Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 827
  • 710
  •   1
Отговори
# 435
Nar-Nour/Om Saeed   Добре дошла в нашите редички! Ако не се бъркам и  ти си юлка , нали?
Аз лично с нищо не мога да ти помогна, може би от ЛЛЛ ще ти помогнат?

# 436

ia6o мила с първата ми неуспешна бременност направих грешката да се доверя на докито,което ми водеше тогава ЖК уж щеше да ме приема за задържане,но реши ,че не може да се направи нищо и ме записа за аборт. newsm45 Оставиха ме 8ч сама без надзор в стаята  #2gunfire и чак за визитацията ме извикаха.Такава мизерия в АГ-то просто няма.Казах си,че кракът ми няма да стъпи повече там.
Сега съм се насочила да раждам в Ниамед и докито ми работи там и мисля да раждам при нея.
Цената на нормалното раждане е 500лв.секциото 1000лв.
В Иван Рилски цените мисля,че са същите,но за докторите,които работят в родилното отделение не съм чувала много добри отзиви.
Не знам дали сте чели за случая ,който се случи точно в частната ни болница Иван Рилски-момичето ляга на масата за секцио и анестезиолога бърка дозировката на упойката и като започва операцията тя усеща всичко. #Crazy
Аз лично вече не знам на кого може да се има доверие.

Ами иа з засега клоня към Ниамед, но незнам.А за случая с това момиче четох някъде из форумите.Ще видим каква ще я измислим. Мен също ме изражда акушерката, а доктора ми разказа виц като награда за накрая LaughingМалката е болна и цял ден сме си вкъщи и се чудя какво да я правя за да се забавляваме.Като цяло настроението ми е ужасно и мъжа ми ме ядосва и така.Лек ден  от мен засега Hug Hug

# 437
Мили мамчета, днес нях на ФМ. Всичко си ни е наред - дечицата слушкаха и позволиха да ги измерят. Растеме ок. Едното се показа - ще си имаме едно момченце със сигурност, даже си имаме снимка на члена. Другото се беше свило и не даваше да се види. Така че, за сега искам едно синьо щъркелче, а другото за сега да си остане сиво (шегувам се). Wink))

Танче болничните са 180 дена. Както ми обесниха -  можеш да започнеш боничния и 180 дена по ЖК да то ги удължават, следващите е необходима комисия. Казаха ми още, че използването на отпуска  по закон не е прекъсва не на отпуската. За прекъсване на болничния се смята 5 дневно присъствие на работа.
addy_1 45 дена не се включват в болничния - те са отпуска по майчинство, не точно болничен. 180 дена са на 80% от заплатата, а 45 дена са 90%. И двата болнични са по различни параграфи.
кармела издаването на болничния е безплатно, а затова, че доктора ти те праща на ЛКК - прати го надалече.Знам, че в Русе докторите са кошарни печелбари в голямата си част. дано попаднеш на човек.
Аз съм в болничен от ЕТ, т.е. съм постояно далече от офиса.

Джен ти си герой с такова раждане.  Peace Съгласна съм с тебе, че настроя е  много важен за възтановяването.

Франсето, как си издържала този път до Козлодуй - то си е копка до копка!!! направо си си поела риск...
За пломбата няма проблем особено като не ползваш упойка. Сега ти е момента. Не се притеснявай - оправяй зъба сега, че ако се възпали най-малкия ти проблем ще е само болката.

viara2010 стискам палци за скорошно оздравяване и на двамца ви. Hug

Nar-Nour/Om Saeed пиши на Ла Лече - те ще ти дадът правилен отговор.

От мене лек следобед дами.  Hug

# 438
Здравейте, мамчета!
За раждане виждам доста сте изписали - аз много се колебаех бъде, но в крайна сметка реших в Майчин дом при д-р Гунев, аз ходя в частния му кабинет от няколко години и съм повече от доволна. Мисля за нормално раждане, ако всичко е наред.
Искам да попитам дамите, които вече са раждали там - мъжете ви могат ли да присъстват? Половинката се е заинатил, че задължително трябва да присъства и се подготвя като гледа документални филми по NG. Говорих с една позната и нейния мъж са го пуснали по изключение, защото не е имало други.
Между другото ми препоръчаха горещо училище "Ма-ма", където те учат как да дишаш и как да напъваш. Същата позната е родила за 4 минути!!!??? с 2 часа контракции, без упойка и без нито един шев??!!! Много съм впечатлена и смятам да го посетя и аз.
Бързо оздравяване на болничките!

# 439
  • Варна/Сливен
Здравейте сладурани  love001
Аз днес ходих до болницата да давам кръв за изследвания на NK-клетки и NK-клетъчна активност благополучно ги изпратих в Плевен та сега ще чакам да излязат резултатите стискайте ми палци поне този път да са наред не искам пак системиии  ooooh!.В сряда съм при доки на преглед и смятам да си поговорим относно раждането дали на 100% ми се налага сецио или може и нормално/вагинално аз сякаш клоня към нормалното раждане ама ще видим има още време.
annisoft толкова ти съчуствам мила  Hug аз знам какво е да си сам в чужд град и  да няма с кой едно кафенце да пиеш да се разнообразиш,а представям си на тебе каквоти е в чужда държава,но не унивай рано или късно ще свикнеш  Peace
franseto успех на изпита  thumbsup
viara2010 да се оправяте по-бързо и ти и сина не се притеснявай бебо ще е добре  Praynig
IrinaB. честито ти  stork-boy момченцата осезателно май водят  Simple Smile девойките нещо изостават..
Относно покупките аз още нищо не съм купувала при мене мъжа ми е малко  суеверен та ме шашка и мене като майката на Кратунка,но аз не съм си наумила не съм купила  smile3508 като повечето жени де и аз разгледах списъка колко много неща трябва да се купят,но това е едно от нещата които очаквам с нетърпение пазаруванто надявам се  по нататък да съм по добре и да мога да обикалям по магазините,че само по нета не е интересно  Wink
Приятен следобяд от мен  Hug

# 440
Здравейте мами бих искала да ви питам какво мислите за аеробиката по време на бременност ? Имам доста свободно време и толкова много ми се спортува нещо пък и немога да дочакам вече това време да се стопли за да се разхождам и да се раздвижвам по някакъв начин.Има ли мами,които спортуват или са спортували по време на предишна бременност ?Искам и да кажа че преди да забременея не съм спортувала и точно заради това искам малко мнения (ще се консултирам и с АГ-то сигурно)

Hug на всички  Simple Smile

# 441
Здравейте пак!
Ние бяхме малко на разходка и с еприбрахме, Коск не иска да спинка, може и да пропусне днес, че спа до 10.00ч.

Майка ми ме ядоса, но вече ми мина, свеки й звъняла да разпитва за бебето и не само това, ама и да ги съжалява едва ли не в БГ как се оправяли с парите и т.н., пък на те били ОК в Гърция!!! Еййййй, много се ядосах значи!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire До сега за един празник не е звъннала да им каже да са живи и здрави, ама сега за глупости... ужас ooooh! Та се накарах и на мъж ми и се надявам да й забрани да ги притеснява, че тя освен интриги и сплетни друго не може да прави и най-много да ни скара с наще!!! ooooh! Наоплаквах ви се, извинете ме Embarassed

Аз сутринта се събудих с име за бебето в главата - явно вече съм се настроила за още един юнак Heart Eyes та името беше Божидар, да видим дали и мъж ми ще го одобри, макар че се съмнявам, охххх каква дилема е с това имееее ooooh! ooooh! ooooh!

Иринка, честит ти мъж! Hug

Франсето, стискам палци!

Ани, много гуш и от мен за теб и принцесата ти!!! Heart Eyes Hug

Вяра, бързо оздравяване на юнака ти и дано на теб ти няма нищо!!! Praynig

За суеверията, на някои вярвам и ги спазвам, но не прекалявам все пак! Просто съм такъв човек, че като знам нещо и не мога да направя на опаки само, за да видя дали ще стане нещо!!! Rolling Eyes

Аз в сряда съм на преглед при доки, дето ми следи бременността (май на тов аму се казва ЖК newsm78), надявам се да видим бебето и да чуя и нейното мнение за пола - ей, така от любопитство!!! Wink

Толкова от мен за сега, по-късно пак ще намина Sunglasses

П.П. Ето и едно заглавие:
До срещата с бебо ЮЛКИТЕ времето преполовиха и с покупки се наградиха!!!

# 442
Пеперудке и нашите препирни из тези дни са относно името и сум бяснааааа #Cussing out #Cussing out #Cussing outМоя мъж иска и това дете да е на свекър ми . Той заслужава човека наистина, защото е направил много за нас, но неможе и двете си деца на него да кръстя,а и той едва ли ще иска защото много дообре го познавам човека..АБСУРДНО Е!Мисля, че и моята майка заслужава  и затова искам да е на нея,но дума да не ставало.Абе луда работа и  така.Болно ми е защото неможе да се оценява само едната страна, а другата да е пренебрегната.Все едно мен не ме зачита и се вкарвам в едни филмииии ooooh!Да не ви занимавам с моите глупости

# 443
ia6o, наплно те разбирам!!! Hug
Като предложа някое име и моя мъж веднага измисля някоя глупава рима с името, например за Дара, казва: "Дара, ще те ударя", за Владимир: "Владко с дупе сладко" и такива подобни, как му идват на ум на момента не знам ooooh!
За сега съм спряла да коментирам въпроса с името, че само негативни емоции имам, Коско е кръстен на баща ми - Константин, но най-вече защото ни хареса името (принципно идеята беше да е и на свекървами и на мъжа й, тя е Тинка, гърка е Константинос, та името беше събирателно за всички), но в последствие свеки и мъжа й не си мръднаха пръста за мен и детето, на изписването дойдоха с празни ръце, даже едно цвете и едно "Честито" нямаше и като ни питаха дали детето е кръстено на някой, аз казвах, че е на баща ми!!! Hug
Сега ми се иска да е кръстено на себе си - името да е хубаво, да си има имен ден и да го усетя като Името на детето ни!!! Ама... ще видим какво ще измислм накрая!!!

На един колега на мъж ми като му се родил син и той се обадил на жена си на въпроса му: "Как е Никола?", тя отговорила: "Какъв Никола, детето се казва Симеон!!!", то малко е като виц, но си е истина!!! Та да не стане и при нас така hahaha Joy ooooh! Joy hahaha

Спирам по темата, че стана ферман! hahaha

# 444
Ето заради такива чудесии, няма да си кръстя детето на нито една баба или дядо..... независимо кои колко заслужава и кои какво иска.. Детето ще си има негово си име и това е...
 Ти го носиш, ти го раждаш и теб питат в болницата  " как да го запиша? "
 така че...

# 445
  • Варна/Сливен
За имената момичета не сее давайте нито на мъжете си нито на свекър и свекърва нито пък на собствените си родители те вече са имали деца и са ги кръстили както са искали в крайна сметка болките и всичко останало изтърпяваме ние жените .Аз на моя мъж му казах,че когато на него почнат да му слагат системи,инжекций всеки ден и отиде той да ражда тогава ще има пълно право на глас не че не се съобразявам с него но последна  думата имам АЗ.
Butterfly ако човек реши на всяко име може да се измисли нещо и съответно да му се присмееш,явно по този начин мъжа ти е решил да те откаже от имената които ти предлагаш.Така си мисля аз де....  Simple Smile
Хайде сладури до после  Hug

# 446
Хайде аз по темата с имената, че нали обичам да говоря, да се включа и тук Blush

Баща ми преди години ми обясняваше, че трябвало задължително да се кръсти детето на някой от рода, за да се продължавало името. Какво щяло да стане, ако всеки си кръщавал децата какво си иска. Неговото име например как щяло да остане във времето. На което аз отговорих, че дори и да не си кръстя детето на него, все някой в България ще си кръсти детето с това име и няма да се загуби с времето. Голям скандал стана и аз заявих, че детето ми един ден няма да е кръстено на никого и да не се надява изобщо.

Сега сме се спряли на 3 имена: Марина, Моника и Дияна. Термина ми е на 20 юли, а на 17-ти е Св. Марина, така че бебето може да си дойде направо с името Simple Smile

# 447
Здравейте отново..   bouquet
Първо,много ви благодаря за напътствието  Hug,още сега ще се обърка към Ла Лече с конкретния си проблем..
Второ,аз съвсем забравих да се представя,за което много се извинявам.. Blush Бременна съм съм с 2-ро дете,имам син на 8 месеца.
Юлка,права си,терминът ми е края на юли..  Praynig
Мога ли и аз да се включа по темата с имената?  Flutter Съгласна съм със semruna,много е важно родителите сами да си решат как ще се казва рожбата им и да не допускат вмешателство от страна на роднините(баби,дядовци,лели,чичовци,вуйчовци и т.н.)..Това е тяхното дете и името трябва най-вече на тях да си им харесва,да им звучи добре,да си вложат своя смисъл в значението му и т.н... Naughty Crossing ArmsЗа съжаление,аз имах много проблеми при избора на име на сина ми с роднините ни,и от моя,и от на мъжът ми страна..И повярвайте ми,беше ужасно..,то не бяха разговори,скандали,клетви,заплахи и т.н... #Cussing out #2gunfireНо ние си бяхме твърдо решили и си настояхме..,кръстихме си детето както ние си искахме още ит самото начало.. WhistlingСмятам и сега да постъпим по същия начин,въпреки,че още от сега започнаха да се подмятат изказвания по адрес на бъдещото бебе.. Praynig
Леко бременеене на всички.. Hug  bouquet Heart Eyes

# 448
Танче болничните са 180 дена. Както ми обесниха -  можеш да започнеш боничния и 180 дена по ЖК да то ги удължават, следващите е необходима комисия.

Значи до колкото разбрах моята док, която ми следи бременността може да ми даде 180 дни, без комисия или бъркам newsm78 newsm78 newsm78

А за имената, наистина е голяма драма!!! ooooh! родителите ми НИКОГА не са имали претенции, но от родата на мъж ми... даже леля му имаше идеи и претенции за името на Коско!!! Ужас! ooooh! Ама накрая снаха й й натри носа, като си кръсти детето, както й харесва - на никой Crossing Arms
Е, все ще стигнем до консенсус някакъв, аз лесно не се отказвам и като си навия нещона пръста няма мърдане, но...

# 449
....Аз на моя мъж му казах,че когато на него почнат да му слагат системи,инжекций всеки ден и отиде той да ражда тогава ще има пълно право на глас ...
Браво! Joy

Искам и да кажа че преди да забременея не съм спортувала и точно заради това искам малко мнения (ще се консултирам и с АГ-то сигурно)
Знам, че аеробиката е доста интензивно натоварване и не го препоръчват даже на майки ,които са практикували този вид спорт преди бременност. Не мисля ,че точно аеробиката е за теб. По -скоро йога или пилатес...Без коремни преси, разбира се.
Здравейте пак!
Майка ми ме ядоса, но вече ми мина, свеки й звъняла да разпитва за бебето и не само това, ама и да ги съжалява едва ли не в БГ как се оправяли с парите и т.н., пък на те били ОК в Гърция!!!
Таня, като са толкова ОК да ви пратят няколко хилядарки, и без тоива разходите няма да са малки(нищо ,че от Коско имаш хиляда работи )
Направо ти завиждам за това, че си се събудила с мъжко име, искам и аз така ,идея си нямам как ще го кръстим това дете, ама да ни е живо и здраво! Все ще намерим някое подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт