"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 369
  • 835
  •   1
Отговори
# 420
Лиа, на мен ми стана интересна тази рецепта, мерси, ще я пробвам bouquet. Карамфил и без това дъвча - вие ме отказахте от дъвката Joy .

# 421
  • При децата ми
Здравеѝте момичета! Преди около месец и половина четох един пост тук за това какво може да се почисти със сода и оцет. Едно момиче си беше направило труда да систематизира нещата и за мен лично поста ми беше много полезен! Сега обаче не мога да го открия! Sad Не съм сигурна и дали беше точно в тази тема. Thinking Ако някоя от вас се сети за това което питам ще съм много благодарна!?

# 422
  • София
Здравей, Hrispa76
не знам дали е това, което търсиш, аз се ръководя от тази статия:
тук

# 423
Защо хума не се бърка с метална лъжица?
Аз не бъркам в хумата с метална лъжица, но къпя бебето с хума. А шезлонгчето на което го слагам в коритцето има метална конструкция. Каква е вредата?

# 424
  • При децата ми
Мина фон Вангел, блгодаря ти, но не е това. Hug Постът беше написан тук в бг. мама, но не мога да се сетя точно в коя тема! ooooh! Тази статия също ще ми бъде от полза. Peace

# 425
  • Варна
Здравейте. Впечатлихте ме с рецептата за паста за зъби.Ментата задължителна ли е?

# 426
  • София
Здравейте. Впечатлихте ме с рецептата за паста за зъби.Ментата задължителна ли е?
не, но е много вероятно без нея да не ти хареса  Mr. Green

# 427
Знам, че не е това, което търсиш, но тук има малко идейки, които ми вършат работа
http://www.moetodete.bg/roditeli/p3_1092_0.html

# 428
...Преди около месец и половина четох един пост тук за това какво може да се почисти със сода и оцет...
                            Погледни на първа страница раздел 'ПочистванеPeace.

# 429
Защо хума не се бърка с метална лъжица?
Аз не бъркам в хумата с метална лъжица, но къпя бебето с хума. А шезлонгчето на което го слагам в коритцето има метална конструкция. Каква е вредата?

Чувала съм, че метала отнема качествата на хумата и затова не е добре, но доколко е така не знам.

# 430
Не помня причината, но и на глината за пиене пише да не се бърка с метална лъжица..

# 431
Хм, значи нищо не правя като го къпя с хума!  newsm78

# 432
...... За момента конкретен въпрос нямам, имам по-общ - как се справяте, когато трябва да прецените кое еко-зло е по-малкото? ....  bowuu.

Мога да споделя как избирам по-малкото зло в козметиката. Ясно е, че не може да има 100% био или натурално. Единият вариант да си направя в къщи всичко каквото искам, само където не намирам всички съставки, които ми трябват, а има толкова много добри рецепти за домашна козметика, другия вариант е когато избирам козметика да чета етикетите и да проверявам всяка съставка, дори да има етикет био, пак проверявам състава, само той ме води и избирам от всичко по-малкото зло. А за торбичките се стремя винаги да си нося една от суров памук в чантата, така избигвам да консумирам найлонови и хартиени, когато мога. 

# 433
# 434
  • София
Предполагам, че е дискутирано и преди, но къде си хвърляте лекарствата с изтекъл срок? Знам, че по принцип би трябвало да се връщат в аптеката, откъдето да ги предават за унищожаване, но в нашите квартални аптеки явно няма такава практика, защото всеки път се чудят какво да ги правят като им ги занеса?

Общи условия

Активация на акаунт