Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 824
  • 710
  •   1
Отговори
# 495
Извинявайте за снощната криза. От време на време ми става нещо и се чудя или с кого да се скарам или за какво да се самосъжалявам и да рева. Сещам се някой в началото беше казал "Сега ни е забавно, но гледайте като ни ударят хормоните как ще си издираме очите..." Снощи си легнах в тегаво настроение и бебко реши да ми покаже, че и той/тя може да рита и че аз не съм най-безчувственото същество дето нищо не усеща  Crazy  Иначе от няколко от 2 дни усещам главата, даже леко ми издува корема. Мъжа ми има голяма глава и свекървата разказва, че се е родил с огромна глава. И Вики беше с голяма глава, ама все пак е мома, но ако сега съм с мъж с огромна глава- обещавам като раждам да пищя.
Днес се чувам с майка ми и викам тъкмо изчистих и сега ис пия кафето, а тя вика "Вики, вие на това чисто ли му викате?" Joy И се обръщам, на масичката наредени нейните играчки. И свеки и майка са такива чистофайници, че ще трябва да почна да лъскам къшурата от сега. А свеки може и удар да получи като ми види градината, ама кво да се прави, ако имате цвете за морене- пратете го насам.

# 496
fat wombat как си мила,какво става с теб? мисля те да знаеш ,пиши някой ред като ти остане време за нас Hug

ох..  джен няма ли с какво да ги морим тия киселини ,че.. Sick Sick Sick.така ми гори на гърлото ,пък и едни селски уригни ме гонят последно време,чак ме досрамява Embarassed

мойту корем и аз го измерих с рулетката -86см
annisoft  hahaha пожелавам бебето ти да има най-нормалната глава на света и да излезе за 2 секунди ,та да не пищиш  Hug Peace

# 497
Момичета как вашите първи дечица приемат мисълта за новите братчета или сестричета. Моят син започна да прибира играчките в кутии , за да ги вдигне на високо. LaughingЗа да не ги достигне брат му Laughing Laughing LaughingГолеми обяснения му друснахме, но не.От сега проявява доста завидна ревност, не знам по нататък как ще е . Споделете опит

# 498

Айде на кафенцето  Peace

Аз съм в болнични, защото работя в друг град, пътувам по 80км всеки ден, понякога се налага и аз да шофирам. Имам "утежнена акушерска анамнеза" - аборт в 5/6 месец. Изморявам се цял ден на работа и пътя. В офиса се пуши като в нощен клуб и .... т.н

Според мен моя корем е най-голям досега /не че се хваля напротив/  Embarassed 101см.
на тези, които мерят с рулетка да кажа, че в ЖК го мерят в легнало положение със сантиметър  Peace
И аз имам гадни киселини, но не постоянно, така че се търпи  Peace
Кръвното ми е 90/60 - цял живот съм била с такова и така ми е добре, ако е повече тогава не мие добре. Явно и бременността ще си изкарам така  Thinking
Приятен снежен зимен ден ви желая  Hug Hug Hug

# 499
Добро утро, мамчета!
Днес гледката през прозореца е много красива, но дано все пак снегът се постопи ,защото ни ми се рине сняг, а ще излизам следобед.
Нещо гърлото почна да ме дращи вчера сутринта, пих фервекс сутринта и на обяд, а снощи пропуснах, домързя ме, само шалче си сложих (идеята я взех оттук) , но днес не съм много по-добре. За късмет изрових един чисто нов блистер Хомеожен и няма да се налага да излизм до аптеката и сега всеки час смуча хапче.
Със страх измерих корема си...и си отдъхнах, сантиметърът показа 89см...Макар че кантарът пак си показва 61кг...
Миленка, как си, почиваш ли?
Никче, честит ти розАв щъркел!
Калоянис - честит ви мъж! Да ви е живо и здраво бебчето!
Пете,  гимнастичката ни  Mr. Green, как ти е кръста?
Джен, уби ме с тия обиколки... Joy Моята масажиска ще има да се поти над моята гъзно-целулитна обиколка.... Joy Макар че казват, че бременния целулит е оточен, т.е  заради задържане на вода и забавен лимфен дренаж, но все пак си е целулит, а с него трудно се разделяш... Sick Т.е той трудно се разделя с теб! Mr. Green
Анисофт - ако ти се кара - нямаш проблеми, само свиркай! Joy Така ще се скараме, че....Ама по-добре ще е да споделяш, според мен е по-ефикасно.
Ади1, приятно прекарване вкъщи! Може в началото и да ти дотъпее, но така е много по-добре, отколкото да пътуваш всеки ден и да "пушиш" пасивно!
Не мога да разбера едно - бебто шава доста, особено вечера (нормално). Странното е, че когато АЗ галя коречмето бебето продължава да ритка. Но БАЩА му ако си сложи ръката- веднага спира...Не мога да разбера как става тоя номер... newsm78
Франсето- пожелавам ти да си взела изпита!
Фат уомбат май утре ще ходи в болница , ама да се обади как се чувства!
И моето кръвно е около 90 на 60 и се чувствам добре(е , в началото на бременността падаше и още, но кой ли не е запознат с това).Един ден като повръщах вдигнах на "перфектните" 120 на 80 еййййй, щях да пукна от главоболие ,защото за нашия организъм това си е високо кръвно.

# 500
Ехо, добро утро дами! Как сте днес?

Аз да споделя и за моя корем: 94 см е.  Информацията е от миналия четвъртък Simple Smile

Вас боли ли ви кръста? Аз след 4 седмици вкъщи, след вчерашния първи работен ден едва станах от стола, така се бях схванала в кръста и 2-те ябълки на краката. Едва стигнах до колата. Мисля си че е от обездвижването и сега се чудя да започна някакъв спорт... Не знам и аз. Вие как се чувствате физически?

Другото, което ми е досадно са сънищата. Надявах се с времето да отшуми, обаче не... Сънувам с пълна сила, то не бяха полицаи, преследвания с коли, да тичам боса и гола по улиците. Не си е работа просто  Joy

Хубав и усмихнат ден на всички!

# 501
  • Варна
Добро утро момичета,

Ади, благодаря за кафенцето. Тъкмо не съм пила още днес

Ама много големи тези ваши бебоци. Цели 300 - 400 гр.  Crazy Моята мома миналата седмица беше около 200 гр.  Thinking Явно ще сме финни  Mr. Green

fat wombat, дразни някой ред, и аз те мисля  Hug

При нас засега няма проблеми с приемането на второто дете по простата причина, че Калоян изобщо не му отдава никакво внимание. Знае, че има бебе и ще се появи когато дойде лятото, но толкова.Нито мен пита нещо, нито коментира. Изобщо не му е интересно  Laughing Утре съм на ФМ при Балев и ще го взема с мен. Може пък когато види бебето да има някаква реакция  Laughing

Краси, поздравления за хубавите новини  Hug

франсето, стискам палци изпитът да не остава за лятото

Бе много шава това нашето бебе - от три дни не спира. И двамата с мъжа ми нямаме спомени Ния да е била такава шавлива.

И при нас е така. Много рано започнахме с ритниците  Grinning

Аз тръгвам вече за работа. Хубав ден на всички  Hug

# 502
юлка- де да беше момче,ама не е -мома е на 1000% Mr. Green

# 503
Здравейте ЮЛСКИ-сладурани. Капризчемного готино кафе аз си пожелавам човечето от чашката мн е сладко.kaloqnis2007 , ти не искаш ли сега да имаш момиченце , или аз нещо не съм разбрала.Аз пък примерно бех се зарадвала да си нашарим децата. Джен, колко трябва да е кръвното като казваш, че 120/80 не е добре, за сега мойто е все 110/80 ама да си знам. Peacesirmanacheva, какво да ти кажа за моята кака, тя е най-щастливия член от нашето семейство, че ще има бебе у нас. Всеки ден му говори през корема ми , гали ме, целува го. Много се е промченила откакто е разбрала, че имам бебе. Станала е по-послушна, помага ми, не ми дава да нося чантите от пазара, а се пинка тя и само се караме кой да ги носи Heart Eyes. Казва на баща си, че трябва много да му слешат и двата и да не ме ядосват. Мога да ти кажа, че вече няма търпение да се роди бебето. Засега няма и грам ревност, аз и обяснявам постоянно как ще гушкам бебето повече от нея, защото то е по-молко и има по-голяма нужда, а тя е голяма и се справя вече сама за повечето неща. Но и казвам, че това въобще не означава, че ще я обичам по-малко, просто сърцето на мама става по-голямо и има място да обича и двете деца и така си говорим много по темата и засега сме подготвени, но като дойде момента ще видим. Да ви кажа честно сигурна съм, че ще има ревност и това сперад мен е съвсем нормално, защото тя е свикнала да е всичко и всеки само за нея. Отплеснах се сори. Честито на всички с добри резултати от ФМ, на тези който ще ходят стискам по едни палец. Стискам палци и за изпитите ви Миленка и Белослава по-бързичка да се оправят, както и другите болни. То от толкова четене ми изхвнърчаха мислите. Почвам малко да работя, но ще ви държа под око. Целувки.

# 504
naiema добре, че полека се оправяте. И при мен кашлицата доста се задържа докато се изчисти окончателно. Много често от кашлицата се раздразва гърлото и  чесно казано неако имаше пневмония всеки лекар ще я  чуе както те преслушват. Не се притеснявай.  Hug

Пете леко с гонките из гардеробите, оправяй се и се пази.  Hug
За моята лентичка не се притеснявай -  тя си е ок. Нали съм най-назад от всички, заради близнаците - просто зная, че няма да се родят на термин, а малко по-рано.  Crazy Така или иначе термина ми е началото на Август, но нали си ви заплюх от самото начало и съм с вас до края.

Ели летичката ти я няма!!!

Ник4е не се притеснявай за пулса - той в началото е висок, а после започва да се понижава.

Джен мила, нищо сега ще си полежим у дома, за да си гушнем юли нашите мъници. А работата ще я наваксаме и пак ще ни погне лудия ритъм.  Hug

Поли31 като те слушам имаш много правилен педагогически подход.   bouquet

И аз съм с по-ниско кръвно - 110/70, което по принцип си е нормално за мене. Както каза док на ЖК - да го задържим така до края.  Laughing
Коремът ми е 87 см, ама нали съм най-назад в седмиците и с обърната матка, а и близнаците са един под друг.

Целувки на всички. Аз ще се разходя лекичко до супера, че нещо съм опустошила хладилника.  Blush

# 505
Добро утро, момичета! 

Първо, и аз искам да честитя на Поли, smyrfieta и kKristi (по-добре късно, отколкото никога) и да им пожелая много здраве, лека бременност и най-големия подарък на термин!   bouquet

Второ, разгледах и аз албума. Страхотни сте! Пожелавам на всички да сте все така усмихнати и красиви!

Капризче, и аз миналата седмица сънувах кошмари (което не ми се е случвало от малка) Simple Smile И още една моя приятелка със същия термин се оплаква, че сънува прекалено живи сънища!

Хубав ден на всички!!!  Hug

# 506
 wavey

Капризче и аз какви ги сънувам  ooooh! Но и преди бременността си сънувах много, но понякога не ги понасям тези сънища.  #Cussing out  #2gunfire Когато започна да обяснявам на моето мъжле какво съм сънувала и той се обърква дали това е сън или наистина му разказвам за дадена случка .

За кръвното - според мен е индивидуално newsm78 може и да греша де...аз при 120/80 (както ми казаха вчера, че е) се чувствам добре  Rolling Eyes Но задължително трябва да започна да си го следя да си знам кое е нормално при мен и кое не. Има ли връзка вдигането на кръвно и повръщането? - аз от началото не съм повръщала ( надявам се и да не ми се случи де )  Mr. Green

# 507
О исках да ви напиша и за кошмарите, но бях забравила и сега се сетих като прочетох. Та предния път когато ходих на консултация се оплаках, че сънувам страшни кошмари /именно заради такъв, който бях сънувала през ноща се оказах на консулртация на др ден/, та акушерката ми каза да вечерям колкото се може по-рано и по-малко и да спя на страни, а не на гръб. Каза ми да предупредя мъжа ми като ме види по гръб и дори да съм заспала да ме побутне да се обърна. Какво оказва това на кошмарите незнам, но просто да си споделя какво ми казаха и аз го спазвам и от тогава да чукна не съм сънувала кошмари. За киселините моя приятелка, която роди през януари и бяха казали чаша топло мляко и тя ми каза, че наистина помага. Засега не ме мъчат киселни, но като зднам какво става накрая не ми се мисли.

# 508
Привет, момичета Hug

За киселините, като ме подхванат си взимам едно хомеопатично хапче под езика и съм ОК - "Гастроцинезин", ако случайно с едно не се оправя взимам второ след известно време и тога мога да заспя спокойно!!! Wink

За по-големите деца, Коско много се радва за бебето, гали ми корема, целува го, говори му, даже и го усети онзи ден, избира кои играчки ще му дава, и биберон щял да дава, и само той щял да го гушка като плаче, и тпй щял да иска от млякото на бебето hahaha За сега всичко е ОК, и аз му говоря много, но гледам и да не прекалявам... Майка ми все повтаря, че много рано сме казали на Коско за бебето, до юли имало мнооого време щяло да му омръзне newsm78 Но ние сме на мнение, че по-добре от по-рано, а не в последния момент! Да видим като се роди бебето как ще е!
И сега нещо смешно: След прегледа -  ФМ, нали ни казаха, че бебето може би е момче, та наще купиха подаръци за Коско и бебето и като се прибрахме Коско поиска да види подаръка за бебето - показвайки му сините боди и шапка, той ме погледна и каза: "Ааааа, това не е за нашето бебе?", попитах защо, а той отговори: "Ми не е розово, нашето бебе е момиче - доктора нещо е сбъркал, мамо!!!" Joy hahaha Joy Та така и до сега не иска да повярва на доктора и това си е hahaha
Пък мъж ми вчера каза, че името Божидар било хубаво, та съм малко по-спокойна, но искал да погледне в нета и други имена, за да се сети и за други, та така с името за бебето - може би скоро ще измислим име, което да харесваме и двамата Heart Eyes

За сега това от мен, че ще загоря яденето Embarassed По-късно пак ще намина Wink

# 509
Добро утро и от мен (аз обикновено ставам към 11  Embarassed, но рядко лягам преди 12-01, пък и докато заспя, че над нас живеят студенти и ми е писнало да се разправям вече ooooh! , но сега ми се е паднало да си отспя  Mr. Green )
Вас боли ли ви кръста? Аз след 4 седмици вкъщи, след вчерашния първи работен ден едва станах от стола, така се бях схванала в кръста и 2-те ябълки на краката. Едва стигнах до колата. Мисля си че е от обездвижването и сега се чудя да започна някакъв спорт... Не знам и аз. Вие как се чувствате физически?
Честно да ти кажа не знам дали е от залежаване, не знам до колко е полезно (за бременните де), но ние с мъжа ми сме големи разходкаджии и на ден ми се събират поне по 5-6 км без значение какво е времето, а кръста си ме боли и то най-вече като съм легнала, все нещо ми опъва и на никъде не ми е удобно, понякога и в ябълките сякаш нещо ме прорязва, така че явно е нормално за бременни  Hug но аз май ще трябва вече да понямаля разходките, че нещо последните два три дена ме стяга корема  Thinking
Иначе моя корем мерен от доки на жк на 08.02 е 86см, ох обаче аз съм нисичка и вече ми изглежда огромен, да не говорим, че съм +7 кг, а комшийката ми която ще ражда края на март е само +6 и то без да е имала излишни кг от преди това  Rolling Eyes
Киселини мен не ме мъчат съответно нямам спирка пред хладилника  newsm55 и кошмари не сънувам  Simple Smile
Франсето дано си минала  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт