Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 827
  • 710
  •   1
Отговори
# 420

Добро утро  Hug

Кармела, Наталчето не съм чувала да се плаща за болничен  Shocked който ти се полага..

Ека,˙·٠Butterfly™٠·˙ благодаря за отговорите за раждането Peace

Мисля си, ако искам да раждам в МД дали трябва да се преместя от 9-ти месец да живея в София и да чакам  hahaha или като тръгне бебето да пътуваме 120 км до там  Thinking
И как човек отива да ражда с "документите си", ако не е плаинрано  newsm78 в смисъл картона и каквото там трябва за приемане  newsm78

# 421
Здравейте момичета, много ви благодаря за хубавите думи, наистина действат страшно зареждащо. Още веднъж ви благодаря на всички от сърце и се залавям да ви изчета имам 8 страници супер сте.  Heart Eyes
Прочетох ви отгоре, отгоре, то се оказа, че над 10стр трябваше да чета. Ама какви свекърви само имате, мале добре че на са ми у нас, че как ще се оправям с тях, а какви лели /стринки/ направо да и се неначуди човек. Някой беше питал какво зодия сме рибки сме и щерката ми е рибки. Мола Петя или Танчето да ми смени годинските на 31, хи хи хи  и да кажа и аз за това със смяната на кръвта изчислих си и нищо първо ми излезе момче, а имам момиче, сега ми излиза момиче, та ще видим. Само мога да ви кажа, че двете бремостти ми протичат коренно различно и ще се изненадам, ако пак имам момиче, въпреки че вътрещното ми усещане е точно за мома. Добре дошли на новичките мамчета, стискам палчета на тези, който днес са на преглед. За раждането първия път беше нормално, а сега как ще е ще видим. Акушерките ми казаха да си мълча и да не казвам, че това ми е първо дете, че съм родила много лесно, на мен обаче не ми се стори така.О, вече забравих какво исках да кажа ха ха ха .

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 11:46 от polq30

# 422
Добро утро мамчета  Hug

Благодаря  за кафенцето, за моето ги изпих вече, изпратих баткото на училище,но мъжо пак ще си работи в къщи  Mr. Green и затова мисляда отиданафризьор иначе трябва да му прислугвам цял ден Crossing Arms

По въпроса за нормалното раждане, при мен беше в краяна 8 месец и завърши с форцепс, много тежко, с много усложнения и бебто ми беше зле (въобще не изплака, реанимираха, беше в кувиоз), но при мен самата бременост беше доста сложна, така че не се плашете момичета.  Hug
Макар, че бях с кръвопреливане, катетъри и 48 часав реанимация, повярвайте ми със силна воля и здрава психика всичко се забравя. На 10 ден бях навън с детето, на 20 ден се възстанових така, че съм си гледала сама детето. Никой не ми е погал, нито за него, нито за домакинство, а и куче съм гледала.
Вярвай те в себе си и всичко ще бъде наред  Peace. Много е важно това което ЕЛИ ви беше писала за подготовката за раждането, масажи на перинеума, техники на дишане и т.н. това ще ви помгне да родите с по-малко болка и по-малко шевове. Винаги има шансове от усложнения и всякажена се страхува, това не трябва да ви притеснява и да ви карада се срамувате  Peace

За всяко раждане е необходимо да имате обменна карта, която се издава от ЖК при влизането в деветият месец, ако раждането стане преди това и без багаж и без документи пак ще родите  Mr. Green. Все пак е добре да си носите поне личната  карта, за да докажете коя персона сте  hahaha

Аз съм за ибор на екип и при нормалното раждане, просто не мога да си представя да се доверя на всеки лекар, а и в БГ лекарите израждат доста аварийно и така да се каже нямат довери на майката, не я оставят тя да бъде водена от природада и доста насилват нещата, от там и повечето травми. Хубаво е да се срещнете поне месец преди раждането с избраният лекари да обсъдите вашите виждания за раждането и той да ви подкрепи и да ви даде възможност да изживете този момент по възможно най-естествеият начин.  Peace

Айде спирам по-този въпрос, че стана ферман  Wink

Анисофт много ми стана мъчно за тебе, надявам се скоро да намерите, някаква среда, която да ти помогне да приемеш живота в голямата страна. Има доста хора, които се сблъскват с подобни проблеми при имиграция. Защо не пишеш в чужбинския форум, може да има някоя мама, която живее във вашият град и да ти помогне да пробиеш социалната бариера. Пожелавам ти успех  Hug

Ето ви един добръ списък за небходимите неща за бебо, при покупките ще ви бъде полезно, а при  бюджетирането  Mr. Green
http://www.momentofpeace.net/2008/baby_list

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 09:54 от jen

# 423
Добър ден, момичета!!!  bouquet

За раждането, аз отидох само с багажа и документите си в болницата, понеже бебо не шаваше, приеха ме вечерта към 23.00ч. и на др. ден рано сутринта родих! Екипа ме е приел без тестове за упойка и т.н., но слава Богу, всичко завърши добре!!! Hug
За багажа, аз го приготвих като влязох в 9
-ия месец и така си стоя 1 месец, само добавях или махах разни неща ooooh!

Ние днес ще поизлезем малко навън, че ще ни дойде в повече стоенето в къщи ooooh![/color]

# 424
Добро утро мами,
аз от вчера съм яхнала метлата, че моята майка с тъпите си суеверия ми е изпилила нервите. Да не се подстригвам, да не гледам колички, дрешки и т.н., че видите ли било опасно! Днес сутринта ми прекипя, след като в просъница си мислех какви неща съм си харесала от "Мадър кеър" и после се сепнах ау ами ако стане нещо с бебето. Няма да ви кажа как се психирах вече... И рано сутринта я наспотах майка ми и забраних въобще да ми говори за бебчо и да ме пита за него!

Изчезвам сега, че ми висят едни договори и по-късно ще се включа отново.

# 425
Привет мамчета Simple Smile
Ние си изкарахме много весело на гости у приятелите ни в Козлодуй, а 4 часовия път с кола изобщо не ме притесни! Много се радвам , че отидохме !!!
АЗ и преди съм споменавала, че в частната болница в Пазаржик - Хигия( има и в Пловдив) цената за раждане ( естествено) е 340лв  и 360лв за секцио. За избор на екип не съм се интересувала, защото аз си ходя там на ЖК (боницата работи със здравната каза)и е задължително при който си ходиш на ЖК, той да те изражда! Ако ще да е в 3 часа през ноща му се обаждат и го докарват Simple Smile За моя радост аз се записах при шефа на цялото АГ отделение и съм много доволна до сега от него Simple Smile

Имам една питанка към тези които ходеха наскоро да си оправят зъбите... падна ми част от една стара пломба и сега се налага посещение при зъбар...само, че не знам дали може в това ми състояние да ми се правят пломби?? Аз упойки не ползвам, ако това може да е проблем, ама по принцип лекарствата които се слагат дали не са опасни?

Jen благодаря, за пореден път за инфото за багажчето, много е ползено!

Аз съм ЗА среща в София да се видим, само че да е някой по-слънчев и топъл ден ,че тези дни се очертава голям клинч!!!

Целувки от мен, стискайте мипалци, че днес съм на изпит Wink   Peace  Hug

# 426
Здравейте момичета Grinning Ведър и усмихнат да е денят ви!
Аз съм на 2000 км от България и никой не ме знае какво правя LaughingАко знае свекърва ми,че съм се подстригала,ще подскочи високо.Не се подстригвай,не вземай за детето нищо............ Close А да, и -колко килограма си качила? Майка ми за косата ме подкрепя,че не мога да ходя толкова време като гръмнала бобина.За другото комай и тя робува на тия суеверия,но не смее да се обади.
Аз днес съм въодушевена от предстоящата след обяда среща с детето. Дали от това,не зная,но не можах да спя.Все ми беше неудобно,а коремчето ми е мъничко.Как ли ще я карам по-ватам newsm78 Чета,че препоръчват да слагаме повечко възглавнички в леглото и да си ги нагласяме,за да спим по-удобно. А има и едни специални......ползвали ли сте вие такова чудо?

# 427
Снощи ви прочетох, не бях толкова скапана, че не ми се пишеше...
На трите рожденички пожелавам всичко най- хубаво!!! Нищо, че на патерици... Embarassed
addy_1, много благодаря!!!
Аз искам, ако може за март, април и май да ми се пуснат болнични, което е около 90 дни + 45 дневния от юни стават 135, което паа е по-малко от 180 Wink
А и не мога да разбера какво им става на тия доктори като поиска човек болнични - сякаш от джоба си ги дават #2gunfire
... какво му става на твоя лекар...Като гледам момичетата от тазе тема нямат проблеми с това...и на мен моят лекар ми каза, че само да поискам...
И така да е, пак аз съм последна ( след последното раждане/аборт лятото). Наистина ще се разбере като се роди  Peace
и аз по същия начин, но при мен е потвърдено, че нося момче, така че при мен поне  тази теория издиша  hahaha
ЗА раждането- Аз, като ПЕПЕРУДКА, исках да родя нормално, но преносвах с една седмица, а нямах никакво разкритие, нитоконтракции, а тоновете на бебето бяха почнали да се губят...Възстанових се бързо, тогава ни вдигнаха на 24 час ( май), но сега знам, че раздвижването става много по-скоро. Този път пак, живот и здраве, пак ще раждам секцио, само че си мисля да говоря с АГ за известни промени- този път ще искам частична упойка и да ми сложат бебето на гърда час па-скоро...със сигурнос е доста гадно да усещаш 40 минути как нещо ти ровичкат в корема , но съм чувала ,че частичната упойка се понася по-леко, а и заради кърмата бих го изтърпяла.

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 16:10 от Юлка

# 428
Да ви питам, за нормално раждане може ли да се избира екип? Аз не съм много наясно как точно протича едно нормално раждане, лекар и акушерка ли има? Анестезиолог само ако е необходимо ли се вика?

Моля тези, които са раждали естествено, да споделят от опит кой е изродил децата им: лекар или акушерка?

Аз родих сина си в Майчин дом София и бях чувала, че по принцип изражда акушерката, а не лекаря. Така че се уговорих предварително с една акушерка, за която получих препоръки от моя приятелка. И действително, самото раждане го водеше акушерката, тя следеше разкритието ми, тя ми казваше кога да напъвам, тя извади детето и преряза пъпната връв. Лекарят, когото не познавах, стоеше от едната ми страна и натискаше корема ми по нейни указания. След като родих, дойде време и за гинеколога -- той ревизира матката и направи нужните шевове, на следващия ден дойде и в стаята, в която ме настаниха, за да види как се възстановявам.
По форумите съм чела отзивите на разочаровани родилки, които са се уговорили с лекар за естествено раждане, той си е прибрал парите, а в крайна сметка и тях ги е израждала акушерката. Така че мисля, че е добре този момент да се уточни предварително.
Този път за съжаление май ще раждам секцио по медицински причини, така че със сигурност ще се уговоря предварително с лекаря, който ще ме оперира.

# 429
  • Стара Загора
Здравейте коремчета.Вече се прибрах от Бургас-изкарахме си страхотно. Party
Говорите си за раждане,ами аз съм решила,че ще раждам нормално,нямам операции досега и не мога да си представя да легна доброволно под ножа.Ако недай Боже се наложи чак тогава.
ia6o мила с първата ми неуспешна бременност направих грешката да се доверя на докито,което ми водеше тогава ЖК уж щеше да ме приема за задържане,но реши ,че не може да се направи нищо и ме записа за аборт. newsm45 Оставиха ме 8ч сама без надзор в стаята  #2gunfire и чак за визитацията ме извикаха.Такава мизерия в АГ-то просто няма.Казах си,че кракът ми няма да стъпи повече там.
Сега съм се насочила да раждам в Ниамед и докито ми работи там и мисля да раждам при нея.
Цената на нормалното раждане е 500лв.секциото 1000лв.
В Иван Рилски цените мисля,че са същите,но за докторите,които работят в родилното отделение не съм чувала много добри отзиви.
Не знам дали сте чели за случая ,който се случи точно в частната ни болница Иван Рилски-момичето ляга на масата за секцио и анестезиолога бърка дозировката на упойката и като започва операцията тя усеща всичко. #Crazy
Аз лично вече не знам на кого може да се има доверие.

# 430
Здравейте! Hug

Мерси за пожеланията, страхотни сте! Heart Eyes

Гледам за раждането   си говорите, при мен нещата са ясни със сигурност ще бъде секцио по медицински причини.Ще раждам при АГ-то, при което ходя на частно, а той е и шеф на отделението тук.Само стискам палци да не се наложи да бъда под пълна упойка. Praynig

Jen обстойно разгледах списъка, дори и аз си направих един. LaughingДосега не съм се замисляла колко много неща трябва да подготвим за бебчовците! При мен бъдещите баби не се месят не са и суеверни, а то и ние не им позволяваме такива волности! Mr. Green
Вие всички тези неща преди раждането ли мислите да ги купувате?На мен ми се ще сама да си купя всичко защото това си е голямо удоволствие.

franseto  fingerscrossed

# 431
Здравейте, вчера се установи че сина ми има свински грип Tired. Ходихме на лекар, той в детското аз в гинекологията тъй като ми беше много зле, отпаднала, Темпер./37,6, което според лекаря не е Темпер., болки в мускулите, абе направо си мислих че и аз имам грип. Погледнаха бебето , всичко е ОК. Днес съм по добре. Не взимам никакви медикаменти. Синчето е на Тамифлу. Та мисълта ми е , ако съм болна и аз от Св. грип Rolling Eyes, в 19 седмица....колко опасно е това за бебето????Оф, много се притеснявам, макар че днес съм доста по добре от вчера, и се надявам това да е  само някаква настинка при мен Praynig

# 432
soon a mother of two, аз лично бих ти препоръчала Дяволов. Аз раждах при него, както и всички около мен. За секцио е един от най- хвалените даже. Раждането ми мина ужасно, но не беше по негова вина, според мен. Това ми беше единственото успокоение, че ме изражда той. Следеше ме една млада лекарка, като често идваше и той, той изроди дъщеря ми с младата лекарка,после тя ме ши. Ако правеше секцио по желание, само заради него бих се върнала в МД.
Вяра, не съм запозната, надявам се всичко да е наред.

# 433
Здравейте,мили дами!
Позволявам си да пиша в тази тема,но не съм сигурна дали въпросът ми е за тук..Ако съм се оберкала,моля да ме извините..
След като родих 1-вото ни бебче и започнах да го кърмя забелязах,че при спарване и изпотяване зърната ми започват да издават специфична миризма и вкус..Отдадох го на засилената секреция на хормоните..Но дори и след като спярах да кърмя това продължи и така то този момент..Сега отново съм бременна и наблюдавам същото..
Според мен има нещо..,не е нормално..
Вие,какво ще ме посъветвате?

# 434
Здравейте, вчера се установи че сина ми има свински грип Tired.
Много съжалявам за малкия ,но той ще се оправи. Дано не си пипнала нищо! Praynig Но и да си, мисля ,че ако си под мед. наблюдение няма страшно!
Франсето- стискаме палчета за изпита ти!
Предния път като ходихме на голямо парти с Вики не беше много зле, но виждах как повечто се дразнят от нея. Тя си търсеше внимание от всички, искаше да им покаже играчките си, разказваше им разни неща и няколко двойки съвсем демонстративно я избягваха
#2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Ей, колко мъчно ми стана... на 3 г децата са толкова сладички, не знам как може един човек да се дразни от такова невинно и сладко същество! Даже и да няма деца! #Cussing out Миличката тя, гушни я от мен! Hug

....Дори мисля да не ползвам и тези 45 дни преди раждането.
Сирма , аз мислех, че този отпуск за  бременност и раждане не може да не го използваш....?
Айде, почвам да уча ,че с гози форум нищо не правя...  bouquet Иначе Биг Брадър вижда всичко! Ще ви следя изкъсо! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт