс. Да видиш как на бегом се организира кръщене в последния момент, при положение, че няма кой да ми гледа детето. Баща ми, добре че е душа и се пенсионира, та тича бързо до нашата църква, имаше свободен час, за щастие. Дойде с мен по пазари, чудесии, че то количката с детето ли да бутам или пазарската количка. Всичко на стрес, на бегом, преосмисляне на цялата концепция, много гадно беше, с детето на ръце, звъни на хората да им казваш, че има промяна, добре, че не бях поканила всички, на някои не бях казала още и се наложи да не ги каня, защото нямаше къде да се поберем. Накрая бяхме нагъчкани, във всички стаи, имаше правостоящи, защото нямаше къде да седнат. О и да не забравя звъня загрижено, да ме пита дали имам нужда от помощ в 11:30, кръщенето беше от 14 ч. казах, че няма за кога, докато дойде ще е вече поне 12:30. Та както ме мислеше как ще се оправя чистих подреждах оправях в нас, редих маси и гледах детето. Накрая ми цъфнаха на вратата 20 мин. преди кръщенето и почнаха да ми се мотат, полудях, за малко да закъснеем. Ето голям ферман стана, а това е сбития вариант Blush.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 18:35 от Julsko bebe

# 264
  • София
Здравейте, милички  Hug Минавам малко набързо, защото навън е по топло от обикновено и няма да си го простя ако не излезем за малко с Митака  sun

Ееее, Джен, Пепи е просто уникален! Голям красавец е, да ти е жив и здрав! Сигурна съм, че ще бъде прекрасен батко!  Kissing Heart
franseto, никакви гърди не търкам този път  Naughty Бях питала по рано консултантите от Ла Лече и установявам, че най най важното нещо, за да нямаш проблеми при кърменето е правилното поставяне на бебето на гърдата Peace Има линкове и статии на първа страница, ако те интересува и ако имаш време можеш да прочетеш   bouquet
soon a mother of two, поздравления за изпитите, мила  smile3501
tigyrcho, браво за хубавите резултати от амниото, все така и за напред   bouquet Hug
FAT.WOMBAT, ох, миличката  Confused Дано всичко да е наред  Praynig Стискам палци и ще се моля, всичко да се оправи и да нямате повече тревоги  Praynig Hug
Танче, браво за добрите резултати от прегледа  thumbsup Да сменям ли розовото ти щъркелче на първа страница, със синьо  Wink  Hug
Честито на разбралите пола   bouquet

До после  1swing

# 265
Момичета благодаря! Вирусът е безобиден по принцип,но не и за бременни жени. Синът ми се оправя. Аз се чувствам отпаднала физически (все едно ще се разболявам) и кофти психически. Вчера ми дадоха една листовка с подробна информация за бременни. Там пише, че само при 30% от заразените бременни се заразява и плодът. Затова бебето се следи с УЗ всяка седмица 1-2 пъти в продължение на 10-12 седмици. Вирусът не води до малформации слава богу, но може да предизвика анемия на плода и одеми ( натрупвания на вода в разни части на тялото). Ако се установи, че и плода е заразен тодава има други мерки, които да предотвратят развитието на анемия при бебето. Прави се преливане на кръв на бебето през плацентата. Това ми свучи като научна фантастика, но вярвам в лекарите тук. И си мисля, че няма да съм им първата заразена с този вирус. По принцип пише, че 2/3 от населението е било вече в контакт с този вирус. Аз по кофти стечение на обстоятелствата съм в онази 1/3 която не е прекарала такова нещо. Още другата седмица се засилвам към болницата. Ако знаех каква съм "късметлийка" щях да играя тото и да спечеля джакпота  Mr. Green

# 266
fat.wombat, прочетох за случилото се и вируса...  Sad Не е нищо приятно, но имай вяра. Шансът да не е зараден плода е доста висок. Стискам палци и от все сърце ти пожелавам всичко да е наред.  Praynig  Колкото и да е клише, мисли положително.... Енергията на мама може да бъде много силно нещо!  Hug

# 267
FAT.WOMBAT, миличка, дано скоро се оправиш и детенцето ти също  Praynig Praynig Praynig Какви са тези вируси бе  #Cussing out
ПеперудкеHug браво че всичко е наред с бебчето!
Поля,  говори с док и се притеснявай много, всичко ще е наред  Hug
Джен, ама много е готин твоят немирник  Laughing Peace Да ти е жив и здрав и нетолкова палав  Hug
РакаусPraynig  Hug
tigyrcho, браво за хубавите резултати честити сини гащи  Hug  bouquet

Искам да ви попитам някоя от вас смятали да ходи на училище за бременни? На мен определено ми се ходи, но още се ориентирам къде и кога. Смятам да изчакам 2-3 седмици докато времето се пооправи.

# 268
ох и аз да се оплача,вчера след скандал по тел. вкойто аз само косвено участвах с моята свекърва-изрод,така се тресях от нерви,че днес освен с повръщане съм и с контракции.........
Просто нямам думи,какви са тия идиотки,какво е това чудо,то бива злобни и прости хора,ама чак пък толкова,не е истина направо, #Cussing out

# 269
Е, и аз ви чета, ама пиша рядко - че нещо съм изморена напоследък.

fat.wombat, последният ти пост звучи по - позитивно. Надявам се и ти да се чувстваш по - добре. Вярвам, че всичко ще бъде наред.

Аз днес бях на преглед по ЗК - ще си имаме още едно момиченце. Исках момче, но като разбрах, необяснимо за мен се зарадвах и въодушевих. Мъжа ми според мен още е шокиран - беше се настроил за момче /така ни казаха на първата фетална/. Имаме чуденка за името - искам като го изберем да съм сигурна, че да - ето това ще е името на дъщеря ми. Понеже мъжкото го мислихме Стоил - как ви звучи Стоила или Стойна.

Леле, чувствам се безкрайно изморена, а имам да простирам. Лека нощ!!! И спокойни сънища!!!

Общи условия

Активация на акаунт