Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 876
  • 710
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, Момичета,
Виждам,че вече за раждане говорите. Не сте ли подранили. Поне аз така мисля.
Иначе все повече щъркелчета придобиват цвят. Честито на всички разбрали.
Прочетох,че ще се срещнете в София. Ние сме само на 350 км от столицата. Духовно ще сме с вас.
Иска ми се да публикувам нещо много трогателно, което една моя състудентка ми прати,относно майчинството.
досега се раздаваше на всички,сега си почивай,за да имаш сили да се раздаваш на един малък човек 24 часа в денонощието,защото това те чака
[15:06:45] Диана Друмева каза: или по-скоро това
[15:07:19] Диана Друмева каза: Преди да стана майка
спях толкова колкото поискам и никога не се безпокоях за това в колко часа да си легна.
Миех си зъбите и се сресвах всеки ден. Гримирах се, обличах костюм и отивах на работа.
Преди да стана майка.
чистех веднъж в седмицата. Можех да режа домати за салата, но не и да готвя пиле фрикасе и още поне двайсет вида манджи, които да стават и за децата, да меся питка "слънце" за прощъпулник. В 5 часа сутринта.
Не знаех, че ако аз ям марула, съдържимото в памперса ще има вид на пюре от спанак.
Не се препъвах в играчки и не учех приспивни песни.
Не бях чувала думите "манту", "коластра", "дефтерит".
До преди да стана майка
никой не се е осмелявал да повръща върху мен.
е е плюл, не ми е дъвкал пръстите.
Oще по-малко съм си представяла как някой смуче циците ми почти денонощно и ме ползва за залъгалка. Ха, опитай се да изтръгнеш пиявица! Гладна.
Напълно контролирах разума и мислите си.
Спях нощем. Имах време да сънувам.
Не бих повярвала на никой, че с 3 сантиметра разкритие, ден преди да родя, ще правя формички в пясъка.
Преди да стана майка никога не се е налагало да удържам с все сила ревящо дете, за да може доктора само да надникне в гърлото му. Не знаех как се облича октопод с една ръка.
Никога не бях гледала пълни със сълзи очи, готова сама да се разплача.
И не знаех какво е да замреш от щастие при вида на детска усмивка.
Не допусках, че няма да мога да изгоня някой от собственото ми легло и да отмествам леееекичко босите му крака от устата ми докато спи.
Да пера насрани гащи и да изчегъртвам аки изпод ноктите си.
Не знаех, че целувката ми може да лекува.
Преди да стана майка
Не бях държала в ръцете си някой просто, защото не мога да се отделя от него. Да дишам с него, да туптя с него.
Да разказвам "трите прасета" в стихотворна форма и да лазя, ръмжейки като вълк.
Сърцето ми не се беше разкъсвало на милиони парченца, когато не мога да успокоя болката сега и веднага и да слагам лепенка на въображаема смъртоносна рана, побираща се в рамките на червена точица върху пръсчето.
Не съм подозирала, че някой толкова малък може да има най-голямото значение.
Не знаех колко е важно да не мигаш, защото тя току що заспа.
Не мислех, че мога да обичам толкова горещо.
И през ум не ми е минавало, че някой ще рисува дълги черти върху безупречно боядисаните ми стени и ще казва, че това са самолети. И още по-малко, че аз ще им се радвам.
Преди да стана майка
Не знаех, че моето сърце може да живее в тялото на някой друг.
Не знаех какво щастие е да кърмиш прегладняло дете с болка от разранени, кървящи зърна.
Преди да стана майка
не се събуждах на всеки 10 минути само за да проверя, че диша.
Идея нямах колко непоколебима и уверена мога да съм дори и когато двама доктори в Пирогов ме задължават да оставя детето си на системи с антибиотик. И след това да рухна безсилна на бордюра пред болницата.
Прилошаваше ми при вида на кръв.
Не знаех, че съм способна да съпреживявам така силно и да чувствам така дълбоко.
Изпитвах ужас от варицелени пъпки.
.........

Превърнах кошмарите си в щастие! Станах майка!

Мисля,че това описва цялата палитра от чувства и преживявания , с които се среща една майка!

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 22:13 от sunny20

# 451
но от родата на мъж ми... даже леля му имаше идеи и претенции за името на Коско!!!
Ох, майко мила, ами лелята какво общо има с вашето бебе? Ей, как мразя всякакви да се бъркат , където не им е работа! #Cussing out Според мен освен родителите никой няма право да се бърка и ако реша да кръстя детето си ПЕТЛИН ( бъзиках се преди да се роди Даниел, че ще го кръстя на свекър ми и свекърва ми- Петър и Лина,макар че и двамата много заслужават, ако спазваме традициите) то всички трябва да викат УРА за това мое решение. Всъщност каквото и да е то.

# 452
Здравейте, сладурки  Hug
чета ви и нещо не ми остава време да пиша...
За раждането,Дарато, Пеперудке, пишете и мен в групата на МД  Laughing И искам секцио! На 36г, първо раждане определено искам секцио! Това което ме притеснява само е обстановката в болницата  ooooh!, ама пълно щастие б Бг май няма  Mr. Green

За имената подкрепям Ваня -
Ето заради такива чудесии, няма да си кръстя детето на нито една баба или дядо..... независимо кои колко заслужава и кои какво иска.. Детето ще си има негово си име и това е...
 Ти го носиш, ти го раждаш и теб питат в болницата  " как да го запиша? "
 така че...
 Peace,
За табличката за половете на мен ми излиза момче, а ще се имаме девойка според ФМ, на която вярвам повече  Naughty Така че не вярвайте на 100% .
Днес бях на ЖК - мериха мо корема - 92см е. Бебка се криеше пре цялото време едвам я измериха, ей срамежлива мома бе  Laughing Док каза да лежа повече, матката ми е много чувствителна и трябва да се пазя  Confused  

# 453
  • София-Красна поляна
Здравейте, не съм писала тук много време. Аз съм Мария пак да се представя, че юлския отбор се е увеличил значително. Гледам сте захванали темата с имената. Аз имам малко момиченце както казах, когато стана време да избирам бях решила на никого да не кръщавам, но в крайна сметка направих лека отстъпка като използвах първата буква на моите родители и по-точно Д, но само дотам. От уважение, благодарност че винаги са ни помагали ако могат и още едно съображение доста лично. Второто обаче не смятам да взимам букви от свекър и свекърва или направо на тях да кръщавам. Макар че мъж ми се опита да забие към имена с техните букви, категорично му отказах. От него или родителите му натиск за име няма, не че бих позволила. Засега незнам пола на бебето, другия месец ще ходя на 3Д. Женския ми фаворит е Вероника, него си бях харесала за малката принцеса Деси и все още ми е на сърце. А за мъжко може би Александър. Но има доста време, ще го мислим като научим пола. Аз искам още едно момиченце, детенцето ми и то искало сестричка, ха да видим ще познаем ли двете. Когато бях бременна с Деси бях абсолютно убедена, че ще е момиче, сега по-скоро такова ми е желанието, но нямам онова 6то чувство, което преди ми каза : момиче е.
Хайде спирам дотук, че да не стане ферман.
Леко бременеене на всички!   bouquet

# 454
  • Варна/Сливен
Уауу sunny20  много  ми хареса не съм била още майка,но наистина си мисля че описва майченството  такова каквото е просълзих се до като го четях  Cry дай боже всекиму да усети това невероятно чувство да си майка
Nar-Nour/Om Saeed добре дошла при нас  Hug

# 455
Здравейте пак!
Майка ми ме ядоса, но вече ми мина, свеки й звъняла да разпитва за бебето и не само това, ама и да ги съжалява едва ли не в БГ как се оправяли с парите и т.н., пък на те били ОК в Гърция!!!
Таня, като са толкова ОК да ви пратят няколко хилядарки, и без тоива разходите няма да са малки(нищо ,че от Коско имаш хиляда работи )
Направо ти завиждам за това, че си се събудила с мъжко име, искам и аз така ,идея си нямам как ще го кръстим това дете, ама да ни е живо и здраво! Все ще намерим някое подходящо.

Ми да прати, ама на мъж ми все говори, че са зле финансово!!!
И как са тоооолкова зле като на девер ми праща по 400 евро всеки месец? newsm78
На нас по милост само 100, не че не са пари, но като има 2 деца човек е редно да ги гледа по равно, поне според мен!!! Девер ми да е жив и здрав, не е женен, няма и дете, живее при баща си в Испания, работи си.... съвсем друго е! Ама както и да е! Темата е дълга и гадна и не ми се подхваща!!!

А за името... ми то аз хубаво съм го измислила, ама мъж ми няма да го хареса 99,99% съм сигурна ooooh! Ееееххххх.....

но от родата на мъж ми... даже леля му имаше идеи и претенции за името на Коско!!!
Ох, майко мила, ами лелята какво общо има с вашето бебе? Ей, как мразя всякакви да се бъркат , където не им е работа! #Cussing out Според мен освен родителите никой няма право да се бърка и ако реша да кръстя детето си ПЕТЛИН ( бъзиках се преди да се роди Даниел, че ще го кръстя на свекър ми и свекърва ми- Петър и Лина,макар че и двамата много заслужават, ако спазваме традициите) то всички трябва да викат УРА за това мое решение. Всъщност каквото и да е то.

Ох, как ме разсмя с този си пост!!!! Joy Joy Joy

Да са ни живи и здрави децата, пък името все ще го усетим/намерим Hug

Иначе  моите родители винаги са казвали, е името няма значение за тях, че най-важното е да си ни вземат живи и здрави от болницата и че ще обичат детето, защото им е внуче НЕ заради името!!! Не че сега не умират от щастие когато някой ги попита за името на внука!!! Heart Eyes

the Faith, ама голяма група станахме за "Майчин дом" Hug Flutter Ще си спретнем такъв купон, че всички болки и болежки ще ни минат за нула време!!! Hug Условията не са чак плачевни, поносими са, особено в стите на 10 етаж бяха добри, дано и сега са такива!!! Все пак 2 жени в стая и баня към стаята, а не на етажа е доста добре, има и ВИП, преди бяха 35лв. на ден, сега не знам колко са, но там си сама, аз не мога да съм сама, затова по-добре с някой в стая, а пък ако е от темата още по-добре!!! Hug

Ако ще съм секцио като избрем датата ще пиша и ако има някоя мама със същата дата ще се радвам да сме в една стая!!! Hug

# 456
  • Стара Загора
Привет и от мен! Не мога да смогна да ви изчета, а не искам да изпусна нещо  Rolling Eyes
Напоследък имам много работа в офиса и не ми остава много - много време за четене ...
Видях, че за имена сте си говорели. Ние сме решили, че ако е момче ще е Димитър, а за момиче Емилия ...
За свекито - не искам да коментирам. На че е лоша или злобна - напротив може да ти дотегна от добротата и загрижеността и ... Но добре, че не живеем заедно  smile3533
За раждането - живот и здраве искам да си родя нормално/вагинално, но естествено ако не дай си Боже се наложи да ме режат ... няма да имам избор. Мисля, че ia6o  попита за старозагорските майки къде мислят да раждат. Аз съм се ориентирала към "Иван Рилски". От приятелки знам, че всичко е на ниво и знаеш за какво си даваш 500-то лева. Пък и без това там ходя на ЖК по ЗК, за това има вероятност и моят доки да ме изражда ...
Искам да ви се похваля - както не усещах бебко ... сега от 1 седмица си го усещам всеки ден, а вчера цял ден ми "игра" карате в коремчето  Joy Много е приятно усещането...
Мислех да ви питам за гърдите, дали ще правите някаква подготовка, но видях че franseto ме е изпреварила   bouquet да ви кажа честно и на мен не ми се иска много много да се измъчвам (ако така мога да кажа)
Видях албума в snimka.bg големи сте сладурани всички, скоро и аз мисля да кача някоя друга снимчица...
Добре дошли на новите попълнения. Леко и усмихнато бременеене!
Честито на рожденичките ( на патерици )! Много здраве и спокойни бебчета лятото ви желая!  Hug
Олееее май се унесох много! Хубава вечер на всички!   love001  love001  love001

# 457
Пеперудке, и аз ще се радвам да има някоя мацка от форума  Praynig Hug Ама все ще се засечем за някой друг ден  Heart Eyes И аз ще пиша като имам дата  Peace А знаеш ли кога трябва да ида и да за се запиша за раждане там и да си платя за екип?

# 458
За имената и аз съм на мнение, че родителите не трябва да се бъркат, когато са ни създали са имали възможност да избират имена, ако са се съобразявали с някой друг, то си е за тяхна сметка.
Първия път само свекъра, както бях писала, изяви нахалство да се казва на него детето. Ние си решихме, че няма да го кръстим на никой, просто си харесахме Андрей или Николай, като се оказа мома ни се въртеше само Андреа, после таткото се сети, че всъщност е на нас двамата, защото хваща първите две букви от имената ни (Ангел и Драга) и така решихме, че 100% ще си я кръстим така. Сега сме се спрели на Николай, името го харесваме и двамата, от друга страна, баща ми, който е злато човек и ни гледа като писани яйца по съвпадение се казва така. Заслужава разбира се да си кръстим детето на него, само на мен като идея да се повтарят имената в семейството не ми харесва. От друга страна всичко живо почна да ни притиска, че трябвало на него да се кръсти детето, защото ежеминутно се съобразява с нас за всичко и мен така като ми кажат и на пук почва да ме тегли на обратното, дразня се така да ми се бъркат и да ми налагат, въпреки че са прави и че това е и нашия избор.

# 459
Фейт, моят доктор ме праща тази седмица в ДКЦ-то на Майчин дом да се запиша, тъй като в момента аз ходя само в частен кабинет и никъде не фигурирам като бременна...ще разпитам и ще пусна инфо кога и къде са записванията за раждане и кое колко струва. Надявам се да са любезни, тъй като когато ми взимаха кръв за БХС в НГЛ там сестрата ми се развика, че трябвало да се стегна и да не ми прилошава, как съм щяла да раждам  #Crazy #Crazy #Crazy за малко да фрасна...след това разпитах и за другите болници, но навсякъде има по някой, който съветва чрез крясъци Stop

# 460
Нутела, мерси  Hug

# 461
Пеперудке, и аз ще се радвам да има някоя мацка от форума  Praynig Hug Ама все ще се засечем за някой друг ден  Heart Eyes И аз ще пиша като имам дата  Peace А знаеш ли кога трябва да ида и да за се запиша за раждане там и да си платя за екип?

Аз мисля март или април да се срещна с лекарката, при която мисля да раждам и ще споделя какво ми е казала!

nut_ella, и аз ще съм ти благодарна да споделиш инфо!!! Hug

Незнам дали сте прочели ТОВА, но ви го пускам, защото аз доста се посмях hahaha

# 462
 Здравейте,момичета!
Честит Рожден Ден на Поли , smyrfieta и kKristi!(с малко закъснение) Много здраве, щастие и сбъднати мечти ви пожелавам,а най-прекрасният подарък ще гушкаме в обятията си през Юли!
Моята майка вчера също имаше РД!Ние направихме една страхотна разходка вчера до едно забележително място-Монсерат, природен парк и манастир в едни невероятно красива планина с уникални скали! Ето линк с инфо за мястото,за онези които проявят интерес!
 http://manastiri.pochivka.com/n23-6381-%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D1%81% … D1%8F_(Montserrat)
 Много сте изписали,прочетох всичко с голям интерес!Добре дошли на новите Юлски мами-леко бременеене!
 Вяра2010,стискам палци всичко да е наред при вас!
 За болничните немога да ваема отношение-ще кажа само че тук майчинството е 4 месеца!До скоро имаше еднократна помощ от държавата за раждена на дете в размер на 2500 евро,но заради кризата от 1 Януари 2011 я отениха! Относно бониците-ако държиш на луксозно обслужване има допълнителни медицински осигуровки,които покриват тези екстри!Иначе за раждането не се плаща нищо,всички разходи са поети от държавата!Документи за раждането освен лична и здравна карта-друго не искат,тъй като имат добра компчютърна системав и е необходимо само да въведат пациентският ти номер и цялата ти "история" излиза на монитора!Родилката за себе си е препоръчително да носи единствено лични тоалетни прнадлежности и бельо!Един неискан съвет от мен-носете си сешоар-ползва се след баня,за изсушаване на мястото с шевове,като се ползва студената струя и малко огледало-за да не молите някои да  ви разказва  как изглежда гпреспоменатото място!Тук няма такъв тържествен ритуал по изписване на бебето-идва такото и семайството и те взема от болмицата!Дрехите за бебето и за родилката са от болницата!Относно самото раждане-с близначките от самото начало държах да е вагинално,поради стеклите се обстоятелства имаше възможност да се налкожи секцио,защото мъртвото бебче беше първо на изхода,но непосредствено преди раждането си смениха местата!Няма друго такова усещане като естественото раждане,при мен епидуралната не подейства за потрес на целия екип и родих и ме шиха без упойка-няма жена,която да не може да се справи!Ако няма медицински причини за хирургична намеса бих искала раждането да протече по-възможно най-естественият начин!За целта,подготвям от сега План на раждането,където ще упомена всички мой желания-пози на раждането,евентуални упоки,обстановка(уреди за подготовка,арома терапия и желание за срязване на пъпната връв след като спре да пулсира,контакт кожа-кожа веднага след раждането и т.н.)Мамчета,в България също можете да го направите-ето инфо по темата
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_2404_0.html
а тук има три различни примерни варианта на План за раждане
http://missby.wordpress.com/2010/05/28/birth-plan/
Исках да пиша още,но стана голям ферман!В крайна сметка всеки решва за себе си и аз уважавам правото на избор на всеки!
 Анисофт,прегръщам те и те разбирам напълно-в чужбинскип има много американски майчета,има тема за бреманни мами в чужбина,както и бебета и деца родени в чужбина,където можеш да намериш страхотни приятелства!
 Хайде до после и прегръдки за всички!

# 463
ох чета ви от вчера и ме мързи да пиша нещо.
за имената ние не кръщаваме на никого,слава богу е нямало и сърдити.За името на малкият бяхме на едно мнение от самото начало,макар че като се сетя,малоумната ми свекърва започна да ми казва кои имена на нея и харесвали и да се чуди що за име било Калоян и как щели да му викат Twisted Evil
Сега като че ли пак намерихме вариант за име,макар,че мъжът ми иска да мислим и други , а аз съм категорична и си държа на избора,та да видим накрая Rolling Eyes
За отношението на мед.персонал съм чувала какво ли не,за щастие в болницата,в която ще раждам те носят на ръце,всичко е супер чисто,нисто не носиш,освен личните си вещи,идват на 2та мин.след натискане на бутона.Всеки иска да ти помогне с каквото може.Още от първият ден минаваъ и двете педиатърки със съвети за кърмене и всичко,което иска да знае майката.Задължително говорят за ваксини и препоръчват това онова.ПО 2 пъти на ден идва дежурен лекар и сестра,които те преглеждат ,мерят температура и питат има ли проблем ,просто е супер,храната съшо,макар че аз успях да ям чак на 3ят ден,дотогава як глад беше/за тези кооито незнаят,при секцио си само на вода докато нямаш газове/ И така с кеф ще отида като му дойде времето,а бебетата ги обличат с хубави дрешки според пола със съответният цвят.

# 464
Незнам дали сте прочели ТОВА, но ви го пускам, защото аз доста се посмях hahaha[/color]
Joy Joy Joy

Далеч ми е сега цитата и не мога да го извадя, но Юлка мисля, че обясняваше: "когато влезеш в деветия месец ти дават картона..." е, това ме вълнуваше мен  Peace а личната карта е ясна  hahaha

Ние бяхме следобед на ЖК. Всичко е наред, моя корем е 101см.  pregnant

Общи условия

Активация на акаунт