"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 609
  • 835
  •   1
Отговори
# 240
Защо махнаха кофите за разделно събиране на отпадъци  newsm78 Аз много искам да ги събирам и хвърлям разделно, но как да се получи това, като ние пред блока, а и  наоколо имаме само от онези големите, железни кофи   Crossing Arms
Да се обадим някъде да питаме Thinking И нашите изчезнаха..

# 241
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3810651

Не ми стана ясно защо само 11 парка?  newsm78
   Хубаво беше да се обяви като лична инициатива на всеки, който излезе в планината през тези 2 дни например.
   До Пловдив обект не виждам, обявен официално за почистване.

Вчера вървя по главна улица в Пловдив и виждам едно богато циганче върви с майка си и хвърли празно кенче от кола до дърво, което е оградено, направено. Викам си-да му направя забележка, ама ме спря това, че мога да изям един хубав бой от майка му  Laughing

Майка ми така направила забележка на едно дете, че си хвърля обелката на банана на улицата и майката като се нахвърлила да обижда майка ми, как смее да му прави забележка  Sad
   Та, възпитанието и личният пример са много важни, не са виновни децата  Peace

# 242
Много е вярно това за възпитанието.И аз се опитвам в офиса да "превъзпитавам" мало и голямо Laughing,ама...Единият колега ми вика: "Е,една хартийка". Да ,но една по една и стават кг,тон.
В къщи съм сложила две торби - найлоновата за найлона и книжка за хартията.Така улеснявам детето кое къде да хвърля.Около нас също няма жълти казани и най-редовно се разкарвам с боклука и съседни улици.Да не говоря ,че като излизаме с колата си го караме и на другия край на града Mr. Green.Последният"уникален" случай беше - стъклена бутилка да я хвърля чак в с.Арда Смолянско.Там пък на всеки ъгъл имат от всички казани и хората ги пълнят по предназначение.Докато в Пловдив масово виждам пълни с всичко друго ,но не и с това за което е предназначен.
И аз се чудя,защо за Пловдив не се направи почистването,което много други градове направиха и телевизията гърмеше нон-стоп newsm78
Много се отплеснах,извинете ме  Praynig
Приятна неделя Heart Eyes

# 243
Защо махнаха кофите за разделно събиране на отпадъци  newsm78 Аз много искам да ги събирам и хвърлям разделно, но как да се получи това, като ние пред блока, а и  наоколо имаме само от онези големите, железни кофи   Crossing Arms
Да се обадим някъде да питаме Thinking И нашите изчезнаха..

...то пък като ги има  Mr. Green всичко друго, но не и разделно събиране има в тях #2gunfire
Няма оправия! Вчера, след поредното срещане с НЕразделен боклук в контейнер уж за това, ми хрумна, че е по-добре да проверя в нашия град къде има пунктове за приемане на амбалаж. И така и така си ги събирам известно време у нас, щот не ща да се срещам често с гледката в контейнерите, че ме хващят бясовете, да си ги нося направо там...

# 244
Вкъщи така правим с хартията и стъклото. Директно на пункт за събиране.

# 245
И ние и ние Joy
И пункта ни е комбиниран и е на 100м от нас.Направо кеф Joy

# 246
Сега се сетих, че и ние имаме такъв пункт на 50 метра от нас  Mr. Green
   Да попитам за стъклените бутилки от зехтин например, трябва първо да се измият, преди да се рпедадат,нали?

# 247
  • Пловдив
Къде са тези пунктове? newsm78 Аз живея в центъра, има ли такъв наоколо  newsm78

# 248
Зад Горското стопанство на бул. "6 септември" има един пункт-хартия със сигурност, за стъкло не съм питала.

# 249
Аз съм в Кършиака - до моста на Герджика е пункта,но изкупуват "по-стандартни" бутилки.Не ми пречи да мина да видя специално за зехтина.

# 250
Аз не съм питала за бутилките, просто ми хрумна, като са мръсни, сигурно не стават за рециклиране.

Вчера измих 2 стъклени бутилки по 1 литър от олио от гроздови семки и ги притогвих за съхранение на прясно мляко в хладилника, за да не отнемат място.

Да вметна, че най-мощните природни антиоксиданти досега са открити в гроздовите семки. Олиото е много приятно, без специфичния вкус на зехтина, леко и неутрално. Има го на много места-около 10 лв литъра. Най-евтино е в Карфур тяхната марка около 6 лв. Отлично за пържене
   Есента дъвчете усърдно гроздето със семките, за да усвоите поне малко от тези чудеса на природата  Wink

# 251
Аз не съм питала за бутилките, просто ми хрумна, като са мръсни, сигурно не стават за рециклиране.

Да, стъклото трябва да е чисто, за да може да се рециклира.
Хартиените етикети по него не са проблем. Затова не ги махам, но задължително измивам добре, преди да ги метна в зеления контейнер стъклариите.

# 252
  • Варна
Моля някой от еко "ветераните" да разясни защо не се изхвърлят в кофите за хартия вестници, списания и офис хартия (инфо от първа страница)? И тази хартия не се ли рециклира по някакъв начин?

# 253
Кливия - и ние "харчим" от гроздовото олио,но дебна промо в Метро на "DEL ALMA".Последния път беше 7.50,а преди два дни си купих за 8лв.  на OLIVIA пак от Метро.
Харесвам го повече от зехтина,че е много леко и без никакъв мирис.

# 254
ВяраВики, имам чувството, че това на Карфур не е толкова добро, колкото други марки  Confused
   Може би си въобразявам и от цената му-че не е висока  newsm78

Изгубих всякаква вяра, че производителите пишат истината на етикетите  ooooh! Онзи ден се засилих да купя един екстра върджин зехтин от Кауфланд и що да видя-пише на български, че състава му е 100% италиански  Joy И това доживях да видя.

Общи условия

Активация на акаунт