Баба Марта мартенички подарява - ЮЛЧЕТО ритничета раздава!

• 23 857
  • 710
  •   1
Отговори
# 510
Момичета как вашите първи дечица приемат мисълта за новите братчета или сестричета. Моят син започна да прибира играчките в кутии , за да ги вдигне на високо. LaughingЗа да не ги достигне брат му Laughing Laughing LaughingГолеми обяснения му друснахме, но не.От сега проявява доста завидна ревност, не знам по нататък как ще е . Споделете опит
И при нас е така.Белослава постоянно казва,че няма да даде играчките си на брата (както тя го нарича)  Mr. Green Постоянно се присеща за това и все коментара и е,че няма нищо да му дава,но и нищо не иска от него.Иначе уж свиква с мисълта за бебето,ама ще я видим тази работа.

Юле,не си почивам,миличка.По цял ден се гледаме двете с детето,а тя си иска своето.

Иринка,ами те уж сега са плъзнали някакви модерни пневмонии,които не се хващат на слушалка,а само на ренген,ама каквото такова.Ще гледам да не се притеснявам излишно.

За киселините - имам спомен че при първата бременност ми изписаха Талцид,ама той беше толкова гаден,че не разбрах имали ефект  Mr. Green

За кръвното - моето досега на ЖК е било все 110/70.Напълно съм съгласна,че е индивидуално за всеки,но все пак и аз се учудих,че 120/80 не е много добро.Нали уж това е нормалното кръвно  newsm78

# 511
Привет от мен Simple Smile
днес съм си насваляла сумаси епизоди на сериалчетата които следя и ще се отдам на мързелуване и зяпане. ПО-час трябва да спретна и едно кратко докладче за утре, но не е сериозно Simple Smile

Бътерфлай ще да тествам твоето лекарство за киселини, че много ме мъчат и мен Simple Smile
Корема, ще го измеря утре след прегледа на ФМ... ооффффф нямам търпение вече!!!!! Simple Smile)))))

Благодаря ви за подкрепата, дано да съм се справила..!!

Аз сега се притеснявам, че май няма да взимаме, нито социалната помощ от по 100лв, нито детски, защото мъжа ми го осигуряват на 1500 лв +/- някакви различни месеци Sad а то май си е било 350 лв, на член от семейството, а дори с бебчето пак на 3 не илиза... добре, че поне ще ми дадът тези от уни-то , че.... Мъжо ме успокоява, че все ще от отчуваме това дете, ама аз много ги мисля разни такива дето не зависят от мен...

Това е от мен, по-късно пак ще ви погледна Wink

# 512

Аз сега се притеснявам, че май няма да взимаме, нито социалната помощ от по 100лв, нито детски, защото мъжа ми го осигуряват на 1500 лв +/- някакви различни месеци Sad а то май си е било 350 лв, на член от семейството, а дори с бебчето пак на 3 не илиза... добре, че поне ще ми дадът тези от уни-то , че.... Мъжо ме успокоява, че все ще от отчуваме това дете, ама аз много ги мисля разни такива дето не зависят от мен...

А студентските нали ще може да си ги вземеш? Аз ще се боря за социални все пак с моето мъжле нямаме брак, а и аз не работя...предполагам, че лесно се доказва в този случай, че имам нужда от тези пари.

Heart Eyes чакаме те с резултати утре след ФМ  Hug

# 513
  • Варна/Сливен
Здравейте мацки как сте надявам все всички да сте  ок  Praynig
Оф днес ми е едно депресивно много се мразя  #Cussing out  като съм такава с мрачни мисли и без настроение  Close  и то без някаква видима причина  Confused ама хайде сега да не развалям и вашето настроение.
За киселините аз в началото имах няколко пъти и доки ми каза да пия талцид ама  ми се наложи само 2,3 пъти да пия сега да чукам на дърво нямам дано и по нататък все така да бъда,че поне с тях да не се занимавам  Whistling
Аз най вече сънувам кошмари когато  ме боли някъде по силно от нормално отдавам го на това,че моментално изпадам в паника и почвам да си мисля най-лошото.Най-често или търся бебето и не мога да го намеря или знам че е гладно пък не мога да го нахраня ей таива и куп други щуротий,но вече гледам да не им обръщам внимание четох някъде че повечето бременни жени сънуват кошмари.
Утре съм на ЖК та ще видим колко ми е порастнал корема ама така като го гледам не е никък малък  preggo,а за кръвното аз винаги съм била с ниско кръвно и сега е така ако стане примерно 120 на 80 почва да ме боли глава и не се чуствам добре, а за ниското кръвно доки ми изписа едни капки на билкова основа заради леженето и многото лекарства ми пада още повече  тогава пък почва да ми се гади  ooooh! какво да ви кажа луда работа.
Хайде оствям ви сега по-късно пак ще ви нагледам на вън вали страхотен сняг ще застана малко на прозореца да му се полюбувам.Пазете се  Hug

# 514
  • София
Здравейте и от мен!

Епона, аз ще раждам в частна болница - във Вита. Там си следя и бременността и засега съм доволна и от условията, и от доки, и от всичко. Имам много колежки и приятелки, които са раждали там и все хубави отзиви съм чувала. Знам само, че ако бебето тръгне преди 37ма седмица, пренасочват към Шейново, Майчин дом или Токуда, защото нямат условия за недоносени бебета.

За киселините: имам понякога, ако прекаля с хапването, но гледам да не го правя. Иначе нищо не съм взимала, когато ми се е случвало да имам.

За кошмарите: сънувам не точно кошмари, но много шантави и объркани сънища, които са адски реалистични. Така съм си от началото на бременността.

На болните и разболяващите се стискам палци да се оправят по-бързо и без усложнения  Hug

Стиснати палчета на всички, които са на среща с бебо тази седмица Wink  Hug  bouquet

По-късно ще ви нагледам пак, а сега отивам да похапна малко  newsm22

# 515
Привет от мен Simple Smile
днес съм си насваляла сумаси епизоди на сериалчетата които следя и ще се отдам на мързелуване и зяпане. ПО-час трябва да спретна и едно кратко докладче за утре, но не е сериозно Simple Smile

И аз имам да гледам по 1 серия от моите сериали, а нямам време. Така ти завиждам, че можеш да си помързелуваш  bouquet

Аз киселини полувам рядко, най-вече от купения китайски чесън. Добре, че беше на мъж ми баба му, да ни снабди с чесън, домашно производство, че иначе беше страшно. А онзи ден от едни патладжани получих киселини. Много е неприятно наистина... Аз си разтварям половин лъжичка сода в чаша вода и така решавам проблема.

За кошмарите: сънувам не точно кошмари, но много шантави и объркани сънища, които са адски реалистични. Така съм си от началото на бременността.

Абе и моите сънища не са кошмари, а са просто странни и шантави. Иначе не ме плашат или стресират, но ако се ядосам на сън и се будя, а събудя ли се и после няма заспиване. Мъжа ми се базика, че това били сухи тренировки за бебето, да съм се подготвяла, че нямало да спя  Joy

Моето кръвно е 90/60 и лекарката онзи ден ми каза, че очаквала и по-ниско да стане  newsm78 Аз малко се учудих, защото нали уж се покачвало кръвното по време на бременноста, а тя обратното ми каза...

Аааа, и да ви се похваля, ако не съм, че помня точно 2 мин  Embarassed От седмица усещам бебето как подритва и се върти. Много е яко  Hug

# 516
Калоянис, много съжалявам, не знам какво съм гледала, че да се объркам така Whistling!Честита ви мома!
Капризче, пожелавам много да те радват ритничетата!

Иринка,ами те уж сега са плъзнали някакви модерни пневмонии,които не се хващат на слушалка,а само на ренген
Вярно е!Преди две-три години свеки ми каза за този тип пневмония и тогава много й се ядосах, че е такава паника, та чак говори глупости, но после разбрах, че е била права...
-...като се прибрахме Коско поиска да види подаръка за бебето - показвайки му сините боди и шапка, той ме погледна и каза: "Ааааа, това не е за нашето бебе?", попитах защо, а той отговори: "Ми не е розово, нашето бебе е момиче - доктора нещо е сбъркал, мамо
...А така, после да няма рекламации към МД, че не е момиче... Joy
... Когато започна да обяснявам на моето мъжле какво съм сънувала и той се обърква дали това е сън или наистина му разказвам за дадена случка ...
Аз пък като почна да му разказвам кошмарите си, той казва, че само боленмозък може да роди подобни страхотии... Mr. Green,е не го казва, за да ме обиди, просто той самият не помни какво е сънувал...
Семруна, според мен сънуваш най-разпространени сред бременно жени кошмари! Чела съм ,че в сънищата се отразяват страховете ни, и е съвсем нормално да се притесняваме дали ще имаме кърма за бебето...за търсенето не знам...Аз като небременна сънувах един сън, досега го помня.Чакаме със свеки някакъв рейс и почва да вали дъжд, само че не нормален дъжд, а грамадни мазни  бели червеи с гадни черни муцунки,ей,отврат.Идва рейса, ние се качваме и аз почвам да се чудя, къде е малкият, защото в реалния живот  когато той не  е с мен, значи е с нея, а тук и двете сме заедно, а него го няма...И усещам как ме обзема една паника, искам по-бързо да стигнем до града , за да почна да търся детето си...и това ако не е плод на болно въображение.. Sick

# 517
момичетааааа  #Crazy какво правите вие браво аз от 4 дни не съм влизала нямах време и сте изписали 21 странички оттогава  Hug
имах доста работа събота и неделя бяхме при наще малко и вчера лудница в офиса вечер не ми остава време за компа ,като приготвя да хапнeм и да оправя и искам да си лежа и ТВ
инретесна тема за киселините от ден два усещам,че и при мен се появяват чета с интерес какви мерки вземате
за сънищата сънувам и аз щуротии какви ли не даже не ги помня някой ама понякога е доста неприятно сутрин докато се осъзная къде съм  Wink
бебо е ок ние сме 220грама ,но за седмиците в които съм доки казва,че е идеално
корема ми расте ще го измеря да ви кажа и аз как съм и някой снимка може да кача в албумчето ще си сложа и ника да ме разпознаете само да видя кога ще накарам да ме щракне мъжа ми   Mr. Green не съм влизала и там да ви се порадвам ще го направя
 Heart Eyes пазете се ,че зимата се върна надявам се тия дни да съм по активна да имам повече време да съм с вас много е приятно тук  Hug

# 518
Здравейте, момичета!   bouquet

Аз преди малко се прибирам от ФМ - всичко му е наред на бебчо, всичко си има. Тежи цели 360гр.  Показа си и "атрибутите" - мъж и половина  smile3521 Та и аз се присъединявам към ГОЛЕМИЯ ОТБОР на СИНИТЕ ГАЩИ  stork-boy Имам си и снимки от ФМ и ако мога малко по-късно ще ви пусна да ги видите, иначе е голям симпатяга малкия и така като го гледам на баща си прилича...  newsm62

Иначе докторката ми каза, че ми е скасена шийката, 3,3 е и да ме следят на ЖК. Даже с коремния изглеждаше по-малка, та се наложи и с вагинален да ме гледат. Спомняам си, че се разискваше тази тема преди известно време, но може ли който е запознат да каже каква беше нормата. Казаха ми, че до 2,5, ако стигне вече положението е сериозно.  

за киселините - и аз ги има от време на време, но само обикновенни бисквити ми помагат. Хапвам една и вече няма и помен от тях. ГАдното е, че все се появяват вечер преди да си лега или малко след като съм си легнала. Голяма гадост.  ooooh!

За сънищата - сънувам всякакви щуротии, но и преди да забременея всяка нощ си сънувах. До сега съм имала само един кошмар свързан с бебето и той беше, че го мия на мивката в банята и го изпускам. Но както каза някои, преживявам си страховете. Аз от това винаги съм се страхувала като гушкам малко бебе - да не го изпусна  Naughty

Стискам палци на всички, които имат прегледи тези дни  newsm17

И последно да ви почерпя с по едно фрапе, че днес се роди моя пръв братовчед

До скоро  wavey

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 17:30 от eka

# 519
Здравейте мили мами!
Първо искам да честитя с голямо закъснение рожденния ден на трите момичета! Пожелавам ви много здраве, винаги да бъдете обичани и желани жени и лятото с най-сладкия подарък!  baby_neutral  Hug  Hug    bouquet

Отдавна не съм ви чела и днес реших да свърша първо с това и след това да пиша, понеже видях че сте дискутирали доста интересни теми и сте изписали доста странички.  Crazy Замесих едно тесто за .... /да не му се дояде на някой/ и вече сядам да пиша  chef

По повод на свекървите мога да кажа, че май съм късметлийка че нямам /жива и здрава е, всъщност и двете, но е тема за дълъг разговор/. Момичета дръжте се и не им се давайте. Нямам думи как някои хора умеят да нараняват, понякога се питам дали е умишлено или наистина несъзнателно го правят. Що за хора са.  Twisted Evil

За раждането - да си призная мен ме е страх  #Crazy понеже ми е и първа бременност и мисля много рядко за това все още /но все пак го мисля/. Решила съм да раждам нормално, освен ако не се наложи секцио разбира се, важното е бебето ни да е живо и здраво. Имам много приятелки които последните 1-2 год. са раждали в АГ-то и казаха че не е толкова зле колкото съм чувала от други, от отношението на персонала също са доволни, а и са правили и ремонт. Все пак за какво си плащаме здравните осигуровки. Надявам се да не съжалявам след това!  Rolling Eyes  Иначе съм решила да говоря с док, който ми води ЖК да присъства на раждането, така ще ми е по-спокойно, а и съм доволна от него.  

За имената - бяхме измислили няколко и започнахме да отсяваме докато стигнем до най-подходящото. Понеже майка ми и баща ми са с буквичката П, мислихме и за такъв вариант, а и мъжа ми иска да е кръстено на тях. Съвсем случайно онзи ден се заговорихме с майка ми за имена и тя много хареса това име и много се зарадва, че може да го кръстим така, въпреки че каза че не държи на това, а и винаги го е твърдяла. Но като видях радостта в оите й и като се замислих как и баща ми ще се зарадва ми се ще наистина да остане това именце, но ще видим има още време. А и те заслужават все пак, толкова много са ни помогнали и са големи душици.  Hug

За киселините - за щастие нямам....

За болничните - аз от началото на 4-ти месец съм в болнични. Реших да се поглезя малко, щом доки предлага и няма проблем. А и всички ми казват " Почивай сега щом можеш, защото после няма да имаш тази възможност..." Радвам се само че не трябва да влизам в болница, а ме праща само на ЛКК за да ми издадт болничния, та в това отношение нямам проблем. Иначе още от началото на третия месец кръста ме наболява, особено ако постоя по-дълго седнала на стол или ако се поизморя, много е неприятно, понякога дори не мога да стана от леглото.  Cry  Незная до колко е вярно, но вчера една приятелка каза, че ме боли кръста, понеже съм бременна с момче  newsm78

Сънищата - аз си сънувах и преди да забременея и то всяка вечер Laughing сега верно са малко по-шантави, но и емоциите са по-големи. Странното е, че и двамата с мъжа ми сме сънували, че имаме момченце и на първата ФМ в 18-та седмица и док потвърди, а аз от самото начало на бременноста бях с това усещане  Embarassed

Леле улях се, за което много се извинявам.

Честито на всички с добри резултати от ФМ и  на всички разбрали пола на бебоците!  baby_neutral  Hug

# 520
  • София
Здравейте момичета,
Ама наистина много сте изписали. Не бях ви чела от петък и едва днес насмогнах да ви прочета.

Много теми сте разисквали тея дни. За свекървите нищо не мога да кажа, че моята за добро или за лошо е починала. Майка ми е на другия край на София и не очаквам някой да ми помага/пречи за гледането на бебето. Тя малко се разочарова като й казах, че нямам намерение да кръстя детето на нея ако е момиче (като единствена баба сигурно се е надявала), но мисля че го преживя.

За болките в корема - аз ги имам още от преди месец и ползвам една малка декоративна възглавничка, която много ми помага. Като легна настрани я слагам под корема (не че е голям де) и имам чувството, че облекчава. Кофти става като реша да се завъртя на другата страна, че трябва и нея да прехвърля  hahaha Последната нощ взеха да ме болят и костите на таза и нито аз нито мъжът ми успя да поспи. Като съм настрани - не ме боли корема, но ме болят костите, като съм по гръб не ме болят костите, но ме боли корема. А бе няма угодия  #2gunfire Тази нощ мъжът ми доброволно реши да спи на дивана, за да може малко да поспи.

За ученето много го мислих дали да не запиша, след като може по-късно да стане. Въпросът ми е дали можеш да запишеш редовно, ако работиш и си в отпуск по майчинство. Имаше някаква врътка, че работещите на трудов договор на пълен работен ден не могат да запишат редовно. Ако някой знае нещо или ако може да пратите линка с темата по въпроса във форума ще съм ви много благодарна.

Ох трябва да тръгвам ...
По-късно може пак да пиша.
Цунки на всички   bouquet Hug

# 521
Здравейте, дами!
angelicanz, аз имах адски болни в кръста от втория месец и ми се прищипваше някакъв нерв и целия ми ляв крак се схващаше в комплект с кръста. Това докторът ми каза, че се случва понеже съм се обездвижила. Аз преди да забременея половин година много интензивно спортувах тенис и след като забременях   preggo ме хвана страх да не загубя бебето и адски се обездвижих - офиса - колата - вкъщи и пак по обратния ред. Започнах да ходя пеш, когато имам време, а вечер си правя малко упражнения вкъщи. От тогава не ме боли нито кръста, нито се схващам, пък ще видим до кога. Между другото - това с болките в кръста и момчето и аз съм го чувала, в крайна сметка нашето бебе ще е момиче Simple Smile 1stroller 1stroller 1stroller

# 522
маргаритка   няма такова нещо, като си работещ да не запишеш редовно, още повече, че ти ще си и по майчинство.
Честито на всички за добрите новини и лека вечер(нямам мн време от работа да надничам какви ги вършите)

# 523
Здравейте и от мен  Hug , Ека аз също съм със скъсена шийка и серклаж, при мен в 18та седмица измериха 3,2 см. вагинално... и сега съм на легло през по-голямата част от деня + лекарствата  Crazy ,свиква се... има няма още 4 месеца  Peace . Не се шашкай,да те следят в ЖК, както ти е казала лекарката.За болките  аз от време на време имам болки в костите "отдолу"...  Crazy и сигурно е нормално,ако приемем че се разширява таза  newsm78

# 524
 Confused На мен нищо не ми казаха за шийката на ФМ  Cry Сега съм малко разочарована, но на 21 съм на ЖК и ще питам колко ми е  Blush

ека честито ви момченце  Hug

Общи условия

Активация на акаунт