"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 625
  • 835
  •   1
Отговори
# 225
Мъжа ми купи лампи, които се включват направо в контакта. Такива като аварийно осветление. Вредни ли са по някакъв начин, че сложил и една в стаята на детето?

# 226
  • Пловдив
Вредни ли са приборите за хранене направени само от меламин? newsm78

# 227
Вредни ли са приборите за хранене направени само от меламин? newsm78

Твърди се, че са вредни.

# 228
Малко да поразмърдам темичката-днес съм яхнала колелото и така пристигнах на работа. С токове  Mr. Green
   Гледам, че някои шофьори са страшно нетолерантни към велосипедистите, така че основно карам по тротоари, глухи улици и еднопосочни улици.

# 229
...днес съм яхнала колелото и така пристигнах на работа. С токове  Mr. Green...
това е за реклама  Mr. Green

# 230
  • Пловдив
Аз съм от няколко дни вече мобилна на колело из града. Голям кеф! Няма задръствания и висене по спирките. Като трябва да вляза някъде, заключвам го навън и това е. И колко много хора още на колела виждам. Супер!

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 13:01 от *Бенджи*

# 231
Пловдив, само така! Simple Smile Аз още не мога да събера смелост да тръгна с колелото из София Confused

# 232
Че в София имате велоалеи, а тук няма нищо  Sad
   Другият проблем на Пловдив е, че главната улица е забранена за велосипеди, че и парка са забранили. Това означава да се катеря по тепетата, защото работя и живея на центъра  Crossing Arms
   Оказа се, че токовете въобще не пречат при карането на колело, защото не попадат на педалите и няма проблем.
   Бенджи, очудвам се, че ти оцелява колелото заключено отвън някъде, само с поглед ги отварят  ooooh!
   При ходене пеша до работата ми е 30 минути, с колело 10  Simple Smile Да не говорим, че в обедната почивка пак го яхвам и отивам да си свърша работа надалеч, която иначе не мога.

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2011/05/12/1087615_prirodnite … _vidite_predi_da/

Нещо интересно и тъжно  Sad

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 09:45 от Кливия

# 233
  • София

Сърцето ми се свива, когато срещна такава информация CryЗащо на никой не му пука?! Една приятелка ми каза: "Аз съм лудата в офиса, защото си хвърлям боклука разделно и не ходя с кола на работа".

# 234
  • Пловдив
Защо махнаха кофите за разделно събиране на отпадъци  newsm78 Аз много искам да ги събирам и хвърлям разделно, но как да се получи това, като ние пред блока, а и  наоколо имаме само от онези големите, железни кофи   Crossing Arms

# 235
меламинът не е кой знае колко по-вреден от другите пластмаси
всъщност вреден е само при топлина, за това не трябва да се ползва с много горещи храни или напитки и да не се мие в миялна
при нормални температури не отделя нищо

# 236
  • Пловдив
Няма проблем със заключването.
Пък и където съм го оставяла, пред Карфур, пред Кауфланд - винаги е имало поне още 6 -7 колела, заключени и оставени...Не съм видяла някой да се оплаче, че му го няма колелото...
Оставяла съм го пред банка, пред училище, пред няколко различни офиса, кафета и къде ли още не... Wink

# 237
Значи си късметлийка  Wink
   Моя позната й окрадоха 9 колела през годините на различни обществени места в Пловдив ooooh!
  Сега си купи десетото  Mr. Green /не се дава лесно/

# 238
Че в София имате велоалеи, а тук няма нищо  Sad
Има велоалеи, но като цяло са неефективни. Например на 5-те Кюшета по велоалеята има паркирани коли. Предполагам и по други места. Никой не се съобразява.
http://urbantrvlr.blogspot.com/2010/05/blog-post_11.html
 ooooh!

# 239
  • София
http://www.zelenite.bg/3779

Откраднах го от друга тема. Инициатива на "зелените"

Общи условия

Активация на акаунт