ЮНЧЕ сричките реди и се мъчи да пълзи ! - № 15

• 26 732
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
На марличката с риванола имаше като гной няколко петънца,явно се чистело още,пилето му вече е спаднало
Гери, на Крис отлепихме кожичката още на първия месец. Близък наш приятел уролог ни предупреди, че е възможно да се подуе (въпреки, че ние го отлепяхме по малко, а не изведнъж както се случва, когато се отиде на лекар).
Та, каза да го мажем с Гентамицин 2 пъти на ден в случай на проблем, както и да се правят компресите с Риванол. Имай предвид, че риванола много изсушава кожичката там и ни предупредиха да не се поставят компреси повече от 2 дни (компреса се сменя при всяка смяна на памперса). Доста време след това имахме леко подуване, което с 2 пъти третиране с Гентамицин отшумяха.
Успех и бързо да минава!
 Peace

# 586
  • Обетованата земя
Гери, ние забелихме пишата на 2 месеца, хирург му я зебели по време на операцийката от хернийка. Писала съм и преди. Та тогава беше хем болка от операцийката, хем от забеленото пишле. Но всичко мина за 2-3 дни. Помрънкваше всеки път като пишкаше. По съвет на хирурга 2-3 дни мажех по 2-3 пъти на ден (когато забелвах) с лидокаин. Също изполивахме  белега от операцийката и пишката с бледо розов разтвор от калиев перманганат. Не помня вече, но май и смрадлика и риванол слагах.  Peace
Къпането и при нас е в коритото, аз поливам, а татито го къпе, и държи като цяло, че той вече много тежи. Незнам ако не е той как ще действам... Понякога и аз  го къпя, ама като дойде ред за изполиването, пак се сменяме с мъжа ми  Grinning  Столчето за къпане дето Софи го е показала много ме кефи и мен, но все се надявам като вземе да стои прав вече да го къпем в банята под душа  Laughing
 Кремс, такъв антибиотик и аз бях пила, съвсем в началото, Оспамокс и Оспексин били съвместими с кърменето.
Да го похваля моя син, снощи заспа в 10.30 и сутринта се събуди в 8.30 да суче, после пак спа до 10.10. Имаше един период с много будения и искам да споделя каква беше при нас причината да спре(поне съвпадна с това). Повдигнах дюшечето на 30 градуса, т.е. под него сложих една наша възглавница и от тогава спи непробудно доста по-дълго. Обикновено се буди по веднъж към4, 5 или 6 ч., кърмим се легнали на спалнята (разбрах че по друг начин няма заспиване), като се насуче се обръща и заспива. Но не го слагам между нас с баща му, че той в съня си да не вземе да се обръща към него и да го разсъни  Чакам 5 минути да се унесе и го пренасям в кошарата. Към 8 пак се буди да суче, вече го оставям при мен да си доспи, защото спи по-леко и така до 10-11 спим двамата.  Grinning До преди 3 месеца се приспивахме вечер само на ръце или цице. Сега ако не заспи на цице, слагам го в кошарата и почвам да пея, или само стоя, давам му ръката си да си я гушка, той си играе с нея и така заспива. Това може  да продължи и 40 минути. Сега с костенурката изгасям лампата, пускам звездите(режима с редуване на цветовете)и така също се приспива.  Mr. Green Дано помогна на някой с идея за приспиване. Но това с повдигането на дюшека може да помогне и на други. При нас съвпадна с началото на хремата и затова го бях направила, но се оказа че това ни е разковничето.  Peace
Редактирам се: Алексова, никакво сбогуване! По мои изчисления сме заедно повече от 12-13 месеца, недей така!

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 14:11 от didi24

# 587
  • София
Добър ден и от мен!!!Искам да ви попитам нещо:налага ми се да пътувам с влак разстоянието Пазарджик-София и обратно,но трябва да взема и детето с мен.Съвети как да стане този номер?И дали може,ако не съм сама да си взема и бебешката количка?

# 588
Предполагам, че няма проблем за количката, но съвет не мога да дам, не ми се е налагало да пътувам с влак. С автобус няма ли да е по-добре със столчето за кола?  Thinking

Гери, дано бързо му мине на малкия!  Praynig Ох, ужас е с тези пишки, и сега, и като пораснат...  ooooh! Казваш, да се пробвам и с трето, току-виж съм уцелила, а?  Joy

И аз имам въпрос - давате ли тестени изделия със сода бикарбонат? Специално за мързеливките става въпрос.  newsm78

# 589
  • Варна
Гери, при Теди нямаше проблем с пишкането, но от самото начало слагах една марличка с реванол, отделно след като лекаря ми каза да започна аз да забелвам, мажех няколко вечери с Контратубекс (мажа си белега от секциото с него).
Днес ходих да си направя заявката на кухнята за понеделник. Една единствена луда в града с количка и бебе. Та лелките ми дадоха манджичка и киселче безплатно. Теди изяде по 5-6 лъжички и от двете и това беше. Съвсем загубих надежда, че това дете ще прояде. След 30 мин. го кърмих, тъй като минаха 5 часа от сутрешното кърмене и миличкия така повърна жестока. Не знам, задави ли се нещо, да не е от храната, изплаших се чак.

Софи, много е хубаво столчето, но ние не се къпем в банята, много е студено и ме е страх да не се разболеем. Остава ми варианта да си го къпя в коритото от там да сяда в един леген и така да го изплаквам.

_Izabella_ , аз се ужасявам при мисълта да не ми се налага да пътувам аз с влак, пък не знам ако трябва да съм с детето. Няма ли друг вариант за пътуване? Не виждам да има проблем ако си вземеш и количката, ако така ще ти е по удобно, но може и със столчето за кола.

# 590
...Искам да ви попитам нещо:налага ми се да пътувам с влак разстоянието Пазарджик-София и обратно,но трябва да взема и детето с мен.Съвети как да стане този номер?И дали може,ако не съм сама да си взема и бебешката количка?
Ако се налага ползването на обществен транспорт на дълги разстояния, влакът /въпреки мизерните условия/ за мен си остава най-добрия вариант за пътуване с малко дете, особено с тези вируси, предвид сезона. Осигурява възможност за максимално ограничаване на кръга от хора, с които се влиза в контакт. Най-добре е да се ползва спално купе I-ва класа. Ако обаче няма такава опция, остават седящите вагони пак I-ва класа /местата са най-малко/. При закупуването на билета може да се договорите, по възможност да не пълнят вашето купе /ако няма много пътници/. За детето не се плаща билет. За количка - води се нормален багаж, но може и да няма място в купето /зависи дали ще сте сами или не/ и би било добре да си подготвена да я оставиш в коридора.Peace Сега пускат много силно парното и е адска жега в купето, така че можеш спокойно да не навличаш детето и често да предлагаш водичка. Според мен удачно ще е ползването на столче за кола, т.к. горещата струя откъм седалките не се търпи, а често уредите за регулиране не работят.   Rage
...
И аз имам въпрос - давате ли тестени изделия със сода бикарбонат? Специално за мързеливките става въпрос.  newsm78
Не и доста ще поизчакаме с тях.   Thinking

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 16:22 от _BLUE BIRD_

# 591
  • София
Добър ден и от мен!!!Искам да ви попитам нещо:налага ми се да пътувам с влак разстоянието Пазарджик-София и обратно,но трябва да взема и детето с мен.Съвети как да стане този номер?И дали може,ако не съм сама да си взема и бебешката количка?
Дори е препоръчително да си вземеш количката. В Ускорените бързи влакове има вагони за инвалиди(половината са празни, т.е. без седалки) и никой няма да те спре да се качиш там и дори да си разхождаш бебка с количката. Разстоянието е малко , аз бих си взела колата, но ти знаеш......

# 592
  • Под липата
 Пепси  Hug Не се притеснявай, че Теди не яде много от твърдата храна. Нали, все пак, поема по няколко лъжички? Просто продължавай с предлагането, така че да е вкуси различните храни и...колкото толкова.  
   Боян в началото на захранването беше така. Като започнеше да мрънка, независимо дали е изял 1, 2 или 10 лъжички преставах да го насилвам - започвахме игра или го вземах на ръце и го разхождах ( най-често да се оглежда на огледалото ). После пак предлагах. Понякога отказваше и си оставаше с няколкото лъжички, но друг път хапваше повече, дори изяждаше цялото приготвено количество. Забелязах, че при моя малчо храненето трябва да се извършва при много спокойна атмосфера. Той забравя да яде, ако освен мен, наоколо има някой друг. Тогава се разсейва и нищо не е в състояние да го накара да яде. От мен се ''изисква'' пълна концентрация при неговото хранене  Mr. Green, защото започва да се ядосва и веднъж тръгне ли да реве - край с яденето или трябва да започна с разходките до огледалото  Flutter
 Струва ми се, че на Теди кърменето, освен любима храна, си е спокоен и удобен пристан в прегръдките на мама, което бурканчето с лъжичката няма как да осигури  Simple Smile Гальовно е детенцето, просто, и може доста да се кърмите....., но ще прояде и друго като му дойде времето  Peace Предлагай за сега, да свиква с различната храна, пък, нали добре се развива - това е най важното!

Относно килограмите, яденето и тлъстините - Боян яде доста, определено. До преди месец, когато кърмех, той не слизаше от цицето и същевременно ядеше  попара сутрин, зеленчуково или месно пюре на обед около 190 г, а вечер плодово с бисквитки или каша, пак 190 г. Преди захранването, кърмех на поискване - понякога - 12-13 пъти на денонощие, но никога не е наддавал повече от 500 гр. Когато в 5-ят месец качи 550 гр., банкет щях да вдигна  Grinning Сега, все още е под 8 кг и въпреки яденето си е скарида.  Може би е въпрос на метаболизъм, може би е въпрос на ген, но в никакъв случай дебеличко бебе не означава дебел възрастен и обратното.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 17:09 от Raffaella

# 593
... Забелязах, че при моя малчо храненето трябва да се извършва при много спокойна атмосфера. Той забравя да яде, ако освен мен, наоколо има някой друг. Тогава се разсейва и нищо не е в състояние да го накара да яде. ...
Никола пък яде с неохота пюре, когато аз го храня. Когато баща му или майка ми му дават, лапа със завиден апетит. Дори и пюрета, които съм набедила за нехаресвани. Атмосферата не му прави голямо впечатление. Може и гости да имаме, стига да е гладен и да не го храня аз, прилежно си изяжда бурканчето.
Да ви запитам - с какво се заиграват хлапетата ви, освен с играчките? На Нико супер бързо му омръзват играчките му. Днес на мода са шарени капачки от неговите пюрета и щипки. Цял ден с тях си игра, но се опасявам, че утре вече няма да важат. Събирам всякакви идеи.

# 594
  • Варна
Привет!

Прегледа при кардиолога мина. Чу се шумчето, според д-р Шивачев е функционален шум, който ще отмине. Вика ни на конторлен след 6м. Много внимателен е доктора - доволна съм.
За торбичките под очичките питах - каза ако урината е чиста и не е настинал, сигурно е физ. особеност. Пик. кристали сами по себе си не били проблем.  Peace

maretu, и ние редовно сменяме занимавки и репертоар. Лъжици, чарпаци, кутийки от витамини, леген, неизползани телефони, калъфчета, колани, пакетчета от м. кърпички(празни), кутийки разни... Това е от тези дни. Ако се сетя ще допълвам.

Павел също обича тати да го храни. Нещо апетита му е непосоянен тези дни...

Още не е заспал, защото днес обърка режима, заради доктора. Заспа в колата около 15ч. после се събуди. Приспах в количката и откара до 18ч. След малко ще го пробвам, дано да се е изморил от скоковете в бънджито и заспи. Да не казвам голяма дума, но последните дни се буди чак в 5-6ч. сутринта и след като суче, откарва още поне час, даже 2 с нас на спалнята. Heart Eyes  

От днес показва колко голям ще стане.  Heart Eyes

# 595
  • Варна
Никаква млечна кухня, милото ми детенце. Към 17ч.хапна пак малко от кисела, чак след час и половина го кърмих и го сложих да спи. Добре, че не го оставих сам в стаята, след 5мин. се повтори ужасното повръщане, толкова много повърна, а кисела си стоеше същия като в бурканчето. Много се изплаших. Звъннах на педиатърката, каза да не давам нищо освен водичка по малко със спринцовка(нали не пием вода), за да не се обезводни, да не го и кърмя, как ще стане това, като се буди през ноща да цока.  newsm78 Много плака м/у  кисела и кърменето, дали от това, че трябваше да готвя и го оставих с дядо му или го е мъчело коремчето, не знам. Оставих го за малко да отида до болницата при мама, а той нашия заспал. Сега е добре, няма температура и според педито най-вероятно е от кухнята. Аз доколкото знам готвят с АМ, а не с прясно мляко. Възможено ли е да не е така?
Сега ще съм на тръни през ноща.
Рафаела, че няма да остане гладен то е ясно по завидните му килограми.  Mr. Green Но 3 месеца се мъча вече.  Crazy
maretu, Теди не е много по играчките, дай му телефони, дистанционни, наелонови торбички, салфетки, много обича и балони.  party006

# 596
с какво се заиграват хлапетата ви, освен с играчките?

старо дистанционно и стар телефон са хитът. На второ място е метално къмпингарско канче и дървена лъжица, с която тряска върху него. Котират се и пластмасовите кофички от кисело мляко, много добре се чешат венци с ръбовете им. Пластмасов, розов китайски меч на сестра й също е любима играчка. Всякакви връзки, които стърчат отвсякъде са любими. Другото занимание, с което може да откара до половин час, е дърпане на стърчащ конец или мъх от дреха или на влакно от килима.

# 597
Пепси, стискам палци всичко е наред  Praynig, а ти се успокой. Детето едва е свикнало с кухнята на мама и вероятно общото готвене не му понася. Боил също в началото хапваше само по няколко лъжички - и това продължи с месеци. Чак на 7 месеца и нещо почна да яде по-нормални количества и то според настроението му.

Марчелка, страшен е Паф!

Марету, при нас освен изброените се котират тубички от кремове (за ръце, лице); дамската ми чанта - или рови в нея, или разглежда циповете и разните висулки; неговата чанта за количката - вади си кърпичките, памперсите и всичко, което му хареса от нея; всякакви видове чаши и бутилки - за това се сещам в момента. Последните хитове са духалката, особено когато работи и рафтовете с плодове, като от там са му най-интересни орехите. Е, разбира се и всички дистанционни, телефони и компютри.

Милкуз, не съм давала досега, но бих опитала. Доколкото знам по-трудни за възприемане от стомаха са висококиселинните, а не храните-основи.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 22:18 от Lulu25

# 598
  • Под липата
 Боян всячески се опитва да се докопа до дистанционното и телефона ми, но за сега  се старая да не му се отдаде  Mr. Green Много бързо се ориентира и превключва канали  Simple Smile Иначе най-най- любимо си е кучето на Бертони http://www.pazaruvaj.com/igrachki-za-bebeta-c3281/bertoni/zanima … -kuche-p39017596/ и една играчка за количка от най-обикновенните, нанизани на ластик. Кучето вече прилича на жалък парцал - проскубано и раздърпано, но, все пак, любимо. Само докато го съзре и откача  Simple Smile
mar4ela5 , браво на Паф! Как го научи? Аз показвам на Боби лампата, татко му, кучето му и го уча, ама нещо не поема  newsm78 И с ръчички пляскам, а той само ме гледа и се смее.
 Пепси, каква е тази храна? Ужас! И аз искам да запиша малчо на МК, ама след твоя разказ всичките съмнения и колебания се възродиха с нова сила... Б.си!  Crossing Arms Стискам палци Теди да е добре и да нямате проблеми през нощта!
maretu , на мен пък приспиването не ми се отдава. Приспивам ли го аз - отиват поне 2 часа, а баща му го тушира за минути  Crossing Arms Не е честно !  Sad

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 22:50 от Raffaella

# 599
  • Варна
Raffaella, и съвсем случайно днес ей така му казах "Колко голям ще станеш, мамо?" и после вдигайки моите ръце отговорих: "еййй толкова". Той ме гледаше с голям интерес и започна да си вдига ръцете. Явно уцелих момента.  Mr. Green Направо си помислих, че е случайно, Защото и преди съм го казвала, но не ме е отразявал.  Crazy След като го направи някалко пъти разбрах, че разбира за какво иде реч. Иначе лампичката и той не я показва, но и аз за нея все забравям да питам.  Crazy Ще се научат всички на всичко рано или късно.
Много е интересен Паф преди да направи нещо ново прави последното, което е научил. Сякаш разбира връзката, че това е поредния "номер". После си пляска сам.  Laughing

Други любими "играчки": празни туби от мин. вода и шишета. Телефони и дистанционни явно се котират насякъде.
От неговите си играчки много си играе с ключовете на ФП(десито   Heart Eyes) и с едни рингчета, които се нанизват на една пръчка.

Лулу25, Боил не остава по-назад. Много му се радвам как крачи малкия пътешественик.Simple Smile))

Пепси, дано бързо се оправя Теди! Една позната скоро питала в кухнята с какво се приготвя и и отговорили, че е с прясно мляко.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт