Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 864
  • 710
  •   1
Отговори
# 465
Привет, момичета!  Heart Eyes

Благодаря ви за отговорите за УЗ.

Танке, много смешно това!!!  Joy

Съни, разказчето, което ти пусна, също много ми хареса.  Flutter

За болничните: аз ходя само на частно за ЖК. Доки ми издава "късите" болнични, а декември и сега като се наложи продължение 30 дни, тя и другата АГ-док от клиниката бяха ЛКК. Плащам всеки болничен, но това е, защото е на частно.

За раждането: аз бих искала нормално/вагинално, освен ако по медицински причини не се наложи секцио. Надявам се хубаво да ми се е вдигнала плацентата до раждането. А трябва и да направя консултация с офтамолог за очните дъна, че съм с диоптър. Още се чудя къде да раждам...  newsm78

Бих искала да попитам момичетата от София, които са избрали частна болница за раждането, към коя точно са се насочили (ако не е тайна де...)?  Blush

Много  Hug за всички!

# 466
  • София
Здравейте, момичета   food010 Ние сме добре....След обяд съм на преглед да видим имам ли гъби или нямам  #Cussing out А, утре сутринта съм на ехо  Heart Eyes

Иринка, много се радвам, че бебчетата са добре  Heart Eyes И честито ти синьо щъркелче, другото ще го добавя като кажеш със сигурност  Wink  Hug
Фейтче, радвам се, че сте добре мила  Hug Почивай и се пази  Hug

....Немога да ви опиша колко самотно си живеем тук. И колко ми тежи това. От както сме се преместили в Щатите сме си предимно тримата. Нямам приятелки, Вики няма другарчета с които да играе. Излизаме и ходим по разни мероприятия за деца,но с никого не сме се сближили...
Ани, миличка, не можеш да си представиш колко добре те разбирам  Hug Аз като че ли го попреживах този момент...Понеже аз дойдох в Америка съвсем сама, а сега сме почти 4-ма  Crazy Не съжалявам че дойдох тук, защото иначе нямаше да срещна мъжа ми, който обичам безумно  Heart Eyes Живеем с мисълта един ден, живот и здраве да се приберем в България завинаги....
Ние също не се срещаме много с приятели...Българите в чужбина, са....как да кажа...не си помагаме, а се самоизяждаме...незнам, може би- конкуренция...така, че е много трудно да си намериш "приятели"...На мен най най ми тежи, че малкия расте без детство...няма деца, все сам стои милия...Може би това беше една от основните причини, толкова бързо да се навием за второ детенце, за да си бъдат приятелчета  Heart Eyes
И така...В България, нямаш пари и имаш всичко останало...тук- имаш материалното- но другото липсва  Tired Направили сме своя избор, в името уж на по доброто....И живеем с мисълта, един ден милата ни България да се оправи, поне мааалко, че да се върнем и роднините ни да се радват на нас и внуците си, а децата да растат свободно   bouquet (сори за оф-а)  Rolling Eyes

Миленка, губиш ми се, мила  Hug Надявам се да сте добре  lovekiss

Ще бъда наблизо  smile3503

# 467
Моля тези, които са раждали естествено, да споделят от опит кой е изродил децата им: лекар или акушерка?

Сунче,тук раждането при нормално протичаща бременност и очакване за такова раждане става с акушер,както и ЖК се водят от акушер!При моето миналогодишно раждане имаше акушерки и лекар,анестезиолог и двама неонатолози! PeaceРазбира се иам лекари,които са на разположение през цялото време!  bouquet
 Таня,все забравям да ти кажа,че аз също сънувах сън с момиченце наскоро и вече знаехме ,че чакаме момче и ако някога имам момиче,знам как ще я кръстя-ще се казва  с името от съня ми! Hug

Ани, миличка, не можеш да си представиш колко добре те разбирам  Hug Аз като че ли го попреживах този момент...Понеже аз дойдох в Америка съвсем сама, а сега сме почти 4-ма  Crazy Не съжалявам че дойдох тук, защото иначе нямаше да срещна мъжа ми, който обичам безумно  Heart Eyes Живеем с мисълта един ден, живот и здраве да се приберем в България завинаги....
Ние също не се срещаме много с приятели...Българите в чужбина, са....как да кажа...не си помагаме, а се самоизяждаме...незнам, може би- конкуренция...така, че е много трудно да си намериш "приятели"...На мен най най ми тежи, че малкия расте без детство...няма деца, все сам стои милия...Може би това беше една от основните причини, толкова бързо да се навием за второ детенце, за да си бъдат приятелчета  Heart Eyes
И така...В България, нямаш пари и имаш всичко останало...тук- имаш материалното- но другото липсва  Tired Направили сме своя избор, в името уж на по доброто....И живеем с мисълта, един ден милата ни България да се оправи, поне мааалко, че да се върнем и роднините ни да се радват на нас и внуците си, а децата да растат свободно   bouquet (сори за оф-а)  Rolling Eyes

Миленка, губиш ми се, мила  Hug Надявам се да сте добре  lovekiss

Ще бъда наблизо  smile3503
Петя, newsm10   love001

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 21:00 от elisalou

# 468
Гледам мерите си пупинките.... аз съм 90см. Понеже нямам сантиметър извадих ролетката  Joy
 Защо толкова малко  newsm78 , пък си преброих седмиците и осъзнах, че тъкмо започвам 5-ти месец.

# 469
Леле, колко много сте изписали за няколко дни  #Crazy браво на вас!

Виждам, че вече говорите за раждането... Я да видим дали ще успея да сложа цитат ...  newsm78

Бих искала да попитам момичетата от София, които са избрали частна болница за раждането, към коя точно са се насочили (ако не е тайна де...)?  Blush

Епона, аз съм от София и съм избрала частнаболница: Света София (на бул. България), както я наричат - болницата на Мазнейкова. Изключително съм доволна от болницата, от екипа, от всичко и след престоя и раждането ми там за нищо на света не бих отишла на друго място. Иска ми се естествено раждане, но за сега не мисля за това, предполагам, че в последния момент нещата ще се подредят от само себе си и имам усещане,че няма да имам избор, така че каквото дойде, само се моля бебето да е добре и раждането да е успешно, както и да стане  Praynig

# 470
нещо не се получи с цитата, както трябва, но става ясно ...

# 471
Танче правилно си разбрала - доктора ти може да ти дава без комисия до края на 180 дневния период, дори съм чувала, че някои доктори дават не по 30, а направо целия период. При мене на ЖК на рецепцията (от къде си получавам болничните) има една дама, която ми обясни надълго за болничните.

За имената написах 20-на и ги пратих на мъжа ми. После ще ги обсъдим, ще видим кои ще отпаднат и така докато не останат 2 за момчета +2 за момичета (ей така за всеки случай, че нали докато не излезнат няма да сме сигурни за пола). Simple Smile

# 472
Танче правилно си разбрала - доктора ти може да ти дава без комисия до края на 180 дневния период, дори съм чувала, че някои доктори дават не по 30, а направо целия период. При мене на ЖК на рецепцията (от къде си получавам болничните) има една дама, която ми обясни надълго за болничните.

Мерси, Иринка  bouquet Hug
Значи в сряда ще си поговорим с моята доки за болничните Sunglasses То аз искам само за 3 месеца и после 45-дневния да ми издаде и съм ОК Wink Но да видим какво ще каже Crazy

# 473
Привет мамчета, бързам да ви пиша...знаем пола на нашето бебче- момичеее   261uu. Така,че моля за един  stork-girl . Поздрави на всички,които вече знаят като мен цвета на гащите.  всичко ни е наред и на място, даже сме със седмица по-напред, цели 395 грама.  доки каза,че ако така вървим поне 3,600кг. на финала. Ама да му мисли който ще го ражда туй бебче  Joy ,
Сега започвам да чета,че от вчера доста сте изписали, а аз не пропускам нищо  smile3533

# 474
Момичета извинете че питам, но защо държите да сте в болничен? Проблемна ли е бременността или просто не ви се работи, защото лично аз мисля че ще лудна ако още от сега се откъсна от колектива си и работата си. Достатъчно, че после две години ще почивам!А пък като съм на работа съвсем не усещам как минава времето и то хоп ще дойде време за новия член на семейството.

# 475
sirmanacheva, аз лично си имам други съображения, които няма да споделям, слава Богу бременността ми си е ОК Heart Eyes Просто така ми е по-добре, хем съм си в къщи, хем си ми тече стажа и всичко останало, хем и малкия си гледам, че не е класиран за градина и няма кой да го гледа постоянно, а детегледачка не можем да си позволим - по-добре да си го гледам аз! Hug

emito__, честита девойка!!!  bouquet

# 476
Миленка, губиш ми се, мила  Hug Надявам се да сте добре  lovekiss
Тук съм,мила!  Hug Hug Hug Гледам да ви чета редовно,но нямам настроение много да пиша.Незнам какво да ви кажа,но се вкарах и аз във един филм.Уж гледам да съм над подобни емоции през тази си бременност и да не се притеснявам излишно,но  Sad Иначе Белослава е по-добре да чукна на дърво.Още 4 дни АБ и след 10 дни почивка контролна снимка.А моят проблем е,че и аз доста кашлях тези дни,ама наистина много,но без Т.Леко червено гърло,но ми се струва,че е от кашлянето.В неделя отизох все пак за ме чуят - падна ми се дежурен невролог,както разбрах по-късно.Претупан преглед - с диагноза нищо ви няма.Само лека вирусна инфекция на гърлото.За кашлицата пия сока на черната ряпа с пудра захар,разни други майчета,мед,лимони,а от вчера и проспан.За гърлото - прополки.Всеки ден се чувствам по-добре,още кашлям,но отхрачвам и ми се струва,че ще се оправя,а ме гложди мисълта да не карам някоя пневмония на крак.Не мога да направя снимка и сега вариантита са два - или да си карам така и да се надявам,че няма да се влошат нещата или да пия АБ профилактично.

За раждането - родих секцио,най-вече заради дългите години стерилитет,проблеми през бременността си и желанието ми да родя при моят си лекар,който е в друг град.Операцията мина изключително бързо и леко.Бях в съзнание и веднага видях детето.Беше с обвита пъпна връв,цялото посиняло,така че се радвам,че така протекоха нещата.Възстанових се изключително бързо.Рехабилитацията беше на другата сутрин.3 дни ни обезболяваха през катетъра,на 4-я си тръгнах за Бс.Болки не съм имала,освен при силен смях,кихане и кашляне.Мястото на операцията ми беше изтърнало месеци наред,т.е. без никаква чувствителност.Белегът е почти незабележим вече.

За болничните - почти цялата си първа бременност изкарах в болнични.Няма да коментирам полагащите се дни,защото момичетата добре са обяснили всичко,но се оказа,че излезе ли човек веднъж в болнични е добре да си изкара така до края,за да взема по-прилично майчинство.А сега при тази в момента съм в платен отпуск.

По другите теми няма да се включвам,че със сигурност ще изпусна много неща.

Благодаря на всички,които ни мислиха  Hug Hug Hug Hug Hug

Честито на всички разбрали пола на децата и с добри новини от прегледите.Аз си изтървах втората ФМ,защото точно тогава се разболя Белослава,но бебчо го усещам постоянно и се надявам всичко с него да е добре.

# 477
Здравейте и от мен Simple Smile

Набързо и аз да се отчета от днешните прегледи  Grinning

ЖК- всичко ок...корем-88см, +2кг, кръвно 120/80  Flutter
ФМ -бебчо все още има пишка  hahaha Отговаря си на дните т.е после излезе, че върви с 1 напред. 310гр му тежи дупарата  newsm30  Mr. Green Много шава, отваря устичка, маха с ръчички  Heart Eyes Голяма симпатяга  newsm32

Бебчо беше заел странна поза по едно време...беше с кръстосани крачета все едно, че е седнал по турски  Rolling Eyes И ми стана много смешно, защото и моето мъжле постоянно така седи (даже и в момента е седнал така) И направо си представих двамката след време как седят на дивана по този начин  Joy

Връщам се да чета,че днес въобще не съм ви чела  Hug

# 478
  • София
Здравейте!
Да кажа и аз защо искам да излизам болничен по-рано-първо работата ми е такава че съм на крак  близо по 10ч на ден и доста се изморявам,второ не мисля че е подходяща за бременна жена пък и още повече че корема расте доста бързо Laughing иначе до сега да чукна на дърво бременността ми протича нармално Praynig другото което е всеки ден взимам малката с градския транспорт от детска и пътя ни е около час докато направим това упражнение и съвсем се изтощавам и от това Rolling Eyes да не ме помислите за някаква глезла...  Wink

# 479
  • София
....Незнам какво ми каза,но се вкарах и аз във един филм.Уж гледам да съм над подобни емоции през тази си бременност и да не се притеснявам излишно,но .....
Миленка, аз ли съм ти казала нещо  newsm78 Незнам за какво си мислиш, но не се притеснявай излишно  Hug Юначето ти е добре  Heart Eyes Ти се пази, а не прекрасната Бела, пожелавам много бързо да се оправя напълно  Kissing Heart

besyto, браво за хубавите новини от прегледа  newsm32
emito__ , честито ви момиченце  bouquet

Елинка  Hug

Уф, аз нещо....сутринта гоних малкия из гардеробите  Crazy и май съм се секнала малко, и сега ме наболява гърба и малко към кръста  ooooh! Не е болка за умиране, ама не много приятно  Tired

Общи условия

Активация на акаунт